До болка ни е познат образът на циганката, която се взира в дланта ни, за да разгадае какво бъдеще ни очаква.
Какво ще кажете обаче, ако някой може да разкрие тайните ви само по стъпалото на крака ви? Тази изключителна способност притежава Джейн Шийхан, която от няколко години обикаля света, като преподава как да разчитаме характера по стъпалото.
"Аз не мога да предричам бъдещето ви, но мога да видя миналото и настоящето ви. Не можете да избягате от него, стъпалата ви разкриват всичко", обяснява 40-годишната британка.
Най-важното, което разкриват краката ви, е дали сте щастливи.
Когато хората са депресирани, те стоварват цялата тежест върху предната част на стъпалото, когато ходят. Така че кожата точно под пръстите е по-тъмна, обяснява изследователката.
При друг тест пък се сравнява цветът на кожата на стъпалото с цвета на кожата точно над глезена. Ако стъпалата ви са по-бледи, това показва изтощение и ограничено кръвообращение. Ако кожата е жълтеникава, вие сте отегчен. Втвърдяване на кожата на стъпалото пък точно в основата под малкото пръстче показва, че човекът е поел твърде голяма отговорност върху плещите си.
Истината е, че когато изпитвате силни емоции, цялото ви тяло го показва. Свикнали сме с начина, по който напрежението например се отразява на главата, врата или стомаха. Чувствата ни обаче лъсват и от стъпалата. Знаете ли, че когато сте объркани, "вратът" на големия ви пръст се изчервява?
Ами какво ще кажете за ходилата с изкривени от тесни обувки пръсти? Те също говорят много за вас. Питали ли сте се защо някои хора постоянно си избират неудобни и тесни обувки, казва Шийхан. Британката разгадава какво чувствате не само по цялостното състояние на ходилата, но и по физическата конфигурация на пръстите. Тя работи с т.нар. азбука на пръстите, която й помага да разгадае личността на човека в момента, в който той свали чорапите си.
Вторият пръст на дясното ви стъпало например показва какво всъщност искате от живота.
Ако го постигате, пръстът докосва земята. Ако стърчи във въздуха или ако има разстояние между него и третия пръст, това показва, че се опитвате да се абстрахирате от емоциите си.
Четвъртият пръст пък отговаря за интимните ви връзки. Накарайте някой да говори за близките до сърцето му. Ако има някакви проблеми, това ще се отрази в неволно потрепване на четвъртия пръст. Не е много ясно защо се получава така, може би става въпрос за инстинктивно свиване на сухожилията.
Нито едно от тези правила няма да намерите в традиционните учебници по медицина. Много лекари ще кажат, че това са пълни глупости. Джейн Шийхан обаче е квалифицирана рефлексоложка. Тя е написала 2 книги на тази тема и води класове из цяла Великобритания. Често обича да казва, че знаем само половината от това, което става в обувките ни. "Ние имаме общо 26 кости и 3000 нервни окончания в нашите стъпала. Истината е, в тях наистина протичат много процеси едновременно", обяснява британката.
Най-важното, което разкриват краката ви, е дали сте щастливи. Когато хората са депресирани, при ходене те стоварват цялата тежест върху предната част на стъпалото.
Татуировкитена Бритни сочат проблем
Дейвид Бекъм има широки стъпала, което означава, че работи много усилено, коментира Джейн Шийхан. Футболистът винаги се движи и не може да стои мирен и минута. Човек, способен да върши много задачи едновременно. Кутрето му пък показва, че може да се бунтува и да бъде нетрадиционен, обича да върши нещата по своя начин.
Бритни Спиърсима татуировки по краката си, които сочат към някакъв проблем. В този случай това са мислите за нейните интимни връзки и как им се отразява работата. Една от тях е китайски символ за свободата. Това може да означава, че тя търси връзка, която ще й запази свободата да работи.
Бритни има повдигнат палец, който показва, че е много независима. Освен това останалите й пръсти са подредени по големина. Това показва, че тя е безкрайно методична и мрази да я прекъсват по средата на нещо, което върши.
Четем цялото тяло в ходилото
Разчитането на краката се основава на рефлексологията - форма на природна и холистична терапия, която съществува още от древността. Позната е в Китай, Египет и други източни култури и се използва от хиляди години.
Основният принцип на рефлексологията е, че цялото тяло се отразява в краката и ръцете на човека и в тези точки е достъпно за терапевта (виж графиката). Лечението по метода на лефлексологията се изразява в натиск, манипулация и масаж на рефлексните точки по стъпалата или ръцете, за да се провокира отпускане, лечение или просто за да се почувствате по-добре. Рефлексологията третира целия човек, а не отделни симптоми на болестта. Въпреки че се използва по-често като терапия на стъпалата, масажът на ръцете е не по-малко ефективен. Интересното е, че рефлексологията може да се използва както като диагностично средство, така и като ефективно холистично решение.
Какво означава, ако имам изкривяване на палеца?
Това показва, че често се навеждате назад. Подуването на ставата също така разкрива, че правите твърде много за другите и недостатъчно за себе си. Степента, до която палецът ви е деформиран в посока към малкия пръст, показва доколко сте нарушили равновесието в тази област на живота си.
