Манталитетът на българския фен!!
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- slavia_forever
- Контакти:
Re: Манталитетът на българския фен!!
Остана въпросът, защо именно Левски и ЦСКА са основния избор на провинциалистите, вместо отбор от друг град, различен от София. Как се хареса футбола на Левски например, а не на Славия, Черно море, Локо Сф, Ботев, Локо Пд и други? Не е ли именно това част от комеарсиализацията на двполюсния модел, по време на тоталитарна България?!
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
slavia_forever написа:Остана въпросът, защо именно Левски и ЦСКА са основния избор на провинциалистите, вместо отбор от друг град, различен от София. Как се хареса футбола на Левски например, а не на Славия, Черно море, Локо Сф, Ботев, Локо Пд и други? Не е ли именно това част от комеарсиализацията на двполюсния модел, по време на тоталитарна България?!
Как какво, титлите и купите естествено.

Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?
slavia_forever написа:Остана въпросът, защо именно Левски и ЦСКА са основния избор на провинциалистите, вместо отбор от друг град, различен от София. Как се хареса футбола на Левски например, а не на Славия, Черно море, Локо Сф, Ботев, Локо Пд и други? Не е ли именно това част от комеарсиализацията на двполюсния модел, по време на тоталитарна България?!
Forever,това си е личен избор, но аз съм фен на сините от 1998 (точно бях на 12 години).Спомням си че Левски беше в ожесточена битка с Литекс за шампионската титла.Стилът на игра ми хареса, тогава си спомням че имаше едни странни мачове на Ловеч с ЦСКА, съдийски фактор и т.н.
През този сезон, най-много ми допадаше играта на Николай Тодоров - Кайзера, един много нестандартен футболист.Също така Кривия и Гонзо, бяха много сърцати играчи.
Как да ми допадне играта на Славия, които тогава 1 мач играят и 2 правят странни резултати.Локо Пловдив и Ботев си мисля, че бяха безумно слаби този сезон.А Черно Море не бяха в А група.
Forever,а ти защо и кога стана фен на Славия ?
- slavia_forever
- Контакти:
would написа:Forever,а ти защо и кога стана фен на Славия ?
От края на 70-те и началото на 80-те, когато баща ми е започнал да ме води на мачове.
Бялата идея е нещо, което не може да се обясни с причина, следствие и прост отговор.
Славия е идеал, начин на живот, радост и мъка.
Отборът ти може да има резултати, може да играе добре. Може да губи и да играе зле. Това за мен не е достатъчна причина да избереш отбора си. Това са променливи, или поне такива са при феърплея. Феърплея, с който футболът се прости заради двуполюсния модел наложен от комунистическия режим, за да разделя хората даже и по спортен признак.
Аз не съм станал от Славия заради резултатите. Единствената титла на Славия в моя живот съм "празнувал" в казармата.
Славия е отбор с богата история. Този отбор и е единсвения отбор, на първо място във вечната класация на България, след наложените след 1948-ма година два отбора на властта и едиснвения след 9-ти септември, най-потърпевш без нито една титла, след като дотогава има 6 (Левски например по това време е с 3 титли, след това средно всяка 3-та година с по една).
Славия е първия отбор в България, достигал полуфинал в Европейски клубен турнир.
Славия е отбора, където съм тренирал шах 5 години.
Феновете на Славия са стойностни и качествени хора, голямата част от които са реализирали се в живота. Също така има не малко интелигентни млади момчета, изграждайки се с Бялата идея и привличайки за каузата други млади хора.
Всичко дотук е малко, за да се изрази причина за любов. Все пак се надявам да съм ти дал някаква насока.
Славистите не са от отбора си, за да мразят другите отбори и да се гаврят с тях, със смъртта на техните "икони" и да се подиграват с последиците от болестите на опонентите си. На погребението на Начко Михайлов - един от символите на Локомотив Сф имаше слависти, за да окажат почит на големия спортист. Когато фен на Локо Сф беше прегазен от трамвай, но за щастие остана жив, славистите бяхме едни от тези, които с радост подкрепихме момчето, което към момента посещава мачовете на отбора си. На погребението на нашия приятел и знакова част от агитката на Славия - Пепи Ханса, локомотивците изпратиха венец, който съпътстваше момчето ни по последния му път. И като говорим за манталитет, следва да се замислим наистина, какви са ценностите за нас, какво искаме от спорта и защо позволяваме спортните събития да са инструмент за взаимно избиване на комплекси на основно нереализирали се в живота уж личности.
slavia_forever написа:would написа:Forever,а ти защо и кога стана фен на Славия ?
От края на 70-те и началото на 80-те, когато баща ми е започнал да ме води на мачове.
Бялата идея е нещо, което не може да се обясни с причина, следствие и прост отговор.
