Аз пък искам нов папа!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Angoff
Контакти:

Аз пък искам нов папа!

Мнениеот Angoff » 02 дек 2009 11:53

Точно така - искам нов папа! Според последните статистически данни, принадлежащите към Римокатолическата църква са намалели с 0,8 процента, което категорично означава, че Папа Бенедикт XVI не успява да се справи и трябва да му бъде потърсена отговорност. Нови избори във Ватикана е единственият изход от ситуацията. Също така искам уволнението и смяната на нашия енергиен министър (съжалявам, ама в момента не се сещам за името му). През последния уикенд на два пъти в нашия квартал спираше токът за по няколко минути и това ме принуди да настройвам повторно електрониката на някои от домашните уреди. Всички сте съгласни, че това е възмутително и подлежи на най-строга санкция към главния отговорник за проблема. Вън министъра и жълт картон за кабинета!

Общо взето адекватни са сравненията между тези два примера и искането на Левски за нов конгрес на който да бъде избран и нов президент на БФС, само защото в един отложен мач, за който футболният съюз нямаше нищо против да изпълни претенциите и на двата отбора, били вдигнати два-три картона повече или по-малко. За други прегрешения, честно казано, не се сещам. Пак всички гледахме мачове през почивните дни и видяхме как съдията на Портсмът - Ман Юнайтед раздаваше несъществуващи дузпи като приветливо момиче рекламни диплянки на входа на МОЛ-а. На другия ден пък в лондонското дерби не дадоха такава очевидна дузпа срещу Анелка, че за миг помислих как Везувий и Етна взаимно ще изригнат на стадиона на Арсенал. Глупости, нищо подобно. Французинът, може би малко гузен и заради своя сънародник Анри, просто се обърна и се затича към центъра на терена, където играта продължаваше.

Загърбвайки емоцията, породена от естественото желание за победа на всяка цена, понякога отговорните фактори в родния футбол, наговарят сто кила глупости

Но по-странното и притеснителното е, че после, след ден-два, когато страстите се уталожат, те не се отдръпват крачка назад. Вместо извинение или някаква там по-заобиколна форма те прибавят още 50 килограма глупости. И въпреки тежестта всъщност олекват до такава степен, че за тях земното притегляне престава да съществува като природен фактор. Няма как точно в този момент, а и в който и да е друг, да адвокатствам точно пък на Литекс, чиито прегрешения в последните 10-12 години към обективното футболно съдийство са далеч повече от тези на Джак Изкормвача към невинните лондонски куртизанки. Но в случая от миналата сряда ловчанлии се изнизваха от съблекалнята с миша стъпка, мънкаха на зададените им въпроси и някак изкуствено създаваха впечатление, че наистина единствено и само реферът е виновен, за да бъде крайният резултат от мача 2:2, а не, както приляга на домакините според собствената им преценка, 5, 6 или 7 на нула.

За пореден път се убедих колко важно нещо в българския футбол е реакцията. Колко майсторлък и тънки, дребни детайли има в това изкуство. Как едни го владеят до съвършенство, а други едва прохождат в усвояването му. Колко е важно след международен мач, когато си сметнал, че са те порязали да излезеш, да се изцепиш с басов тембър и репликата ти да обиколи всички световни агенции. В друга ситуация от тази есен ЦСКА също е леко ощетен в един от мачовете си в Европа, но едва на края на пресконференцията, треньорът иска да вметне няколко думи за съдийството от двубоя. Когато няколко дни преди Левски-Литекс и "червените", и от страна на Локомотив Сф включиха жълтия семафор и алармираха, че не се свири както трябва, почти никой не им обърна внимание. Окука там с този странен превод, дето му прилагат, съвсем не се разбра, Гигов каза две думи в движение и се мушна в лимузината си. От ответната страна Любо Пенев сам падна в капана на собствените си бисери, които бяха изтълкувани не като предупреждение за спад във формата на родните арбитри, а бяха приети като поредната порция шеги и закачки в стил предновогодишните бисери на Шкумбата. На другия ден ЦСКА пусна някаква уж остра декларация в сайта си, но тя дори не бе удостоена с нужното внимание в част от спортните медии. Виж при воя от сряда дори кокошките спряха да снасят в пограничните селца.

