sandi74 написа:Като виден семкаджия ще изкажа безпристрастното си мнение.Номер едно са феновете на Ботев Пд всичко друго е в миманса а някъде феновете въобще ги няма.Интересна дискусия ще се получи.
Тези с подпалените жълти гащи ли бе

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
sandi74 написа:Като виден семкаджия ще изкажа безпристрастното си мнение.Номер едно са феновете на Ботев Пд всичко друго е в миманса а някъде феновете въобще ги няма.Интересна дискусия ще се получи.
kartacha_hs написа:Щом на мач Хасково - Лудогорец почнаха да ходят повече хора отколкото на Левски и ЦСКА, то не мога да кажа, че съм впечатлен от столичните грандове.
С цялото ми извинение към няколкото сериозни фена от двете агитки, които познавам, и стотината(до двеста от агитка), които не познавам, ако не ви провинциалните привърженици от комунистическо по гостуванията и големеещите се по големите агитки хлапета пак от провинцията, които учат или работят в София, хич няма да ви има. Показателно е, че от близо 2 милиона град на дерби ходят по 5-10 хиляди фена, а в Пловдив пълнят стадионите.
Обаче разликата е голяма. В София и все още на някои места из по-дълбоката провинция въпросът "Левски или ЦСКА?" е въпрос на просто делене без футболен смисъл. Като например въпроса "В МГ или в ЕГ си учил?" в моя роден град. Два отбора, бутани нагоре по комунистическо, които в момента лежат само на стари лаври и спекулират с народната любов на базата на пишман фенове, които гледат по един мач на отбора на две години, не могат за мен сериозно да претендират за отборите с най-силни привърженици.
Пак се извинявам на сериозните фенове, които познавам и не познавам. Но вероятно те ще ме разберат за какво говоря.
Бройката не прави качеството. За мен най-впечатляващи са агитките на по-малки отбори, но са по-сърцати. Лесно е да вееш синьо/червено/зелено/бяло/пембяно, ако искате, шалче, когато отборът е голям.
В тоя ред на мисли искам да отлича агитките на Добруджа, Етър, Локо ГО и Пирин, ако искате. Надявам се и играчите на тези отбори да оценят феновете си.
От по-големите и утвърдени агитки се впечатлявам от духа на Нафтата. Говоря за инициативи за обединение на феновете извън стадиона и за организация. Те миналия сезон може да бяха вкъщи с по 500-1000 фенове, но навън бяха с 200-300. Такъв процент рядко съм виждал. И пеят, пеят, та да си *** майката. Цял мач не млъкват. Може на моменти да ги избива на глупости от типа на "Дискотека в сектора", "Ставай и са махай" и т.н., но пеят.
На Берое се кефя, защото са напреки на всеки. "Няма мое, няма твое", дето се вика.
А Ботев и Локо мога да поставя над Левски и ЦСКА. Ботев пълниха стадионите и във "В", и в "Б". Дори се учудих, че в "А" имат доста по-празни мачове отколкото във "В", но това отдавам на политиката и трансферите, които направи отборът. Винаги има повече хора по стадионите, когато играят местни. Факт. А за Локо какво да кажа. Аз по принцип не ги харесвам, но феновете им са единствените, които имаха топките да вземат отбора в свои ръце(поне доколкото ми е известно). Това е повече от достойно за уважение. И ако в София(а и другаде) въпросът "Левски или ЦСКА?" е чисто нефутболен въпрос, то в Пловдив "Локо или Ботев?" не е такъв. Там всяка втора кифла на 15 ходи на по 2-5 мача годишно, следи другите и може да ти изброи титулярния отбор на своите любимци.
Не мога да поставя фенове, които са по стадионите само при успехи и по празници на отборите, пред фенове, които стават по-силни и единни в тежките моменти. Няма как.
kartacha_hs написа:
От по-големите и утвърдени агитки се впечатлявам от духа на Нафтата. Говоря за инициативи за обединение на феновете извън стадиона и за организация. Те миналия сезон може да бяха вкъщи с по 500-1000 фенове, но навън бяха с 200-300. Такъв процент рядко съм виждал. И пеят, пеят, та да си *** майката. Цял мач не млъкват. Може на моменти да ги избива на глупости от типа на "Дискотека в сектора", "Ставай и са махай" и т.н., но пеят.
