Срам ме е от футбола ни..

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Trimastiki
Контакти:

Re: Какво трябва да стане с футболът ни, за да падне БФС!?!

Мнениеот Trimastiki » 19 авг 2011 21:47

CSKARCHETO-BS написа:За футбола ти дадоха доста примери как може да се оправи,а за БФС то си мисля че трябва да влезе някой луд с автомат докато имат заседание и да изтрепе всичките гадове

Абсолютно точен и коректен отговор. Лудия с автомата наистина ми хареса като възможно решение.

Защото реалното е по-невъзможно: Трябва да секнат всички кранчета - от фифа-фафа-фуфа и прочие. Плюс кранчетата от ТВ парите. (Отборите вземат-не вземат, няма значение. БФС си прибира.)

Като не останат пари за вземане (а варианти има и други - имайте предвид, че съдиите вече не вземат на ръка, БФС-то им дава ОТ ВЗЕТОТО 8-) ), тогава може Боби и компания да рекат да си ходят да вземат от другаде. Дотогава няма падане! :lol:
Последна промяна от Trimastiki на 19 авг 2011 21:48, променено общо 1 път.

Reckless

Мнениеот Reckless » 19 авг 2011 21:48

redman написа:Към фена на литекс искам да се обърна, на който първенството и бфс са му ок - хубаво е че в отбора ви се налагат млади момчета, като тези които си изброил, някои от тях са добри и имат потенциал. Като се замисля, май с това свършиха хубавите неща - като всичко ти е наред, кажи защо литекс не може да бие нито един средноевропейски отбор. Ако не се сещаш, спомни си за дузпата ви в севлиево. Ей за това не можете, щото в Европата няма кой да ви свири такива дузпи. А като се замисля, на теб май това бфс ти изнася точно заради такива дузпи. Като ти чета поста и не мога да разбера според теб какви са му функциите на това бфс. Да седи и да гледа сеира и излагацията на българския футбол на всички нива, така ли? На ниво деца, юноши, младежи, национален отбор, клубове? И не ми говори че клубните президенти или задълженията на ЦСКА са проблема на бг футбола. Във волейбола ни има повече пари ли? Знаеш ли волейболистите на ЦСКА колко заплати имаха да взимат? Спомняш ли си до къде стигнаха тая година в евротурнирите. А националния ни отбор е редовен участник на всички първенства, а че младежите ни често стигат до финалните етапи? Там да не би да има повече пари? Няма, но поне има организация във федерацията /не са перфектни/, но поне правят каквото могат този спорт в България да върви. Защо във футбола ни е така ли? Защото от него келепира /влагам само негативи в тая дума/ е голям. Залагания, подкупи на съдии, подкупи на ръководството, далавери, уговорки, каквото се сетите негативно е там, до най-малките. Дори на ниво деца съдиите грешат в ползата на отбор, в който се състезава нечий син. Футбола ни е стигнал най-ниско ниво, по-ниско дори от тези в Африка и Далечния Изток. Чужденците, които взимаме, като изиграят три уговорени мачове и тях не ги търси да играят повече. Всички отбори са в кюпа. Да те питам последните две години къде играят най-добрите ви играчи? Защо голямата звезда Ивелинчо не отиде в Блекбърн, а в Анадола? Знаеш ли защо, не е заради техниката му, не е и заради физиката му, а е заради манталитета му. Същото е и с Дока, те свикнаха при елементарни шпагати да падат и да им се свири фал/дузпа, а в Англия или въобще на Запад за такъв шпагат не се спира дори тренировката. За да не звучи все едно само критикувам, според мен решението е да върнем играта към корените и - футбола да стане аматьорски, да се изринат кървавите пари, да се спрат уговорените мачове и да се започне от децата. Тук, при нас само държавата може да ни оправи, да построят в областните градове прилични игрища, да се организира полуаматьорско първенство, организирано на общински принцип, да се върне желанието на играчите за играта, а не за парите, ку.вите и колите, децата да играят заради спорта, здравето и победата, а не за татуировките, гела и чалгата след мач. Само тогава, на чисто ще има футбол с желание и хората ще почнат да подкрепят отборите си като видят, че те играят заради играта, а не щото някой им е казал да излизат да отбият номера, че после да ходят да изпият това дето го изкарват на залагания. Това е радикално, но пък не виждам как иначе ще се оправим.

