DrAvalanche написа:sam_vimes написа:АБе аз ли съм проспал нещо, ама "негър" откога е обидна дума
Откакто Старокин я каза на Да Силва
Ако мислите, че не е обидна дума, отидете на запад и като видите 2-3-ма "негри" на едно място, я използвайте

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
DrAvalanche написа:sam_vimes написа:АБе аз ли съм проспал нещо, ама "негър" откога е обидна дума
CTAHKO написа:badboy95 написа:Аз се чудя, любимецът и легенда на Левски, Гара Дембеле, негър ли е или афро-американец? И как точно се обръщахте към него, с негър ли?
Той е единствения негър с благородническата титла "Сър"Много хора си мислят, че само джуките са му сини, но се оказва че и кръвта му е такава
angelofdeath написа:Умните глави решиха негър да е обидна дума, заради Апартейда и робството. В САЩ правилното било Афро-американец, а как да им викаме в Европа? За мен всички представители на черната раса са си негри. Не виждам нищо обидно, защото думата се е превърнала в синоним на черен човек. Все едно аз да се обидя ако някой ми каже, че съм бял. Много по-обидно е чернилка например, зада определя индивида само по-външните белези. Даже смятам, че при азиатците е още по-трудно, затова хората ги наричат просто жълти. Как да различиш на пръв поглед, кой е японец, китаец или виятнамец. Не, че не се различават, но за нас е трудно. Индианците дори са се гордели, че са червенокожи и дори досега потомците им правят същото. Явно само негрите се обиждат на расова основа. Вижда ми, че май те са най-големите расисти! Колко години Майкъл Джексън искаше да бъде бял и това го уби накрая.
familyjewels написа:badboy95 написа:Аз се чудя, любимецът и легенда на Левски, Гара Дембеле, негър ли е или афро-американец? И как точно се обръщахте към него, с негър ли?
Негър. В най-чист вид. Нищо, че е от Левски. Черен е и е глупав --> негър.
boabbb написа:Не знам, за мен "негър" е недопустимо - все пак са колеги и трябва да се уважават. Но от прост човек какво да очакваш ...
boabbb написа:DrAvalanche написа:sam_vimes написа:АБе аз ли съм проспал нещо, ама "негър" откога е обидна дума
Ако мислите, че не е обидна дума, отидете на запад и като видите 2-3-ма "негри" на едно място, я използвайтеТова е единствения начин да й хванете значението, а не от Уикипедия
badboy95 написа:angelofdeath написа:Умните глави решиха негър да е обидна дума, заради Апартейда и робството. В САЩ правилното било Афро-американец, а как да им викаме в Европа? За мен всички представители на черната раса са си негри. Не виждам нищо обидно, защото думата се е превърнала в синоним на черен човек. Все едно аз да се обидя ако някой ми каже, че съм бял. Много по-обидно е чернилка например, зада определя индивида само по-външните белези. Даже смятам, че при азиатците е още по-трудно, затова хората ги наричат просто жълти. Как да различиш на пръв поглед, кой е японец, китаец или виятнамец. Не, че не се различават, но за нас е трудно. Индианците дори са се гордели, че са червенокожи и дори досега потомците им правят същото. Явно само негрите се обиждат на расова основа. Вижда ми, че май те са най-големите расисти! Колко години Майкъл Джексън искаше да бъде бял и това го уби накрая.
Има разлика между nigger и negro.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
GOLEADOR написа:boabbb написа:Не знам, за мен "негър" е недопустимо - все пак са колеги и трябва да се уважават. Но от прост човек какво да очакваш ...
Очаквам да нарече "психар" човек който защитава една бременна българка.
http://forum.gong.bg/gong/viewtopic.php?f=53&t=175543&start=10
familyjewels написа:boabbb написа:Ако мислите, че не е обидна дума, отидете на запад и като видите 2-3-ма "негри" на едно място, я използвайтеТова е единствения начин да й хванете значението, а не от Уикипедия
Те точно заради това са негри. Като има кажеш така се обиждат без да има никакви основания за това. Вадят ножа и те колят на място. Нямат достатъчно мозък в главите си, за да мислят за последствия. Точно заради това са негри. Като нашите цигани...същата работа.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Върни се в “Футбол - България”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост