twikster написа:Провокативна тема с глупава анкета. За 45 години комунизъм само 2 отбора ли са комунистически? Помислете пак! Преди да плюете по двата най-добри и обичани футболни отбора в България си дайте сметка, че ако не бяха Левски и ЦСКА, нямаше никога да имаме футболните успехи и щяхме да сме на нивото на Финландия, Исландия и т.н. Да, най-добрите футболисти са играли в тези два отбора (лично за мен е странно на стари години някой да го удари на съвест и да каже насила ме накараха да отида в ЦСКА като ми предлагаха по-висока заплата, по-добри условия, апартамент в столицата и автомобил, но аз исках да си остана в Черно море на заплата към ТКЗС-то - което по някаква случайност също е по комунистически модел ). Малко като абе те насила ме накараха да подпиша с Челси, въпреки че аз си обичам и искам да играя за Лутън. С предното, което казах отговарям на безмисленият въпрос дали са заслужени титлите. След като притежаваш най-добрите футболисти, ами заслужени са, да. Вие все едно ме питате заслужени ли са титлите на Реал М, и Барселона след като и двата отбора имат протекции от държавата под различни форми (данъци и т.н) и привличат най-добрите футболисти.
Ахахаха....поне Иссландия прогресира и се класира за футболни форуми, които ние проспиваме. Ако ги нямаше Левски и ЦСКА, щяха да бъдат Локо Сф, СЛавия, Ботев Пд, Берое или някой друг отбор. Тези футболисти все някъде са щели да играят, все някой друг отбор ще се е ползвал с протекциите.
Най-добри са били през комунизма, сега не са най-добрите отбори в България...така е поне от 7-8 години насам. А дали са най-обичани......спорен въпрос. Това да кажеш, че когато играят Левски с/у ЦСКА симпатизираш на едини отбор не означава че го обичаш. Не виждам как някой истински фенна футбола от Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Велико Търново, Враца и т.н.(градове със силни в един или друг период от време отбори) ще обича Левски или ЦСКА. Да, има фенове на софийските отбори от тези градове, но те са от онези псевдофенове за които е важно да броят титлите, а не да подкрепят отбора от родния си град.
Нали ги имаме в моя роден град ония от Олд Кепитъл Бойс...като ги питаш : "Защо не подкрепяте Етър"?...викат, че те са във В група, ко да ги гледаме. Не им е интересно. Искат титли, медали...бой и други работи. Даже най-смешното, че има момчета в този фен клуб тренирали в Етър и като дойде мача преди години за купата с.у Левски в Търново и те отидоха и се правеха на велики в левскарската агитка