Същият този герой Николай Йорданов закла ритуално ЦСКА на 15 август миналата година. Поводът бе достоен за едно истинско жертвоприношение. Първият мач на новака тогава в елита Сливен пред собствена публика. Завръщане след много, много години в "А" група. Менте гол във вратата на армейците, менте дузпа за домакините, менте червен картон за Машадо от ЦСКА. И всичко това в рамките на броени минути през първото полувреме. И ето ви припомняне на реакцията от страна на загубилия мача тим. Димитър Пенев, старши треньор: "Получи се един добър мач за нашите стандарти. Нашият футбол няма да върви, ако съдиите ни ръководят така мачовете. Съдията не успя да си поправи грешките (тук вероятно Стратега е намекнал за някакво компенсиране). Ние ще подадем контестация за (Внимание!) предмет на терена, а също така за ситуацията, когато няма докосване, а арбитърът дава дузпа и червен картон за наш играч" - заявява Пенев-старши. След което се продължава с критика за играта на футболистите му. Това е. Докато излизаха играчи след мача, пред клубния рейс на ЦСКА помня се суетяха хора от щаба, дърпаха нервно по някои фас и тихичко прошепваха:

"Ба, мааму, тоя ни закла..."

Толкоз! Единственият шеф на отбора, присъствал на мача, си тръгна внезапно след първото полувреме. Вероятно, за да избегне неудобните отговори на въпроси за колегата му в изпълкома Йордан Лечков. Дори не помня пуснаха ли въпросната контестация от ЦСКА или не. Няма значение, други грижи бяха надвиснали над клуба.

Реакция му е майката. Мускули се надуват след мача, не в него. Извън терена е реалната "А" група. Дошло е времето да започнат да раздават и титли, и медали за реакция. Това е формата на бъдещото ни футболно първенство. А между другото - папата да не се ослушва за оставката си!

Поредната силна статия на Ники Александров...но и на него не му е лесно там в екипа на гонг...сам сред вълци и,когато неможе да вземе дума от седянката,която си устройват всеки понеделник от 17:00 до 17:30 пуска една статия и им затваря устите...цяла седмица ми писна да им слушам смешния плач от герена и от сините(обективни) журналисти.Защото най-вече те са виновни за тази си реакция с неадекватните коментари по-време на самия мач а именно - Томислав Русев,Вальо Грънчаров и Борис Касабов,не се спряха да обиждат длъжностни лица и съдии и когато съдийската комисия прави пресконференция за съдийските отсъждания за дадения мач(прецедент в световния футбол), Вальо Грънчаров беше на пресконференцията и неговите въпроси направо "съсипаха" Момиров и Гергинов а г-н Русев дори не сметна за необходимо да се явява на нея но на следващия ден отново ги подхвана в неговия си стил от ефира на спортно шоу гонг а 3-то лице Борис Касабов се скри,като мишка в килера с купи на герена точно,когато делегата на мача Илия Илиев беше в студиото а след него и съдията на мача Николай Йорданов !

БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ В СВЕТОВЕН МАЩАБ:
1. Пресконференция на съдийската комисия за да се обясняват действията на съдията и неговите отсъждания в един мач !
2. Декларация на футболен съюз срещу водещ отбор,като обвинява същия в избирателна памет и ползване на преференции от предното управление на футболния съюз и очевидна договорка за игра до ГОЛ (тука прокуратурата нетрябва ли да се самосезира след тези признания на държавна институция,като БФС ? ) !
3.Абсолютно мижаво наказание след побой над-гостите в ложите на стадион "Георги Аспарухов"!

П.С. Преди да се появат модераторите и да ми обясняват,как темата не е за този раздел,бих искал да ги опровергая и да кажа,че като цяло статията на Ники Александров обхваща и прословутия мач и заколението на ЦСКА с/у отбора на Сливен и реакциите след мача и съпоставка на 2-те разиграли се сцени и реакции след 2-та мача ръководени от Николай Йорданов !
Люляк, май, финал за купа
дузпи, шут, греда и супа
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони

Левски-Славия, протокол
Везалов, фамозен гол
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации

Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон!!!

Потребителски аватар
Модератор ЦСКА
Контакти:

Re: Аз пък искам нов папа!

Мнениеот Модератор ЦСКА » 02 дек 2009 12:12

П.С. Преди да се появат модераторите и да ми обясняват,как темата не е за този раздел,бих искал да ги опровергая и да кажа,че като цяло статията на Ники Александров обхваща и прословутия мач и заколението на ЦСКА с/у отбора на Сливен и реакциите след мача и съпоставка на 2-те разиграли се сцени и реакции след 2-та мача ръководени от Николай Йорданов !

