Лично аз бих се спрял до няколко именна:
Е.Цихмейструк-много добър плеймейкър, игра за кратко в Левски,за мен беше голяма грешка ,че от Левски не му дадоха исканите от него 1 млн долара , премина в Спартак(М) ,където игра четвъртфинал на ШЛ и достигна до капитан.
Вл Радимов- беше привлечен да замести Е.Цихмейструк, влезна в конфликт с Н.Сираков( и двамата имаха вина за което) по-късно мина през Криля Советов и се установи в Зенит ,на който стана капитан и спечели ЛЕ и СуперКупата на Европа.
М.Новакович-игра много успешнов първа Будеслига,още повече,че дойде в Литекс ,почти без пари.
Жоао Карлуш- за мен най-добрия защитник играл в нашето първенство през последните 15 години, мина през Анжи и Спартак(М)
Лео Лима-най-скъпия футболист идвал у нас,капитан на младежкия национален отбор на Бразилия,
Жо- обявен за най-добрия бразилски футболист в руското първенство,2-ри по системата гол+пас.в момента най-скъпия чужденец играл в нашето първенство.
А.Шаешу- изключително качествен играч, стана голмайстор на много силното турско първенство и то при положение,че не е чист нападател.
Дока- представи се на много добро ниво и в Турция.
Посочил съм футболисти,чиито кариери се развиха във възходяща посока след напускането на българското първенство.Умишлено не съм включил футболисти ,които дойдоха у нас в залеза на кариерите си като Г.Лавал, Ил,Найдорски(носител на кЕШ и Междуконтиненталната Купа),М.Жардел,Б.Кое,С.Грийн или други като Дембеле(който за мен у нас се представи изключително силно,но после кариерата му тръгна стремглаво надолу),Ж.Мораеш -много класен футболист,но за мен трансфера му в Металург(Д) е стъпка назад в кариерата му.
Най-добрите чужденци играли в А група
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Най-добрите чужденци играли в А група
клип на Шаешу само от Турция
двата гола срещу Бешикташ, при които Славен Билич и бившия германски национал Фабиан Ернст гледат като гърмян заяк с пищов-тапалия няма да коментирам
https://www.youtube.com/watch?v=yvrkUdlp2Rk
обърнете внимание на момента, който започва в 1:06 минута - Аатиф е с небесносиния екип - 55 метра дрибъл на висока скорост, бутат го с ръка, той тича, води топката, пази я, излиза сам срещу вратаря като през цялото време го бутат и той не губи равновесие!!!!! и тупалка и чаоооо
когато беше през март в Бургас го питах за вашите отбОрчета....какво да каже момчето....играл е наскоро срещу Дрогба, Снайдер, Дирк Кайт, Гути от Реал Мадрид и някакви левскаро-чорбаро-софийско-български мислители му дават оценки...бате, айде у уево (както казвате на запад от Пазарджик)
-------
не знам защо не ми дава да пействам втори линк - да видите мача с Фенера на каква скорост работи нашия с топката, как се движи и колко сантиметра от крака му е воденето...после останалото
двата гола срещу Бешикташ, при които Славен Билич и бившия германски национал Фабиан Ернст гледат като гърмян заяк с пищов-тапалия няма да коментирам
https://www.youtube.com/watch?v=yvrkUdlp2Rk
обърнете внимание на момента, който започва в 1:06 минута - Аатиф е с небесносиния екип - 55 метра дрибъл на висока скорост, бутат го с ръка, той тича, води топката, пази я, излиза сам срещу вратаря като през цялото време го бутат и той не губи равновесие!!!!! и тупалка и чаоооо
когато беше през март в Бургас го питах за вашите отбОрчета....какво да каже момчето....играл е наскоро срещу Дрогба, Снайдер, Дирк Кайт, Гути от Реал Мадрид и някакви левскаро-чорбаро-софийско-български мислители му дават оценки...бате, айде у уево (както казвате на запад от Пазарджик)
-------
не знам защо не ми дава да пействам втори линк - да видите мача с Фенера на каква скорост работи нашия с топката, как се движи и колко сантиметра от крака му е воденето...после останалото
honda написа:Лично аз бих се спрял до няколко именна:
Е.Цихмейструк-много добър плеймейкър, игра за кратко в Левски,за мен беше голяма грешка ,че от Левски не му дадоха исканите от него 1 млн долара , премина в Спартак(М) ,където игра четвъртфинал на ШЛ и достигна до капитан.
