Манталитетът на българския фен!!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Re: Манталитетът на българския фен!!

Мнениеот slavia_forever » 28 ное 2011 17:23

cska_90 написа: Сичко се прави с цел заяждане с противниковата агитка!!!

Ами да, ето го манталитета - няма значение дали обичаш отбора си, защото ВСИЧКО се прави с цел заяждане на противниковата агитка. Не са важни средствата - опорочаване на починали, подигравки с онкологични болести насреща, като зададеш пряко въпроса що за манталитет е това и се отговаря с Аржентина, при положение, че в темата става въпрос за манталитета БГ феновете.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

would
Контакти:

Мнениеот would » 28 ное 2011 20:08

Манталитет имат феновете на пловдиските отбори и на Берое.Там независимо от резулататите, посещаемостта е една от най-големите за България.При червените и при Левски, проблемът идва от факта, че повечето от феновете на тези отбори, са от провинцията и няма как, в тези трудни времена, да присъстват на всеки домакински мач.А и другия фактор, който мотивира публиката на грандовете, са резултатите :
Пример - сините при Достанич и червените при Гьоре
Славия Форевър, нищо лично, но на едно ваше гостуване имахте около 10 човека и наистина е малко смешно, фен на белите или на Локо София, да говори за посещаемост на българските стадиони :roll:

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 28 ное 2011 22:12

cska_90 написа:И стига с тоя Ботев-симпатични са ми-ама вече пртекалявате-колко били, та колко били-аре стига вече- мин година бяха много заради ентусиазма и новото начало-тази година в Б група са двойно по-малко, в А сигурно ще са още по-малко!!Да браво на момчетата за това, което правят-ама аре да не ги величаем чак пъл толкова!!

няма бе, знам че ви боли - няма да ги споменаваме повече ;)
иначе "деградацията", която си посочил е абсолютно логична - даже ако някой ден стигнем Европа ще играем на закрити врати :mrgreen:

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 28 ное 2011 22:33

would написа:Манталитет имат феновете на пловдиските отбори и на Берое.

Факт, но Берое скоро беше с купата и игра в Европа. Добавям Етър, Нефтохимик, Миньор и други отбори с публика.

would написа:Там независимо от резулататите, посещаемостта е една от най-големите за България.При червените и при Левски, проблемът идва от факта, че повечето от феновете на тези отбори, са от провинцията и няма как, в тези трудни времена, да присъстват на всеки домакински мач.

Защо тези фенове не са фенове на местните си отбори? Дай адекватен отговор? Защо ямболии не са от Тунджа, ами са от ЦСКА например?

would написа:А и другия фактор, който мотивира публиката на грандовете, са резултатите

Това е най-точното мнение дотук!

would написа:Славия Форевър, нищо лично, но на едно ваше гостуване имахте около 10 човека и наистина е малко смешно, фен на белите или на Локо София, да говори за посещаемост на българските стадиони :roll:

Изобщо не е смешно, трагично е, защото славистите са едни от най-потърпевшите от създаването на двуполюсния модел. Нека не забравяме, че Локомотив Сф също много по-често от нас играят в Европа (по един или друг начин). Факт е, че вместо да сме отбор, който да бъде един от водещите отбори - с финанси, със собствени бази, най-добра школа. Но не, политиката на поредния тоталитарен нафталин от миналото В.Стефанов, който ни прави за смях постоянно, политически не води отбора към някакви върхове над средата на таблицата. Да имаш всичко това и да го ползваш за собствена изгода. Децата и юношите да са постоянно шампиони, за да се продавват младите таланти. А какво става с отбора на мъжете?! Нека всеки си отговори! Това ли да привлече младите на стадиона? Че ние сме в града на двата "хегемона" на БГ футбола, в града, в който има още отбори. Че агитките на Славия и Локомотив Сф са основно софиянци. Има разбира се и момчета от провинцията, което им прави чест, но те са единици. Те не са определящи за бройката. Като изключим градове като Пловдив и Стара загора (но дори и там), не са ли повече феновете на "грандовете" заради резултатите им? Колко старозагорци или пловдивчани има фенове на Левски и ЦСКА и колко софиянци има фенове на Берое, Локо Пд или Ботев?! Има ли пак питам разумна причина в провинцията да не защитават собствените си отбори, освен резултатите и купите. Много от тях мразят София и хората там, но стоят зад ЦСКА и Левски! Всичко това, което го изброявам са прояви на манталитет. Аз мога да говоря за нашите, аз не смятам, че съм смешен, първо защото феновете ни са все повече, въпреки тоталната липса на резултати, въпреки липсата на титли, въпреки излагацията, която ни причинява президента. Защото при нас всичко е въпрос на ценности. Славия не е Венци Стефанов. Ние подкрепяме идеите, които отстояваме, свързани с това, което искаме и вярваме. То не е свързано с нелепи "победи" над "евробойци" като локото, на които даже не присъстваме. Да, не са ни прекалено много възможностите, но сме постоянно активни, раздаваме времето и парите си, доколкото можем връщаме и помагаме на младите да се присъединят към нас и нашата кауза, а това което се случва с отбора заради ръководството ни прави потърпевши много повече отколкото виновни. Затова нас няма да ни видят да мразим, няма да ни видят да убиваме или да се бием по между си, няма да ни видят да поругаваме умрелите, няма да ни видят да бутаме 13г. Рони от високо, или да се подиграваме с поражения на онкологични болести. Темата е за манталитета на феновете. Мисля си, че точно тук много малко могат да спорят с нас.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 29 ное 2011 02:08

Като говорим за манталитета, копирам две ПОКАЗАТЕЛНИ мнения от една друга тема, които са на цесекари, но ярко говорят за това, което ставаше въпрос по-горе.

