Футболните публики(агитки) в България

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
stefani

Re: Футболните публики(агитки) в България

Мнениеот stefani » 07 авг 2014 10:40

sandi74 написа:Като виден семкаджия ще изкажа безпристрастното си мнение.Номер едно са феновете на Ботев Пд всичко друго е в миманса а някъде феновете въобще ги няма.Интересна дискусия ще се получи.

Тези с подпалените жълти гащи ли бе :lol: :lol: :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 07 авг 2014 10:41

kartacha_hs написа:Щом на мач Хасково - Лудогорец почнаха да ходят повече хора отколкото на Левски и ЦСКА, то не мога да кажа, че съм впечатлен от столичните грандове.
С цялото ми извинение към няколкото сериозни фена от двете агитки, които познавам, и стотината(до двеста от агитка), които не познавам, ако не ви провинциалните привърженици от комунистическо по гостуванията и големеещите се по големите агитки хлапета пак от провинцията, които учат или работят в София, хич няма да ви има. Показателно е, че от близо 2 милиона град на дерби ходят по 5-10 хиляди фена, а в Пловдив пълнят стадионите.
Обаче разликата е голяма. В София и все още на някои места из по-дълбоката провинция въпросът "Левски или ЦСКА?" е въпрос на просто делене без футболен смисъл. Като например въпроса "В МГ или в ЕГ си учил?" в моя роден град. Два отбора, бутани нагоре по комунистическо, които в момента лежат само на стари лаври и спекулират с народната любов на базата на пишман фенове, които гледат по един мач на отбора на две години, не могат за мен сериозно да претендират за отборите с най-силни привърженици.
Пак се извинявам на сериозните фенове, които познавам и не познавам. Но вероятно те ще ме разберат за какво говоря.

Бройката не прави качеството. За мен най-впечатляващи са агитките на по-малки отбори, но са по-сърцати. Лесно е да вееш синьо/червено/зелено/бяло/пембяно, ако искате, шалче, когато отборът е голям.
В тоя ред на мисли искам да отлича агитките на Добруджа, Етър, Локо ГО и Пирин, ако искате. Надявам се и играчите на тези отбори да оценят феновете си.

От по-големите и утвърдени агитки се впечатлявам от духа на Нафтата. Говоря за инициативи за обединение на феновете извън стадиона и за организация. Те миналия сезон може да бяха вкъщи с по 500-1000 фенове, но навън бяха с 200-300. Такъв процент рядко съм виждал. И пеят, пеят, та да си *** майката. Цял мач не млъкват. Може на моменти да ги избива на глупости от типа на "Дискотека в сектора", "Ставай и са махай" и т.н., но пеят.
На Берое се кефя, защото са напреки на всеки. "Няма мое, няма твое", дето се вика.
А Ботев и Локо мога да поставя над Левски и ЦСКА. Ботев пълниха стадионите и във "В", и в "Б". Дори се учудих, че в "А" имат доста по-празни мачове отколкото във "В", но това отдавам на политиката и трансферите, които направи отборът. Винаги има повече хора по стадионите, когато играят местни. Факт. А за Локо какво да кажа. Аз по принцип не ги харесвам, но феновете им са единствените, които имаха топките да вземат отбора в свои ръце(поне доколкото ми е известно). Това е повече от достойно за уважение. И ако в София(а и другаде) въпросът "Левски или ЦСКА?" е чисто нефутболен въпрос, то в Пловдив "Локо или Ботев?" не е такъв. Там всяка втора кифла на 15 ходи на по 2-5 мача годишно, следи другите и може да ти изброи титулярния отбор на своите любимци.

Не мога да поставя фенове, които са по стадионите само при успехи и по празници на отборите, пред фенове, които стават по-силни и единни в тежките моменти. Няма как.

Ето едно много стойностно, обективно и подплатено с безпристрастно наблюдение мнение на фен от още един, наистина много футболен град. Ето такова признание радва изключително много! Респект и успех в първенството :!:
Изображение Изображение

Филмче
Контакти:

Мнениеот Филмче » 07 авг 2014 10:48

Най-тъпата тема ! :mrgreen:
Стара Загора!

