Ганчев: Аз, Батков, Гигов и ЦСКА с президента им от островит

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
angeleq
Контакти:

Ганчев: Аз, Батков, Гигов и ЦСКА с президента им от островит

Мнениеот angeleq » 25 сеп 2008 20:18

Собственикът на Литекс Гриша Ганчев обяви, че ще предложи радикални промени за обсъждане на колегите си от останалите клубове, с които родният футбол да тръгне в правия път. "Ще поискам "А" група да се редуцира до 12 отбора. Също така футболните президенти да влязат в Изпълкома. Аз, Батков, Гигов, собственикът на ЦСКА, който и да е той, там, от островите. Не може хора, които наливат по мои груби сметки над 150 млн. лева във футбола да ги управлява примерно Леков. Значи те са имали акъла да изкарат парите, да ги сложат във футболния клуб, а пък да нямат акъл да кажат как да се развива първенството или какво е най-добре да се направи, за да се развива спортът футбол като цяло", заяви Ганчев в интервю за Дарик.

Собственикът на ловчанлии сподели, че ще подкрепи Борислав Михайлов за президент на БФС в предстоящите избори. "Боби е достоен човек, но екипът го подведе. Сега, ще му дам един лист с моите предложения да ги прочете на конгреса. Със сигурност трябва нещо да се промени в българския футбол. Дано да е за добро", пожела си Гриша Ганчев, който пак разкри, че всички клубни босове са участвали в купуване на мачове и той си го е прзнавал. "От няколко години обаче Литекс играе абсолютно честно. Какво като станем или не станем шампиони? Искам да работим правилно. Аз съм патриот и държа футболът да се развива с български специалисти. За съжаление тях почти ги няма. Имаме един - Станимир Стоилов. Радвам се, че работи в Литекс. Той има договор с нашия клуб и няма да се връща в Левски. Ние сме приятели и бизнесмени с Тодор Батков, а не амбулантни търговци, за да си разменяме неща. Когато Мъри напусна Левски, аз говорих с Батков и той ми каза, че няма проблем да го ангажирам, тъй като треньорът е в правото си да се развива", завърши бизнесменът.
levskara kaza:
-SINI(4erni)sme,Mangali sme,SAMO MEDNA tel Prodavame,jalki sme,goveda sme,ZA BULGARIQ POZOR SME!!!!

alchemist
Контакти:

Re: Ганчев: Аз, Батков, Гигов и ЦСКА с президента им от островит

Мнениеот alchemist » 25 сеп 2008 20:22

„Колкото и да е болезнено трябва да се вземат кардинални решения за състава на групата. Според мен в А група трябва да са 12 отбора, от които два да отпадат и да се играят по 4 мача между отборите. Мачовете да се играят при нормални условия – стадионите да имат осветление. Трябва да популяризираме продукта футбол”, завърши Гриша Ганчев.

Подкрепям, с една малка промяна:
не 12 да са отборите а 8!!! 2 изпадат един играе бараж за оставане ...................и разбирасе по 4-ри мача всеки срещу всеки това е най доброто възможно!
4-ри мача Левски-ЦСКА :) красота + всички други дербита *4 :)
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 25 сеп 2008 20:26

Бе те и на 12 да ги направят пак няма да е зле...да се почне от някъде иначе и аз съм за 8 :)
Изображение

седемнамалко
Контакти:

Мнениеот седемнамалко » 25 сеп 2008 20:40

8 отбора е малко драстично, дори и първенството на Малта сигурно има повече, но 12 или 10 е оптималния вариант при нашата демография ;) пък и 12 отбора по 4 мача е 44 мача само редовния сезон, нанагорно ще им дойдат на нашите "звезди", по-добре 10 отбора в А група и 2 Б групи по 16, които също ще станат много завързани.

Потребителски аватар
Deliba6
Контакти:

Мнениеот Deliba6 » 25 сеп 2008 20:45

И аз съм за 8! Гришата може и да им внуши най-накрая тази стара идея. Има авторитета, има и парите. А, дано!!!
Презирайки всеобщото израждане
и всекидневно борейки се за насъщния,
до следващото си прераждане
ви гарантирам - аз ще бъда същият!!!

Потребителски аватар
los7

Мнениеот los7 » 25 сеп 2008 20:47

Те ако станат членове на БФС вече никога няма да видим какъвто и да е мач като хората. Напълно ще се изгуби интригата не че сега я има. 44 мача на сезон е смешно. В Англия където според мен е най силното и бързо първенство в света се играят 38 кръга. По едно време май бяха дори 42 ако не се лъжа. С оглед на скороста и физическата подготовка на нашите отбори при толкова мачове като включим Купата на България, приятелските, международните мачове се получава цифра 60+ мача на сезон. Малко невероятно число не мислите ли? Освен това в цял свят се играят по 2 мача между всеки отбор - гостуване и домакинство. Какви локуми разтягате?
От утре съм локомотивец!

Потребителски аватар
CSKAfan
Контакти:

Мнениеот CSKAfan » 25 сеп 2008 20:54

Те наште "звезди" ако могат ще намправят А групата с по 4 отбора и един мач по между им :lol:
YNWA!

седемнамалко
Контакти:

Мнениеот седемнамалко » 25 сеп 2008 20:56

Не е вярно, че в цял свят се играят само по два мача на сезон между два отбора, доста по-малки държави (като нашата), с първенства с до 10 отбора се играят по 4 мача, най близкият пример до явно любимата ти Англия е първенството на Шотландия ;) И според мен обаче с 12 тима няма как да стане, освен при голямо подобрение на условията по терените, съкращаване с поне месец на зимната пауза и с две седмици на лятната може би, но подобен вариант е утопия.

Потребителски аватар
los7

Мнениеот los7 » 25 сеп 2008 21:07

Шотландия не е Англия поне в футболен аспект. Рейнджърс, Селтик , Хартс ако не се лъжа това са им отборите. И те всяка година тръгват с сериозните амбиции и всяка година спират в групите на Шампионската и УЕФА. Сериозни първества като франция,италия,англия,испания по чийто модел е направено нашето първенство са най удачният вариянт. Не виждам за какво трябва да се смалява групата изкуствено до 8 или 10 отбора. То тогава какво се получава 4 евроучастника 2 в средата и 2 играят бараж за да отпадне 1 ли. Да не говорим че има 10ки тимове в локалните Б и В групи. Тях какъв ще им стане стимула да играят футбол ако големите отбори си направят най доброто за себе си?
От утре съм локомотивец!

седемнамалко
Контакти:

Мнениеот седемнамалко » 25 сеп 2008 21:17

Англия - 52 милиона население
Испания - 45 милиона население
Франция - 64 милиона
Италия - 59 милиона
Германия - 82 милиона

...

България - 5 милиона?

Недей говори хуморески, ако обичаш, много по-логично е да се съпоставяме с държави от нашата черга отколкото с топ 5 футболни държави в Европа, а и по твоята логика в Англия, с която обичаш да даваш примери, има няколко десетки хиляди футболни клубове, на тях какъв им е стимула щом само 20 участват във Premier League?

Върни се в “Футбол - България”