Съдът: Заливането с вода не е футболно хулиганство

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

PripoznahSa

Съдът: Заливането с вода не е футболно хулиганство

Мнениеот PripoznahSa » 11 авг 2016 20:20

Районен съд-Разград обяви за невинен общинския съветник, залял с вода треньора на футболен клуб „Ботев“-Пловдив на стадион „Лудогорец Арена“ в събота вечерта.

Процесът срещу 54-годишния Божинел Христов се гледа днес след като полицията му състави акт за нарушение на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, по-известен като Закон за футболното хулиганство.

По време на заседанието свидетели не бяха разпитвани, бяха приложени обясненията на друг фен, участвал в пререканията с наставника на „Ботев“ Николай Костов, както и снимки, извадени от видеозаписа на мача, публикуван на сайта www.gong.bg.

Самият запис бе изгледан от съдия Светлана Чолакова и присъстващите в залата по време на заседанието. Въз основа на нещо защитата на Христов и самият той твърдяха, че пръв в посока към запалянкото Иван Костадинов вода плисва треньорът, а това действие е последвано от заливането с чаша от страна на нарушителя по този съдебен процес. Христов разказа пред съда, че през цялото първо полувреме Костов и неговият щаб са обиждали публиката в Разград наричайки ги „турци“ и „резаци“, а на полувремето Костов попитал Костадинов дали си е пил хапчетата. Като доказателство, че Христов е бил предизвикан адвокат Антон Монев използва и изявление на друг зрител от централната трибуна на „Лудогорец Арена“, публикувано в дискусия във Фейсбук.

В пледоарията си адвокат Антон Монев заяви, че актът на Христов е съставен в нарушение на процесуалните правила на подобни административни актове, като не е уточнено коя точно клауза от член 21 на Закона за футболното хулиганство е нарушена. В този член не е описано нарушение „заливане с вода“ – категоричен бе Монев. Член 21 дефинира понятието „спортно хулиганство“ по следния начин: „Противообществена проява (спортно хулиганство) по смисъла на този закон е непристойна проява, изразяваща се в отправяне на ругатни и други неприлични изрази и жестове, които са особено вулгарни, предизвикване или участие в сбивания, нахлуване на спортния терен, унищожаване или повреждане на чуждо имущество, използване на забранени предмети, отказ да се изпълнят разпорежданията на отговорните за спортната проява лица или на полицейските органи, или друга подобна проява, нарушаваща обществения ред, която не съставлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, и е извършена умишлено в спортния обект или в зоната около него преди, по време и непосредствено след спортното мероприятие, както и на отиване или на връщане от спортния обект във връзка със спортното мероприятие.“.

Алтернативно адвокат Антон Монев призова съдът, ако признае подзащитният му за виновен да му наложи минималната глоба, според закона тя може да е между 200 и 500 лева, както и да не му налага наказание забрана за посещение на футболни мачове, тъй като той има чисто съдебно минало.

След 20-минутен размисъл съдът прие аргумента на защитата и обяви Божинел Христов за невинен, уточнявайки, че действително не са налице хипотезите на член 21 от Закона за футболното хулиганство и проявата му не съответства на този текст. Съдия Чолакова заяви още, че подробни мотиви за решението си ще обяви в законовия срок.

http://m.gong.bg/bg-football/parva-liga ... tvo-391679

Значи мога да лисна една чаша вода на коготбси поискам!?! :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Re: Съдът: Заливането с вода не е футболно хулиганство

Мнениеот alexdb » 11 авг 2016 20:45

За мача в събота може да инсталират няколко водоноски в секторите и да поливаме лудогорци и треньорския им щаб. Ако поставят на удобни места в сектор А може да полеем и Домуз-ага и придворните му.

Потребителски аватар
Дидо

Мнениеот Дидо » 11 авг 2016 20:49

Всички мощно с бидони и туби пълни с вода на стадиона :mrgreen:
Хванал се човека за патката и си помислил,че лети

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 11 авг 2016 20:53

Дидо написа:Всички мощно с бидони и туби пълни с вода на стадиона :mrgreen:

Направо с пожарната. Кво да се церемоним. Но на мен не са ми интересни толкова тия зелените, колкото дедо на нашта скамейка...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 11 авг 2016 21:18

Не, че искам да се изказвам много неуважително към господата съдии и хомотата от този бранж, ама честно казано ми е през хоя тяхното мнение и отсъждания.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 11 авг 2016 21:29

alexdb написа:За мача в събота може да инсталират няколко водоноски в секторите и да поливаме лудогорци и треньорския им щаб. Ако поставят на удобни места в сектор А може да полеем и Домуз-ага и придворните му.

Нас ще ни накажат и обвинят в опит за убийство. Ще кажат, че сме се опитали да удавим треньора и отбора на Лудогорец преди важната среща с Пилзен. 8-)
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 11 авг 2016 22:01

Зависи кой е заливал.В случая понеже е политик,той естествено е невинен :oops: На всичко отгоре и фен на Каузата,някак си не е патриотично тези симпатични селяни да бъдат наказвани 8-)
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

goro_man
Контакти:

Мнениеот goro_man » 11 авг 2016 22:01

Имам приятел който искаше да стане съдия в гражданският съд , оказа се че тарифата е 250 000 лв иначе не те допускат, представете си как се избиват после тея пари. Оттогава нито едно решение на български съдия ни ми е странно и само се моля да не си имам работа с тях

a4o_ba4o
Контакти:

Мнениеот a4o_ba4o » 11 авг 2016 22:18

Ами така е "Тя Каузата е над всичко". Аз се чудя как още темата не е изтрита. Ма то народа си търпи ли, търпи. А вместо това може да хване по една гьостерица и да маха наред.

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 12 авг 2016 01:00

goro_man написа:Имам приятел който искаше да стане съдия в гражданският съд , оказа се че тарифата е 250 000 лв иначе не те допускат, представете си как се избиват после тея пари. Оттогава нито едно решение на български съдия ни ми е странно и само се моля да не си имам работа с тях

По-голяма тъпотия не бях чел скоро. Да питам ти виждал ли си 250 000 лева накуп? И колко съдии познаваш?
Далеч не ги защитавам, камо ли системата като цяло, но все пак бива да не се ръсят чак такива простотии. Има и много свестни и начетени хора сред съдиите, а и работата не им е много лесна, ама хич.

По темата няма какво много да се каже. Както отбелязахте и по-горе, не е патриотично!
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Върни се в “Футбол - България”