Анкета: Одобрявате ли новия формат на първенството?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Анкета: Одобрявате ли новия формат на първенството?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Re: Анкета: Одобрявате ли новия формат на първенството?

Мнениеот D.Georgiev » 22 мар 2014 20:54

raikonen22 написа:Твърдо не! Много безсмислени мачове във втората седмица. Догодина предлагам 12-те отбора да играят по 3 пъти, т.е. 3X11= 33 мача. Когато се срещат за трети път дадена двойка отбори, домакин в третия мач да е отборът с по-добри показатели от първите 2 мача. Това е според мен!

И какво? Едините предимно домакинстват, другите (които и без това нямат пари) постоянно гостуват, защото не струват? Ех, че справедливо!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Re: Формат на първенството

Мнениеот Alex » 22 мар 2014 20:58

FLANKER написа:
Alex написа:
FLANKER написа:Човече,мойте хора(Локо Сф) си играят прилично тази година.Не е уместно да сравняваш Локо (Сф) с Банско,Разлог ,Симитли,просто не е уместно.Ако гледаме реално,то в момента 3-4 отбора са изрядни.С 4 отбора ли да бъде първенството?Ето ,даже и във форума на Левски е написано едва ли не с досада-И пак: Левски -Ботев

Извинявай, ама твоите хора основно съм ги гледал миналата година (тая година им гледах представянето и контролата с Пирин Градъ през януари) и представите ми са базирани в/у това, което съм видял като качество на игра и количество публика... както и стадион.
Ако забеляза Локо Сф и останалите отбори, дето ги споменаваш съм ги сложил в 2 различни групи. Казах, че Локото ще се борят за място във Висшата лига, а другите за място в А група и като има сериозна конкуренция, отборите ще са принудени или да вдигнат качеството или просто да го ударят на посредственост. Виж, ти как реагира, че не искаш Локото при Банско... ако и Гигов така реагира, значи ще затегне редиците и ще се бори със зъби и нокти всяка година да е сред 10-те най-добри... точно както Банско и другите, дето съм изброил ще се борят да са във втората десетка... ако ли не.... посредствеността и забвението идват... и така някой отбори ще се стегнат, други ще потънат... Иначе досегашният формат дава прекалено голяма възможност просто да се живурка и толкоз.

опа.. и един мач със Сливнишки Герой Ви гледах тая зима... ;)

Забелязах,че ни слагаш да се бориме за " Висшата лига" Коя е тази висша лига според теб, вие къде сте???
П.П .Гледай си твоите хора,че и те са за натам ;) Не се обиждай,ама е така!Висша лига,А група! Така ли да го разбирам ? Ами елате при нас ;)

еми:
Висша лига: 10 отбора
А група: 10 отбора
Б група: 2х10 отбора

Аз даже като ти пишех отговор бях дал пример точно с Левски, ама после го изтрих да не ставам многословен... Точно тва е идеята, Левски иамт претенции, ама сега са седми и ако искат позицията им да отговаря на претенциите, ще ТРЯБВА вече да направят нормална структура, с нормални и качествени кадри, а не като преди година Гонзо да е и футболист и треньор и публика. Точно както във формата, който предлагам, Гигов ще трябва да стегне редиците, за да не живуркат Локото всеки сезон в сегашната А група, а да си отвоюват мястото в първите десет със солидни игри и отбори като Банско ще трябва да се борят за примерната Б група, ако не... има аматьорски футбол.... просто формата на първенството от последните години предлага много възможности само да си креташ и нищо да не се случва и за отбори в А група и за такива в Б група...
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
the_blue_fan
Контакти:

Мнениеот the_blue_fan » 22 мар 2014 21:23

Това е в плюс за водещите отбори в България. Каква е ползата от мачове, в които интригата е с колко гола ще се отърве някой отбор ? Така и формата на отборите ще е по-добра. Няма да се залъгват от 3 поредни победи срещу Пирин, Видима и Етър. Просто това за мен е най-доброто решение на БФС ! Поне на дербита ще се нагледаме, поне няма да говорим как Миньор е легнал на Лудогорец или какъв терен има еди къде си или отбор да търси футболисти за мач утре или да нямат екипи.. абе на какво ли не сме ставали свидетели. Когато се намерят пари за добри футболисти и добър терен, да заповядат в А група, но сега ако пуснат 20 отбора едва ли всички ще завършат .. мислете малко :?
ЛЕВСКИ СОФИЯ

Потребителски аватар
james
Контакти:

Re: Формат на първенството

Мнениеот james » 22 мар 2014 21:50

Ivo-Chernomoretz написа:Пълна пародия просто всичко се затрива

Да си направим една силна Б група само от футболни отбори и като се стабилизираме да поискаме самостоятелно членство в УЕФА . А да оставиме Лудогорец да се разправя с финансовите структури в държавата и да се бори с измет като Животинските , Ловеч и ТИМ.

Потребителски аватар
Цонко Тонколонко
Контакти:

Мнениеот Цонко Тонколонко » 22 мар 2014 22:04

Не одобрявам. "А" Група трябва да бъде от десет отбора, които да играят по четири пъти един срещу друг, т. е. 36 кръга. Без първи седмици, втори шестици и други такива глупости. С два изпадащи отбора.

При това положение четири или пет отбора ще се борят за място в евротурнитите и още толкова за оцеляване. Да видим тогава кой на кого ще се "навежда" и дали ще има уговорени мачове.

NADURVEN_FILOSOF
Контакти:

Мнениеот NADURVEN_FILOSOF » 22 мар 2014 22:12

Цонко Тонколонко написа: Да видим тогава кой на кого ще се "навежда" и дали ще има уговорени мачове.