Запитайте се: "Какво бих могъл да правя, ако имах повече време за себе си". Много хора с изкривен палец на крака не могат да отговорят на този въпрос и продължават да вършат твърде много неща за другите. Ако искате идеи за това с какво можете да се отпуснете, върнете се към годините, когато сте били по-млади и с не чак толкова изострено чувство за отговорностите ви към другите.
2. Имам широко стъпало?
Когато стъпалото е много широко, това издава, че сте много, много работлив.
Такива хора непрекъснато вършат нещо и е много трудно да седнат и да не правят нищо. Ако например ви предложат чаша чай, вие по-скоро ще започнете да вадите чашите от шкафа, за да помогнете на домакина, вместо да седнете и да позволите да ви обслужат.
Обратното, много тесния крак британската специалистка нарича "крак на принцесата". Ако имате такова стъпало, обикновено предпочитате да се оттеглите и да оставите другите да тичат около вас. Вие сте много добър в прехвърлянето на задачите към другите, без това да се набива на очи. И най-важното, вие наистина цените хубавите неща в живота.
3. Какво означава извивката на свода или ако нямам свод?
Високоизвитият свод често се среща при хора, които имат силен вътрешен потенциал, обичат да остават сами от време на време. Това не означава, че не сте общителни. Ако обаче отидете на парти, ще се нуждаете от тишина на следващия ден, за да се заредите отново с енергия. Вие сте много надарен и ви е трудно да приемате помощ от другите, защото обикновено смятате, че можете да се справите сам с всичко.
Обратното, ако стъпалата ви са плоски, тогава обикновено харесвате компанията на другите. Вие сте много общителни и просто не харесвате да бъдете оставени сами. Нуждаете се от много подкрепа в живота и сте много склонни да приемате помощ от другите - при това много!
4. Кракът ми е пораснал с един номер?
Дори ако стъпалата ви са престанали да растат, стъпалото ви може да се увеличи с един номер заради намаляването на напрежението в сухожилията и връзките на крака. Също така, когато стъпалото ви се е увеличило с един номер, това може да се тълкува така - нещо се е променило в живота ви и сега искате признание на способностите ви.
5. Имам стъпало на атлет?
В този случай вие имате склонност да се вживявате твърде много в нещата. Често изпитвате крайна раздразнителност. Притеснява ви, че хората непрекъснато ви се бъркат и поставят под въпрос идеите ви.
6. А ако краката ми миришат?
"Това аз наричам ефекта скункс", коментира британската изследователка. Според нея вие се опитвате да си освободите пространство, като отблъсквате хората с помощта на миризмата. Често се среща при тийнейджърите, на които им е писнало от правилата. Среща се и при хора, грижещи се за болни, чиято собствена свобода е ограничена от задълженията и отговорностите към другите. Въпросът, който трябва да си зададете в такъв случай, е: "Как мога да си извоювам малко повече свобода в живота?"
Дългият втори пръст показва, че сте лидер:
Дълъг втори пръст: Показва, че имате лидерски качества. Всички владетели от Древния Египет и хавайските кралски династии са имали дълъг втори пръст на стъпалото. Това е така, защото трябва да контролирате всичко.
Третият пръст изкривен при последната става:
Имате естествена склонност да мамите другите, както и да оставате неразбрани от околните. Много често такъв пръст се среща при шпионите.
Мини-атюрно малко пръстче:
Показва детински характер, имате игриво чувство за забавления.
Вторият пръст на лявото стъпало се накланя към големия пръст:
Издава сантиментална, носталгична натура. Такъв пръст има холивудската актриса Рийс Уидърспуун.
Малкото пръстче е наклонено под ъгъл:
Издава нетрадиционна натура. Способността да наклонявате малкото си пръстче показва неспокойствие и нужда от постоянна промяна.
Човек се познава по ходилата
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- track.and.field
- Контакти:
Човек се познава по ходилата
Los_Ches:Незнам дали има такава тема но все пак...Каде са Вело алейте.Работя на 5 километра от работа и всеки ден рискувам да бъда бласнат докато карам колело.Няма една вело алеяНо за съжаление имаме какви лине глупости в тоя са излишни
Re: Човек се познава по ходилата
Интересно е , но според мен не е кой знае колко вярно + че малко трундо мога да си определя сам (след като не съм специалист) малкия пръст на левия ми крак след 2рото сухожилие дали сочи на ляво или на дясно... 

САМО ЛЕВСКИ!
На мен винаги ми е било много странно защо малкия пръст ми е толкова крив и съм разглеждал малкия пръст на "хииииляди хора по света". Мисля, че има известна доза истина.

Moите крака са като лопати с тънки дълги пръсчета. 

[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
- track.and.field
- Контакти:
А пък при мен е малко по - странно. Двата пръста след палеца са ми слепени. Кво ли означава това, може би ще имам близнаци за деца 

Los_Ches:Незнам дали има такава тема но все пак...Каде са Вело алейте.Работя на 5 километра от работа и всеки ден рискувам да бъда бласнат докато карам колело.Няма една вело алеяНо за съжаление имаме какви лине глупости в тоя са излишни
Върни се в “Футбол - България”