''Голът на съдията'' - дузпата във футбола
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: ''Голът на съдията'' - дузпата във футбола
Абе ей смешковци! Има ли ритник отзад? ИМА! Играе ли с топката? НЕ! Какви спорни дузпи пак сънувате!?! Що не коментирате липсата на втори жълт картон за Хуанфран? А?
Георги Соколов: Исках да играя в ЦСКА. Хората много ме уважиха, дойдоха вкъщи, поканиха ме, най-любезно. Но от БЪЛГАРСКАТА ФУТБОЛНА ФЕДЕРАЦИЯ не ми разрешиха! Казаха, че освен в Левски няма другаде да играя, и така се свърши с мен! На 26 години!
- Captain Stottlemeyer
bobo_13 написа:...Като цяло дузпата в сегашното си тълкувание е СЪДИЙСКО РЕШЕНИЕ, както и онези дузпи, които се правят извън пеналта, но понеже нарушението приключвало вътре и било дузпа. Всеки го тълкува както си иска...
1. С първото твърдение съм напълно съгласен.
2. Второто не е вярно. Може би от 2 години (не съм сигурен точно) има изрични указания към реферите: Когато нарушението приключи в наказателното поле, се свири дузпа, независимо от това, че е започнало извън наказателното поле.
3. Другите глупости, изписани по темата, за Hawk-Eye и за видеоповторенията изобщо не смятам да коментирам. Футболът НЕ Е тенис, крикет, снукър или някакъв друг подобен измислен спорт. Футболът е велика и сложна игра и тя трябва да остане такава, каквато се е запазила през вековете. Разбира се, всички разумни нововъведения са допустими: технологията на голлинията (макар, че е много скъпа), спреят при наказателните удари и т.н...
П.П. И не си мислете, че като Блатер е споменал нещо за видеоповторенията преди време, ще свърши нещо - просто тази година има конгрес на ФИФА...
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
За мен по-важно от дузпата е да се вземат мерки един път завинаг за играта с ръка в наказателното поле. Това "по преценка на съдията" дразни феновете! Трябва да се вземе решение няма значение (близко, далече, прилепена до тялото или не, умишлно или не) удара в ръката да се приема като дузпа.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/952/8092952a.png[/wrapimg][/center]
-
samo_levski
- Контакти:
zlato1234 написа:За мен по-важно от дузпата е да се вземат мерки един път завинаг за играта с ръка в наказателното поле. Това "по преценка на съдията" дразни феновете! Трябва да се вземе решение няма значение (близко, далече, прилепена до тялото или не, умишлно или не) удара в ръката да се приема като дузпа.
Глупости. Тогава ще се почне нарочното търсене на ръцете, вместо отиграването на положението. За футболисти от високо ниво не им е никакъв проблем да ударят ръката на съперник от близо. За кво му е да мисли за добро отиграване, като може да я блъсне в ръката на противника и да вкара гол от дузпа?
Хахахахаха, хайде наистина да махнем един от най-интересните фундаменти на тая велика игра- да не правиш нарушения в близост до вратата си! Много по-интересно ще стане така, хахахахахах!
Култовата тема за днес! Поздравления!

Култовата тема за днес! Поздравления!
-
komentator
Blue1914 написа:Хахахахаха, хайде наистина да махнем един от най-интересните фундаменти на тая велика игра- да не правиш нарушения в близост до вратата си! Много по-интересно ще стане така, хахахахахах!![]()
![]()
Култовата тема за днес! Поздравления!![]()
Никде не казвам да се маха, просто да се отсъжда само при пряка опасност за гол. А не като симуланта доказаният Бускетс, падна като чувал с картофи от никаква ситуация за гол...
-
komentator
gikahadji написа:Абе ей смешковци! Има ли ритник отзад? ИМА! Играе ли с топката? НЕ! Какви спорни дузпи пак сънувате!?! Що не коментирате липсата на втори жълт картон за Хуанфран? А?

komentator написа:Blue1914 написа:Хахахахаха, хайде наистина да махнем един от най-интересните фундаменти на тая велика игра- да не правиш нарушения в близост до вратата си! Много по-интересно ще стане така, хахахахахах!![]()
![]()
Култовата тема за днес! Поздравления!![]()
Никде не казвам да се маха, просто да се отсъжда само при пряка опасност за гол. А не като симуланта доказаният Бускетс, падна като чувал с картофи от никаква ситуация за гол...
Ами в такъв случай може съдиите да дават по-често (и по-червени
Жалко че тези чугунени старци във ФИФА не искат да се въведе технология, бягат от нея като дявол от тамян. Щом не искат играта да се развива, предлагам да е върнат кожените топки от преди 20 и пвоече години и бутонките от началото на 30 години на миналия век, дето повече приличат на шпайкове. В тениса, волейбола, НФЛ и къде ли още не може да има, във футбола НЕ може, поне да дадат обяснения защо ? Не може един човек да решава мачовете.
Хубава тема но реално според мен имаше опастност за гол при ситуацията с Бускетс тва не са футболисти от Каспичан и 1 шут от това положение го правят гол да реално трудно но при едно евентуално завъртане и удар към вратата Бускетс можеше и да я вкара пред него нямаше никой да блокира ако беше я ритнал директно ,а ако тръгне да овладява да щяха да го спрат сигурно