Държавна сигурност и българският футбол. АНКЕТА

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Заслужено ли ЦСКА и Левски печелеха титли и купи по времето на режима на БКП и ДС?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Re: Държавна сигурност и българският футбол. АНКЕТА

Мнениеот bobo_13 » 27 апр 2015 11:38

twikster написа:Провокативна тема с глупава анкета. За 45 години комунизъм само 2 отбора ли са комунистически? Помислете пак! Преди да плюете по двата най-добри и обичани футболни отбора в България си дайте сметка, че ако не бяха Левски и ЦСКА, нямаше никога да имаме футболните успехи и щяхме да сме на нивото на Финландия, Исландия и т.н. Да, най-добрите футболисти са играли в тези два отбора (лично за мен е странно на стари години някой да го удари на съвест и да каже насила ме накараха да отида в ЦСКА като ми предлагаха по-висока заплата, по-добри условия, апартамент в столицата и автомобил, но аз исках да си остана в Черно море на заплата към ТКЗС-то - което по някаква случайност също е по комунистически модел ). Малко като абе те насила ме накараха да подпиша с Челси, въпреки че аз си обичам и искам да играя за Лутън. С предното, което казах отговарям на безмисленият въпрос дали са заслужени титлите. След като притежаваш най-добрите футболисти, ами заслужени са, да. Вие все едно ме питате заслужени ли са титлите на Реал М, и Барселона след като и двата отбора имат протекции от държавата под различни форми (данъци и т.н) и привличат най-добрите футболисти.

Ахахаха....поне Иссландия прогресира и се класира за футболни форуми, които ние проспиваме. Ако ги нямаше Левски и ЦСКА, щяха да бъдат Локо Сф, СЛавия, Ботев Пд, Берое или някой друг отбор. Тези футболисти все някъде са щели да играят, все някой друг отбор ще се е ползвал с протекциите.
Най-добри са били през комунизма, сега не са най-добрите отбори в България...така е поне от 7-8 години насам. А дали са най-обичани......спорен въпрос. Това да кажеш, че когато играят Левски с/у ЦСКА симпатизираш на едини отбор не означава че го обичаш. Не виждам как някой истински фенна футбола от Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Велико Търново, Враца и т.н.(градове със силни в един или друг период от време отбори) ще обича Левски или ЦСКА. Да, има фенове на софийските отбори от тези градове, но те са от онези псевдофенове за които е важно да броят титлите, а не да подкрепят отбора от родния си град.

Нали ги имаме в моя роден град ония от Олд Кепитъл Бойс...като ги питаш : "Защо не подкрепяте Етър"?...викат, че те са във В група, ко да ги гледаме. Не им е интересно. Искат титли, медали...бой и други работи. Даже най-смешното, че има момчета в този фен клуб тренирали в Етър и като дойде мача преди години за купата с.у Левски в Търново и те отидоха и се правеха на велики в левскарската агитка :) Пълен смях.
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
levski4ever86

Мнениеот levski4ever86 » 27 апр 2015 12:01

bobo_13 написа: Не виждам как някой истински фенна футбола от Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Велико Търново, Враца и т.н.(градове със силни в един или друг период от време отбори) ще обича Левски или ЦСКА. Да, има фенове на софийските отбори от тези градове, но те са от онези псевдофенове за които е важно да броят титлите, а не да подкрепят отбора от родния си град.

Ей тук бай бобо_13 изби рибата от тъпизъм и простота. По смешно оправдание за феновете на столичните отбори живеещи извън София не бях чел скоро. Понякога се чудя защо изобщо му чета глупостите. Така де все някой трябва да става за смях, и ако тренира за клоун или шут определено има талант. :oops:
[center]България е нашата родина, Апостола е нашия баща, "Георги Аспарухов" е стадиона, а "Левски" е в нашите сърца!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/ByfNCqX.png[/wrapimg][/center]

4oKuTo
Контакти:

Мнениеот 4oKuTo » 27 апр 2015 12:08

"Не виждам как някой истински фенна футбола от Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Велико Търново, Враца и т.н.(градове със силни в един или друг период от време отбори) ще обича Левски или ЦСКА. Да, има фенове на софийските отбори от тези градове, но те са от онези псевдофенове за които е важно да броят титлите, а не да подкрепят отбора от родния си град."

