Футболът е мъртъв.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

slavia1913
Контакти:

Re: Футболът е мъртъв.

Мнениеот slavia1913 » 13 май 2012 22:48

Че футболът се е развалил от купищата пари и тото е факт. Лично за мен не може да има честен футбол, когато букмейкърски къщи наливат сумати пари като спонсори на различни отбори. Но пък не си мисля, че особено в ШЛ има наистина такова тото, че да определя, кой ще го спечели. Просто като че ли отборите сега са с по-изравнени възможности. Преди наистина е имало хегемони, каквито най-вероятно няма да видим никога повече. Натоварването на съвременният футбол също не може да се сравнява с едно време. Когато през 60та година Реал са спечелили КЕШ и Шампионата на Испания е трябвало да изиграят 30 шампионатни мача и 8 мача за да стигнат финал, което значи 39 срещи, играли са и и още 10 срещи за Копа дел Рей. 49 срещи станаха. С един финал 50 срещи макс. Този сезон Реал са изиграли само в Първенството и ШЛ(1/2 финал) тези 50 срещи. Отделно и има мачове за купата. Натоварването сега е значително повече от преди и откъм тренировъчен процес. Та за мен това са донякъде причините за това, че не можем да видим такова постоянство в ШЛ даже и от отбри, които смятаме, че могат да постигнат чудото и да спечелят ШЛ в 2 години подред.

Потребителски аватар
Gretna

Мнениеот Gretna » 13 май 2012 22:49

Да, има един, два смилени отговора на въпросът ми.
Сигурно аз много филми гледам и нещо съм съзрял конспирация посред честната игра. Съжалявам.

Така след като се убедих,че тук форумците са истински олимпийци и не си поплюват ще задам още един явно за повечето от Вас лесен въпрос?

Ще ви попитам:
Ако Стоук - Болтън беше завършил 2-ка то как щеше да завърши Ман Сити - КПР

То хората са казали ако баба му беше момче и т.н. но все пак.........?????

Давайте смело с прогнозите. Представете си, следния факт. Минутата на мача в Манчестър е 90+2. Мача в Стоук е свършил и Болтън са били с 2-3 например. При загуба КПР изпада от ВЛ. Вие как мислите, Манчини щеше ли да тича с италианско знаме на гърба като източно германска полу мъжка гюлехвъргачка след олимпийски рекорд? И защо Болтън не можаха да бият Соук които не играят за нищо? И дали дузпата на онзи мач, да точно на онзи там в Стоук он нещо си не реши няколкото неизвестни на Албиона този следобед?

Това стана много конспиративно. Отивам да пия едно хапче. Преди това повтарям въпроса:
Ако Стоук - Болтън беше завършил 2-ка то как щеше да завърши Ман Сити - КПР, според вас четци и бъдещи футболни треньори?

Потребителски аватар
petar123
Контакти:

Мнениеот petar123 » 13 май 2012 23:00

За много от нещата съм съгласен с автора. Не съм съгласен с това, че Рейнджърс взема КЕШ през 1967. Селтик е, бие Интер с 2-1 на финала в Лисабон. Със сигурност парите убиха най-готиния турнир в света - КЕШ, чийто финали следя от 1984 година. За мен по-справедлива схема от елиминации в два мача на разменено гостуване няма. Затова и мачовете в КЕШ бяха непредвидими. Иначе бих споменал нещо за автора на идеята за провеждането на европейските клубни турнири и европейското първенство - големия френски журналист Габриел Ано. През 40-те години Франция губи от Испания с 1-5, в много вестници се появява статия, в която пише, че националният треньор Габриел Ано е пълен некадърник и ако е почтен веднага трябва да си даде оставката. Автор на статията е ... самият Габриел Ано!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 май 2012 23:01

