Министър Нейков иска БФС да отнеме лиценза на ЦСКА

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Олимпий_Тамперев
Контакти:

Re: Министър Нейков иска БФС да отнеме лиценза на ЦСКА

Мнениеот Олимпий_Тамперев » 10 ное 2009 14:10

tprodanov написа:
Олимпий_Тамперев написа:
tprodanov написа:Ханко, както обикновенно в мненията ти, си написал само безумия.

1. Плащанията от този род не могат да се разсрочват
2. Плащанията на осигуровки могат да се пресмятат на колкото пари си иска работодателя, стига трудовия договор да е сключен на тези пари. Останалото съвсем законно може да се начислява по гражданск договор, което пък освобождава клуба от всякакви плащания по тях.
3. Изнесената таблица беше опровергана от почти всички клубове, та не виждам що се спори по нея.

А тук много си се объркал !!! Всички плащания по граждански договор си имат съответните данъци, които (както и в трудовия договор) се поделят между работодател и работник !!!
Включително и всякакви осигуровки !!!
Т.е. - между трудовия и гражданския договор няма почти никаква разлика !!!

ахахахахахахахахха тиииииииииииииииииииииииииииииии :mrgreen: значи аз идвам при теб, сключваме договор, че ще ти изградя например мрежа във вас, ти ми плащаш, и после ти ми плащаш и част от данъците? Ебахти логиката, хахахахахахахха :mrgreen:

Слушай и чети - сключваме граждански договор за въпросната мрежа - за 820 лв по договор - от тях аз плащам полагаемата се част от осигуровки и данъци - ти също плащаш на следващата година твоята част при подаване на данъчната декларация . Пак казвам - почти няма разлика ВЕЧЕ между трудов и граждански договор !!!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 ное 2009 14:11

Олимпий, що може и без пари - обясних ти.

Относно доброволни начала - ами в рода ми има достатъчно хора, които са строили. Не са били затворници и е било абсолютно доброволно. Национализация може би не е имало? На колко си години верно, или да си направя извода от гражданските ти договори? За кремиковци не знам - и не мога да дам коментар. Нивата си е факт, нямам нужда от помощ. Бягай да донаучиш историята. И последно, кво МВР те гони? То ли раздава общинските имоти?

ПП Значи ти плащаш данък върху ИЗРАЗХОДВАНА сума? :mrgreen:

Потребителски аватар
Олимпий_Тамперев
Контакти:

Мнениеот Олимпий_Тамперев » 10 ное 2009 14:13

futbolqga написа:Хаха - Когаа??Те колко милиони завлякоха, а сега за тази сума да им отнемат лиценза.Те не са си платили само 5-6 от играчите им в момента, обаче БФС си трае.Какво искате повече? :lol:

Нещо май измести темата, а !!!
Знам, че не е приятна, но това е положение батэ....

tishko
Контакти:

Мнениеот tishko » 10 ное 2009 14:15

tprodanov - и ти голем специалист излезе

1. Плащанията не могат да се разсрочват - напротив могат с изрично решение на принципала на НОИ, одобрено от МС, наистина при доста точно определени условия. А ако така или иначе имаш задължения върху тях тече законна лихва и когато си ги платиш с лихвата всичко е наред... което е своего рода разсрочване. И още нещо - задълженията на ЦСКА към НАП (НОИ) са ОБЕЗПЕЧЕНИ, т.е. има заложени активи, надвишаващи стойността на задълженията, които ще бъдат отнети в полза на държавата при неплащане. Именно поради това ЦСКА получи лиценз за тази година.

2. Това за гражданските договори въобще не е вярно, че клубът не плаща - именно клубът удържа пари от лицата. При гражданските договори се удържа авансов данък ако сумата от всички доходи на лицето включително и по конкретния граждански договор превиши годишния необлагаемия минимум. Приспадат се от облагаемата сума и всички дължими и удържани за сметка на лицето осигуровки. В края на годината се внася задължителна данъчна декларация. При граждански договор, се изваждат 35 на сто от дохода и разликата се облага с плосък данък от 10%, които са за сметка на човека работил на граждански договор. Също така се внася и задължително здравно осигуряване (ЗЗО) в размер на 6%, както и Държавно обществено осигуряване (ДОО).

3. Не виждам какво има да се спори, като в НАП/НОИ всеки трудов/граждански договор трябва да се обявява в срок от 1 ден, т.е. те трябва да имат пълната информация по случая.

4. Оспорваш сумата за сметопочистване на цял град - веднага ти давам пример - 30 000-ен град плаща реално под 1 млн. на година в момента (събраната такса смет е двойно по-голяма, но това е друга тема). Градът се намира на около 50 км. от София... Извинявай, но базите на ЦСКА не генерират и 1/100 от сметта на подобен град...

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 ное 2009 14:20

я виж ти - аргументирано мнение.