С това само не мога да се съглася. Има и истински фенове на тия отбори в тези градове, че и фанатици. Дори в Стара Загора и Пловдив ги има / малко, но все пак/, а какво да кажем за други градове, където го няма местния шовинизъм. Това не трябва да се отрича, а и е напълно нормално. Толкова години успехи и доминиране. А много хора дават мило и драго, за да са със силните на деня. По - голямата част не са сериозни фенове, а просто искат противопоставяне, лично отъждествяване с титлите, купите или мразят противниковия отбор, но има и такива, които ще дадат мило и драго за клубовете си.

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 27 апр 2015 12:13

levski4ever86 написа:
bobo_13 написа: Не виждам как някой истински фенна футбола от Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Велико Търново, Враца и т.н.(градове със силни в един или друг период от време отбори) ще обича Левски или ЦСКА. Да, има фенове на софийските отбори от тези градове, но те са от онези псевдофенове за които е важно да броят титлите, а не да подкрепят отбора от родния си град.

Ей тук бай бобо_13 изби рибата от тъпизъм и простота. По смешно оправдание за феновете на столичните отбори живеещи извън София не бях чел скоро. Понякога се чудя защо изобщо му чета глупостите. Така де все някой трябва да става за смях, и ако тренира за клоун или шут определено има талант. :oops:

??? Кое е смешното, че не рабрах? Да, Левски и ЦСКА имат много фенове в провинцията. Говорим за Смолян, Монтана, Мездра, Шумен, Нови Пазар, Павликени, Ямбол и т.н., градове които никога не са имали успехи във футбола или не са имали достатъчна фенска маса. Но да си от Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Враца и да не си подкрепяш отбора от града си...не ми се вижда реалистично. Със сигурност в тези градове има някой и друг фен на Левски и ЦСКА, защото всички искат титли, а като любимия ти отбор постоянно е подтискан и не му се позволява да печели(каквато е темата) или просто няма достатъчно финанси за титла е демотивиращо. Но в крайна сметка по това се отличават истинските фенове.
Аз винаги давам за пример Челси....отбор до 2002 г с един стадион фенове в Англия и не повече от 5 фена в България.....дойде Абрамович, започнаха титлите и сега всеки 2-ри е фен на Челси.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 27 апр 2015 12:20

bobo_13 написа:Ахахаха....поне Иссландия прогресира и се класира за футболни форуми, които ние проспиваме. Ако ги нямаше Левски и ЦСКА, щяха да бъдат Локо Сф, СЛавия, Ботев Пд, Берое или някой друг отбор. Тези футболисти все някъде са щели да играят, все някой друг отбор ще се е ползвал с протекциите.
Най-добри са били през комунизма, сега не са най-добрите отбори в България...така е поне от 7-8 години насам. А дали са най-обичани......спорен въпрос. Това да кажеш, че когато играят Левски с/у ЦСКА симпатизираш на едини отбор не означава че го обичаш. Не виждам как някой истински фенна футбола от Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Велико Търново, Враца и т.н.(градове със силни в един или друг период от време отбори) ще обича Левски или ЦСКА. Да, има фенове на софийските отбори от тези градове, но те са от онези псевдофенове за които е важно да броят титлите, а не да подкрепят отбора от родния си град.

Нали ги имаме в моя роден град ония от Олд Кепитъл Бойс...като ги питаш : "Защо не подкрепяте Етър"?...викат, че те са във В група, ко да ги гледаме. Не им е интересно. Искат титли, медали...бой и други работи. Даже най-смешното, че има момчета в този фен клуб тренирали в Етър и като дойде мача преди години за купата с.у Левски в Търново и те отидоха и се правеха на велики в левскарската агитка :) Пълен смях.