Отборът ти може да има резултати, може да играе добре. Може да губи и да играе зле. Това за мен не е достатъчна причина да избереш отбора си. Това са променливи, или поне такива са при феърплея. Феърплея, с който футболът се прости заради двуполюсния модел наложен от комунистическия режим, за да разделя хората даже и по спортен признак.
Аз не съм станал от Славия заради резултатите. Единствената титла на Славия в моя живот съм "празнувал" в казармата.
Славия е отбор с богата история. Този отбор и е единсвения отбор, на първо място във вечната класация на България, след наложените след 1948-ма година два отбора на властта и едиснвения след 9-ти септември, най-потърпевш без нито една титла, след като дотогава има 6 (Левски например по това време е с 3 титли, след това средно всяка 3-та година с по една).
Славия е първия отбор в България, достигал полуфинал в Европейски клубен турнир.
Феновете на Славия са стойностни и качествени хора, голямата част от които са реализирали се в живота. Също така има не малко интелигентни млади момчета, изграждайки се с Бялата идея и привличайки за каузата други млади хора.
Всичко дотук е малко, за да се изрази причина за любов. Все пак се надявам да съм ти дал някаква насока.
Славистите не са от отбора си, за да мразят другите отбори и да се гаврят с тях, със смъртта на техните "икони" и да се подиграват с последиците от болестите на опонентите си. На погребението на Начко Михайлов - един от символите на Локомотив Сф имаше слависти, за да окажат почит на големия спортист. Когато фен на Локо Сф беше прегазен от трамвай, но за щастие остана жив, славистите бяхме едни от тези, които с радост подкрепихме момчето, което към момента посещава мачовете на отбора си. На погребението на нашия приятел и знакова част от агитката на Славия - Пепи Ханса, локомотивците изпратиха венец, който съпътстваше момчето ни по последния му път. И като говорим за манталитет, следва да се замислим наистина, какви са ценностите за нас, какво искаме от спорта и защо позволяваме спортните събития да са инструмент за взаимно избиване на комплекси на основно нереализирали се в живота личности.
Хубави неща си написал, но само за едно не съм съгласен, Левски става отбор на властта след обединението на сините със Спартак през 1969 година, а не както ти си написал през 1948 година.
- slavia_forever
- Контакти:
would написа:slavia_forever написа:would написа:Forever,а ти защо и кога стана фен на Славия ?
Аз не съм станал от Славия заради резултатите. Единствената титла на Славия съм "празнувал" в казармата.
Славия е първия отбор в България, достигал полуфинал в Еврпейски клубен турнир.
Славистите не са от отбора си, за да мразят другите отбори и да се гаврят с тях, със смъртта на техните "икони" и да се подиграват с последиците от болестите на опонентите си. На погребението на Начко Михайлов - един от символите на Локомотив Сф имаше слависти, за да окажат почит на големия спортист. Когато фен на Локо Сф беше прегазен от трамвай, но за щастие остана жив, славистите бяхме едни от тези, които с радост подкрепихме момчето, което към момента посещава мачовете на отбора си. На погребението на нашия приятел и знакова част от агитката на Славия - Пепи Ханса, локомотивците изпратиха венец, който съпътстваше момчето ни по последния му път. И като говорим за манталитет, следва да се замислим наистина, какви са ценностите за нас, какво искаме от спорта и защо позволяваме спортните събития да са инструмент за взаимно избиване на комплекси на основно нереализирали се в живота личности.
Хубави неща си написал, но само за едно не съм съгласен, Левски става отбор на властта след обединението на сините със Спартак през 1969 година, а не както ти си написал през 1948 година.
Не е така, тази тема е тема за манталитета и няма отново да развивам тезата за отборът, който е прекроен като отбор, пред който ЦСКА да им а пред кого да "блести" и чрез който да стане разделението на хората чрез Двуполюсния модел. Отборът "на полицията", който цитираш е само едно продължение на толерансите на най-високостоящите тогаващни държавни величия като Цола Драгойчева, семейство Живкови с Иван Славков-Батето. Няма човек отбор или който и да било, който да застане срещу червената власт и да не изчезне безследно. Още повече да започне да става шампион от 3 пъти за 30 години, на всяка трета година по веднъж. Не е момента, не е и темата. Аз безсмислени неща се старая да не пиша.
Първият мач, който гледах беше Левски - ЦСКА, татко го беше пуснал и ми стана интересно. Левски падна, не си спомням резултата (3:1 ми се върти в главата), но много ме впечатли синята агитка и това е основната причина да започна да се интересувам от Левски, а в последствие да стана и фен на този отбор. Определено бях доволен от избора си, когато малко по малко се започнах с историята на отбора. Между другото Локо СФ и най-вече Славия винаги съм ги уважавал, но чичо Венци превърна Славия в средняк, което най-вероятно е и причината, отборът да няма голяма фенска маса.
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]
Върни се в “Футбол - България”