Мнениеот TheApostleOfFreedom » 23 дек 2010 14:12
Чета тази тема и тъжно ми става. Тъжно от простотията, злобата и невежеството ни.
Стадион да се строи в Пловдив. Ами нека. Едва ли има някои против. Да се нарече "национален", ами нека. Нека да е за цялата нация. Евтин ще е. Още по-харно. Да се строи във Варна. Повече от добре. Да се построи голям и модерен футболен стадион в София - радост за футболната запалянковска душа. Ще е страхотно да има голям стадион за Локото, Ботев пък и, живот и здраве, Спартак в Пловдив, за Морето и Спартак във Варна, нещата да се уредят напълно и в Бургас, нека се направи и стадион край София, които да е достъпен с метрото, нека се събори и стария стадион Раковски, та да се построи нов стадион на Левски, а Герена да отида зе школата. Какво по-добро за футболна и спортна БГ? Ето, че ще тръгнем по пътя за възрашдането на спортта в Родината. Няма ли да е прекрасно да имаме силни и професионални с публика четири софийски, два-три пловдивски и по два варненски и бургаски тима, а също и от останалите градове в България. Ясно е, че държавата няма ресурса да направи всичко това. Нека да отпусне земята и нека ентусиасти като ТИМ, Коко Динев, Батков, Титаните и т.н. искат да направят нещо, то нека така да биде!
Още нещо. Говорите за София с такава жлъч. Аз съм софиянец. Децвото си съм прекарал в близост до стадион Локомотив, ала повечето време прекарвах в автобуси 85 и 86 возещи до Герена. Аз не харесвам София, няколко пъти съм опитвал да живея извън нея: в странство, в Дупница, Благоевград, Бургас, а за много кратко Пловдив и Варна. Всеки град си има проблеми. А София като най-голям град - най-много проблеми. Макар че съм от 3-4 поколения софиянец, то аз не се чувствам кореняк. Единствено бащата на майка ми е от стара фамилия, а майка и е дете на бежанци от Македония (каквито са 2/3 от софиянците преди войната и 1/5 от тези по соц-a). Самата ми майка е живяла по Дупница, Кюстендил, Сепарева Баня, а е заживяла в София и едва ли е софиянка по разбиранията на хората мразещи софиянци. По бащина линия съм шоп. Шопи от селата. Наричате хората от София шопи - давате ли си сметка, че софиянци може да са всичко друго, ала не шопи?! Хората в София са македонци, тракийци (също огромна вълна бежанци, които в огромната си част са отишли в Молдова и Украйна, ала също Варна, Бургас и Пловдив като по-близки, има много хора от северо-запада. Да, София преди войната е била 250 000 души, ала и другите големи градове са били под 150 000 души. Смятате ли, че и там сте се нарооили в пъти?
Дяконе, победихме!Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм
Левскарче!