А Група 10-12 отбора ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: А Група 10-12 отбора ?

Мнениеот Бижутера » 11 ное 2009 22:54

ЕМИЛ написа:Твърдо с 10 отбора.

много са!
8 е идеалния вариант - 1- ви в ШЛ, 2 и 3-ти в ЛЕ и последните два изпадащи..да видим тогава как венци стефанов ще си прави търговиите :twisted:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 11 ное 2009 23:01

Славия и още един отбор изпадат, на тяхно място влизат Своге и Локо Мездра и какво става с А група? - 6 силни отбора, които имат гарантирани 8 победи срещу тези два отбора.

Намаляването е само в ущърб. Дори трябва да ги увеличат.
Ако някой си мисли, че като станат 8 отбора няма да си уреждат мачове или че няма да някой да бъде подпрян много се лъжете.

За да има качество трябва водещите отбори да потеглят влака.
Трябва да натрупат коефициент за България и така да се увеличат квотите за ЕКТ. Да боксови круши сме, но ще влязат повече пари от УЕФА.

То и украйнското първенство не е чак толкова силно, но това не пречи на Шахтьор и Динамо на са силни на евросцената, като първия дори спечели купата на УЕФА.
Изображение

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 11 ное 2009 23:06

PFC Litex написа:Намаляването на броя на отборите НЯМА ДА ВДИГНЕ качеството.
Качество се ражда тогава, когато има конкуренция.
При осем отбора в група два трябва да изпадат, което автоматично ще изхвърли отбори, които малко или много са финансово стабилни.

Ми дай да направим А група от 30 отбора по твоята логика.При 12 отбора като натрупаш някоя и друга загуба,като слезеш до зоната на изпадащите,като ти припари под краката,тогава да видиш как се играе.
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 11 ное 2009 23:12

PFC Litex написа:Славия и още един отбор изпадат, на тяхно място влизат Своге и Локо Мездра и какво става с А група? - 6 силни отбора, които имат гарантирани 8 победи срещу тези два отбора.

Намаляването е само в ущърб. Дори трябва да ги увеличат.
Ако някой си мисли, че като станат 8 отбора няма да си уреждат мачове или че няма да някой да бъде подпрян много се лъжете.

За да има качество трябва водещите отбори да потеглят влака.
Трябва да натрупат коефициент за България и така да се увеличат квотите за ЕКТ. Да боксови круши сме, но ще влязат повече пари от УЕФА.

То и украйнското първенство не е чак толкова силно, но това не пречи на Шахтьор и Динамо на са силни на евросцената, като първия дори спечели купата на УЕФА.

Б група ще бъде само една(18-20 отбора) и който се класира тогава,няма да е толкова лесен,защото там ще бъдат доста отбори,които са пребивавали в А група.Никой не е застрахован от влизане на слаби отбори,дори в Англия!
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 11 ное 2009 23:14

deepblue1963, водещите отбори в България, а това са тези от ТОП 6 на крайното класиране от миналия сезон, просто няма как да изпаднат, защото колкото и да са в криза, ще направят няколко загуби, след това победи и отново са на тяхното си място.
Ако ще и с 6 отбора да е, все тая.

Вероятно много малко от тук списващите помнят, когато А група беше намалена и се играйа един сезон по 4 мача между отборите.
Изиграха си мачовете по два пъти между тях и след това от 1 до 6 място играеха помежду си за шампион и място за ЕКТ, а от 6 до последно за оставане в групата.

Към края на цикъла вече не пукаше на никой че ще има дерби между Левски и ЦСКА, защото писва.

То в Шотландия първенството е много силно - там освен Селтик и Ренджърс за последните 20 години друг отбор шампион ставал ли е?

deepblue1963, А група 8 отбора, а Б 20 отбора, че отборите в Б група ще имат повече разходи отколкото тези в А.
20 отбора да се трепят за 2 места някак си не е сериозно и повечето от тях няма да им пука. Ще си ритат за здраве, ще си правят далавери и толкова
Последна промяна от PFC Litex на 11 ное 2009 23:16, променено общо 1 път.
Изображение

RUSE
Контакти:

Мнениеот RUSE » 11 ное 2009 23:14

Аз от много време се опитвам да разбера тези, които шизофренично пищят за намаляване на отборите, дали изобщо си вярват, че нещо ще се промени.
ОК, намаляваме А група до 10 отбора да речем и к'во? Христо Йовов ще почне да цели вратата от 10 см? Пияниците от ЦСКА ще станат режимлии? Играчите ще започнат да си спират добре топката? Стадионите ще се оправят. Ако това стане съм на 100% съгласен, ако трябва и 4 отбора да ги направят.
Само че, уви, единственото, което ще се постигне е да се заформи едно уродливо първенство. И докато Валентин Михов шизофренично надига вой до небесата да намаляваме отборите, та да ги намалим, така и никой не си прави труда да анализира истинските проблеми. На първо място ако имах възможност бих попитал въпросния Михов, какво направиха БФС и ПФЛ толкова време за подпомагането на работата на ДЮШ. Колко семинара за млади треньори направиха със специалисти от чужбина? Май николко. Какво сториха по въпроса са поява на футболна академия, в която да работят реномирани специалисти с най-талантливите момчета в страната? Май нищо. Наред с това като прибавим двойните стандарти, унищоващата футбола ни корупция на най-високо ниво, виждаме реалната картинка.
И преди да режем отборите, трябва да се орежат такива мафиоти като Михов и Михайлов. Проблемите не са в отборите, не са и толкова в базите. Проблема е генерален - липсва качествено управление и на наличното, с което разполагаме. Защото нито бройката на отборите, нито базите са виновни, че днешните ни играчи не излизат от заведенията, а когато се наложи да играят мач с отбор от Европа издъхват след 30-та минута.
Тука гледам и фенове на т.н. "грандове" се изказват. Аз бих ги посъветвал наистина да си погледнат в собствената къщичка, да си решат проблемите с течовете и тогава да се обаждат. Защото Своге, Мездра и т.н. не са виновни на Левски, че не могат да отиграят една топка или на ЦСКА, че запиват до късно, че и на Литекс, че ги прегази брутално един трактор. Ако си гледахте в собствената кочинка, нямаше да ви мачкат в Европа. Ми направете си отборите, инвестирайте в тях, работете правилно и тогава ако не се получи - търсете проблемите другаде - примерно в първенството. А то всичката Мара втасала, че отборите станаха големия проблем
Ако проблема на българския футбол е бройката на отборите, то наистина сме цъфнали и вързали и решението е лесно и просто, ама не е така.