Вл Радимов- беше привлечен да замести Е.Цихмейструк, влезна в конфликт с Н.Сираков( и двамата имаха вина за което) по-късно мина през Криля Советов и се установи в Зенит ,на който стана капитан и спечели ЛЕ и СуперКупата на Европа.
М.Новакович-игра много успешнов първа Будеслига,още повече,че дойде в Литекс ,почти без пари.
Жоао Карлуш- за мен най-добрия защитник играл в нашето първенство през последните 15 години, мина през Анжи и Спартак(М)
Лео Лима-най-скъпия футболист идвал у нас,капитан на младежкия национален отбор на Бразилия,
Жо- обявен за най-добрия бразилски футболист в руското първенство,2-ри по системата гол+пас.в момента най-скъпия чужденец играл в нашето първенство.
А.Шаешу- изключително качествен играч, стана голмайстор на много силното турско първенство и то при положение,че не е чист нападател.
Посочил съм футболисти,чиито кариери се развиха във възходяща посока след напускането на българското първенство.Умишлено не съм включил футболисти ,които дойдоха у нас в залеза на кариерите си като Г.Лавал, Ил,Найдорски(носител на кЕШ и Междуконтиненталната Купа),М.Жардел,Б.Кое,С.Грийн или други като Дембеле(който за мен у нас се представи изключително силно,но после кариерата му тръгна стремглаво надолу),Ж.Мораеш -много класен футболист,но за мен трансфера му в Металург(Д) е стъпка назад в кариерата му.
трябва да си доста тъп или неграмотен, за да пропуснеш ХОРАТА ОТ ЛОКО СОФИЯ
Горан Василиевич - действащ европейски шампион със Звезда!!!! от 1991 - http://en.wikipedia.org/wiki/Goran_Vasilijevi%C4%87
и
щефан Карл - http://en.wikipedia.org/wiki/Steffen_Karl - от златното поколение на Дортмунд от 90те и шампион на Германия! В левскаро-цесекарщината кога такъв?
Кво се оказва? че "грандовете, копеуе", са обирали огризките
nasko75 написа:honda написа:Лично аз бих се спрял до няколко именна:
трябва да си доста тъп или неграмотен, за да пропуснеш ХОРАТА ОТ ЛОКО СОФИЯ
Горан Василиевич - действащ европейски шампион със Звезда!!!! от 1991 - http://en.wikipedia.org/wiki/Goran_Vasilijevi%C4%87
и
щефан Карл - http://en.wikipedia.org/wiki/Steffen_Karl - от златното поколение на Дортмунд от 90те и шампион на Германия! В левскаро-цесекарщината кога такъв?
Кво се оказва? че "грандовете, копеуе", са обирали огризките
Г.Василиевич дойде в Локо(Сф) през 1993 ,а не като действащ европейски шампион,смея да твърдя ,че Найдорски имаше доста по важна раля в онзи отбор на Ц.Звезда,даже му беше и капитан,не мисля,че самия Г.Василиевич си спомня с кой знае колко добро престоя си в Локо (Сф). Добре е да четеш,че умишлено не съм писал за футболисти ,които са дошли у нас в залеза на кариерата си,каквито са и Г.Василиевич и Щ.Карл . Примерно да се сравняват тези двамата примерно Г.Лавал -играл на 3 СП,олимпийски шампион и шампион на Африка май не са много равнопоставени или с Б.Кое?Иначе ако говорим А.Слори има мачове с националния отбор на Холандия,а Никасио и Агнаулдо на Бразилия ,но едва може да се каже ,че оставиха някаква особена следа в нашето първенство.Ако не се лъжа и П.Борел също е шампион на Германия,но тук определено си по-запознат от мен:).Също бих посочил и Магди Толба- капитан на ПАОК и на националния отбор на Египет,но той игра много добре ,но за кратко.
