Балканска Лига-За или Против

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Балканска Лига-За или Против

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
stussy
Контакти:

Re: Балканска Лига-За или Против

Мнениеот stussy » 10 окт 2011 14:22

Вече има подобна с невероятен маркетингов успех...Скандинавската кралска лига.Ето и регламента:

Играе се с отбори от Дания,Швеция и Норвегия само в т.н "Скандинавска лига".Участват 40 отбора 10-(Дания),11-(Швеция),
11-(Норвегия),разпределени в 8 групи с по 4 отбора,от които се класират първите 3 отбора.Следва директни елиминации от 24 отбора .След това
12 най-добри се групират в 2 групи с по 6 играча за да изберат най-добрите 2 от всяка група. И така следва полуфинал и финал.

8 групи с по 4 отбора ( играе се по 2 мача)
директни елиминации ( по 2 мача)
2 групи с по 6 отбора ( по 1 мач)
полуфинали ( по 2 мача)
финал( 1мач)
Още те държи:)...Болест е...

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 10 окт 2011 15:16

stussy написа:Вече има подобна с невероятен маркетингов успех...Скандинавската кралска лига.Ето и регламента:

Играе се с отбори от Дания,Швеция и Норвегия само в т.н "Скандинавска лига".Участват 40 отбора 10-(Дания),11-(Швеция),
11-(Норвегия),разпределени в 8 групи с по 4 отбора,от които се класират първите 3 отбора.Следва директни елиминации от 24 отбора .След това
12 най-добри се групират в 2 групи с по 6 играча за да изберат най-добрите 2 от всяка група. И така следва полуфинал и финал.

8 групи с по 4 отбора ( играе се по 2 мача)
директни елиминации ( по 2 мача)
2 групи с по 6 отбора ( по 1 мач)
полуфинали ( по 2 мача)
финал( 1мач)

А кога се играе ? Иначе не е лош вариант...
Изображение

pisna_mi
Контакти:

Мнениеот pisna_mi » 11 окт 2011 02:38

Всичко ново е добре забравено старо !
Преди доста години имаше такъв турнир, наричаше се БКК-Балканска Клубна Купа и се провежда от 30-те год. на 20-ти век до към средата на 80-те год. Пак през този период има и турнир за националните отбори, под името Балканско п-во. Български отбори (и националния и няколко клуба) са печелили тези турнири.
Ако е пак турнир, но в по-широк формат (16-24-32 отбора) ще е чудесно. Ако ще е в шампионатен формат, още по-добре, но няма да се осъществи. По подходящо ми се струва да се възстанови турнира за националните отбори.
Впрочем такива турнири (клубни и национални отбори) има в момента в Скандинавските страни и в Балтийските страни. Предполагам, че УЕФА ще подкрепи подобна идея, а пък защо изобщо трябва да се иска разрешение, просто правят турнирите. Убеден съм, че всички Балкански страни ще имат полза.

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 12 окт 2011 15:05

Тази Балканска купа, като нищо може да види бял свят.Първо това ще е много примамлива цел за букмейкърите, не случайно наш Митьо я промотира заедно с Тото Пловдив.Всичката Мара втасала та опря Балкански лиги да организира.Второ, поне в началото ще има голям зрителски интерес, на Балканите обичаме да си мерим оная работа.Трето, лигата ще е удобно място по богатите клубове от Турция и Гърция да си пазаруват футболисти от другите балкански клубове.УЕФА няма да е против политиката и сега е да разширява географията на футбола и да го популяризира даже и някаква помощ може да окаже.Платини ще си направи добра реклама като отчете дейност и отделно ще спечели гласовете на балканските федерации.Големите клубове от запада им е през оная им работа какви купи се разиграват в Ориента.Така , че пречки няма да има.

Аз лично съм за такава лига.Поне да има какво да гледаме, че иначе само приятелски мачове с Вардар и Металург .

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 13 окт 2011 23:34

Ако регламента е добър съм за, ако не съм против. С мачове между балканските грандове може да им се дигне нивото.

sten_pla
Контакти:

Мнениеот sten_pla » 17 окт 2011 14:38

И аз съм за Балканска лига, най малкото защото ще има интерес социален, икономически и политически за Балканите. Относно това кога ще се играе - няма нищо по елементарно от това. Просто така като го гледам турнира ще е третото ниво на европейските купи след (ШЛ и ЛЕ). Тоест след като се изиграят баражите за влизане в предните два турнира ще се разбере кои балкански отбори няма да играят в тях. После се формира от тези отбори една балканска лига и мачовете се играят в сряда или четвъртък по време на ЛЕ например. Интерес ще има защото така или иначе няма да има балкански отбори в ШЛ или ЛЕ. В тази връзка на дали големите турски отбори ще откажат участие в ШЛ за сметка на Балканската лига, така че със сигурност ще играят по ниско класиралите се отбори от тези страни в БЛ, което ще е бонус за страна като нашата за които влизането в ШЛ е мираж. Отделно ако добавят изисквания да играят 9 от 11 играча от родния шампионат то даже и футбола могат да развиват така. За формата - дублиране на формата на ШЛ и ЛЕ, тоест някакви групи и после директна елиминация. Така балканските отбори ще имат поне още 8 мача минимум навън.

Потребителски аватар
Libera
Контакти:

Мнениеот Libera » 20 окт 2011 14:20

Много ще е полезно да се направи края на Август. Ако по някаква случайност Левски и ЦСКА са влезли в УЕФА, то по-малките отбори могат да участват и така да се промотира като цяло родния футбол!

Върни се в “Футбол - България”