ФИФА промени правилата във футбола
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: ФИФА промени правилата във футбола
Браво.Най-после видеоповторения.Останалите промени нямат такова голяма значение,но също са добри.Особено това за дузпата и червеният картон,както и за футболисти на нападащият отбор в стената.
pesho_1913 написа:Съгласни ли сте с изброените промени? Аз лично подкрепям една част от тях, но примерно с точка номер 4 съм изцяло против. Такива действия единствено ще подстрекават футболистите да се въргалят и бавят времето... Легне един, тутка се докато дойдат лекарите, изправят го и след 1 минута легне друг и така докато не се изреди целият отбор![]()
Съгласен съм напълно. Лежането винаги ще се случва, независимо от правилата. Тези ми допадат най-много:
6 – Забранява се вече включването на футболисти от нападащия отбор в защитната стена при изпълнението на фаул.
По-малко провокации.
9 – Футболист, чиято обувка падне, може да продължи да играе без нея, докато играта бъде спряна. Играта вече няма да бъде спирана незабавно, докато играчът постави обувката си.
Тук ще видим кой не си реже ноктите на краката редовно и не може да си кърпи чорапите

10 – Гащетата, които играчите поставят под официалните гащета от екипировката, трябва да бъдат задължително със същия цвят.
Това ли е от важните проблеми на играта

Надявам се, че не важи за жените-футболерки и те ще могат да носят бели шорти и черни прашки под тях

Граучо, по сегашните правила, всеки футболист трябва е с вдигнати и пристегнати калци, с кори под тях, както и фланелката да му е запасана в гащетата. Е, не винаги се спазват, дори много често не се спазват, но съдията има право да предупреди такъв играч устно, и ако не се поправи да му покаже жълт картон..дали ще се навие на втори жълт за същото не гадая.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Pragmatichen написа:90% от тези промени са глупави и несъстоятелни, а още по-неподходящ е моментът, в който ги приемат, 9 дни преди ЕВРО 2016 и броени дни преди Копа Америка. Подобни драстични промени не се правят така, в такъв момент и тихомълком.
С това си мнение ясно показваш, че изобщо не следиш развитието на футбола.
Промени в правилата на играта винаги се правят преди европейски и световни.
Въпросните изобщо не са тихомълком, всички федерации отдавна са запознати със същите.
Това с видоповторенията не ме трогна толкова, но виж това да няма противникови играчи в стената е много добро решение.

Кашчей написа:Спиранията на играта, за видео повторения, ще се включват ли в добавеното време, че такова нещо не видях?!
То ще стане бетер хокея тогава!
Това, което са определили не налага спиране на играта, тя така или иначе ще е спряна, а ако съдията неотсъди наказателен удар, вероятно ще оставят играта да продължи докато четвъртия види повторението.

- Авалокитешвара
- Контакти:
Groucho написа:pesho_1913 написа:Съгласни ли сте с изброените промени? Аз лично подкрепям една част от тях, но примерно с точка номер 4 съм изцяло против. Такива действия единствено ще подстрекават футболистите да се въргалят и бавят времето... Легне един, тутка се докато дойдат лекарите, изправят го и след 1 минута легне друг и така докато не се изреди целият отбор![]()
Съгласен съм напълно. Лежането винаги ще се случва, независимо от правилата. Тези ми допадат най-много:
[quote]
Лежането много лесно може да се елиминира. Вкарваш чисто игрово време без продължения и други подобни простотии. И вече няма да има смисъл от лежане и излишно бавене на играта. Гледайте ако можете полуфинала на световното 1970 между Италия и ФРГ. Около 90 минута. Италия все още води с един гол. Играе си познатото катеначо. НО! Топката излиза в тъч за Италия и НЯМА никакво бавене от италианците. Дори за една секунда. Няма оглеждане кой къде е, няма оправяне на прическата. Няма.
Щом тогава е можело, значи и сега може. Генетично тогавашните италианци са си същите като днешните (с изключение на Балотели).
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар
Юлий Цезар
PFC Litex написа:Кашчей написа:Спиранията на играта, за видео повторения, ще се включват ли в добавеното време, че такова нещо не видях?!
То ще стане бетер хокея тогава!
Това, което са определили не налага спиране на играта, тя така или иначе ще е спряна, а ако съдията неотсъди наказателен удар, вероятно ще оставят играта да продължи докато четвъртия види повторението.
И ако докато го види, вземе че някой вкара гол, а след това трябва да се отмени, защото нещо не е довидяно.
Бахти и нещото-това игра на терен ли ще е, или компютърна игра?!
Не знам дали имаш спомен от един скандал в Испания `82, когато съдията, руснак, отмени дузпа за Франция, заради протестите на кувейтските представители-сам водачът на отбора излезе на терена да се разправя (липсваше му камилата в ролса, ама нейсе, преживях го). Те такива ще са нещата и при видеото. Мамка му, превръщат европейският футбол в американски спорт

Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-
- Контакти:
Според Макарона правило номер 5 изцяло, ще промени футболната игра ! ХХАХАХХАХАХХАХА
- pesho_1913
- Контакти:
PFC Litex написа:но виж това да няма противникови играчи в стената е много добро решение.
Предполагам е добро решение, особено откъм етична гледна точка. Но понякога се наслаждавах на сеира и ръчканицата

СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]
- Captain Stottlemeyer
PFC Litex написа:Pragmatichen написа:90% от тези промени са глупави и несъстоятелни, а още по-неподходящ е моментът, в който ги приемат, 9 дни преди ЕВРО 2016 и броени дни преди Копа Америка. Подобни драстични промени не се правят така, в такъв момент и тихомълком.
С това си мнение ясно показваш, че изобщо не следиш развитието на футбола.
Промени в правилата на играта винаги се правят преди европейски и световни.
Въпросните изобщо не са тихомълком, всички федерации отдавна са запознати със същите...
Въпросните промени са направени на 5 март, т.г. от Международния съвет на футболните асоциации (IFAB) в Кардиф. Иначе са публикувани неотдавна на официалния сайт на IFAB...

http://www.theifab.com/#!/home
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