Гриша Ганчев: Футболът да стане задължителен в училищата

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

iliyan

Re: Гриша Ганчев: Футболът да стане задължителен в училищата

Мнениеот iliyan » 14 фев 2014 23:17

honda написа:За мен основното предназначение на училището е да подготвя многостранно развити личности(друг е въпроса доколко се справя),а не професионалн задъи футболисти , както и да го погледнем реално не повече от 0.1% от децата професионални футболисти. В такъв случай за какво е необходимо останалите 99.9% да тренират задължително футбол?
Иначе категорично подкрепям идеята спорта да бъде вкаран в училищата- това е едно от най-хубавите неща ,които могат да се случат на училищата.Лично моето мнение,че футбола не е най-удачния избор за спорт-най-малкото не е спорт ,който натоварва хармонично цялото тяло. Лично за мен много по-удачни спортове като лека атлетика,плуване(друг е въпроса на колко процента от децата може да се осигури достъп до плувен басейн)(само не ми казвайте,че има дете ,което не иска да плува или да "чипка" в басейна), бойни изкуства-от една страна чудесно развиват физическите способности в много посоки-сила, издържливост,бързина, равновесие,дишане,дисциплина от друга страна децата може да научат и някои приоми,които ще им повишат способностите им да се отбраняват. Отделно съм сигурен и че интреса към бойните изкуства също няма да е никак малък. От друга страна на момичета могат да бъдат занятия по танци,стречинг,балет. За мен най-важното е самите деца да чакат с нетърпение следващата тренировка. Само не ми казвайте ,че има момче,който не иска да може да се "бие" и момиче ,което да не иска да бъде грациозно и да танцува
Моите наблюдения са,че особено в по-големите градове има възможности за спортуване,не бих казал достатъчно,но има. Основния проблем е липсата на желание сред децата-те предпочитат компютъра пред топката и ай-фона пред кимоното. Но ако спортните занимания бъдат вкарани в училищата нещата може и да се променят. Но също така трябва и да се помисли как и кога да бъдат провеждани заниманията ,така че от тях да не пострадат другите предмети изучавани в училище и същевременно да не се натоварв и без друго достатъчно натоварената програма на децата.

Съгласен съм с теб и тук изниква една мисъл в главата ми - Здрав дух в здраво тяло ! А в момента растящото поколение нито духа е здрав , а за тялото да не го говорим въобще ! Всичко започва в главата на човека !
Не може мами и тати никога да не са спортували , а това да се очаква от техните деца ! Или единственият спорт който практикуват се нарича КЮЧЕК ! Всичко започва в главата !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 14 фев 2014 23:35

А!? Конгрес ли имало днес? :lol: И понеже нищо съществено не е свършено от БФС, та са решили да хвърлят някой друг фитил за пред журналистите..

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 15 фев 2014 00:33

Подкрепям Гришата
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Графът
Контакти:

Мнениеот Графът » 15 фев 2014 02:25

големи философи, големи разбирачи има в тоя форум. А като отидеш на бар виждаш едва навършили 18 и от двата пола как мятат гюбеци, пият шишета и пушат като на тец-а комините. и после ми разправяйте как спорта в училище възпитава и как играете баскетбол и волейбол в училище и много ви харесва.
България има много отбори, но "Ботев" Пловдив е само един!

каппрестъпници

Мнениеот каппрестъпници » 15 фев 2014 03:53

този ганьо ганчев съвсем е изкукуригал ,чуди се как да стене интересен вместо да разкаже за престъпната си дейност

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 15 фев 2014 09:58

Графът написа:големи философи, големи разбирачи има в тоя форум. А като отидеш на бар виждаш едва навършили 18 и от двата пола как мятат гюбеци, пият шишета и пушат като на тец-а комините. и после ми разправяйте как спорта в училище възпитава и как играете баскетбол и волейбол в училище и много ви харесва.

И какво сме виновни ние - философите и големите разбирачи? :lol:

iliyan

Мнениеот iliyan » 15 фев 2014 16:37

Графът написа:големи философи, големи разбирачи има в тоя форум. А като отидеш на бар виждаш едва навършили 18 и от двата пола как мятат гюбеци, пият шишета и пушат като на тец-а комините. и после ми разправяйте как спорта в училище възпитава и как играете баскетбол и волейбол в училище и много ви харесва.

Графе и какво сме виновни ние , че родителите на тези деца не упражняват нужният контрол а ?! Не може мама и тати да димят като комин и да мятат гюбеци , а чадото да не пуши и да спортува ;)
Важен е примера ! Крушата не пада по далече от дървото ;)
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 16 фев 2014 00:24

Всъщност може да се направи малко като с езиците както беше аз като учех. Дават 4 езика (примерно), хората избират какво искат да учат. Ако даден език събере достатъчно желаещи за да има смисъл отделна паралелка за него - учи се.

Другия вариант е различните училища да имат различен спортен профил: в едно да се набляга на футбол, в друго на баскет или волейбол, не пречи няколко да специализират в други спортове и да съберат децата от района, които са си ги харесали. По този начин реално няма да са 5 спорта - 5 тренера на училище, защото училищата ще поддържат 1-2 спорта..

Би било идиотско да се обърне внимание само на футбола: волейбола е успешен за България спорт, борбата е традиционна и би могла да бъде пак успешна, баскетбола е популярен.. и така нататък. В края на краищата България и преди е прилагала системата за масовия спорт и то не в 1-2 спорта.. с успех.

Eminem е прав: не е проблем липсата на пари а краденето им.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 16 фев 2014 10:08

Меко казано това предложение е абсурдно. Гришата по принцип дава добри предложения, но не е от тях.
Добрите футболисти не излизат от училищни отбори. Излизат от академии към футболните клубове. Тези академии не само тренират футболистите, но поемат и тяхното образование.

PFC Litex написа:Ганчев предлага американски модел за развитие, само че там е насочен към баскета и американския футбол.
Който иска нека изгледа сериала "Светлините на стадиона" (Friday night lights) и да каже не му ли харесва това да се случи в България.
Мачовете от училищните първенства да се играят в петък.

1.Този модел е изключително добър за американските условия. В Европа няма да има успех. Тук успешния модел в с академиите и школите. Ако той бъде приложен в американски условия ще има провал.
2. В този модел не участва само държавата. Нейното основно начинание е да подготви добре треньорите, които да тренират гимназистите. Тези гимназиални отбори имат много спонсори. Аз също съм гледал този сериал и там отбора по ам. футбол имаше много спонсори от града в който се намираше(причини много фенове са на спорта, играли са в отбора или просто защото е трябва да се отчита благотворителна дейност).
Така,че и при този модел Гришата и Домуса трябва да бръкнат в техните джобове.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 16 фев 2014 11:11

Alexx написа:Меко казано това предложение е абсурдно. Гришата по принцип дава добри предложения, но не е от тях.
Добрите футболисти не излизат от училищни отбори. Излизат от академии към футболните клубове. Тези академии не само тренират футболистите, но поемат и тяхното образование.

И си прав и не си. Ясно е че няма ритайки в даскало да станеш новия Меси.. да.
Но колко деца ще се заемат със спорт.. и ще се увеличат потенциалните кандидати да се пробват да станат сериозни спортисти, които минават от тренировки в училище на тренировки в даден отбор?

Все пак едно е 1000 деца (примерно) да се занимават със спорт и 50 да опитат да станат наистина спортисти, друго е 10 000 или повече да се занимават и 100-200 да се пробват да станат спортисти, по голям шанс и за повече нови спортисти.

П.П. Цифрите са просто пример, те ми хрумнаха.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Футбол - България”