Някои от най-добрите чужденци точно сега играят в А група 

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
MaX написа:Всеки гледа от своята гледна точка спрямо своя отбор.
Като факти най добите са
Йеленкович с най много мачове
Маркиньош с най много голове
Добавям най успешен играч-Барт (5 титли,3 купи, 3 суперкупи)
А как стоят нещата при вратарите като статистика?
Инак за вратар според мен е М'боли от чужденците. Алжиреца задържа добра форма наистина дълго време, пък и като играч на ЦСКА блесна солидно и на световната сцена. 2 световни поред се представи повече от добре.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
NOMER14 написа:Защо никой не спомена еквадорчето Мендоса и неговия гол в 92-та минута?
Изобщо какви негърчета, какъв португалец? Всичките са малки спрямо Ицата Стоичков.
За 1 гол звезда да го правим.. айде сега. Макар че гола беше баш как си трябва: някакво джудже се пошегува с вратар, полеви играч (май Тодоров) и вкара гол в последната минута след като ЦСКА 90+ минути натискаше.
Стоичков е голям.. като футболист. Ама не попада в класацията като чужденец въпреки някои негови изявления :D
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Имало е доста класни чужденци през годините, разбира се, и тонове плява
Като вратар трябва да се отбележи М'Боли, защитници - Жоао Карлос, Забавник, Томашич, Джон Ингълс, халфове - Жоазиньо, Хидиуед, Шаешу, нападатели - Мораес, Новакович ... Не слагам играчи на Лудогорец просто, защото все още играят тука, а Марселиньо и Моци определено са за тази класация
Горе-долу са това за мене ... Все пак посочвам хора, които и тук, и навън са направили нещо. Няма как да сложа 90-килограмовия Жардел, ще ме извинявате
Дембеле - също, страхотен в България и абсолютна дупка навън, сега е в Дубай, мисля
И накрая - не е зле да се води нормална дискусия поне в една тема, стига идиотски словоизлияния от Тео и оня тъпир ... nasko75, май беше
( Тео е наш човек, ама малко мярка да вкара ...
)

Леевски, оле

-
- Контакти:
Супер Марио Жардел!!!!В целия свят го знаят,залязващ,умиращ Локо София винаги ще си го спомнят.
Черно море-първият шампион по футбол в България
boabbb написа:Имало е доста класни чужденци през годините, разбира се, и тонове пляваКато вратар трябва да се отбележи М'Боли, защитници - Жоао Карлос, Забавник, Томашич, Джон Ингълс, халфове - Жоазиньо, Хидиуед, Шаешу, нападатели - Мораес, Новакович ... Не слагам играчи на Лудогорец просто, защото все още играят тука, а Марселиньо и Моци определено са за тази класация
Горе-долу са това за мене ... Все пак посочвам хора, които и тук, и навън са направили нещо. Няма как да сложа 90-килограмовия Жардел, ще ме извинявате
Дембеле - също, страхотен в България и абсолютна дупка навън, сега е в Дубай, мисля
И накрая - не е зле да се води нормална дискусия поне в една тема, стига идиотски словоизлияния от Тео и оня тъпир ... nasko75, май беше
( Тео е наш човек, ама малко мярка да вкара ...
)
102-3 дойде той, 88-90 беше в пика си в 96-02ра. Което на 1.88 пак не е много де. Иначе да, вратарчето на Локото може да се похвали че Жардел му я е мушнал както оня вратар на Берое май беше че спасил удар на Ван Перси
Върни се в “Футбол - България”