В Севлиево бяхме ощетени, защото съдията си затвори очите при умишлена игра с ръка в наказателното поле, само че това не го споменаваш.
Нормално ! Срещу Динамо, никой не е искал дузпа. Такава ситуация не видях. Видях обаче игра с ръка в атака, която не беше отразена, както и явно спестяване на червен картон за Динамо в края на 1-вото полувреме. Но майната му, щом е срещу Литекс е нормално.
Както и да е аз съм си доволен от играта и развитието на отбора, доволен съм от собственика, базите и работата в ДЮШ на Литекс.
Сравнително млад отбор е и виждам развитие, радвам се на прогрес. Точно това ми дава надежда, че постепенно, ще се наложим и на европейската сцена. Има стъпки напред. Така повтаряния мит, че сме си купили титлата, се разби на пух и прах, защото никой от българските отбори не показа по-добра игра от нас тази година в ЕКТ, "там, където съдиите не помагат..." и разни други глупости. Тези, които трябвало да са шампиони показват безобразна игра, но ТЕ трябвало да са шампионите, защото иначе не било честно.
Така че за мен футбола в България си върви нормално от моята си позиция.

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 19 авг 2011 21:49

redman написа:Към фена на литекс искам да се обърна, на който първенството и бфс са му ок - хубаво е че в отбора ви се налагат млади момчета, като тези които си изброил, някои от тях са добри и имат потенциал. Като се замисля, май с това свършиха хубавите неща - като всичко ти е наред, кажи защо литекс не може да бие нито един средноевропейски отбор. Ако не се сещаш, спомни си за дузпата ви в севлиево. Ей за това не можете, щото в Европата няма кой да ви свири такива дузпи. А като се замисля, на теб май това бфс ти изнася точно заради такива дузпи. Като ти чета поста и не мога да разбера според теб какви са му функциите на това бфс. Да седи и да гледа сеира и излагацията на българския футбол на всички нива, така ли? На ниво деца, юноши, младежи, национален отбор, клубове? И не ми говори че клубните президенти или задълженията на ЦСКА са проблема на бг футбола. Във волейбола ни има повече пари ли? Знаеш ли волейболистите на ЦСКА колко заплати имаха да взимат? Спомняш ли си до къде стигнаха тая година в евротурнирите. А националния ни отбор е редовен участник на всички първенства, а че младежите ни често стигат до финалните етапи? Там да не би да има повече пари? Няма, но поне има организация във федерацията /не са перфектни/, но поне правят каквото могат този спорт в България да върви. Защо във футбола ни е така ли? Защото от него келепира /влагам само негативи в тая дума/ е голям. Залагания, подкупи на съдии, подкупи на ръководството, далавери, уговорки, каквото се сетите негативно е там, до най-малките. Дори на ниво деца съдиите грешат в ползата на отбор, в който се състезава нечий син. Футбола ни е стигнал най-ниско ниво, по-ниско дори от тези в Африка и Далечния Изток. Чужденците, които взимаме, като изиграят три уговорени мачове и тях не ги търси да играят повече. Всички отбори са в кюпа. Да те питам последните две години къде играят най-добрите ви играчи? Защо голямата звезда Ивелинчо не отиде в Блекбърн, а в Анадола? Знаеш ли защо, не е заради техниката му, не е и заради физиката му, а е заради манталитета му. Същото е и с Дока, те свикнаха при елементарни шпагати да падат и да им се свири фал/дузпа, а в Англия или въобще на Запад за такъв шпагат не се спира дори тренировката. За да не звучи все едно само критикувам, според мен решението е да върнем играта към корените и - футбола да стане аматьорски, да се изринат кървавите пари, да се спрат уговорените мачове и да се започне от децата. Тук, при нас само държавата може да ни оправи, да построят в областните градове прилични игрища, да се организира полуаматьорско първенство, организирано на общински принцип, да се върне желанието на играчите за играта, а не за парите, ку.вите и колите, децата да играят заради спорта, здравето и победата, а не за татуировките, гела и чалгата след мач. Само тогава, на чисто ще има футбол с желание и хората ще почнат да подкрепят отборите си като видят, че те играят заради играта, а не щото някой им е казал да излизат да отбият номера, че после да ходят да изпият това дето го изкарват на залагания. Това е радикално, но пък не виждам как иначе ще се оправим.