На Берое се кефя, защото са напреки на всеки. "Няма мое, няма твое", дето се вика.
А Ботев и Локо мога да поставя над Левски и ЦСКА. Ботев пълниха стадионите и във "В", и в "Б". Дори се учудих, че в "А" имат доста по-празни мачове отколкото във "В", но това отдавам на политиката и трансферите, които направи отборът. Винаги има повече хора по стадионите, когато играят местни. Факт. А за Локо какво да кажа. Аз по принцип не ги харесвам, но феновете им са единствените, които имаха топките да вземат отбора в свои ръце(поне доколкото ми е известно). Това е повече от достойно за уважение. И ако в София(а и другаде) въпросът "Левски или ЦСКА?" е чисто нефутболен въпрос, то в Пловдив "Локо или Ботев?" не е такъв. Там всяка втора кифла на 15 ходи на по 2-5 мача годишно, следи другите и може да ти изброи титулярния отбор на своите любимци.
Не мога да поставя фенове, които са по стадионите само при успехи и по празници на отборите, пред фенове, които стават по-силни и единни в тежките моменти. Няма как.
MagicMoments написа:Естествено че говоря пристрастно,но кой каквото и да си говори,организирането на Нашия 100 годишен Юбилей засенчи абсолютно всичко,случило се във всяко футболно естество миналия сезон.н
MagicMoments написа:Естествено че говоря пристрастно,но кой каквото и да си говори,организирането на Нашия 100 годишен Юбилей засенчи абсолютно всичко,случило се във всяко футболно естество миналия сезон.Нито за каузата и за 1/32 финала им в ЛЕ и за третата им поредна се говореше накрая на сезона,нито за 4-те поредни на ония,нито за най-скъпото 4-място,а за факта,че въпреки най-слабия си сезон в историята,доказахме,че Левски не е Батков и отбора на власта и сами си организирахме юбилея(пиша в множествено число,защото да по организацията на мача се заеха 20-30 човека от качулките от НКП,но хиляди дариха пари по-сметките,както и естествено закупуването на билетите си беше приход за феновете) и показахме,че сме най-големите в България,защото е лесно,когато отбора е на върха да призовеш хората да идат на мача и те ще го направят,а след 4-те поредни Сухи години и 4-те подред загуби в един сезон,5-то място и отпадане за купата,да видиш,че от цяла Българие пристигат хора,в часовете преди мача,слезнеш ли от претъпканото синьо метро да видиш запълненото с място хора от метростанцията до стадиона и около Орлов Мост 6 часа преди мача,това те прави горд и въпреки опитите на ония да омаловажат Юбилея,заради празния Сектор Г,заради слабия ни сезон,аз за себе си,който в миговете на мача стоях около входовете в Б,безпомощно гледайки как хората издигат хореографиите,а аз не мога да го сторя,знам че на мача имаше 40 000 и милиони гледащи го невярвайки.И после шествието ни от Могилката до паметника Левски беше най-голямото на футболни агитки от доста години насам.Със сигурност имаше около 3 000-4 000 човека,и си отпразнувахме Юбилея и им показахме на останалите как се прави.И Ботев уж станаха на 100(макар че сега са на 4 години-Металик Сопот)и видяхме,че май и мач нямаха за юбилея,а щяха Deep Purple и Борусия да идват,амаЕстествено аз си правя изводи въз основа на нашия юбилей,но и на дербитата бяхме поравно с ония,а Ботев да ги слагате като номер едно е смешно,втората половина на миналия полусезон дори и Коматево не можаха да напълнят.А смятам,че мястото на темата въобще не е за форум Гонг,защото тука 80% от нашите фенове мрънкат на поразия, а и на мачове не ходят,а и тука като им кажеш агитки се почва бомби,побоища,качулки,наркомани,пласьори и т.н
Върни се в “Футбол - България”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта