Стойчо: Надявам се наесен да играем с „Хасково“ в елита

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
FCH

Стойчо: Надявам се наесен да играем с „Хасково“ в елита

Мнениеот FCH » 21 апр 2014 15:59

Стойчо Младенов,
треньор на ЦСКА

- Каква е целта на вашето посещение в Хасково?
- Да съберем клубовете от няколко града. Разбрах, че има фенове не само от Хасково, а още от Димитровград, Свиленград, Чирпан, Кърджали, Стара Загора, Казанлък… Исках да обясня какво предстои в ЦСКА занапред. Да убедя хората да си купят акции и да разсея спекулациите, че ЦСКА е поредната финансова пирамида. Никой не може да отнеме историята на клуба и неговите успехи, затова него ще го има и в бъдеще.
- Какво става с лиценза на ЦСКА?
- Очаквам в края на месеца да бъде обявено, че ЦСКА има лиценз. Това беше най-важният мач за нас и ние го спечелихме. Нещата в клуба постепенно се нормализират.
- Г-н Младенов, често водещите български клубове са обвинявани, че пренебрегват българските футболисти за сметка на чужденците заради мениджърски интереси и комисионни?
- Всеки един български футболист също е обвързан с мениджър. Нормално е един мениджър да взема комисионна, защото той прави разходи за един футболист. Не е вярно, че чуждите футболисти излизат по-евтино, от българските и затова са предпочитани. Нека някой да дойде и да каже, че треньор е взел пари, за да бъде подписан договор с чужденец. Това са измислици, които с години се въртят из медиите.
- „Лудогорец“ толкова ли е силен, че никой не може да го измести от първото място и да спечели титлата?
- Не искам да коментирам други отбори.
- Има ли съдийски заговор срещу ЦСКА?
- Нека да не ги коментираме съдиите. Събрали сме се по съвсем друг повод.
- Как приемате предложението на кмета Иво Димов да бъдете обявен за почетен гражданин на ЦСКА?
- Поласкан от това предложение и горд за признанието, което ми отдава градът, в който съм израснал. Винаги съм бил част от Димитровград и се радвам, че димитровградчани също продължават да ме приемат, че съм един от тях.
- Одобрявате ли идеята за мач между ЦСКА и сборен отбор на Хасково и Димитровград?
- Обсъдихме тази идея. Трябва обаче да се намери подходяща дата, мисля, че през есента може да се осъществи този мач.
- Имате ли впечатления от играта на „Хасково“?
- Играхме за купата на България. Останах с добри впечатления от играта на „Хасково“. Събран е един перспективен отбор, който го чака голямо бъдеще. Засега се срещаме за купата, но дано от догодина с „Хасково“ да се срещнем в „А“ група.
- А вярно ли е, че вместо в ЦСКА е можело да играете в „Левски“?
- Докато играех в „Берое”, голям интерес проявяваше и „Левски”. Иван Вуцов, който по-късно става един от големите ми приятели, иска да направи атомно нападение. За целта набелязва Антон Милков от „Ботев”, Руси Гочев от „Черноморец” и мен. Две крила и един централен нападател. В мисията да станем левскари дори ни вкараха в школата в Симеоново. ЦСКА също се интересуваше от мен.
Дойде момент, когато нещата опряха до кокала и трябваше бързо да се решава. С младежкия национален отбор играхме срещу Англия в Перник. От едната страна на терена ме чакаше милиционерска кола с човек от „Левски”, на когото беше заповядано да ме закара на „Герена”. Не исках да играя в „Левски”, защото от дете винаги съм бил за ЦСКА. Двама мои приятели, големи цесекари, ме чакаха с друга кола. Бяха се скрили зад стадиона, за да не ни видят милиционерите. Избягах през прозорчето на тоалетната и отидохме на „Българска армия”. Там ме очакваше Георги Христов, който беше зет на министъра на отбраната Добри Джуров. На място подписах договор с ЦСКА. Това доведе до проблеми. Имах действащ договор с „Берое”, който не беше прекратен.
Хора от ЦК на комунистическата партия решават да покажат сила и нареждат наказание – изключване от физкултурното движение. Управляващите искаха да демонстрират колко са силни и как никой не може да проявява своеволие. Да бъдеш изключен от физкултурното движение означава да не се занимаваш с никакъв спорт. Дори в заводски отбор не можеш да тренираш. А срещу решението на ЦК на партията не може да се върви. ЦСКА обещаваше, че нещата ще се оправят. Но за един юноша шокът е голям. Не играх 15 месеца. Точно в деня на сватбата ми – 19 август 1980 г., дойдоха и ми съобщиха, че правата ми са възстановени и съм футболист на ЦСКА. Много им се искаше на „Левски“, но не успяха. По това време имаше интерес и от „Славия“.
Само, който е станал част от ЦСКА може да разбере какво е любовта към червените. Затова обикалям страната, защото имаме много фенове, които обичат клуба и никога няма да го изоставят.
- Потомствен цесекар ли сте?
- Бях първият в нашето семейство, който започна да спортува, така че нямаше привърженици на други отбори.

В интервюто са използвани въпроси и на други медии

sandi74

Re: Стойчо: Надявам се наесен да играем с „Хасково“ в елита

Мнениеот sandi74 » 21 апр 2014 16:12

Хасково ще е поредният тъпан в А група.Трябва да има и такива дайрета които мощно да бъдат разгромявани от всеки където и когато ги барне.Факт.

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 21 апр 2014 16:54

Авторът днес се е надъхал да пуска тъпи теми. И защо Стойчо, нали каза да му викаме Тройчо? Факт. Напиши Тройчо в заглавието
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 21 апр 2014 17:19

ehh написа:Авторът днес се е надъхал да пуска тъпи теми. И защо Стойчо, нали каза да му викаме Тройчо? Факт. Напиши Тройчо в заглавието

Хасково винаги са били боксова круша дори за Стойчо /или Тройчо? / :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 21 апр 2014 17:32

ehh написа:Авторът днес се е надъхал да пуска тъпи теми. И защо Стойчо, нали каза да му викаме Тройчо? Факт. Напиши Тройчо в заглавието

Винаги се вдъхновявам от човека на снимката ти...

Потребителски аватар
MAXIMUS
Контакти:

Мнениеот MAXIMUS » 21 апр 2014 20:14

В Хасково има много богати хора! Спокойно 6-7 бизнесмена могат да издържат отбор в А група ! Аз искам Хасково в А група ! Дано влезнат, но не само да са пълнеж !

Върни се в “Футбол - България”