msm написа:гарфилд написа:Не съм съгласен с теб,колега.Нали пак е спорт и като те хванат с допинг,ще изгърмиш.У нас Илия Груев ей така изгърмя,за 2 години ако не греша,през 1998 мисля,че беше.После Захари Димитров от Берое и той изгоря за 2 години.Ама нали става дума за ЦСКА,трябва да им се размине.
ИЛИЯ ГРУЕВ
Хванат бе с нандролон преди Мондиал 1998 във Франция и това провали надеждите му да играе на Световното първенство. Първоначално Груев е наказан за 2 години, но след това санкцията е намалена на 6 месеца.
Все пак има и смекчаващи обстоятелства!!! А, аз пак ще те питам, коя комисия цитираш за да твърдиш, че на ЦСКА ще им се размине? Или просто трябва да се правим на големи моралисти, когато не харесваме!
Историята с Груев е доста по-различна от тази ,която си цитирал. Там нямаше смекчаващи вината обстоятелства, а просто Груев доказа ,че е чист- даде кръвна проба , която се оказа чиста . Ако не знаеш , при кръвна проба допинга не може да се скрие и е с по-голяма меродавност от урината. Вследствие на това наказанието му бе отменено и той бе реабилитиран. Според самия Груев пробата с урината му е била подменена с тази на негов съотборник.
Иначе лично на мен не ми е известен случай, когато спортист хванат в употреба на допинг си е признал ,че съзнателно го е вземал. Обикновено всички спортисти , твърдят ,че са вземали разрешени и предписани им от лекар медикаменти и ,че не са знаели че в тях има и забранени субстанции. Същото така лично на мен не ми е известен случай когато тези "смекчаващи вината обстоятелства " са взети под внимание. Също така не ми е известен случай и когато хванат с допинг спортист се е разминал без ефективно наказание. И ако бъде направено изключение за футболистите на ЦСКА е много вероятно да последват санкции от УЕФА или МОК.