sky1 написа:demy27 написа:sky1 написа:Малко в страни от темата, но ми направи впечатление думите на Дончо как в Кършияка се "говорило", как фенове на Ботев убили клошар от Локото. Дончо ако беше истински мъж щеше да отидеш в районното и да кажеш какво се говори с имена и факти,а не да пишеш по вестниците глупости. А ако се окаже ,че това е лъжа да платиш една солена глоба за да знаеш да не плюеш другия път без доказателства. Защото и предния път пускаше мухите как пак "се говорило",че фенове на Ботев убили Чобата и имаше вероятност да се стигне до батални сцени на база слухове.
Не мога да си представя в журналистиката термин "говорило се".
Колко от журналистите които така обширно представиха "Побоя в Пловдив" са били очевидци на случилото се?
Ама благодарение на тези журналисти има задържани виновни с доказателства.Ще има и съд. А благодарение на Дончовите думи- нищо. Това е разликата, че едните вдигнаха шум и накараха слабата ни прокуратура да се задейства. А другия ще си остане с "говоренето. Дончо ако е истински журналист да напише една обширна статия за клошара от Локото-да посочи факти,да има задържани. Дори и да са фенове на Ботев аз ще съм първия , който ще пледира за най-тежки наказания, защото преди да сме фенове сме хора.
О, я стига! Журналистите ли ги събраха тези доказателства? Тежко ни, ако прокуратурата се активизира само ако журналистите вдигат шум. И горко на всички нас, които не са роднини на журналисти. Между другото Дончо Донев говори точно за това. Ако не бяха намесени футболни отбори, едва ли щеше да се вдигне толкова много шум и журналистите много умело прикачиха криминалният случай към футболното хулиганство. Примерът който дава Дончо Донев просто показва как едно в криминално деяние - убийство, много лесно може да се намесят футболни отбори за да се манипулира общественото мнение. Но и казва, че не го прави, защото не е редно.