По-смислено и интелигентно мнение не съм чел в този форум! Поздравявам те.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 19 авг 2011 21:54

bai Momchil написа:Нищо не може да стане, щото не може да се разберете сини и червени. Все си мерите пишките и го избивате на зоофилски приказки с основни герои прасета и говеда.

Идете пред БФС 10 хилки и от двете агитки и да видиш как ще му окапе мокета на перукан и сие.

Прав си! Ако феновете на ЦСКА и Левски се обединят около една кауза, не БФС, ами цяло правителство могат да свалят.
За съжаление никой не го осъзнава това. Никой не говори за обединение вече, всички са на вълна "ей говедо" и "свиньо" и т.н. А забравяме, че всички сме българи и всички сме в кюпа.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
astra
Контакти:

Мнениеот astra » 19 авг 2011 22:03

Само си чешите езиците - нищо няма да стане . Футбола ни е отражение на реалната деиствителност в страната - беден народ - слаб футбол . Да го кажа по друг начин - кое ни е наред , че и футбола ни да е като в другите страни. Неможе цените на стоките да са европейски, а заплатите -МИЗЕРНИ. Как фена да отиде на мач? Как да си купи фланелка на любимия отбор? Как да отиде на мач от Варна до София или където и да е , като това му е храната за 3 дни. Спирам до тук , че ме хваща яд като си помисля на колко и на какви мачове съм бил. Първо трябва да се оправи държавата , а след това и спорта /футбола/. Докато ония тикви са в народното събрание и правят далавера след далавера за сметка на народа - така ще е . Такъв ще ни е и футбола и волейбола и баскетбола и борбата и бокса и т.н. А вие си чешете езиците и се залъгвайте, че се играе честно и почтенно - дрън дрън.

Reckless

Мнениеот Reckless » 19 авг 2011 22:11

Абе проблема на вас е, че май много си надценявате отборите и като ви отупат прахта и всичко става мафия и корупция.
Имали сте за 100 години някакви епизодични проблясъци и си живеете с тях и изкуствено си вдигате акциите и си поставяте някакви нереални цели и надежди. При вас няма "Това ни е нивото в момента, бяхме надиграни". Вместо това има "Ние сме велика сила, ама някой ни прецака"

redman
Контакти:

Мнениеот redman » 19 авг 2011 22:20

В Севлиево бяхме ощетени, защото съдията си затвори очите при умишлена игра с ръка в наказателното поле, само че това не го споменаваш.
Нормално ! Срещу Динамо, никой не е искал дузпа. Такава ситуация не видях. Видях обаче игра с ръка в атака, която не беше отразена, както и явно спестяване на червен картон за Динамо в края на 1-вото полувреме. Но майната му, щом е срещу Литекс е нормално.
Както и да е аз съм си доволен от играта и развитието на отбора, доволен съм от собственика, базите и работата в ДЮШ на Литекс.
Сравнително млад отбор е и виждам развитие, радвам се на прогрес. Точно това ми дава надежда, че постепенно, ще се наложим и на европейската сцена. Има стъпки напред. Така повтаряния мит, че сме си купили титлата, се разби на пух и прах, защото никой от българските отбори не показа по-добра игра от нас тази година в ЕКТ, "там, където съдиите не помагат..." и разни други глупости. Тези, които трябвало да са шампиони показват безобразна игра, но ТЕ трябвало да са шампионите, защото иначе не било честно.
Така че за мен футбола в България си върви нормално от моята си позиция.[/quote]