Както виждаш от както е регреса на ЦСКА и Левски,от тогава е и на националния отбор.В ЦСКА специално се е налагало желязна дисциплина и се е възпитавало в манталитет на победител!Къде може да стане това сега?В Литекс?Лудогорец?
Колкото до "псевдофеновете",аз съм един от тях по твоите описания!Мога да ти отговоря така :lol: :lol: :lol:

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 27 апр 2015 12:20

Ще започна с клишето,че футболът е социален феномен,защото носи на хората емоции и страсти.НА ВСИЧКИ ХОРА,които се интересуват от тази велика игра!Затова се смята,че първенството е интересно,ако за титлата се борят няколко отбора.Ако е оспорвано и ако е сравнително равностойно.Ако шанс за първото място имат няколко отбора,а между тях може в различни години да попадне всеки участник в първенството!!!В тази връзка,предлагам на вниманието ви следния факт:За 20 години,от 1924 до 1944 година шампиони на България са били отборите на Славия,Владислав,Левски,Спортклуб,Тича,Ботев,ЖСК,Шипченски сокол и АС-23....като се има пред вид,че три от Шампионатите не завършват и няма излъчен първенец.Хайде сега сравнете,това разнообразие с комунистическата 45 годишна сивота,когато шампионите бяха назначавани измежду едните и другите!На средствата с които се е действало,няма да се връщам.Известни са на всички!Това ако е бил нормален шампионат,значи и комунизма е бил нормален обществен строй!

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 27 апр 2015 12:41

bobo_13 написа:
??? Кое е смешното, че не рабрах? Да, Левски и ЦСКА имат много фенове в провинцията. Говорим за Смолян, Монтана, Мездра, Шумен, Нови Пазар, Павликени, Ямбол и т.н., градове които никога не са имали успехи във футбола или не са имали достатъчна фенска маса. Но да си от Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Враца и да не си подкрепяш отбора от града си...не ми се вижда реалистично. Със сигурност в тези градове има някой и друг фен на Левски и ЦСКА, защото всички искат титли, а като любимия ти отбор постоянно е подтискан и не му се позволява да печели(каквато е темата) или просто няма достатъчно финанси за титла е демотивиращо. Но в крайна сметка по това се отличават истинските фенове.
Аз винаги давам за пример Челси....отбор до 2002 г с един стадион фенове в Англия и не повече от 5 фена в България.....дойде Абрамович, започнаха титлите и сега всеки 2-ри е фен на Челси.

Кое не ти е реалистично бре :lol: !?За мене футбол и ЦСКА са едно и също нещо!Ако моя отбор спре да съществува,приключвам с футбола,може да позяпвам СП и ЕП + някой друг полуфинал или финал на еди какво си.Но българския ще е приключен.Имам достатъчно приятели и познати които са от ЦСКА в моя град.Доста голяма част разсъждават по тоя начин!Това,че на тебе не ти е РЕАЛИСТИЧНО,означава че си живееш в собствен свят,което си е твой проблем!

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 27 апр 2015 12:55

[/quote]
Мога да дам пример с моя род.
Баща ми- болен цесекар и отявлен антикомунист(участваше дейно през 1989-90).
Неговия баща(дядо ми)-отявлен комунист,голям фен на ЦСКА.
Брата на баща ми(чичо ми) болен комунист,отявлен фен на Левски.
Другия ми дядо-симпатизираше на ЦСКА и не му пукаше за политиката!
Та така.....[/quote]

Интересно е прадядо ти на кой отбор е бил фен,когато комунистите-терористи не бяха измисли още Цска?И другото, колко ли фена на Цска е имало на първия им мач?
Последна промяна от ticha i vladislav на 27 апр 2015 13:05, променено общо 2 пъти.
Черно море-първият шампион по футбол в България

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 27 апр 2015 13:01

BRF написа:
bobo_13 написа:

Кое не ти е реалистично бре :lol: !?За мене футбол и ЦСКА са едно и също нещо!Ако моя отбор спре да съществува,приключвам с футбола,може да позяпвам СП и ЕП + някой друг полуфинал или финал на еди какво си.Но българския ще е приключен.Имам достатъчно приятели и познати които са от ЦСКА в моя град.Доста голяма част разсъждават по тоя начин!Това,че на тебе не ти е РЕАЛИСТИЧНО,означава че си живееш в собствен свят,което си е твой проблем!

Защо не си подкрепяш отбора от твоя град???? А чак да приключиш с бг футбола....че ти и сега сигурно ходиш на 1-2 мача на ЦСКА в годината...... Що не ходиш на мачове на Черноморец в Б група?
Последна промяна от bobo_13 на 27 апр 2015 13:14, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 27 апр 2015 13:07

bobo_13 написа:Защо не си подкрепяш отбора от твоя град????

Право на избор. Ти що подкрепяш Селтикс?
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Върни се в “Футбол - България”