Цените на билетите на бг отборите в Европа?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Цените на билетите на бг отборите в Европа?
Има ли причина, колкото по напред се класира даден български отбор в лига Европа или шампионска лига цените на билетите постоянно да растат? В началната фаза билетите са 5-10 макс 20, но стигне ли наш отбор до групи или извън тях, цените веднага скачат минимум двойно! Защо? Наистина ми е интересно дали има основателна причина или това си го определят ръководствата на отборите? Разбирам, че съперниците стават по именити, но това не би трябвало да е критерий, защото по същата логика като се играе с някой анонимен отбор то остава публика да няма. През годините съм забелязал мачове на Цска ,Левски, а сега и на Ботев. То не стига, че стадион нямат, че трябва да пътуват почти 300 км., ами и цените за - А - сектор са 30-40 лв. ! Защо?
Re: Цените на билетите на бг отборите в Европа?
За мачовете срещу Челси, Барса и Вердер в групите на ШЛ билетите в сектор А бяха по 50/60 лв. Според мен съвсем нормално! ЦСКА като играха с Ливърпул пак билета за сектор А беше 50 лв 

Ами като цяло за мен това е рядко тъпа тема, но както и да е. Ами в Европа например интересът към мача е голям, тръпката е друга и просто хората са готови и на леко завишени цени да присъстват на мача. Съответно и ръководството на отбора вижда шанс да спечели повече пари, именно заради този повишил се интерес, в което няма нищо лошо. А срещу антонимите отбори този интерес го няма и ако ръководството сложат високи билети, никой няма да иде на стадиона. А относно цените- аз съм фен на Левски и нямам спомени на Герена билетът да е бил 40 лв. в близките няколко години(ако не и повече). Например на мача Левски-Гент цените бяха: Сектор „А" - 15 лв, Сектор „В" - 12 лв, Сектор „Б" - 8 лв. А по мое мнение тези цени не са чак толкова високи.
Да де, но за мен това си е гавра с феновете. Видиш ли - дойде ли голям отбор, дай да доим феновете. Не трябва да бъде така според мен!
Paincho написа:Ами като цяло за мен това е рядко тъпа тема, но както и да е. Ами в Европа например интересът към мача е голям, тръпката е друга и просто хората са готови и на леко завишени цени да присъстват на мача. Съответно и ръководството на отбора вижда шанс да спечели повече пари, именно заради този повишил се интерес, в което няма нищо лошо. А срещу антонимите отбори този интерес го няма и ако ръководството сложат високи билети, никой няма да иде на стадиона. А относно цените- аз съм фен на Левски и нямам спомени на Герена билетът да е бил 40 лв. в близките няколко години(ако не и повече). Например на мача Левски-Гент цените бяха: Сектор „А" - 15 лв, Сектор „В" - 12 лв, Сектор „Б" - 8 лв. А по мое мнение тези цени не са чак толкова високи.
Това пък е, не рядко срещан тъп отговор от Левскар. Гент не е никакъв голям отбор. Тук става въпрос за двойни цени, а не "леко завишени"! И защо даден отбор трябва да печели от джоба на феновете? Давам пример: 10 000 привърженици на Ботев, срещу Астана средна цена 15 лв.=150 000 лв от билети, срещу Щутгарт 10 000 по средна цена 30 лв.=300 000 лв., разлика около 150 000 лв. Собственика на Ботев дали му дреме за тия 150 000?
п.п. Само да вметна, че това си е лично мое мнение, не искам да ангажирам никой с него!
Така е само в БГ. На запад притежателите на сезонни карти влизат и на европейските мачове с 50% намаление. Е да вече като стигнат 1/4 или 1/2 финали на Шампионската лига цените са високи, защото има и спекула. Ама и моят отбор да стигне дотам и 300 лв на заем ще взема, за да си купя билет дето се вика:) За Лига Европа няма да говоря, защото в Англия се чудят как да си напълнят отборите. Примерно на мачовете за Карлинг Къп на Челси ходеха повече хора, отколко на мачовете им в ЛЕ:) Та там и без пари ги пускат (т.нар. Ден на Феновете:)
Интериорни врати - Врати хармоника
Щото живеем в Абсурдистан. В белите държави голямо перо от бюджета на един клуб идва от продадените билети и фен артикули. Давам пример с Левски:
Ако на всеки мач събирахме по 15 000 със средна цена на билета от 10 лева, то това са 150 000 лева. Тази година ще изиграем 18 домакински мача, което означава - 2 700 000 лева!
Само тук си мислим, че всички пари трябва да идват от собственика и той трябва да даде цялото си състояние за отбора.
Ако на всеки мач събирахме по 15 000 със средна цена на билета от 10 лева, то това са 150 000 лева. Тази година ще изиграем 18 домакински мача, което означава - 2 700 000 лева!
Само тук си мислим, че всички пари трябва да идват от собственика и той трябва да даде цялото си състояние за отбора.
[center]1914[/center]
Seichov написа:Paincho написа:Ами като цяло за мен това е рядко тъпа тема, но както и да е. Ами в Европа например интересът към мача е голям, тръпката е друга и просто хората са готови и на леко завишени цени да присъстват на мача. Съответно и ръководството на отбора вижда шанс да спечели повече пари, именно заради този повишил се интерес, в което няма нищо лошо. А срещу антонимите отбори този интерес го няма и ако ръководството сложат високи билети, никой няма да иде на стадиона. А относно цените- аз съм фен на Левски и нямам спомени на Герена билетът да е бил 40 лв. в близките няколко години(ако не и повече). Например на мача Левски-Гент цените бяха: Сектор „А" - 15 лв, Сектор „В" - 12 лв, Сектор „Б" - 8 лв. А по мое мнение тези цени не са чак толкова високи.
Това пък е, не рядко срещан тъп отговор от Левскар. Гент не е никакъв голям отбор. Тук става въпрос за двойни цени, а не "леко завишени"! И защо даден отбор трябва да печели от джоба на феновете? Давам пример: 10 000 привърженици на Ботев, срещу Астана средна цена 15 лв.=150 000 лв от билети, срещу Щутгарт 10 000 по средна цена 30 лв.=300 000 лв., разлика около 150 000 лв. Собственика на Ботев дали му дреме за тия 150 000?
п.п. Само да вметна, че това си е лично мое мнение, не искам да ангажирам никой с него!
Да прав си, но да не забравяме, че в белите държави в издръжката на отбора едно 30-40% са от продажбата на сезонни карти и билети. Нормално е отборите в БГ да искат да избият някой лев. И аз като фен искам да ходя на мач за 1-2 лв, но това е само във В група:) за съжаление.
Феновете на бОтев са ощетени, защото първо ще дадат 20-30 лв да отидат до Бургас, 30 лв билет, и там още 20-30 лв за цаца и бира и ето стотачката:) за един мач. Но когато любимият отбор победи(без значение как се казва) си на 7-мото небе и забравяш за парите

