Кашчей написа:tprodanov написа:Кашчей, хайде ти да не преценяваш какво ми е ясно, и да не определяш къде да пиша? Нещо не си наясно със закона против комунизма, горе има линк, ако си се научил да четеш - започвай.
шайсе, на американското знаме може да има и милиард петолъчки - в Америка, нито в Германия няма закон против комунизма. В България обаче има.
Обявяването на един режим за престъпен, както сочи линкът, който си пуснал, не означава автоматична забрана, нали?Имаше забрана в СССР, след опита за преврат през 91-а.Тук не е забранявана, иначе др.Вл. Спасов нямаше да има партия, а нямаше да я има и БСП, като правоприемник на БКП.Надали щяха да разрешават на шествията, които правят социалистите за 1-и май да има червени знамена.
Па и вие, на вашата емблема имате червено, а то е комунистически цвят![]()
![]()
пък не са ви забранили да я носите
![]()
Във ФРГ имаше закон "Berufsverbot", който забраняваше на членове на ГКП да заемат държавни и общински длъжности.Не знам дали е отменен след обединението.
Обявяването за престъпен не означава забрана? Ти??? Ясно, значи по закон убийството е престъпление например, но това според теб, не означава, че са забранени? Ебахти логиката изкара.
Комунистическа партия съществува, защото няма кой да повдигне този въпрос.
ПП Относно червеното в нашата емблема - червеното не е символ на комунизма, а просто цвят, който са използзвали. Аз лично съм против забраната на всякакви символи, още повече, когато са доста по-стари от забранителите си, но като искате наказания, редно е да са еднакви в двете посоки.