redman написа:Към фена на литекс искам да се обърна, на който първенството и бфс са му ок - хубаво е че в отбора ви се налагат млади момчета, като тези които си изброил, някои от тях са добри и имат потенциал. Като се замисля, май с това свършиха хубавите неща - като всичко ти е наред, кажи защо литекс не може да бие нито един средноевропейски отбор. Ако не се сещаш, спомни си за дузпата ви в севлиево. Ей за това не можете, щото в Европата няма кой да ви свири такива дузпи. А като се замисля, на теб май това бфс ти изнася точно заради такива дузпи. Като ти чета поста и не мога да разбера според теб какви са му функциите на това бфс. Да седи и да гледа сеира и излагацията на българския футбол на всички нива, така ли? На ниво деца, юноши, младежи, национален отбор, клубове? И не ми говори че клубните президенти или задълженията на ЦСКА са проблема на бг футбола. Във волейбола ни има повече пари ли? Знаеш ли волейболистите на ЦСКА колко заплати имаха да взимат? Спомняш ли си до къде стигнаха тая година в евротурнирите. А националния ни отбор е редовен участник на всички първенства, а че младежите ни често стигат до финалните етапи? Там да не би да има повече пари? Няма, но поне има организация във федерацията /не са перфектни/, но поне правят каквото могат този спорт в България да върви. Защо във футбола ни е така ли? Защото от него келепира /влагам само негативи в тая дума/ е голям. Залагания, подкупи на съдии, подкупи на ръководството, далавери, уговорки, каквото се сетите негативно е там, до най-малките. Дори на ниво деца съдиите грешат в ползата на отбор, в който се състезава нечий син. Футбола ни е стигнал най-ниско ниво, по-ниско дори от тези в Африка и Далечния Изток. Чужденците, които взимаме, като изиграят три уговорени мачове и тях не ги търси да играят повече. Всички отбори са в кюпа. Да те питам последните две години къде играят най-добрите ви играчи? Защо голямата звезда Ивелинчо не отиде в Блекбърн, а в Анадола? Знаеш ли защо, не е заради техниката му, не е и заради физиката му, а е заради манталитета му. Същото е и с Дока, те свикнаха при елементарни шпагати да падат и да им се свири фал/дузпа, а в Англия или въобще на Запад за такъв шпагат не се спира дори тренировката. За да не звучи все едно само критикувам, според мен решението е да върнем играта към корените и - футбола да стане аматьорски, да се изринат кървавите пари, да се спрат уговорените мачове и да се започне от децата. Тук, при нас само държавата може да ни оправи, да построят в областните градове прилични игрища, да се организира полуаматьорско първенство, организирано на общински принцип, да се върне желанието на играчите за играта, а не за парите, ку.вите и колите, децата да играят заради спорта, здравето и победата, а не за татуировките, гела и чалгата след мач. Само тогава, на чисто ще има футбол с желание и хората ще почнат да подкрепят отборите си като видят, че те играят заради играта, а не щото някой им е казал да излизат да отбият номера, че после да ходят да изпият това дето го изкарват на залагания. Това е радикално, но пък не виждам как иначе ще се оправим.
В Севлиево бяхме ощетени, защото съдията си затвори очите при умишлена игра с ръка в наказателното поле, само че това не го споменаваш.
Нормално ! Срещу Динамо, никой не е искал дузпа. Такава ситуация не видях. Видях обаче игра с ръка в атака, която не беше отразена, както и явно спестяване на червен картон за Динамо в края на 1-вото полувреме. Но майната му, щом е срещу Литекс е нормално.
Както и да е аз съм си доволен от играта и развитието на отбора, доволен съм от собственика, базите и работата в ДЮШ на Литекс.
Сравнително млад отбор е и виждам развитие, радвам се на прогрес. Точно това ми дава надежда, че постепенно, ще се наложим и на европейската сцена. Има стъпки напред. Така повтаряния мит, че сме си купили титлата, се разби на пух и прах, защото никой от българските отбори не показа по-добра игра от нас тази година в ЕКТ, "там, където съдиите не помагат..." и разни други глупости. Тези, които трябвало да са шампиони показват безобразна игра, но ТЕ трябвало да са шампионите, защото иначе не било честно.
Така че за мен футбола в България си върви нормално от моята си позиция.