Защо съм фен на чужд отбор, а не на Бг?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Защо съм фен на чужд отбор, а не на Бг?
Шивач, защо хората по селата и по-малките градове в България са масово от Левски или ЦСКА? Приеми че в България сме едно село,а Барселона,Реал Мадрид,Манчестър Юнайтед и т.н. са ''Левски и ЦСКА'' на Европа-та. Свързвайки себе си с тези отбори,хората се чувстват по-значими. 
ivo77 написа:Свързвайки себе си с тези отбори,хората се чувстват по-значими.
Поредната ти "блестяща" логика! Теб клубната ти принадлежност ли те кара да се чувстваш значим?
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
megan fox написа:ivo77 написа:Свързвайки себе си с тези отбори,хората се чувстват по-значими.
Поредната ти "блестяща" логика! Теб клубната ти принадлежност ли те кара да се чувстваш значим?
Не,нямам предвид значими като хора, а значими като фенове на европейската футболна сцена.
- FCBarcelona7
- Контакти:
ivo77 написа:Шивач, защо хората по селата и по-малките градове в България са масово от Левски или ЦСКА? Приеми че в България сме едно село,а Барселона,Реал Мадрид,Манчестър Юнайтед и т.н. са ''Левски и ЦСКА'' на Европа-та. Свързвайки себе си с тези отбори,хората се чувстват по-значими.
Тая простотия от къде я измисли
[center][wrapimg=]http://puu.sh/2IoDc.png[/wrapimg][/center]
denitko1 написа:Въпреки че Левски не ми донася толкова радост колкото искам аз никога не бих го заменил ЛЕВСКИ ИЛИ СМЪРТ и другото е че не съм само от Левски също съм и от Барселона но никога не бих заменил Барса със Левски .. Левски е апостола на свободата .. Левски или смърт![]()
Имам приятели дето си сменяват отбора всеки ден един път са за левски един път са за цска .. и така нататък друг път са от милан и така нататъккоето ме води до мисъл че това не са истински запалянковци на футбола но както и да е.
Без да се засягаш, но ще ми обясниш какво е общото м/у Апостола на свободата и ПФК Левски София (и пропусни моля те оная глупост за сините очи и сините екипи, защото колегите ви от ЦСКА веднага ще ви контрират, че очите на Апостола може да са сини, но кръвтта му е червена!)?! Това, че сте взели прякора на Васил Иванов Кунчев не ви дава правото да инициализирате клуба си с Апостола! Това е смешно и по-лошото обидно! Дякона е бил светиня за всички, а ПФК Левски е за левскарите. Да ви напомня ли, че Левски е искал страната да бъде обединена, а не разделена (това, което правят в общи линии Левски и ЦСКА)? И точно затова съм против отбори да се кръщават на такива видни личности, защото когато големият ви съперник почне да скандира онова прословуто "КЗЛ"... и поне на мен ми става много тъпо! Това ли е заслужил Апостола с неговата саможертва? Един РУК? Или пък да бъде кръстено на негово име някакво отборче (сега без да ми четете лекции колко велик клуб бил ПФК Левски София, защото на фона на мега европейските отбори Левски си е едно отборче), което понеже е мразено от половин България... и затова дай всички да псуват и сквернят името на този свят човек?! Същото важи и за Ботев и тн. Футбола е създаден с цел да забавлява и сплотява хората, но идеята в наши дни е толквоа изкривена и извратена, че футбола носи омраза м/у съперниковите агитки и когато за име е избрано името на един такъв човек като Левски... става доста сконфузно. Така че тия скандирания "Левски или смърт"... ако Апостола види за какво сте готови да сеете смърт... ще се обърне в гроба! Затова ли този човек си е дал живота? За да бъде използвано името му за параван, за да бъде оплювано, тъпкано и тн? Едва ли!
Angoff написа:Никога няма да мога да разбера това , да си фен на чужд отбор но не и на български такъв !
По футбола се запалих на 7г. възраст течеше Италия 90 помня а след това почнах да гледам ЦСКА и полуфинала с Барселона за КНК след това Стоичков премина в Барселона и почнах да следя и 2-та отбора но в сърцето ми е ЦСКА и никой друг, вярно Барселона също много много харесвам първо заради Стоичков а след това и заради футболната философия дето изповядват с безбройните си юноши , които произвеждат и стават ирачи от световна класа , както и заради Ривалдо... но ЦСКА си е ЦСКА аз си ставам и лягам с мисълта за този отбор а иначе подкрепям всеки един чужд отбор в , който играе български футболист !