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 07 авг 2014 11:01

Естествено че говоря пристрастно,но кой каквото и да си говори,организирането на Нашия 100 годишен Юбилей засенчи абсолютно всичко,случило се във всяко футболно естество миналия сезон.Нито за каузата и за 1/32 финала им в ЛЕ и за третата им поредна се говореше накрая на сезона,нито за 4-те поредни на ония,нито за най-скъпото 4-място,а за факта,че въпреки най-слабия си сезон в историята,доказахме,че Левски не е Батков и отбора на власта и сами си организирахме юбилея(пиша в множествено число,защото да по организацията на мача се заеха 20-30 човека от качулките от НКП,но хиляди дариха пари по-сметките,както и естествено закупуването на билетите си беше приход за феновете) и показахме,че сме най-големите в България,защото е лесно,когато отбора е на върха да призовеш хората да идат на мача и те ще го направят,а след 4-те поредни Сухи години и 4-те подред загуби в един сезон,5-то място и отпадане за купата,да видиш,че от цяла Българие пристигат хора,в часовете преди мача,слезнеш ли от претъпканото синьо метро да видиш запълненото с място хора от метростанцията до стадиона и около Орлов Мост 6 часа преди мача,това те прави горд и въпреки опитите на ония да омаловажат Юбилея,заради празния Сектор Г,заради слабия ни сезон,аз за себе си,който в миговете на мача стоях около входовете в Б,безпомощно гледайки как хората издигат хореографиите,а аз не мога да го сторя,знам че на мача имаше 40 000 и милиони гледащи го невярвайки.И после шествието ни от Могилката до паметника Левски беше най-голямото на футболни агитки от доста години насам.Със сигурност имаше около 3 000-4 000 човека,и си отпразнувахме Юбилея и им показахме на останалите как се прави.И Ботев уж станаха на 100(макар че сега са на 4 години-Металик Сопот)и видяхме,че май и мач нямаха за юбилея,а щяха Deep Purple и Борусия да идват,ама :| Естествено аз си правя изводи въз основа на нашия юбилей,но и на дербитата бяхме поравно с ония,а Ботев да ги слагате като номер едно е смешно,втората половина на миналия полусезон дори и Коматево не можаха да напълнят.А смятам,че мястото на темата въобще не е за форум Гонг,защото тука 80% от нашите фенове мрънкат на поразия, а и на мачове не ходят,а и тука като им кажеш агитки се почва бомби,побоища,качулки,наркомани,пласьори и т.н
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
CSKA_1948_
Контакти:

Мнениеот CSKA_1948_ » 07 авг 2014 11:14

1. ЦСКА
2. Левски
3. Ботев Пл.
4. Локо Пл.
Наистина откакто се появи ''Офанзива'' (3 години вече) агитката на ЦСКА е най-добра, поне според мен. Кой каквото иска да си говори, ама дербито ЦСКА - Левски е в пъти по-добро като качество от Ботев - Локо. И като посещаемост и като атмосфера по трибуните.
ЦСКА има най-богат репертоар от песни (над 100) от всички отбори, докато Левски се включват със силни избухвания от по 3-4-5 думи.
Хореографиите винаги са различни, интересни и иновативни и при двете агитки. Пловдивските отбори имат да се учат още много докато настигнат софийските грандове. Признавам, че е имало хореографии на Левски, които много са ми харесвали. Добре наредени и се получават много добре.
И е време да се махнат семкаджиите от най-горните редове в сектор ''Г''. Ясно е, че са там само заради по-евтиния билет. Приятели са ми казвали, че и в ''Б'' положението е подобно. Това са сектори, в които се пее 90 минути независимо от резултата.

praistoria
Контакти:

Мнениеот praistoria » 07 авг 2014 11:38

kartacha_hs написа:
От по-големите и утвърдени агитки се впечатлявам от духа на Нафтата. Говоря за инициативи за обединение на феновете извън стадиона и за организация. Те миналия сезон може да бяха вкъщи с по 500-1000 фенове, но навън бяха с 200-300. Такъв процент рядко съм виждал. И пеят, пеят, та да си *** майката. Цял мач не млъкват. Може на моменти да ги избива на глупости от типа на "Дискотека в сектора", "Ставай и са махай" и т.н., но пеят.
На Берое се кефя, защото са напреки на всеки. "Няма мое, няма твое", дето се вика.
А Ботев и Локо мога да поставя над Левски и ЦСКА. Ботев пълниха стадионите и във "В", и в "Б". Дори се учудих, че в "А" имат доста по-празни мачове отколкото във "В", но това отдавам на политиката и трансферите, които направи отборът. Винаги има повече хора по стадионите, когато играят местни. Факт. А за Локо какво да кажа. Аз по принцип не ги харесвам, но феновете им са единствените, които имаха топките да вземат отбора в свои ръце(поне доколкото ми е известно). Това е повече от достойно за уважение. И ако в София(а и другаде) въпросът "Левски или ЦСКА?" е чисто нефутболен въпрос, то в Пловдив "Локо или Ботев?" не е такъв. Там всяка втора кифла на 15 ходи на по 2-5 мача годишно, следи другите и може да ти изброи титулярния отбор на своите любимци.

Не мога да поставя фенове, които са по стадионите само при успехи и по празници на отборите, пред фенове, които стават по-силни и единни в тежките моменти. Няма как.

Преди време срещнах Бобан Грънчаров на гребния канал и тръгнах да се разхождам на 15-20 метра зад него. За 1 обиколка на канала поне 20 случайни хора започнаха да му подвикват "Само Ботев" . Реално трябва наистина да се интересуваш от футбол, за да познаеш футболист на улицата без фланелка в делничен ден.
http://s14.postimg.org/yhsn7jrlt/Capture.png
Коментар след загуба на Локомотив с 3:0 от Пирин. Добре, че са "истински майни", иначе щяха да изглеждат като комплексари :D .

Потребителски аватар
atanas7510
Контакти:

Мнениеот atanas7510 » 07 авг 2014 11:48

По темата всеки тегли към своя отбор, като чета рядко има обективни мнения.Ходил съм на много мачове из цяла България и според най са ме впечатлявали на първо място агитката на Цска в мачовете им Европа после е на Ботев Пловдив никога не сме оставяли отбора и в най трудните моменти .На трето място на Нашите съграждани от Локо Пд, който също са много отдадени на отбора. После е Левски най вече като бройка иначе са много агресивни с всякакви наркомани и криминални типове и много често се държат като животни ( без да обиждам нормалните фенове на Левски но извън София са малцинство ). Миньор и Нафтата също заслужават уважение имат много яки фенове и винаги може да си направиш купон с тях. Спартак Варна също имаха яка агитка жалко, че се разпаднаха. Донякъде и на Пирин става, другите просто не си заслужава да се коментират. От чуждите отбори много напред са пред нас Цървена звезда гледах им един мач в София с Самдория страхотия уникална публика и хореография, същото съм го виждал и от феновете на Фенербахче като ни гостуваха в Пловдив.

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 07 авг 2014 12:25

Няма как подуяне да са фактор като са 10 маршрутки хора на стадиона като половината от тях са на заплата :idea:

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 07 авг 2014 12:37

MagicMoments написа:Естествено че говоря пристрастно,но кой каквото и да си говори,организирането на Нашия 100 годишен Юбилей засенчи абсолютно всичко,случило се във всяко футболно естество миналия сезон.н

Засенчи ви мозъците ........

Потребителски аватар
kikooo1912
Контакти:

Мнениеот kikooo1912 » 07 авг 2014 12:48

MagicMoments написа:Естествено че говоря пристрастно,но кой каквото и да си говори,организирането на Нашия 100 годишен Юбилей засенчи абсолютно всичко,случило се във всяко футболно естество миналия сезон.Нито за каузата и за 1/32 финала им в ЛЕ и за третата им поредна се говореше накрая на сезона,нито за 4-те поредни на ония,нито за най-скъпото 4-място,а за факта,че въпреки най-слабия си сезон в историята,доказахме,че Левски не е Батков и отбора на власта и сами си организирахме юбилея(пиша в множествено число,защото да по организацията на мача се заеха 20-30 човека от качулките от НКП,но хиляди дариха пари по-сметките,както и естествено закупуването на билетите си беше приход за феновете) и показахме,че сме най-големите в България,защото е лесно,когато отбора е на върха да призовеш хората да идат на мача и те ще го направят,а след 4-те поредни Сухи години и 4-те подред загуби в един сезон,5-то място и отпадане за купата,да видиш,че от цяла Българие пристигат хора,в часовете преди мача,слезнеш ли от претъпканото синьо метро да видиш запълненото с място хора от метростанцията до стадиона и около Орлов Мост 6 часа преди мача,това те прави горд и въпреки опитите на ония да омаловажат Юбилея,заради празния Сектор Г,заради слабия ни сезон,аз за себе си,който в миговете на мача стоях около входовете в Б,безпомощно гледайки как хората издигат хореографиите,а аз не мога да го сторя,знам че на мача имаше 40 000 и милиони гледащи го невярвайки.И после шествието ни от Могилката до паметника Левски беше най-голямото на футболни агитки от доста години насам.Със сигурност имаше около 3 000-4 000 човека,и си отпразнувахме Юбилея и им показахме на останалите как се прави.И Ботев уж станаха на 100(макар че сега са на 4 години-Металик Сопот)и видяхме,че май и мач нямаха за юбилея,а щяха Deep Purple и Борусия да идват,ама :| Естествено аз си правя изводи въз основа на нашия юбилей,но и на дербитата бяхме поравно с ония,а Ботев да ги слагате като номер едно е смешно,втората половина на миналия полусезон дори и Коматево не можаха да напълнят.А смятам,че мястото на темата въобще не е за форум Гонг,защото тука 80% от нашите фенове мрънкат на поразия, а и на мачове не ходят,а и тука като им кажеш агитки се почва бомби,побоища,качулки,наркомани,пласьори и т.н

Виж тук, и кажи харесват ли ти Дийп Пърпъл с екипи на Ботев ;)

http://www.sportal.bg/news.php?news=430314

Върни се в “Футбол - България”