Ivanskiq написа:GOLEADOR написа:Ivanskiq написа:Ето ти малко факти, да прочетеш, господине с неясно образование: Ангел Солаков - член на ЦК на БКП от 1962 г. Предстедател на КДС (комитет по държавна сигурност) - от 1965 до 1968 и министър на вътрешните работи от 1968 до 1971. Кариерата му приключва точно през 1971 година, когато лично Тодор Живков на заседание на Политбюро, го обвинява в редица провинения между които: 1 ) влизане в спор със съветски офицери, че съветската армия не е освободила българите през 1944 година, а това е станало благодарение на усилията на самия български народ; 2) пристстрастие към Левски; 3) организиране на масовото погребение на футболистите Гунди и Котков. Това е извелечно от проткол от въпросното заседание. Заключение - Солаков е част от българския политически елит 9 години. Изпада в немилост пред самия Тодор Живков, които го "разхалва" публично през 1971 година.
Милко Балев - член на ЦК на БКП от 1950 г. !!!! Три десетилетия е началник на кабинета на генералния секретар на ЦК на БКП - Тодор Живков - от 1954 до 1986 г. На тази длъжност си спечелва прозвището "сивият кардинал на БКП". Член на Политбюро от 1982 до 1989 г. Заключение: Милко Балев е част от българския политически елит от 1950 до 1989 година!!!!!Близо 40 години, бе брат? От зората на комунизма до неговото падане...както се вика. Дупе и гащи с Тодор Живков
Но абстрахирайки се от строго политологичната и историческата материя, към които ти явно не изпитваш уважение. Ще ти задам един логически въпрос, тъй като един интелигентен човек трябва да умее да борави със силогизми. Ето го и въпросът. Да предположим, че лицето А е фен на Левски, а лицето Б е фен на ЦСКА. Ако лице А е имало повече власт от лицето Б през комунизма, и лицето А е съдействало за печелене на титли на любимия си отбор, то защо любимия отбор на лицето Б е спечелило почти два пъти повече титли от любимия отбор на лицето А за въпросния период (1949 - 1989)? Логиката изисква отговор на този въпрос. Най-логичният отговор тогава е, че просто любимия отбор на лицето Б е ставал шампион, въпреки различната воля на властимащия субект (в случая Политбюро). Оттам май излиза, че всъщност ЦСКА е първия антикомунистически субект в България, които публично пренебрегва волята на властимащия субект в една тотално доминирана от него държава.
Вие имате сила да пренапишете историята. Всъщност, не ви се чудя, щом толкова години, Русия продължава да провежда активни мероприятия в България, то за каква съвест и за каква историческа пмает на този народ говорим.
1.Господине , нали си уж историк,трябва да знаеш защо Солаков изпада в немилост!Властта на Солаков е толкова голяма,че се опитва да измести Живков.
2.Ти не ми отговаряш на въпросите.А тези отговори отговарят на твоите въпроси: Да предположим, че лицето А е фен на Левски, а лицето Б е фен на ЦСКА. Ако лице А е имало повече власт от лицето Б през комунизма, и лицето А е съдействало за печелене на титли на любимия си отбор, то защо любимия отбор на лицето Б е спечелило в пъти повече битки и слава в Европа от любимия отбор на лицето А за въпросния период (1949 - 1989)?
Също така отговор на въпроса ти към мен е твоят отговор на моя въпрос към теб за Славия!
Как този отбор постигна по-големи успехи в Европа от Левски?Та те нямат лоби в Политбюро като Левски.Тук номера с Милко Балев не върви.Аз не се учудвам ,че не отговаряш на тези въпроси защото отговорите им те оборват и няма как да отречеш това.
2.Относно:Стремежът да се доминира всяка една сфера от живота .Над кой доминира ЦСКА?Над други отбори.Какви са другите отбори?Сега ще те цитирам:" Първо - еднопартийният режим поема доминацията над всички сфери - политика, икономика, спорт, култура. След приемането на новата конституция от 1947 година, напрактика всичко става държавна собственост. Въпрос от сорта, кой е първият ведомствен отбор е направо смешен. То всичко е държавно" Излиза ,че според теб ЦСКА е създаден за да може партията да доминира над самата себе си!
Аз какво ти казах за дипломата ти?Как са ти я дали не знам.
И между другото ако ЦСКА доминира във футбола то Левски е доминант в други спортове.Известно е,че Живков не обича футбола.За него по-важно е нацията да има силни мъже и грациозни жени.За изпълнението на тази директива,държавата излива много пари в щангите и художествената гимнастика.Не е тайна,че точно в художествената гимнастика Левски доминира точно както ЦСКА във футбола.
3.Русия провежда активни мероприятия навсякъде :САЩ,Германия,Англия.
4.Ако твърдиш,че в България в момента има комунисти прати ми дипломата си за да ти я скъсам.За да ти го поясня по-просто за да ме разбереш,представи си ,че комунизмът отново се връща в България.И как мислиш кой ще разколачват комунистите?Чий са земите,кой притежава заводите?Хотелите и превозвачесткия бизнес кой ги държи?Като си отговориш на тези въпроси,сам ще разбереш кои са капиталистите в момента и защо БСП няма да допусне комунизмът да се завърне в България.
Хунвейбине, има една българска поговорка - не се бий с прасетата, защото най-много да те изцапат с кал. Отегчаваш ме вече с глупостта си. Ако ти си marginal, който няма какво да прави и седиш само във форума, за да ми говориш глупости, то тогава те разбирам.