POPCORN написа:Хора какво правиме бе?Ептем полудяхме..Едни псуват, други се бият, трети говорят глупости, четвърти тото мото и тн!Дайте малко по-сериозно!Аз днеска съм тотално изумен!Едните се сърдият,че някой не пеели , други се карат с футболисти, трети пискат,че мача бил уреден, четвърти псуват футболисти на лудогрец и тн..какво ви става на всички вас?Все едно света е свършил с този равен мач!Да признвам си много ме хвана яд и още ме държи, ама това е футбол!Псуваме Гъргоров и Минев..Е за какво?Хубаво според нас са слаби, ми като са слаби не са в ЦСКА и и играят в друг отбор... какъв е проблема?Разбирам да псуваме Миро Иванов нормално, но защо Гъргоров и Минев?Не ги защитавам мене също ме дразнят, ама как да псувам играчи които са играли в ЦСКА?Това ли са ни най-големите проблеми?Минев и Гъргоров...Псуваме и Спас, че видете ли не играл...всеки футболист има такива моменти, това значи ли,че трявба да го псуваме и обиждаме?А като вкарваше голове всички му се кефихме, сега като изпитва труден момент вместо да го подкрепиме ние го псуваме...тоя не ставал ония е левак , третия е пияница и тн...Не ви прави чест бе хора...не може да сте винаги със силните на момента и като не направят няколко мача добри и веднага да ги псуваме и да се караме с тях!Много навътре го приемате!Това е спорт , забавление!После някой яростни фенове седят пред буса на Лудогрец и искат сметка.. каква сметка?Какво са ни виновни Лудогорец ?Някой пъ пискат,че други не са пеели цял мач и тн..абе хора живеем в свободна държава бе.нека всеки да си прави каквото иска и му е добре.Човека е платил 5 лв и си наблюдава мача..Е разбира се,че е различно като се пее, ама като няма желание или примерно не му се пее, защо трявба да го караме на сила и да се сърдите?Трети почнаха да плуят по Янчев и тн...просто днеска след тоя мач нямам думи..толкова много простотии за толкова малко време...хората ептен се побъркаха!Ако някой разбира малко поне от тая игра, ще види как целият мач Янчев не игра никак зле и имаше много добри ключови намеси...веднъж обърка топката и вие го изядохте с все дрехите!Какво е това ?След мача пък 80% продадени мачове, купени, тото , мото и тн.Хора свикнете да губите!Да не е приятно когато човек губи или неговият отбор пада, ама има и такива моменти!Не може всеки път да се бие!По-добре така отколкото Левски и ЦСКА да бият всеки мач!Аз лично по завързано първенство не съм гледал ехе и аз незнам откога!Заради такива глупости хората спряха да ходят на мач, купуване , продаване, съдиии и тн...и вчера на Манчестър им дадоха несъщестуваща дузпа ама какво толкова?Всеки бърка!Дайте да престанеме като загубим точки се оправдаваме с уредени мачове, сдиите ни режат и някакви такива.Това важи за всички фенове не само за ЦСКА!Днеска имаше 6-7-8 хиляди на стадиона един от 3-те най-посетени мачове тая есен.....8 хиляди пълен ташак.Радваме се вече на 8 хиляди човека като има...вместо всички да се правим на разбирачи, дайте да ходим повече на стадиона!Какво толкова е станало?Равен голяма работа има 15 кръгва на първо място сме заедно с лудогорец всичко зависи от нас!Трявба ли да правим такива неща като днеска след всеки загубен или равен мач!?И не на последно място, мене мача ми хареса!Имаше полужения, емоции , хъс, хубави голове..само с такива мачове ще има хора по стадионите!Какво гледахме в сряда?Славия - ЦСКА!С такива мачове, ще има по 100 човека на мач!Цял мач си бърках в носа и се чудих какво да правя, защото не бях ходил на по безинтересен мач!

