Зимна пауза във Висшата лига?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- trokadero_
- Контакти:
Re: Зимна пауза във Висшата лига?
Няма почивка , защото хората играят . Не са като нашите пикльовци 

-
Според мен така си е добре.
Да, получават се понякога проблеми с преумора, контузии, кофти мачове, от към качество и темпо, но това се получава не заради многото мачове, а защото повечето мениджъри не използват въобще ротации, или го правят съвсем в малко мачове.
И предимно поради даден проблем на титуляри.
Да, получават се понякога проблеми с преумора, контузии, кофти мачове, от към качество и темпо, но това се получава не заради многото мачове, а защото повечето мениджъри не използват въобще ротации, или го правят съвсем в малко мачове.
milka написа:Коледа няма да бъде същата без мачове от Висшата Лига, това е традиция от много години друг е въпроса ,че Английските отбори ще са капнали края на Февруари когато почват битките във Шампионската Лига .
Немското и Испанското ще почиват до края на Януари .
Не става дума за почивка по Коледа и Нова Година,а за след тежкия коледно-новогодишен цикъл. Иначе както казах бих искал да има мачове на 24, 25 и 31 декември.
THE G.A.M.E написа:Според мен така си е добре.
Няма достатъчно ротации в момента, защото отборите имат ограничен тийм лист от 25 играча които трябва да използват,а към този тийм лист трябва да има поне 8 които са юноши от английска школа. Преди нямаше такова правило в Англия и отборите имаха по-широки състави. Сега нямат и за това отпадат по-лесно в Европа.
- Черният козел
- Контакти:
Alexx написа:Гледайки мачовете по единственото първенство което играе без зимна пауза се замислих,че тази лига има нужда от зимна пауза.
Преди да бъда нападнат от феновете,че е хубаво да има мачове по Коледа и Нова година, ще кажа,че идеята е тази зимна пауза да не е по време на Коледа и Нова година,а преди или след коледно-новогодишния цикъл. Даже аз лично бих приветствал идеята да има мачове на 24 и 25 декември. Но това е друга тема.
Kaкви биха били облагите за клубовете, играчите и феновете при пауза от 1-2 седмици :
1. По-малко контузии и повече време за възстановяване от контузии;
2. Физическа и психическа почивка за футболистите;
3. Подобряване на представянето на английските тимове в евротурнирите и може би подобряване на играта английския нац. отбор.
4. Подобряване на атрактивността на играта. Дори да не ви интересува дали играчите ще си почиват или английските отбори ще играят по-добре в ЕКТ, вие вероятно искате да гледате атрактивен футбол. С една подобна пауза играта на отборите ще стане по-атрактивна, защото ще се възстановят физически и психически.
5. Промотиране на долните дивизии. Поради това,че Висшата лига остава без кръг в определен уикенд, ще се наложи телевизиите да предават повече мачове от Чемпиоъншип и долните дивизии, което ще помогне за финансовото състояние на отборите от по-долните дивизии.
Начини за постигане:
1.Ранно започване на сезона. Ако сезона във ВЛ започва една седмица по-рано е напълно възможно да се освободи една седмица почивка след нова година.
2. Ако няма преиграване в ФА къп в първия кръг в който се включват отборите от Висшата лига. Така кръгът на ФА къп който е в първата седмица на януари, може да бъде изместен за втората седмица на януари.
3. Отборите които играят в Европа, да се включват в ФА къп на 1/16 финал,а не на 1/32 финал.
4. Полуфиналите за купата на Лигата да са в един мач,а не в два.
5. Намаляване на отборите на 18. Този вариант според мен е невъзможен, защото е най-малко желан, но си заслужава поне да бъде споменат.
Ако два от изброените варианти бъдат постигнати ще има две седмици пауза във Висшата лига е възможно първата почивка да е преди коледно-новогодишния цикъл, следващата след него. Така играчите ще са свежи преди натоварения цикъл,а след него. Вие какво мислите по въпроса ?
Гениално

Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.
Зимна пауза не, но намаляване на броя на мачове през декември и януари няма да е лошо. Твърде много мачове в рамките на малко дни.

ONCE A BLUE, ALWAYS A BLUE
Alexx написа: Не,че сега мачовете не са актрактивни, но шанса да има актрактивни мачове ако има почивка е по-голям.
Това не ми звучи никак убедително. Поне на мен...
Контузиите и умората идват не толкова от липста на зимна пауза, а от факта, че доста отбори (особено тези играещи и в ЕКТ) в даден момент трябва да играят през 2- 3 дни буквално. Винаги има такъв период. Е, ако се добави и зимна пауза, този период съвсем логично ще се удължи- тоест, зимната пауза ще има отрицателен ефект. За да се избегне това,ще трябва да се удължи календара на първенството,което пък ще съкрати лятната пауза...
Висшата лига си има своите особености и поне според мен това, което е в момента е оптималния вариант. А също така и една немалка част от чара и.
... и после внезапно си направих секуро.
riak4 написа:Зимна пауза не, но намаляване на броя на мачове през декември и януари няма да е лошо. Твърде много мачове в рамките на малко дни.
Евала на Chelsea style мисленето ти

Леевски, оле

Никакви почивки, защото ще се развали магията на Висшата Лига. А и никой няма да го позволи това, защото в Англия текат милиарди именно от това, че първенството е уникално.
boabbb, ти като някакъв психолог ли се изживяваш, загубеняк? Какво тенеке ще докопа от това, че изказва мнение и му се виждат много мачове.
boabbb, ти като някакъв психолог ли се изживяваш, загубеняк? Какво тенеке ще докопа от това, че изказва мнение и му се виждат много мачове.
Тони написа:Никакви почивки, защото ще се развали магията на Висшата Лига. А и никой няма да го позволи това, защото в Англия текат милиарди именно от това, че първенството е уникално.
И за какво му се виждат много мачове

Леевски, оле

Виждат му се много, защото се играе през два дни. И на мен ми се виждат много, но пък ми е кеф, че по време на празниците има какво да гледам. Широкия състав на Ман Сити не ме притеснява, за момента догонват. Излезем ли от маратона на върха, там и ще си останем. Аз те съветвам да се съсредоточиш върху шансовете на Арсенал за топ 4, вместо да воайорстваш. По принцип знаем, че Венгер си е воайор и явно това е твоя отпечатък. Като фен на отбор, който от 10г не е реален претендент за титла, е смешно да нищиш мераците на истинските претенденти. Знам, че ти е тежко, но това е реалността.