1. Относно вътрешно-политическата ситуация в България по онова време - ето отговор за Солаков - искал цялата власт, но не я е взел, защо? Защото Тодор Живков, го е спрял!!!! Нещо повече, Живков го е "разхалвал". То и за човек със средно образование като теб трябва да е ясно, че това означава, че Живков е ИМАЛ ПОВЕЧЕ ВЛАСТ ОТ СОЛАКОВ. ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ, ЧЕ ЖИВКОВ НЕ Е СЪПРЕНИЧАЛ, НЕ СЕ Е БОРИЛ СЪС СОЛАКОВ, ТОЙ ГО Е РАЗЖАЛВАЛ!!!. И той седнал да ми говори, че Солаков имал повече власт от Балев??? В историята няма ако. Наложил се е Живков и всичко в Българската история след това до 1989 година е функция на това. В един от по предните си постове говореше, че Живков активно съдействал за Левски, а дори ходил на мачове, но ето сега сам признаваш, че ЖИВКОВ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАЛ ОСОБЕНО ОТ ФУТБОЛ. А ВТОРИЯ ЧОВЕЛ СЛЕД НЕГО - БАЛЕВ - Е БИЛ ОСОБЕНО АКТИВЕН В ТАЗИ СФЕРА.
2. А относно жалкия ти опит да интерпретираш СИЛОГИЗМА ми за доминацията - НЕ СЕ УЧУДВАМ, ЧЕ НЕ МИ ОТГОВАРЯШ НА ТОВА ПО ИНТЕЛИГЕНТЕН НАЧИН. СЪВЕТВАМ ТЕ ПРОЧЕТИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЛОГИКАТА:)):):)). Има и други хора, които четат това всичко и сега ти се смеят. Относно Славия и въпроса за вътрешно-държавното-лоби като функция на броя на титлите в страната- Славия има много по-малко титли от Левски и още по-малко титли от ЦСКА!!!!! А като говорим за Европата - успехът на Слaвия е един полуфинал за КНК, за същия период Левски има 3 четвъртифаналa за КНК, 1 четвъртфинал за УЕФА!!!!?
А като говорим за вашите Евроуспехи къде са те след започването на промените? Рязко спадaт тези успехи, защо ли?
3.Относно това, че руснаците провеждат активни мероприятия в дръги части на света и че имено затова ние трябва да се примирим с технитие активни мероприятия тук - човек така може да разсъждава само национален предател. Съжалвям те. За пореден път се убеждавам, че с комунист и цесекар не може да се спори. Успех в живота, с мизерният ти български стандарт - иконмически, културен и образователен. Не случайно България е последна във статистиките на Евростат.
4. Относно това дали сега комнистите управляват в България, комунистите сдадоха политическата власт, но трансформираха своята власт в икономическа. Чрез приватизация, обществени поръчки и контакти, те пак имат власт. А в условията на пазарна икономика, икномическата власт е могъща. В комисията за уреждане на въпросите с комунистиечското наследство към ЕС, учредено от Полското председателство неотдавна, българско членство не бе допуснато, тук като биш партиец е начело на българския аналгог на този европейски орган. И тук не става въпрос само са този орган. Със всичко в политката ни е така.:) Боже колко глупост има на тоя свят Боже, ама май нахалството е повече. И аз съм седнал да споря с един глупак. Само още нещо ще ти кажа като заключение и привършвам с тебе. Мен са ме оценили някъде в чужбина, няма защо да убеждавам един глупак, дали имам дилпома или нямам. Който трябда да ме оцени, ме е оценил. Е, не е в България. Но поне е в рамките на ЕС и мога винаги да се връщам безпроблемно в България на гости. За съжаление, не всички имаме връзки, за да работим в родната си страна.
Калинке,съжалявам ,че в днешния ден трябва да отговарям на мерзките ти писания,но няма как да не отговоря на един мерзавец и подлец който лъже на дребно.
1.Солаков е втория по сила човек след Живков и е искал да заеме поста му .Ако бе завършил висше образование щеше да знаеш кога е трябвало да стане това.А най-смешното е,че използваш разжалването на Солаков за да докажеш,че Балев е по-силен от Солаков.Сякаш Солаков е искал поста на Балев , а не на Живков.Относно обвиненията ти,че съм твърдял,че Живков е ходил на мачове на Левски е гнусна инсинуация.Искам да ми покажеш този пост.Копи пейст стига.Ако аз съм казал такава глупост съм готов публично да ти се извиня и повече да не те бъзикам за ,че си незнайко.Но по-скоро си мисля,че познанията ти за рода на Живков са слаби и бъркаш Тодор дядо със Тодор внук.
2.За успехите на българските отбори след 1989 народа има една поговорка:"Титли и мачове в България се купуват,но на "Анфийлд побеждават само силните"
3.Това с Руснаците пък сам си го измисли.А и не разбирам защо ги намеси в спора.Това,че банката на КГБ стана спонсор на Левски и сега на Герена и на екипите на сините грее логото на ВТБ , не аз съм виновен.Пък и къде да се рекламира банката на КГБ освен при отбора на МВР.Ако ме питаш за опасностите които дебнат България ,ще ти отговоря,че те идват от всички посоки,но да ми вменяваш нещо което не съм казал е типично за един подлец и мерзавец .Ето , за това те презирам,заради глупавите опити за манипулация.
4.Калинке,каква диплома и каква оценка са ти дали в Европа?Мислиш,че като излъжеш или си купиш диплома и знанията автоматично влизат в главата ти.Да,ама не!Тъпчо тъп такъв,съжалявам,че в ден като днешния се налага да пиша такъв пост,но не мога да не отговоря на лъжите ти.