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 11 ное 2009 23:28

На времето Гонзо каза,че не може един сезон да играеш 3-4 сериозни мача,а в другите да се разхождаш и като дойде Ливърпул да тръбим,че това е "мача на годината".Просто няма как да стане.Там,в Англия,всеки кръг им е "мач на годината".Аз съм привърженик на Левски(не съм фен,щото съм българин,като отида в Англия,там ще съм фен),но когато се изказвам не изключвам Левски.Ако не си лицензират стадиона,ако не си оправят бакиите-да ходят в Б група(аз пак ще съм от Левски).А пък ако искаш съвсем искреното ми мнение:предпочитам в България изобщо да няма футбол,ама хората на края на месеца да прибират по 3-4000 евро в джоба си и да не се чудят как ще си платят сметките.Щото се смеем на Андора,Сан Марино,Лихтенщайн,че този бил баничар,онзи бил пощальон,ама всички искаме да живеем там,нали?На тях не им пука,че ги бият с по 10-0,щото са си добре,а тук като се върнем от стадиона и се чудим как ще издрапаме до края на месеца.Тъй че...
Последна промяна от deepblue1963 на 11 ное 2009 23:37, променено общо 1 път.

RUSE
Контакти:

Мнениеот RUSE » 11 ное 2009 23:34

deepblue1963 написа:На времето Гонзо каза,че не може един сезон да играеш 3-4 сериозни мача,а в другите да се разхождаш и като дойде Ливърпул да тръбим,че това е "мача на годината".Просто няма как да стане.Там,в Англия,всеки кръг им е "мач на годината".

Ами защо им позволяват на играчите да се "разхождат". Плащат им да си вършат работата. А тя е да играят еднакво сериозно срещу Своге и срещу Ливърпул. Затова им плащат. А и със 100 сериозни мача на година пак няма да бият Ливърпул, ако не тренират, не се влагат. Тук въпроса с резултатите опира директно до професионализма на работа в клуба, а не до бройката на отборите. Просто тъпи оправания, защото да се оправдаваш е по лесно от това да работиш, нали така?

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 11 ное 2009 23:44

RUSE написа:
deepblue1963 написа:На времето Гонзо каза,че не може един сезон да играеш 3-4 сериозни мача,а в другите да се разхождаш и като дойде Ливърпул да тръбим,че това е "мача на годината".Просто няма как да стане.Там,в Англия,всеки кръг им е "мач на годината".

Ами защо им позволяват на играчите да се "разхождат". Плащат им да си вършат работата. А тя е да играят еднакво сериозно срещу Своге и срещу Ливърпул. Затова им плащат. А и със 100 сериозни мача на година пак няма да бият Ливърпул, ако не тренират, не се влагат. Тук въпроса с резултатите опира директно до професионализма на работа в клуба, а не до бройката на отборите. Просто тъпи оправания, защото да се оправдаваш е по лесно от това да работиш, нали така?

Според теб Базел,например,професионалисти ли са?На тях за какво им плащат?Щото се "поразходиха" срещу ЦСКА и в двата мача.Само не ми казвай,че си изплюха дробовете от тичане,щото няма да ти повярвам.Същото важи и за Рома,след втория гол,и т.н.,и т.н.

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 12 ное 2009 00:26

deepblue1963 написа:
RUSE написа:Ами защо им позволяват на играчите да се "разхождат". Плащат им да си вършат работата. А тя е да играят еднакво сериозно срещу Своге и срещу Ливърпул. Затова им плащат. А и със 100 сериозни мача на година пак няма да бият Ливърпул, ако не тренират, не се влагат. Тук въпроса с резултатите опира директно до професионализма на работа в клуба, а не до бройката на отборите. Просто тъпи оправания, защото да се оправдаваш е по лесно от това да работиш, нали така?

Според теб Базел,например,професионалисти ли са?На тях за какво им плащат?Щото се "поразходиха" срещу ЦСКА и в двата мача.Само не ми казвай,че си изплюха дробовете от тичане,щото няма да ти повярвам.Същото важи и за Рома,след втория гол,и т.н.,и т.н.

Много добре му го каза. И си е баш така.
Никакви компромиси. Рязане до кокал. Само така ще имаме силно първенство. Нека направят Б група с 18-20 отбора.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Върни се в “Футбол - България”