Red_Girl написа:Ще допълна.. Не съм съгласна с теб пуканке за някои неща. Псувахме Минев, защото не знам дали знаеш, но след като се нахна от ЦСКА почна да хули отбора и да говори какво ли не против него във всяка удобна възможност. Даже му беше малко.. За Янчев не съм съгласна и е жалко да го псуват. Относно феновете няма нужда да коментирам..Жалка история.. Като не искаш да пееш , просто застани близо до А или във А и В и готово, но не да ми дойдеш зад знамето на Офанзива и да храниш. Да отблежим и факта до момента, в който запяваме химна.. и едната част от сектора в този момент запя.. Съдиятаа, съдиятаа...няма да продължавам, знае се какво следва.Мега тъпо се получи И нека за пореден път да кажа" Спрете да пеете К*р за Левски на мач, в който не играем срещу тях! Толкова е смотано!! И това са хора, които са дошли да изпеят само тва.. Не случайно и тва беше "песента" на която всички малоумници запяха..Тва се пее само на мач срещу тях!Не може тва нещо да се пее най-много от всички!! Много жалко.. Какво ли не се направи..както едно момче каза: Малко ли клипчета се пуснаха, малко ли снимки, че и списание се направи, за да се разбере как трябва да се държиш в тоя сектор!

Хората са го написали толкова ясно и точно, толкова верни неща, че нямам какво да добавя.

Потребителски аватар
cookiemonsta
Контакти:

Мнениеот cookiemonsta » 02 дек 2011 07:31

Има прекалено много фенове и твърде малко ултраси. Аз, както и немалка част от жълточерната агитка, отиваме на стадиона не за да гледаме футбол, а за да подкрепим отбора си и това е нещото, което ни прави уникални в България. Единственото, за което са виновни българските феновете е, че когато са недоволни бездействат и псуват, а не предприемат конкретни действия - а дори и да предприемат (феновете на Локомотив София) безразличието на останалите ги задушава. Не можем да очакваме нормални стадиони, добри условия и доволни фенове без преди това да има будна гражданска съвест - дотогава на стадионите ще са нужни повече ултраси, отколкото фенове. Не разни пикльовци и п*тьовци, за които да си ултрас значи да метнеш 2 бомби и да се правиш на отворен сред тълпата, а истински мъже, които не правят компромис с достойнството си. Аз съм имал щастието да се родя в Пловдив и да отрасна сред ненормалници, но какво да кажа за останалата част на България? В София има сериозни момчета и до там. Може би няма по-добро огледало на обществените ни проблеми от футбола - какъвто е той, такава е и държавата. Докато повечето от нас не разберат, че не циганите и мафиотите, а страха, малодушието и безразличието ни убиват, няма да мръднем и крачка напред - както във футболен, така и в социален аспект.

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 02 дек 2011 13:33

slavia_forever написа:

Факт, но Берое скоро беше с купата и игра в Европа.

Преди да вземем Купата ни изхвълиха в Б група, за да остане отборчето на Коце Маца, но подкрепата към отбора не се намали.
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 02 дек 2011 13:42

PIMP написа:
slavia_forever написа:

Факт, но Берое скоро беше с купата и игра в Европа.

Преди да вземем Купата ни изхвълиха в Б група, за да остане отборчето на Коце Маца, но подкрепата към отбора не се намали.

Аз затова написах "факт", имате публика, на базата на други отбори, които ако ги изхвърлят в "Б" група, посещаемостта ще бъде под въпрос, защото 200 сигурни не правят сигурна четирицифрена бройка. Затова е и едно мнение по-горе, в което се казва, че мотив са резултатите. Иначе голяма част на хората от провинцията например няма да са от ЦСКА или Левски, а от местните си отбори при равни условия.

would
Контакти:

Мнениеот would » 02 дек 2011 19:36

slavia_forever написа:

Факт, но Берое скоро беше с купата и игра в Европа. Добавям Етър, Нефтохимик, Миньор и други отбори с публика.

would написа:Там независимо от резулататите, посещаемостта е една от най-големите за България.При червените и при Левски, проблемът идва от факта, че повечето от феновете на тези отбори, са от провинцията и няма как, в тези трудни времена, да присъстват на всеки домакински мач.

Защо тези фенове не са фенове на местните си отбори? Дай адекватен отговор? Защо ямболии не са от Тунджа, ами са от ЦСКА например?
[quote="slavia_forever"]
Отговорът ми е, че е хубаво човек сам да си избира на кой отбор да стане привърженик, а не да му се натрапва.Пример, аз съм от провинцията, но съм фен на Левски.Родителите ми и повечето приятели не са привърженици на синия клуб, но аз сам си избрал, хареса ми стила на игра на сините като бях малък и така до днес.Не знам дали си гледал примерно по Фейсбука, как на някакви снимки, бащи слагат и обличат децата си във фланелки и клубни принадлежности на своя любим отбор.Ето това поне за мен е грешно, защото налагаш и натрапваш своето мнение.Не ме разбирай погрешно, симпатизирам на отбора от родния си град,не искам да отпадат от съответната група, но си оставам фен на сините.

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 02 дек 2011 20:01

Много хубаво щеше да е ако всеки подкрепяше местния си отбор на стадиона - гостуванията щяха да са много по-емоционални ! А не както е сега - като отидем в Сливен да се чувстваме като домакини. Англичаните са пример за това - там всеки държи на местния си отбор, дори и в 3-та дивизия хората отиват на стадиона вместо да се правят на големите "фенове" на Ливърпул и Ман Ю пред ТВ и във форума ;)
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Върни се в “Футбол - България”