Преди години категорично може да се каже, че имахме поне двама - Манолев и Ники Малката Перука. Играчи, играещи в два от грандовете в Холандия. И не само това - едни от най-добрите там. Попадаха и в идеалния отбор на първенството. Нивото им обаче доста спадна, особено на втория. На Манолев можеше и да не спадне толкова, ако не беше дошъл един треньор, който извееднъж го заби на пейката. И все пак и в момента играе редовно в един от топ-отборите на Русия.
Играчи с потенциал да стигнат средно-европейско ниво имаме. Жоро Миланов е твърд титуляр в един от най-силните руски отбори. Славчев, Неделев, Чочев, Вутов, Едисон Йорданов са в добри отбори. Ако работят здраво, все някога ще дочакат и своя шанс. Аз не ги виждам чак толкова черни краските. Дано и момчета като Десподов, Краев, Чунчуков осъществят бързи трансфери навън, иначе са обречени да затънат в посредствеността на българската джунгла.
Имаме ли в момента бг футболист от поне средна класа?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Имаме ли в момента бг футболист от поне средна класа?
[center]
[/center]

Blagoy написа:Преди години категорично може да се каже, че имахме поне двама - Манолев и Ники Малката Перука. Играчи, играещи в два от грандовете в Холандия. И не само това - едни от най-добрите там. Попадаха и в идеалния отбор на първенството. Нивото им обаче доста спадна, особено на втория. На Манолев можеше и да не спадне толкова, ако не беше дошъл един треньор, който извееднъж го заби на пейката. И все пак и в момента играе редовно в един от топ-отборите на Русия.
Играчи с потенциал да стигнат средно-европейско ниво имаме. Жоро Миланов е твърд титуляр в един от най-силните руски отбори. Славчев, Неделев, Чочев, Вутов, Едисон Йорданов са в добри отбори. Ако работят здраво, все някога ще дочакат и своя шанс. Аз не ги виждам чак толкова черни краските. Дано и момчета като Десподов, Краев, Чунчуков осъществят бързи трансфери навън, иначе са обречени да затънат в посредствеността на българската джунгла.
Много хубаво мнение създадено от вестниците и всякакви други платени медии.

Аз понякога гледам Москва (само заради Миланов) и все ми се струва, че той е един от най - слабите там..

rere написа:Blagoy написа:Преди години категорично може да се каже, че имахме поне двама - Манолев и Ники Малката Перука. Играчи, играещи в два от грандовете в Холандия. И не само това - едни от най-добрите там. Попадаха и в идеалния отбор на първенството. Нивото им обаче доста спадна, особено на втория. На Манолев можеше и да не спадне толкова, ако не беше дошъл един треньор, който извееднъж го заби на пейката. И все пак и в момента играе редовно в един от топ-отборите на Русия.
Да, сигурно холандските медии и те са платени...
Жоро Миланов бил най-слабия в ЦСКА Москва, а всеки мач е титуляр... Баси, много не я разбира явно Леонид Слуцкий тая игра, ако бяхте вие треньори на ЦСКА Москва, вече да са европейски клубни шампиони.
Ние, българите, все си мислим, че от всичко разбираме и повече разбираме от всеки. Само ако не беше този световен заговор срещу нас...
Искам да кажа всъщност, че да - може и да има известен медиен слугинаж по адрес на някои отбори и футболисти, но пък и положението не е и чак толкова апокалиптично, както го описвате. Истината, както обикновено, е някъде по средата.
[center]
[/center]

Бербатов беше и над средна класа, на годините си сега е средна, вече в края на кариерата си.
От останалите - каквото съм виждал на мачовете в А група (не съм гледал цял мач никога, но то някои неща се набиват на очи и за 5-10 минути) има 2 типа играчи:
- Такива, на които просто природата не им е дала капацитет за спорт (изобщо, в най-общ смисъл - просто не са създадени за тая работа и това става ясно на всеки, контактувал със сериозни състезатели в различни спортове) и въпреки, че явно са се опитвали и са работили усърдно .. нали, не става. За мен най-чист пример за такъв беше Гонзо (също така Йовов, тоя на Ботев големия трансфер също на такъв мяза .. бе има като цяло), от активните в момента има доста такива, ама имена на неудачници не се натоварвам да помня - като цяло тези са по-малобройни. Тъжното е, че изобщо такива хора стигат до професионален спорт, ама то като няма достатъчно от другите ...
- Такива, които може и да стават за спорт, ама са били освободени по физическо навремето и не могат да си наваксат пропуснатото - всичкото чуждоземен турист е в тая група, общо взето. Типични примери от близкото минало - Гара Дембеле и Спас Делев (който като цяло с годините премина в някакво комично съчетание на двата типа)
Общо взето само тия два вида "спортисти" съм виждал да цъкат в А група. Извън нея - като гледам националите сред играещите навън май има един-двама, които почти да го добутат до "средна ръка спортист", ама нещо май не им достига баш.
Не я чуваме тая игра и това си е - други спортове са ни силата
От останалите - каквото съм виждал на мачовете в А група (не съм гледал цял мач никога, но то някои неща се набиват на очи и за 5-10 минути) има 2 типа играчи:
- Такива, на които просто природата не им е дала капацитет за спорт (изобщо, в най-общ смисъл - просто не са създадени за тая работа и това става ясно на всеки, контактувал със сериозни състезатели в различни спортове) и въпреки, че явно са се опитвали и са работили усърдно .. нали, не става. За мен най-чист пример за такъв беше Гонзо (също така Йовов, тоя на Ботев големия трансфер също на такъв мяза .. бе има като цяло), от активните в момента има доста такива, ама имена на неудачници не се натоварвам да помня - като цяло тези са по-малобройни. Тъжното е, че изобщо такива хора стигат до професионален спорт, ама то като няма достатъчно от другите ...
- Такива, които може и да стават за спорт, ама са били освободени по физическо навремето и не могат да си наваксат пропуснатото - всичкото чуждоземен турист е в тая група, общо взето. Типични примери от близкото минало - Гара Дембеле и Спас Делев (който като цяло с годините премина в някакво комично съчетание на двата типа)
Общо взето само тия два вида "спортисти" съм виждал да цъкат в А група. Извън нея - като гледам националите сред играещите навън май има един-двама, които почти да го добутат до "средна ръка спортист", ама нещо май не им достига баш.
Не я чуваме тая игра и това си е - други спортове са ни силата

Негрите и жълтурките изместиха всичко бяло в белия спорт.
В женския - славянки и германки още се съпротивляват....
Така че нищо не можем да направим по въпроса, конкретно за футбола.
В женския - славянки и германки още се съпротивляват....
Така че нищо не можем да направим по въпроса, конкретно за футбола.
Освен Неделев и до някъде Десподов(ако излезе навън,пример Стоичков)-не виждам други

borimir3 написа:Освен Неделев и до някъде Десподов(ако излезе навън,пример Стоичков)-не виждам други![]()
Неделев няма данни да се занимава със спорт. Не футбол, не нищо - просто няма дадености от природата. Преди 35 години щяха да го върнат на входа на школата. При такова изходно положение колкото и да се труди човек - просто не става. Така че не е сериозно да го водим за средна ръка футболист, с много труд в пика на кариерата си може и да я докара до там, ама не са му добри шансовете ...
-
- Контакти:
borimir3 написа:Освен Неделев и до някъде Десподов(ако излезе навън,пример Стоичков)-не виждам други![]()
Че то от Мaйнц 05 ясно зaявихa, Неделев НЕ е готов дa игрaе при тях. Физически е много нaзд, не полaгa усилия дa се aдaптирa към клубa и стрaнaтa. Чaк бяхa кaзaли нa треньорa от втория им отбор дa рaботи спецялно с него. Което знaчи, че виждaт тaлaнт в него, но не е гaрaнция, че може дa стaне нещо.
A зa дa бъде един футболист поне от средн клaсa, не стaвa дa ритa и подaвa.. искa се и мaлко психическa подготовкa.
Вижте Бaлотели - имa тaлaнт голям, покaзaл е умения нaд срвдното ниво, хaрaктерa му е труден и му пречи дa се рaзвивa и вече нaй-вероятно изтървa влaкa зa върховете във футболa.
Друг пример - Робен - холaндецa е суперзвездa, но до преди 2 години го мъчехa контузии и aко нямaше воля и силен хaрaктер, можеше отдaвнa дa цъкa в Гaлaтaсaрaй и дa не чувaте нищо зa него.
Примерно Хaргийвс тaкa не можa дa се спрaви с този проблем. Още по-фрaпирaщ беше случея със Себaстиян Дaйслер, който освен, че соря с футболa рaно, после имaше и лични проблеми, зaрaди товa.
Red Warrior написа:Иван Иванов и Сашо Тонев. Странно защо и двамата са юноши на ЦСКА. Не случайно само те играят на Запад в добри отбори. Другите набедени звИзди са, или в долните дивизии, или в първенството на Раша. Симо Славчев също има качества, но не сме му ги видели още.
Лъжеш, Иван Иванов е юноша на Пирин, но да-може би само той се води футболист средна класа. Тонев е ниска топка.
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Върни се в “Футбол - България”