Ами ти сам си отговори на въпроса, след като споменаваш, 4-5 отбора, БФС и съдийската комисия. Самото споменаване на името на един отбор, в тема в която се дискутират други два и реакциите след техния мач, не е причина да се пуска в локален подфорум, след като има форум "Футбол - България"

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 02 дек 2009 12:35

Браво Ники. Гениален коментар! Дай да насърчаваме тоя дебил дето един мач не може да ръководи без да има скандал.... Да направим ДИмо Момиров доживотен ръководител на съдиите.
Ангоф значи да разбирам, че като се ръководи една среща меко казано НЕДЕКВАТНО, всички трябва да си мълчим, да търпим дебилните коментари на ръководните органи, че съдията е бил перфектен (в случая никой не може да ме убеди, че съдията свири по правилата!!!) и гледаме как тия облечени в черно съсипват и малкото качествени мачове в България?!?!

За Ники Александров имам следният коментар в снимки (коментирани от самият него), който оставям без коментар:

http://gong.bg/view_photo_topic.php?photo_id=8792
http://gong.bg/view_photo_topic.php?photo_id=8784

От такъв човек какъв коментар да очакваш?!?!

П.С. Левски загуби доста мачове тази година. Чисти откровенни дузпи не бяха свирени. Никой не надигна глава заради тези работи. Но онзи ден на мача с Литекс съдията бе главно действащо лице и опорочи мача. Заради него и откровенна провокация от страна на шефовете на Литекс стана това в сектор А. Изтърва мача и беше тотално неадекватен, колкото и статии да пишат гяурите, колкото и да се хвалят по телевизията, колко перфектно са ръководили срещата...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 02 дек 2009 12:43

Не съм гледал мача "Левски"-"Литекс", но че българският футбол отдавна е в кома, е ясно и на сега прохождащите. Също и че трябва да се вземат ("спешни" вече звучи клиширано, за жалост) мерки.
Но да поговорим за статията (нали това е темата).
Да обобщим:
1. "Левски" искат нов конгрес.
2. Ники иска нов Папа
3. Ники иска нов енергиен министър

1. "Свикването на извънреден конгрес се предизвиква с механизъм, ясно описан в документите на БФС, и от него може да се възползва всеки клуб-член на БФС."(из декларация на БФС)
2. Ако някой някъде намери текст, който да гласи че всеки човек, гражданин на света може да поиска избиране на нов Папа, да каже веднага!
3. Енергийният министър е част от правителство, което НИЕ, включително и г-н Александров, сме избрали. Той ще има възможност да избере нов такъв след по-малко от 4 години.

Извод: Пичът се опитва по някакъв начин да се направи на интересен и да се "избъзика" с исканията на ПФК "Левски", но забравя че тези искания са обосновани, за разлика от неговите съвсем неуместни майтапи ("50 килограма глупости").
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 02 дек 2009 13:01

Наистина Ники е в трудно положение в понеделник.Почти винаги слушам този Гонг.Томислав и особено Вальо са страшно невъзпитани.Въобще не го изслушват-непрекъснато го прекъсват и отклоняват точни отговори на поставените въпроси.Ако са сигурни защо не бяха на пресконференцията и там да се изправят директно.После е лесно-няма опонент.Липса и на двамата на първите 7 години

Потребителски аватар
vans81
Контакти:

Мнениеот vans81 » 02 дек 2009 13:14

Значи, когато национала не взимат червени пияндури БСФС-то е лошо за червените и долу всички начело с Мъри. Когато обаче очебийно срещу латекса ни заклаха и най-нормално ние се изказахме против бфс то тогава за червените перуката и кликата му са си в ред, вършат си перфектно работата, няма нищо нередно и явно е съвсем нормално некъв прошляк с хомосексуални наклонности да дойде по поръчка да се из..ре по средата на терена и да пр...е мача. :twisted:
Мисля си, ами или гледайте реално и трезво ситуацийте или по добре не пишете, защото не само си противоречите, ами и ставате смешни(ЖАЛКИ) "другари" червени... :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 02 дек 2009 13:18

Angoff написа:Как едни го владеят до съвършенство, а други едва прохождат в усвояването му. Колко е важно след международен мач, когато си сметнал, че са те порязали да излезеш, да се изцепиш с басов тембър и репликата ти да обиколи всички световни агенции.

