Alex написа:Blue1914 написа:Тук би трябвало да говорим за красота, не за функционалност, нали така?![]()
Васил Левски е БЕЗСПОРЕН номер едно. Най-малкото е ЕДИНСТВЕНИЯТ, който прави някакво реално впечатление и отвън.Отвътре "дърпа" пред другите с мащаба си на фона на другите стадиони- 41 реда, при положение, че другите са по 20-22. Сектор Б се любува на по-мащабните сгради в столицата. От секгор Г гледката е още по-хубава. Поовехтял е 10 години след основен ремонт, но все още се създава немалко усещане за новичко. Поне аз откъртен бетон на трибуните не съм виждал.
Вече следват (чисто субективно, по красота, не функционалност)
Берое- естествено, има по добри съоръжения, но тук говорим за красота. Мащабно освежаване, хубав зелен килим, обновяване на сектор за гости, цветно табло, новата писта наистина му стои доста добре. По принцип си е голяма селяния 70% от седалките ти да са разположени около само на 60-70 метра от 400 метра обиколка на пистата, но чисто естетически по някакви неведоми пътища на този стадион ефектът е положителен.
Ловеч и Лазур- единият е по-нов, другият е по-голям. Най-добрите футболни съоръжения в страната.
Георги Аспарухов (ако се замислите)- дори и със заграждение на мястото сектор А, пак е на челна позиция, благодарение на отчайващото положение по другите стадиони. И така си има предостатъчно неща, неща които да радват окото и да го пратят в челото. Ремонтирани и лъснати Сектор Б и сектор за агитката, 80 квадрата цветно табло с готина поставка за него, емблемата в "Г" стои много грасиво, новият вход за тирове създава усещане, че се работи по съоръжението. На терена и около него нещата също са повече от добре. Зеленият килим не са го правили Онтарио спорт а немци!
Около него- покритието между терена и трибуните е сравнително ново и държи чистичко, скамейките са на най-високо световно ниво, а мултимедийни рекламни пана май има само на Герена. Наклонът на седалките във "В" от самолет не се вижда.
![]()
После идва онова "бижу", дато се оказа само за местно ползване- Лудогорец арена.
После... вече чисто субективно.... Черноморец Поморие (нов е), Локомотив София (по-новият сектор е доста красив и отвън и отвътре), Славия (харесва ми как са подредени седалките и че главната трибуна увеличава мащаба си с още 2 блока отгоре), Българска армия (заради Борисовата градина), Ивайло...
И стадион Пловдив разбира се, ако си го представим завършен. Като красота говорим...
Като видях, че споменаваш недоразумението Локо Сф и ми стана ясно на колко стадиона си бил... :Х
Явно болката от 5 поредни още те държи