Днес видяхме едни, та не знам от къде такъв оптимизъм у теб :mrgreen: . И 2 отбора да са в А група, пак ще се редят мачове :mrgreen:
сърце, душа за берое стара загора
http://vbox7.com/play:9114d3b3

Потребителски аватар
Цонко Тонколонко
Контакти:

Мнениеот Цонко Тонколонко » 22 мар 2014 22:14

NADURVEN_FILOSOF написа:
Цонко Тонколонко написа: Да видим тогава кой на кого ще се "навежда" и дали ще има уговорени мачове.

Днес видяхме едни, та не знам от къде такъв оптимизъм у теб :mrgreen: . И 2 отбора да са в А група, пак ще се редят мачове :mrgreen:

Ами при 14 парчета в Елита ще ги виждаме за съжаление, при 16 бяха още по-често. При 10 обаче трудно ще стане. :mrgreen:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 22 мар 2014 22:27

Цонко Тонколонко написа:
NADURVEN_FILOSOF написа:

Ами при 14 парчета в Елита ще ги виждаме за съжаление, при 16 бяха още по-често. При 10 обаче трудно ще стане. :mrgreen:

сега нали са седем-що го видяхме?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Цонко Тонколонко
Контакти:

Мнениеот Цонко Тонколонко » 22 мар 2014 22:34

Кашчей написа:сега нали са седем-що го видяхме?

Тц, те пешките вече се бяха наредили далеч преди да станат по седем :twisted:

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 22 мар 2014 22:41

Сегашния формат няма какво да го обсъждаме, тъй като е само преходен към формата с 12 отбора и разделяне на 2 шестици. Доста хора недоволстват от това делене, но реално това е единственият начин да се изиграят нормален брой мачове при 12 или 14 отбора - ако се срещат по 2 пъти, кръговете ще са прекалено малко, а при 4 двубоя ще са прекалено много. Вариантът отборите да се срещат по 3 пъти е абсурден, тъй като ще възникнат спорове и претенции при определяне на домакина в третия двубой. Виждам недоволства и от куриозния момент, че е възможно даден отбор от долната половина да събере повече точки от някой отбор от горната, но не мисля, че точно това трябва да ни притеснява - в Шотландия например редовно има такива случаи (и там има делене на 2 половини на определен етап от сезона), а не съм чул да им се подиграват или да ги критикуват заради това. За да се избегне нуждата от делене на 2 половини и изиграването на втора фаза, отборите трябва да бъдат намалени до 10, така че да се срещат по 4 пъти.
Разбира се доста обсъждан е въпросът, дали не е по-добре А група да се увеличи, отколкото да се намалява. Съображенията на привържениците на този вариант са, че при 18-20 тима повече градове ще имат свой представител в първенството. Аз самият доста съм се замислял по този въпрос, тъй като родом не съм от София. Честно казано имам доста съмнения, че ще има толкова на брой клубове, способни да покрият изискванията за А група. В последните години станахме свидетели на случаи, в които дадени отбори от Б група буквално не искаха да влизат в А, макар че чисто спортно-технически имаха реални шансове за това - явно просто са преценили, че не могат да покрият въпросните изисквания. Дори и при сегашната бройка от 14 отбора има такива, които изпитват сериозни финансови затруднения. И не говорим само за изпадащи като "Нефтохимик" примерно, а дори такива от горната половина - при ЦСКА например всяка година има съмнения около лиценза. Увеличаването на А група реално ще доведе до по-голям брой не съвсем изрядни клубове и ако някои от тях окапят в течение на шампионата, то бройката по естествен път пак би паднала от 18 до 12-14 примерно. Дори да оставим настрана финансовата изрядност на клубовете, стадионите също са проблематични. Имало е и още има отбори в А група, чиито терени не са дори на средно европейско ниво. По тази линия също би било доста трудно за много отбори да покрият изискванията. Когато всички тимове си направят хубави стадиони и терени и не изпитват финансови затруднения, тогава ако щат, нека и 40 отбора да направят А група. Засега обаче голямата бройка не е препоръчителна.
Дори чисто спортно-технически да погледнем нещата, вижда се, че и сега в А група има няколко тима, които реално са на ниво Б група. Увеличаването на А група само би довело до по-голям брой такива отбори, които значително отстъпват на първите 10-11, а трупат точки само срещу тимове от своята черга. Идеята е в А група да бъдат наистина най-добрите, а да се ограничи броят на отбори, които са боксова круша за останалите и които по този начин свалят средното ниво. Когато отборите от Б група постигнат такова ниво, че да бъдат горе-долу равностойни на тези от долната половина на А (в момента не мисля, че това е факт - виждаме, че често отборите, които идват от Б в А група, сравнително бързо изпадат пак), то тогава може да се помисли за увеличаване на А група. Доста се недоволства и от това, че в момента в долната половина почти няма интрига и отборите не играят за нищо, но при 18-20 отбора никой не може да ме убеди, че тези, които просто ще доиграват сезона, няма да са дори повече, отколкото са сега.
Така че за мен 10-12 отбора за момента е най-добра бройка. Може да бъде направена 18-20 едва когато има наистина толкова отбори, които да отговарят на изискванията за А група от гледна точка на терени и финансова стабилност. Вероятно някои хора смятат, че ако направим А група по-голяма, отборите ще станат по-силни, но според мен причинно-следствената вързка е в обратна посока - първо трябва да се подобри качеството на отборите и след това да се увеличава А група.
Последна промяна от Udoji90 на 22 мар 2014 22:45, променено общо 3 пъти.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Върни се в “Футбол - България”