Я ми обяснете грешката при конкретната ситуация!!! Само че за разлика от Ирландия - Франция тук съдиийските балтии не бяха случайни и респективно отзвукът пада върху изказвания, а не в/у мръсния педера.с (бан-нете ме, ама е такъв), който ни закла.
Освен това аз си спомням как по-късно и Мартин О'нийл изказа подобно мнение за същия съдия пред медиите на острова. И друго си спомням не беше ли той човека, който спря серията на Арсенал с измислена дузпа и след това Челси станаха шампиони (за това може и да бъркам)

И последно, от сарказмът в изречението разбирам някакво несъгласие с реакцията и адекватността й. Я изслушайте коментара по "Гонг" от същия мач. Плурализъм е едно - но това една медия да изказва 10-кратно по-радикално мнение и след това да съди постъпката на Батков, на мен ми намязва на лицемерие. Решете каква е позицията ви по въпроса и ни я съобщете, щото сега изглежда, че се търси угодия на всички.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Мимо Домиров
Контакти:

Мнениеот Мимо Домиров » 02 дек 2009 13:23

vans81 написа:Значи, когато национала не взимат червени пияндури БСФС-то е лошо за червените и долу всички начело с Мъри. Когато обаче очебийно срещу латекса ни заклаха и най-нормално ние се изказахме против бфс то тогава за червените перуката и кликата му са си в ред, вършат си перфектно работата, няма нищо нередно и явно е съвсем нормално некъв прошляк с хомосексуални наклонности да дойде по поръчка да се из..ре по средата на терена и да пр...е мача. :twisted:
Мисля си, ами или гледайте реално и трезво ситуацийте или по добре не пишете, защото не само си противоречите, ами и ставате смешни(ЖАЛКИ) "другари" червени... :oops: :oops: :oops:

Моя съвет е Перуката заедно с цялото БФС да се качат на един стаааар платноход. Да вземат Бербатов за капитан, Марто за боцман, Стилян за Кормчия, Велизар и Иван, за юнги и да тръгнат на околосветско пътуване за търсене на древната книга "Защо пропускам на празна врата" с подзаглавие "Какво се налива в пазна чаша" .... :) :) А ние ще ги изпратим с пожелания, никога да не се върнат !!!!
Д.М. - даже червеите в екарисажа биха се погнусили от него !!!

Потребителски аватар
vans81
Контакти:

Мнениеот vans81 » 02 дек 2009 13:33

Мимо Домиров написа:
vans81 написа:Значи, когато национала не взимат червени пияндури БСФС-то е лошо за червените и долу всички начело с Мъри. Когато обаче очебийно срещу латекса ни заклаха и най-нормално ние се изказахме против бфс то тогава за червените перуката и кликата му са си в ред, вършат си перфектно работата, няма нищо нередно и явно е съвсем нормално некъв прошляк с хомосексуални наклонности да дойде по поръчка да се из..ре по средата на терена и да пр...е мача. :twisted:

Моя съвет е Перуката заедно с цялото БФС да се качат на един стаааар платноход. Да вземат Бербатов за капитан, Марто за боцман, Стилян за Кормчия, Велизар и Иван, за юнги и да тръгнат на околосветско пътуване за търсене на древната книга "Защо пропускам на празна врата" с подзаглавие "Какво се налива в пазна чаша" .... :) :) А ние ще ги изпратим с пожелания, никога да не се върнат !!!!

:lol: Съгласен съм, само Стилян го оставяме

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 02 дек 2009 13:41

Моя съвет е Перуката заедно с цялото БФС да се качат на един стаааар платноход. Да вземат Бербатов за капитан, Марто за боцман, Стилян за Кормчия, Велизар и Иван, за юнги и да тръгнат на околосветско пътуване за търсене на древната книга "Защо пропускам на празна врата" с подзаглавие "Какво се налива в пазна чаша" .... :) :) А ние ще ги изпратим с пожелания, никога да не се върнат !!!![/quote]
:lol: Съгласен съм, само Стилян го оставяме[/quote]

На цялата тая дружинка почетен председател ще е Йовов и инициативата ще е под патронажа на Батков ;)
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Върни се в “Футбол - България”