Интериорни врати - Врати хармоника
Seichov написа:Paincho написа:Ами като цяло за мен това е рядко тъпа тема, но както и да е. Ами в Европа например интересът към мача е голям, тръпката е друга и просто хората са готови и на леко завишени цени да присъстват на мача. Съответно и ръководството на отбора вижда шанс да спечели повече пари, именно заради този повишил се интерес, в което няма нищо лошо. А срещу антонимите отбори този интерес го няма и ако ръководството сложат високи билети, никой няма да иде на стадиона. А относно цените- аз съм фен на Левски и нямам спомени на Герена билетът да е бил 40 лв. в близките няколко години(ако не и повече). Например на мача Левски-Гент цените бяха: Сектор „А" - 15 лв, Сектор „В" - 12 лв, Сектор „Б" - 8 лв. А по мое мнение тези цени не са чак толкова високи.
Ми не знам дали моят отговор е тъп, но ти въобще не отстъпваш... Щом ръководството на Ботев е избрало такива цени, значи искат да спечелят тези 150 000 лева, с които ще платят няколко заплати например.. Защото, ако тези 150 000 лева не дойдат от мач да речем, накрая трябва да дойдат от собственика, а това НЕ е начинът... Отборът благодарение на печалбите и спонсорите трябва да има даден положителен бюджет, а не да речем всяка година собственик Х да вкарва по 1-2 милиона, за да може отборът да изпълни амбициите си. Щото на тоя собственик ще му писне да се ръси по 1-2 милиона и накрая кво правим ?
-
Защото , както каза колегата по-горе , интереса към срещата се увеличава 10-торно. Хора от цялата страна ще искат да отидат на мача , дори да не са фенове на българският отбор. Ще стане голяма бутаница за билети , а високите цени ще отсеят по-малко желаещите (като теб
). Примерно , за мачовете срещу Ливърпул , Челси , Барселона съм сигурен , че поне 20+% от стадиона е бил запълнен от български фенове на тези отбори , които нямат нищо общо с нашия. Аз бях един от тях и дори плясках на головете на чуждите отбори
Големите европейски мачове станаха рядкост за България в последните години , така че , ако ти като фен на български евробоец не можеш да си позволиш билет от 30-50лв. веднъж на 5-10 год. , къде си тръгнал ...

Големите европейски мачове станаха рядкост за България в последните години , така че , ако ти като фен на български евробоец не можеш да си позволиш билет от 30-50лв. веднъж на 5-10 год. , къде си тръгнал ...

Върни се в “Футбол - България”