СПАРТАК" почина!
ПФК "Спартак" почина! Трагичната новина бе обявена на пресконференция от треньорът и футболистите. Фактите:
В 17 ч футболистите обявиха, че спират тренировки, защото не са получавали по 2-3 заплати. Гонят ги от квартирите и преди да тръгнат за Несебър са изяли по 2 вафли!
Треньорът Атанас Атанасов (Орела): Спираме тренировки. Решението взехме с играчите. Няма повече да работим ангария. И аз изпитвам вина, че ги накарах да играят досега. Вземали големи заплати - по 2000 лева, но това се случва на 5 месеца веднъж. Инцидентът с Иван Найденов ни отрезви. Започваме кампания за събиране на средства за транслантация на бъбрек на Иван. Говорих с ръководството на националния ни отбор, и те ще помогнат. В съблекалнята преди малко горе казах на футболистите, че нямам морално право и воля да ги накарам да тренират. Вижте терена, няма кой да окоси тревата. Идва Балъков и ми вика - Защо не каза, че е толкова лош терена ви, щях да ви пратя автобус да ви докарат до Бургас. 25 дни тренирахме с 10 топки. За клуб с традиции това е смешно. И аз се изчерпах. Не мога повече да влияя на играчите. Нещастието с Иван взриви всичко. Не може да тръгнем в деня на мача дори и на 100 км със завои без обяд. Единият изял 2 вафли, друг му паднало кръвното, защото не е нахранен. Не чакаме от никой промяна. Единствено Асен Асенов, ако вземе акциите със съдействието на общината, но Добрин Добрев е поискал 980 000 лева, които е дал досега на "Спортен комплекс "Спартак". От началото на първенството сме изхарчили 55 000 лева. 30 000 даде Асен, 25 000 лева взехме от гаранцията внесена в БФС за участието ни в "Б" група. И Неделчо Михайлов даде 1100 лева за победата над "Калиакра" в първия кръг и 3000 лева след мача с "Несебър". Тези 3000 лева обаче решихме да внесем в откритата сметка за Иван Найденов. Пътуваме без лекар. Вземаме лейкопласт от другите отбори за да си вържим корите. Всички тия футболисти са в "Спартак" заради мен. Имаха и други оферти, но избраха "Спартак" и сега аз им се извинявам, че ги подведох. На Бижев му се разболява детето и няма пари за лекарства. Това го няма в нито един професионален футболен клуб. Срам ме е да говоря всичко това. Всяко нещо си има край и той дойде".
Силвия Николова - изп. директор:
"Настъпи времето да кажем всичко с една дума - Невероятна трагедия. И за всичко е виновно ръководството, което 9 месеца преговаря все с някой и не осигупи нормални условия за работа. От Съветът на директорите и акционерите само аз съм тук. Другите ги няма. Аз съм зад футболистите и треньора. "Спартак" не е бакалия, която да се управлява с прищевки. Някои футболисти имат да вземат по 2-3 заплати, траншове по анекси, а персонала вече 6 месеца работи без заплати. Преди минути ми обещаха 10 000 лева за плащане на квартирите. На заседание на директорите предложих на Иван Найденов да бъдат изплатени на 2-3 транша всичко, което има да взема, до края на договора му. Казаха ми, че Иван ще си получи болничните. Това може да го каже само човек без морал. Аз не мога да отида при кмета и да му кажа - кмете дай един чувал с пари и да ги раздам на играчите. Преговорите са на ниво "Спортен комплекс "Спартак", който знаете е собственик на ПФК "Спартак". В този час ни трябват 200 000 лева за да излезем от комата".
Футболистите: "Или ще има отбор, или не? Решението да не играем го взехме още преди мача с "Несебър". Съжаляваме, че тръгнахме за този мач. Ако бяхме останали във Варна инцидентът с Иван нямаше да се случи. Миналата седмица за да остане да играе той поиска да му бъде платен наемът. Разбира се не беше платен, както и на всички нас и ние с всичкия си акъл отидохме в Несебър", обвиняваха се Станислав Жеков, Михаил Аврионов и останалите от отбора.
Това което става с градския съперник е нечовешко....
Вярно е,че феновете им ни мразят ,вярно е,че когато предди 5,6 години ние бяхме на тяхно вясто те се радваха,но точно ,защото знам ккамо е любимият ти отбор да е на крачка от фалит и разформирване с неясно бъдеще ми е жал за СПартак- за кръвния враг....
Никой не заслужава подобна съдба,а за Иван Найденов няма какмо да кажа- дано момчето се оправи и живее нормално.- майната му на футбола...
СПАРТАК" почина!!!!
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: СПАРТАК" почина!!!!
Като се замисля през годините колко уредени мачове имаше с участието на Спартак е закономерна тяхната агония ,а защо не и гибел.Когато се научат да играят честно да заповядат пак.
Всички си спомняме ерата на Николай Ишков

- Lord VOODOO
Спартак май набързо минаха по стъпките на Ботев...., лошото в случая е, че отбора от Пловдив ги мъчи един и същи малоумник вече 10 години, а през Спартак за 10 година се изредиха една дузина собственици и все ядът х*я!
П.П. Занапред феновете на Ботев да не си мислят, че те са най-зле..., да се сетят за десетината фена на Спартак, които са в още по-окаяно състояние и да си представят, че са на тяхно място!
П.П. Занапред феновете на Ботев да не си мислят, че те са най-зле..., да се сетят за десетината фена на Спартак, които са в още по-окаяно състояние и да си представят, че са на тяхно място!
Бижутера написа:А и трябва да отбележим,че голяма заслуга за кацането и на нацистите на луната през 40-те години има и извънземна цивилизация,която ни дава техника и съвети,а в замяна получава жив човешки материал

ЕМИЛ написа:Като се замисля през годините колко уредени мачове имаше с участието на Спартак е закономерна тяхната агония ,а защо не и гибел.Когато се научат да играят честно да заповядат пак.
Жалко, ако се случи - Спартак Варна е име в нашия футбол. За съжаление цитата на колегата припомня, че ние по-младите свързваме отбора с последната декада от историята му. Част от схемите на Вис 2, Литекс и Топенерджи... под вещото ръководство на клоуна - кукла на конци де факто - Ишков...
А някога Спартак са били голям отбор - с евроучастия, дори единственият наш тим, отбелязал гол на Манчестър Юнайтед!
Уви - отвращението е към публиката, мизерния стадион и перачите на пари и близки до ДПС, наречени официално собственици

- POPCORN
- Контакти:
кофти за спартак, незаслужават такава учест
Люляк, май, финал за купа,
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !
- david_villa
- Контакти:
ЕМИЛ написа:Като се замисля през годините колко уредени мачове имаше с участието на Спартак е закономерна тяхната агония ,а защо не и гибел.Когато се научат да играят честно да заповядат пак.
Извинявай, ама ние от ЦСКА, както и вие от "Левски", както и почти всички отбори, играли в "А" гр., не участахме ли в такива мачове? Това важи за цялото първенство, не само за "Спартак"!
Не не сме участвали.Защото ако сме участвали щеше да ни застигне Спартаклийската съдба вероятно

- david_villa
- Контакти:
В България няма "момини сълзи", участвали са всички отбори, просто на никой от управляващите вече не му дреме за спорта, затова няма концесии, западат дружества... и така...
ЕМИЛ написа:Не не сме участвали.Защото ако сме участвали щеше да ни застигне Спартаклийската съдба вероятно![]()
Участвали сте,участвали сте

Върни се в “Футбол - България”