За това ще си останете посредствен отбор, значи не ви е свирена умишлена игра с ръка и после за компенсация, хоп дузпа накрая, нали? Мисли си каквото си искаш, добри момчета имате - братята Миланови, Цветков, Цветанов, но.....с тоя селско-мутренски манталитет няма да биете не висла, ами и Партизани Тирана догодина. Явно не говорим на един език с теб. Ти пак почваш с обясненията че няма по-достоен шампион от твоя отбор, щото другите се били изложили в Европа. Егати логиката изкара, ама достойния шампион се определя не в Европа, а в българското първенство. Където на твоя отбор се свирят несъществуващи дузпи, щото преди това имало друга - истинска. Ти осъзнаваш ли че това което си написал го няма в нито един правилник по футбол. И кой му е казал на съдията за дузпата, която не е видял? Това е безмислен спор така или иначе. В момента, в който започнат да ви свирят нормално, без подпиране, вие ще ревнето по-силно и от левскарите миналата година, знаеш ли защо, защото сте свикнали на хубавото /колко е хубаво се видя вчера и по-миналата седмица/. Пожелавам ти собственика ви да се скара с мокета и да почнат да ви свирят както свирят на Калиакра примерно - тогава ще опищите света че бфс-то е в полза на червено-синята мафия. А не разбирате че проблема е на всички, които обичат бг футбола, без значение цвят и отбор. Преди седмица го отнесохте вие, Левски и Локото, вчера моя отбор, твоя отбор, утре ще Локо ПД и т.н. И ще се радваме само на влизане в група на Уефа.
Алекси Suckачев: Моооци, Моооци, Моооци...

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Мнениеот mormona » 19 авг 2011 22:38

patron написа:Това ми е въпросът, това ми е темата, много ще се радвам да не я затриете бързо бързо :!:

ВСИЧКИ ФЕНОВЕ НА КЛУБОВЕ ДА СЕ СЪБЕРАТ ОТПРЕД , ПРЕД ЦЕНТРАЛАТА НА БФС , ДА ЗАПУШАТ УЛИЦАТА , ДА СЕ НАПРАВИ ПРОТЕСТ. ДА СЕ СЪБЕРЕ ТЪЛПА ЧАК ПО ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ, И ДА СЕ СЕДИ ТАМ С ДНИ. НА ПАЛАТКИ АКО Е НУЖНО. КАКТО ПРАВЯТ ГЪРЦИ , УКРАИНЦИ И ЕГИПТЯНИ КОГАТО ПРОТЕСТИРАТ. ДА СЕ ОБЛЕКАТ СИЧКИ В БЯЛО, ЗЕЛЕНО И ЧЕРВЕНО , ЧЕ ТОКУВИЖ НЯКОИ УРУНГЕЛ РЕШИ , ЧЕ КОЛЕГАТА МУ МУ ПРЕЧИ ЩОТО Е ОТ БОТЕВ ИЛИ ПЕРНИК ИЛИ ЦСКА...
ЕИИИ БРАТЧЕ... БЪЛГАРИНО КОГО ЧАКАШ БЕ МАМКА МУ. НЕ ВИЖДАМЕЛИ ,ЧЕ ТИЯ ДЕТО НАЙ-МНОГО СТРАДАТ ОТ ДЕРЕДЖЕТО НИ СМЕ НИЕ САМИТЕ. НИТО НА ПРЕМИЕРА НИТО НА МИНИСТРИТЕ МУ НИТО НА ПЕРУКАТА НИТО НА БФС НИТО НА ФУТБОЛИСТИТЕ ИМ ПУКА... НИЩО ,ЧЕ НИ ОБЕСНЯВАТ КОЛКО СМЕ ЗЛЕ МА КАК ЩЕ СЕ ОПРАВИМ... И БЕЗ ДА СЕ ТЪРСИ ШИБАНА АЛТЕРНАТИВА , ЩОТО ТЪРСЕИКИ АЛТЕРНАТИВА БОБИ М. СИ СЕДИ И СИ НЕМА ХАЛ ХАБЕР КАКВО СТАВА.... И СЕКИ ПЪТ ВИКА " АЗ БЯХ МОТИВИРАН КАТО ИГРАЕХ, ТИЯ СЕГА НЕЗНАМ ЗАЩО НЕ СА...." :!: :!: :!: :!: :| :roll: :roll:
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

Lochsof
Контакти:

Мнениеот Lochsof » 19 авг 2011 22:42

Честито ни на всички Това е резултата от 15 години работа за Пари в ДЮШ. който има тати с пари играе, който няма не. Резултата вчера по тв Решението е лесно -чужди треньори но за ДЮШ а не за първите отбори, всичко друго е бля бля
Археолози: Ракията е българско изобретение ! Батков: "Гонзо е нашият Димитър Пенев"

Потребителски аватар
paskaleevich
Контакти:

Мнениеот paskaleevich » 19 авг 2011 23:11

А ако падне примерно това БФС кой ще дойде после ? :?
Величието на Родината се гради върху костите на онези, които достойно живяха и умряха за нея.

Върни се в “Футбол - България”