Тишо, виж сега -
1. да, с изрично решение. Което означава, че не могат. Изричното решение е вид ИЗКЛЮЧЕНИЕ, а не правило. ЦСКА няма такова решение.
2. След като клуба удържа въпросните пари от играчите, тогава не са ли точно играчите хората, които плащат. Ако аз ти взема пари, за да ги внеса в бюджета, тогава мога да твърдя, че АЗ ги плащам ли? А какво става с типичния граждански договор, в който аз върша услуга, тогава пак ти ми взимаш пари за данъка ли? Моля ти се, несериозно е.
3. След като на цска не им харесват таксите по сметопочистване, те като частна фирма имат пълното право да сменят оператора по сметосъбиране и да си сключат договор директно с титан. Както всъщност всяка една частна фирма. Що не го правят?

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 10 ное 2009 14:22

Браво Свилен, браво Нейков!
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
ni_ki87
Контакти:

Мнениеот ni_ki87 » 10 ное 2009 14:23

Офф,Олимпии предлагам ти да смениш ника на Вашаш Тиролски,да си сипеш една чашка "Коняк Жиняк" и да си пуснеш ТВ-то,че дават МТК-Акурейри ;) :lol: :lol:

Потребителски аватар
Олимпий_Тамперев
Контакти:

Мнениеот Олимпий_Тамперев » 10 ное 2009 14:25

tprodanov написа:Олимпий, що може и без пари - обясних ти.

Относно доброволни начала - ами в рода ми има достатъчно хора, които са строили. Не са били затворници и е било абсолютно доброволно. Национализация може би не е имало? На колко си години верно, или да си направя извода от гражданските ти договори? За кремиковци не знам - и не мога да дам коментар. Нивата си е факт, нямам нужда от помощ. Бягай да донаучиш историята. И последно, кво МВР те гони? То ли раздава общинските имоти?

ПП Значи ти плащаш данък върху ИЗРАЗХОДВАНА сума? :mrgreen:

Абе човек, в кое време живееш? Стадиона в Подуяне е строен от затворници, разбира се, че може и ти като привърженик да положиш доброволен труд. А как мислиш - доброволците ли са построили стадиона, с какви пари и материали тогава.... Каква национализация за стадиона в Подуяне ??? Поинтересувай се от историята на Спортист (Кремиковци)....
Всеки работодател (например Боратков) сключва примерно граждански договор с футболист ?!?!?!?! (има в футболния правен мир само един - ТРУДОВ договор) - например за 5000 лв.
След това този договор се обявява в НАП и например в растояние на един месец от изтичането му се изплаща сума на работника след удържане на данъците и осигуровките (които ги плаща работодателя - Боратков например) а работника подава данъчна декларация следващата година и там пише какво си пил и какво си платил....
Надявам се да е ясно - няма как футболист да има трудов и граждански договор ....няма такова нещо в футболния правен мир!!!! Или може би гражданския договор е например за поливане на терена след мач :)

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 10 ное 2009 14:26

Терена на същия този стадион е даден като компенсация за откраднатия тогава от създателите на един друг отбор.

През 1923 година се създава клуб АС 23 на базата на обединението на клубовете Атлетик и Слава.Двата клуба се обединяват,като събират активите и пасивите си.По това време Левски играе мачовете си на една кална ливада в околностите на Университета.Новия клуб АС 23 разполага след създаването си с две игрища.Едното в Борисовата градина(АС 23 Арена),а другото на мястото на някогашната ледена пързалка.През 1933 година във връзка с план за разширяване на Университета,общината премества Левски на второто игрище на АС 23!Това е истината за "собствеността" на стадиона на Левски!Тия крадци нямат и документ за собственост на тоя стадион,а различните власти им дадоха и безвъзмезно за вечно ползване собствеността на Герена!

3. Стадиона в Подуене е строен изцяло на доброволни начала, след което е национализиран. Това пък дава достатъчно основания на общината в последствие да го даде безвъзмездно.

http://levski.gol.bg/stadium.php

Смях в залата!Стадион,построен през 1963 година от комунистическо правителство,с доброволен труд и национализиран от същите комунисти!!!Абе вие съвсем се забравихте в лъжите бе!И как така е хем е национализиран,хем станал общинска собственост!От кога работата на затворниците от затвора в Казичане се превърна в "доброволен труд"!Я бягай и се скрий някъде,че вече станахте смешни!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 ное 2009 14:33

Ти нали не четеше мой мнения бе :mrgreen: :mrgreen:
Как па не си държиш на идеите и думата не знам.

Значи стигнахме до там - Левски е откраднал игрището на АС23 :mrgreen: , т.е, разбира се - игрището на ЦСКА :mrgreen: Цепиш историята, хахахахахахах

Значи стадиона не е строен на доброволни начала, ОК. :mrgreen:

Върни се в “Футбол - България”