Нападателят на английския Чарлтън Светослав Тодоров се прибра в Добрич. Бившият футболист на Добруджа, носил екипите още на Литекс и английските Уест Хям, Портсмут и Уигън, даде интервю за "7 дни спорт".
- Отдавна не бяхте се прибирали в родния град?
- Миналата година се прибрах за последно. Новото, което видях в Добрич, е стадионът. Сложени са седалки, ремонтиран е. Много е хубаво, че общината е положила максимални усилия за модернизацията на съоръжението, за да може местните момчета и подрастващите да играят при нормални условия. Дано и други общини да вземат пример и в България да има хубави стадиони.
- Защо отборът, за който играхте - Чарлтън, отпадна от Чемпиъншип?
- Смятам, че основната грешка за отпадането ни бе смяната на треньора, защото след това се обърка и схема на игра, и всичко като цяло.
- Къде ще продължите да играете?
- В процес съм на търсене на нов отбор. Всъщност това в момента е задачата на мениджъра ми, който е шотландец, а и без това договорът ми с Чарлтън вече изтече.
- Преди две години имаше слухове, че сте искан от Левски?
- Да, имаше такава информация във вестниците.
- Бихте ли играли за Левски, все пак сте били футболист на ЦСКА?
- Това, че съм цесекар, не означава, че няма да играя за Левски. На футбола гледам като на бизнес. Той е на първо място и моята професия и аз съм длъжен професионално да си върша задълженията към отбора си. Бих приел всяко едно предложение, стига то да е добро. Не знам дали има играч, който би отхвърлил добра оферта.
- Не попаднахте в националния отбор за предстоящия мач с Ейре. Как ще коментирате избора на Станимир Стоилов да се лиши от вас?
- Това е негово решение и аз се съобразявам. Когато получа повиквателна, ще се отзова. Все пак аз не съм играл на сто процента в Чарлтън и може би това е причината да не ме повика. Това обаче ме мотивира в следващия си отбор да дам още повече от себе си, за да играя отново с националната фланелка. Горя от желание да изляза на терена и да бележа голове за България. Стискам палци на моите колеги да бият Ейре в предстоящия мач и отново да инжектират сънародниците ни с поредната доза гордост.
- В кое първенство бихте играли?
- Във всяко едно, но най-близко до моя стил и желание за футбол е испанското първенство.
- Къде живеете в момента?
- Със съпругата ми живеем в Лондон. Сега двамата се прибрахме за кратко в България, за да се видим с роднините ни в Добрич и да си починем край морето.
- Виждате ли се с другите футболисти от България, които играят в английските първенства?
- Да си призная - не. Всички сме много заети и имаме много малко свободно време.
- Какво обичате да правите в свободното време?
- Да ходя на кино и да си почивам.
- В заключение какво бихте пожелали на българските фенове на футбола?
- Преди всичко да бием Ейре и да съхраним шанса за класиране на световното първенство и независимо кой на какъв отбор е привърженик, всички да се обединят около каузата на националния отбор и не на последно място искам да пожелая всички да гледат колкото се може по-скоро по-качествен футбол в българското първенство.
Нашенско Момче е

[center]

Гол на Светльо в Премиършип срещу Уест Хем с екипа на "Помпи"