А аз съм на мнение, че да се сравнява и съпоставя така е бая рисково, но с едно съм съгласен (стига да съм разбрал правилно), да: истината е в разнообразието. Може да се каже, че ШЛ е силен турнир въз основа на това, че няма отбор два пъти печелил турнира, но по същата логика, ако Лудогорец завърши пред червените и спечели първенството ще може ли да кажем, че българското първенство в последните години е силно и оспорвано? Ао не си гледал нито един мач и само четеш статистика - най-вероятно, да, но всички знаем как е. ;)
Една от многото причини, за да кажа, че са рискови подобни сравнения е в това, че днешните грандове не са така балансирани като единици в съставите си, както преди.
"Ако Меси играеше в Павликени, отбора щеше да е в Лига Европа"... е, не баш ама... Да вземем два отбора - от днес и от миналото - Барса и Милан.
Днешната Барса - има ли някой играч в Барселона, който малко от малко да се доближава до класата на Меси. Следващият го Шави е толкова далеч от него, че няма смисъл за сравнение. Да вземем Милан, който опуха Барса навремето. Та това си беше отбор от звезди. Ако днес имаше отбор съставен от 7-8 равностойни по платинената си класа играчи щяха да го направят и дубъла и требъла сигурно даже.

Но, днес футболната реалност е много по-различна!

Съставите на отборите се менкат постоянно. Такива като Меси дето хем имат класа, хем за последните пет години не са сменили клубната си принадлежност ги няма в Европа просто. Той самият футболист да не иска, собственика на клуба ще го накара да се махне. Футболът не е мъртъв. И днешната титла на Сити го доказва. Поне, според мен. До последно! твърдях как Сити няма да спечелят титлата, понеже в Англия и във футбола не стават такива неща. Еми, явно е, че не познах.
"Всичко тече, всичко се променя." Футболът (в Европа), имам предвид Големият футбол, преживя своята дълга романтична младост. Днес той е прагматичен, професионален, сухарски.
Но пък това е онзи там в ШЛ. Не навсякъде е така.

П.С. Как, ако света е различен, футбола ще си остане същия? Просто няма как! Това е нормален ход на нещата. Но не е нито смърт, нито агония, а просто едно ..."съзряване".
Последна промяна от metodito на 13 май 2012 23:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 13 май 2012 23:05

Според мен причината да няма толкова постоянство във футбола е,че днес всичко се наблюдава и телевизиите предават много мачове. През 50те години като отборите са излизали срещу Реал не са имали голяма представа срещу какво се изправят. Сега всеки наблюдава противниците си и има голямо разузнаване. Всеки дори и феновете знаят примерно от коя част на терена Лео Меси ще си бръкне в носа или ще си почеше задника. Т.е. с това наблюдаване на съперниците е по-лесно да измислиш противодействие на техния стил на игра. Така да се каже днес е много важна играта на противника, а чак толкова твоята.

Потребителски аватар
Gretna

Мнениеот Gretna » 13 май 2012 23:06

petar123 написа:За много от нещата съм съгласен с автора. Не съм съгласен с това, че Рейнджърс взема КЕШ през 1967. Селтик е, бие Интер с 2-1 на финала в Лисабон. Със сигурност парите убиха най-готиния турнир в света - КЕШ, чийто финали следя от 1984 година. За мен по-справедлива схема от елиминации в два мача на разменено гостуване няма. Затова и мачовете в КЕШ бяха непредвидими. Иначе бих споменал нещо за автора на идеята за провеждането на европейските клубни турнири и европейското първенство - големия френски журналист Габриел Ано. През 40-те години Франция губи от Испания с 1-5, в много вестници се появява статия, в която пише, че националният треньор Габриел Ано е пълен некадърник и ако е почтен веднага трябва да си даде оставката. Автор на статията е ... самият Габриел Ано!

Прав е този буден четец. Объркал съм Глазгоуските отбори щото съм бързал а всичко наизуст съм писал щото пак да кажа, че съм бързал да излея всичкото що е в главата ми щото иначе ще го забравя.
Айде стига съм се оправдавал. През 67 Селтик ( нищо, че името им на български е обида за непохватен и неграмотен човек идващ от село в града да търси по-добър живот) грабват купата на Европейски Шампион а не онези слабаци от Рейджърс. Да ме прощават "детелините". Ще пусна химна им изпят от вечния стожер на българската и селташка ( от Селтик ) музика - Уиуи Иванова

Потребителски аватар
lrlazarov_19
Контакти:

Мнениеот lrlazarov_19 » 13 май 2012 23:13

Gretna написа:Да, има един, два смилени отговора на въпросът ми.
Сигурно аз много филми гледам и нещо съм съзрял конспирация посред честната игра. Съжалявам.

Така след като се убедих,че тук форумците са истински олимпийци и не си поплюват ще задам още един явно за повечето от Вас лесен въпрос?

Ще ви попитам:
Ако Стоук - Болтън беше завършил 2-ка то как щеше да завърши Ман Сити - КПР

То хората са казали ако баба му беше момче и т.н. но все пак.........?????

Давайте смело с прогнозите. Представете си, следния факт. Минутата на мача в Манчестър е 90+2. Мача в Стоук е свършил и Болтън са били с 2-3 например. При загуба КПР изпада от ВЛ. Вие как мислите, Манчини щеше ли да тича с италианско знаме на гърба като източно германска полу мъжка гюлехвъргачка след олимпийски рекорд? И защо Болтън не можаха да бият Соук които не играят за нищо? И дали дузпата на онзи мач, да точно на онзи там в Стоук он нещо си не реши няколкото неизвестни на Албиона този следобед?

Това стана много конспиративно. Отивам да пия едно хапче. Преди това повтарям въпроса:
Ако Стоук - Болтън беше завършил 2-ка то как щеше да завърши Ман Сити - КПР, според вас четци и бъдещи футболни треньори?

Абсолютно съм съгласен с теб. Развоя на мача Стоук Сити - Болтън донякъде повлия и на развоя за титлата. Но нямаме право да виним QPR. В крайна сметка те играят за себе си и след като са разбрали, че оцеляват, защо им е да продължават да се измъчват с тази игра в отбрана? Поотпуснаха се накрая и Сити това чакаха. Два гола за две минути.
[center]Then raise United's banner high,
Beneath it's shade we'll live and die...
So keep the faith and never fear,
We'll keep the Red Flag flying here...
[/center]

Потребителски аватар
Gretna

Мнениеот Gretna » 13 май 2012 23:15

Добре де разбрах вече защо никой не повтаря в Шампионската Лига. Много мачове, много телевизия, много кинти, много кючек.Опс, това последното не е за тука. Аз съм в грешка значи. Няма да ме чуете да говоря за конспирация в ШЛ. Барса са по-слаби от Челси които са по-слаби от Тотнъм значи Тотнъм са по-силни от Барса но Байерн са по-силни от Реал а пък Реал е по-силен от Барса значи Тотнъм и Реал ще си направят Х а Байерн е най-силният клуб в света.
И най-неуморения, най- гледащия телевизия, най-богатия а бе направо по-по-най.

Сега дайте по-втория въпрос. За Ман Сити, Болтън,КПР и Стоук или дузпата която разплете възела на Албиона!!!

mimi29
Контакти:

Мнениеот mimi29 » 13 май 2012 23:21

Morgause написа:Оправи това "ЦДНА" с ЦСКА ако обичаш, и ето ти още един факт, защо ЦСКА е най-големия отбор в България! И винаги ще бъде!

може ама по времето на комунизма млади момко :mrgreen: След 90 та година са издишаш балон :mrgreen:
седим си аз у комунизъмъ пубер на 10-12 годинки.
и чувам, че у Италия почнала страстната седмица.
И си викам: тия сигурно се ебът по площадите и никой на никого не отказва.... трее се посети

A/N/C
Контакти:

Мнениеот A/N/C » 13 май 2012 23:26

Кво си се разпищял. След като Стоук изравни на Болтън , К.П.Р спряха да играят щото и при загуба се спасяваха . Предполагам ,че разковничето е Стоук който ,ако не бяха изравнили К.П.Р щеха да си играят до края и в момента Сити можеше да е без треньор ,а Фърги да полива титлата .

Върни се в “Футбол - Свят”