100% си подкрепял Рен!
По темата- За мен има един отбор на сърце и това е Левски. Да, имам някакви по-силни пристрастия към Ливърпул от ранна детска възраст, но не могат по никакъв начин да се сравнят с емоциите и усещането, което има с Левски. Бил съм на мачове на Ливърпул, гледал съм стотици мачове по телевизията, но никога не съм си позволявал да говоря от 1 лице и да се идентифицирам с англичаните. Харесва ми отбора, публиката, атмосферата и духа около клуба, но няма как да изместят Левски, колкото и разни агенти и комунисти да продължават делото на дедите си и да опитват да затрият отбора на народа
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"
"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"
"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"
ivo77 написа:megan fox написа:ivo77 написа:Свързвайки себе си с тези отбори,хората се чувстват по-значими.
Не,нямам предвид значими като хора, а значими като фенове на европейската футболна сцена.
Нима това на кой отбор си фен те прави различно значим? Нима някой фен на Пирин Благоевград да е по-малко значим за Пирин отколкото съм аз за Барселона?! Не. Дали си фен на Барса, Реал, Левски, ЦСКА или Скрита сила Мъдрево няма значение, ако си всеотдаен и носиш отбора в сърцето си ти си еднакво значим като фен!
FCBarcelona7 написа:ivo77 написа:Шивач, защо хората по селата и по-малките градове в България са масово от Левски или ЦСКА? Приеми че в България сме едно село,а Барселона,Реал Мадрид,Манчестър Юнайтед и т.н. са ''Левски и ЦСКА'' на Европа-та. Свързвайки себе си с тези отбори,хората се чувстват по-значими.
Тая простотия от къде я измисли. Аз съм от село (на няколко километра от града) и тука няма никаква мания по ЦСКА или Левски ! Всички си гледат кой ВЛ, кой Примера на всеки каквото му харесва не са обсебени от Левски или ЦСКА !
Ами едно време беше така, значи вече и по селата са се ошлайфали и прескачат Левски и ЦСКА, хвърляйки се на по-големите отбори.
Въпреки че съм сигурен, че ако тръгна по селата да питам, 90% ще ми кажат че са от Левски или ЦСКА.
Последна промяна от ivo77 на 08 авг 2012 05:08, променено общо 1 път.
- FCBarcelona7
- Контакти:
ivo77 написа:FCBarcelona7 написа:ivo77 написа:Шивач, защо хората по селата и по-малките градове в България са масово от Левски или ЦСКА? Приеми че в България сме едно село,а Барселона,Реал Мадрид,Манчестър Юнайтед и т.н. са ''Левски и ЦСКА'' на Европа-та. Свързвайки себе си с тези отбори,хората се чувстват по-значими.
Тая простотия от къде я измисли. Аз съм от село (на няколко километра от града) и тука няма никаква мания по ЦСКА или Левски ! Всички си гледат кой ВЛ, кой Примера на всеки каквото му харесва не са обсебени от Левски или ЦСКА !
Ами едно време беше така, значи вече и по селата са се ошлайфали и прескачат Левски и ЦСКА, хвърляйки се на по-големите отбори.
Е то това не е кое да е село !
[center][wrapimg=]http://puu.sh/2IoDc.png[/wrapimg][/center]
ivo77 написа:FCBarcelona7 написа:ivo77 написа:Шивач, защо хората по селата и по-малките градове в България са масово от Левски или ЦСКА? Приеми че в България сме едно село,а Барселона,Реал Мадрид,Манчестър Юнайтед и т.н. са ''Левски и ЦСКА'' на Европа-та. Свързвайки себе си с тези отбори,хората се чувстват по-значими.
Това едно време, за което все говориш (на комунизма)... някой смеел ли е да каже, че е за западен отбор? Хората и тогава са имали пристрастия към западните отбори, но са ги пазели вътре в себе си и не са ги признавали публично, въпреки оскъдната информация за тези отбори и въпреки трудното следене какво се е случвало с тях. Въпреки цялата цензура и филтрация на информацията свързана със запада и тук е стигала информация какво се е случвало в шампионатите на Испания, Англия, Италия, Германия и тн....
Върни се в “Футбол - България”