honda написа:За мен основното предназначение на училището е да подготвя многостранно развити личности(друг е въпроса доколко се справя),а не професионалн задъи футболисти , както и да го погледнем реално не повече от 0.1% от децата професионални футболисти. В такъв случай за какво е необходимо останалите 99.9% да тренират задължително футбол?
Иначе категорично подкрепям идеята спорта да бъде вкаран в училищата- това е едно от най-хубавите неща ,които могат да се случат на училищата.Лично моето мнение,че футбола не е най-удачния избор за спорт-най-малкото не е спорт ,който натоварва хармонично цялото тяло. Лично за мен много по-удачни спортове като лека атлетика,плуване(друг е въпроса на колко процента от децата може да се осигури достъп до плувен басейн)(само не ми казвайте,че има дете ,което не иска да плува или да "чипка" в басейна), бойни изкуства-от една страна чудесно развиват физическите способности в много посоки-сила, издържливост,бързина, равновесие,дишане,дисциплина от друга страна децата може да научат и някои приоми,които ще им повишат способностите им да се отбраняват. Отделно съм сигурен и че интреса към бойните изкуства също няма да е никак малък. От друга страна на момичета могат да бъдат занятия по танци,стречинг,балет. За мен най-важното е самите деца да чакат с нетърпение следващата тренировка. Само не ми казвайте ,че има момче,който не иска да може да се "бие" и момиче ,което да не иска да бъде грациозно и да танцува
Моите наблюдения са,че особено в по-големите градове има възможности за спортуване,не бих казал достатъчно,но има. Основния проблем е липсата на желание сред децата-те предпочитат компютъра пред топката и ай-фона пред кимоното. Но ако спортните занимания бъдат вкарани в училищата нещата може и да се променят. Но също така трябва и да се помисли как и кога да бъдат провеждани заниманията ,така че от тях да не пострадат другите предмети изучавани в училище и същевременно да не се натоварв и без друго достатъчно натоварената програма на децата.
Съгласен съм с теб и тук изниква една мисъл в главата ми - Здрав дух в здраво тяло ! А в момента растящото поколение нито духа е здрав , а за тялото да не го говорим въобще ! Всичко започва в главата на човека !
Не може мами и тати никога да не са спортували , а това да се очаква от техните деца ! Или единственият спорт който практикуват се нарича КЮЧЕК ! Всичко започва в главата !