Въпрос за Лига Европа
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- CskaUl7rasB0ysS0f1a
Re: Въпрос за Лига Европа
а аз искам да попитам след като онзи ден изхвърлиха бешикташ от лига европа, а днес това се случи и на аек, има ли вероятност това да се отрази на нашите отбори в този турнир, и по конкретно изкачването им в ранклистата на турнира
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!
ТОВА СИ ТИ!
Re: Въпрос за Лига Европа
CskaUl7rasB0ysS0f1a написа:а аз искам да попитам след като онзи ден изхвърлиха бешикташ от лига европа, а днес това се случи и на аек, има ли вероятност това да се отрази на нашите отбори в този турнир, и по конкретно изкачването им в ранклистата на турнира
Има, но много малък и то ако си свършат работата във втори и трети кръг. Визирам Левски и ЦСКА, защото това само тях касае и то най-вече Левски има някакъв супертеоретичен шанс, ако стигне до 4-ти кръг да се окаже поставен. Ако и АЕК отстранят, остават 7 отбора с по-висок коеф, което хич не е малко, но пък миналата година в трети кръг отпаднаха цели 11 (вкл. Левски

Ливърпул не играе в групите директно, защото спечели купата на Лигата, а не купата на ФА, която взе Челси. Купата на Лигата се котира като най-слаба и дава последната квота. Ако Ливърпул беше взел Купата на ФА, щеше да играе директно в групите на ЛЕ, а Тотнъм да иде на плейоф, а Нюкясъл пък в 3-ти кръг. Загубата на финал в купата на страната срещу отбор класиран за ШЛ, дава право на участие в ЛЕ, но променя поредността, като праща загубилия отбор на последно място (тоест в най-ранен кръг) и предходните места се заемат от отборите в шампионата. Дано съм бил ясен

- CskaUl7rasB0ysS0f1a