Истината е, че наистина терена е много важен, особено за по-техничните играчи. Ще дам пример със себе си... не, че съм много голям футболист или нещо от сорта, обаче много обичам да давам тънки и точни пасове изчислени до милиметър откъде и как да минат... и докато това се получава на изкуствените игрища в града, където терена е равен... и бях свикнал да играя там... обаче на Каменица фен купа като отидох да играя под Аспаруховия мост, не можах и един точен пас да дам, защото имаше навсякъде бабуни и неравности и нищо не се получаваше от моята игра конкретно като хората. Даже единствения гол дето вкарах беше с глава, а това най-малко очаквах да се случи, ако терена беше нормален този вратар нямаше да спра да го обстрелвам отвсякъде само да ми дойде топката, стигна ли до тяхната половина и стрелям откъдето ми падне... да, ама не и на тоя смешния терен дето топката ми бяга и прави някакви смахнати движения и ме е страх да шутирам много силно, защото топката ще се завърти на криво и оттам ще ритна един път въздуха и айде контузия.... ужас беше. За мен поне на такъв терен не може да се играе футбол, или поне ако не си свикнал е доста трудно, може би да имам повече мачове на такива терени и ще му хвана цаката. Абе, аз им казах на пичовете да ходим да ритаме на някоя поляна в морската и нещата щяха да се получат, ама никой не ме послуша...
Все пак силно се надявам за есента тревното ни покритие да стане едно от най-добрите и да наблюдаваме много по-качествени мачове и да затворим устите на всички като отново печелим всичките си мачове, но на хубав терен
Но пък точно за българските футболисти едва ли това е оправдание, защото поне половината терени са в кофти състояние и би трябвало всички родни футболисти да са свикнали от малки... но май само във Варна падат и затова тук се сещат повече да коментират терена ни