Смисълът от "Купата на България" ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Parmalat

Re: Смисълът от "Купата на България" ?

Мнениеот Parmalat » 18 сеп 2013 19:27

Литекс май ще бие най-много в този кръг на купата 5-0 към 60-тата минута водят. ;)
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 сеп 2013 19:28

dunavfc написа:Трябва ли Левски или ЦСКА да треперят от факта,че им предстои да изиграят само 1 мач за купата срещу отбор като Ботев Вр,Добруджа или Спартак Вн ?

А трябва ли Левски и ЦСКА да треперят от факта, че някакъв по-слаб отбор ще извади огромен късмет в един мач и ще ги отстрани?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 18 сеп 2013 19:28

Кашчей написа:
doktora25 написа:Въпросът има 2 гледни точки. При този формат се изключва възможността от изненади и до последната фаза достигат наистина най-силните и постоянни отбори. От гледна точка на по-малките отбори това не е добре, но от гледна точка на евроквотата е по-разумното решение. Тези "безсмислени" реванши ще са чудесна възможност отборите да си пробват резервните играчи и юношите.
Лично аз обаче съм привърженик на един друг формат, какъвто мисля че не се е провеждал досега - с групова фаза.

Ами тогава да си играят само тези от А група, след като изненадите са нежелани!

Даже направо да има само финал, между ЦСКА и Левски, за да е всичко на 6!

Аз никъде не казвам, че съм привърженик на двата мача, още повече че съм от по-малък град и искам местните отбори да вървят напред. Въпросът действително е сложен и има много за и много против в двата варианта, както е видно от огромния брой мнения до момента. Трябва да се търсят някакви компромисни решения или да се мисли за групова фаза според мен. В Англия ли имаше такова правило, някъде другъде ли: първият се играе на стадиона на отбора от по-ниска дивизия и ако завърши на равно се играе реванш при домакинство на другия отбор.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 сеп 2013 19:29

dunavfc написа:
Tommi написа:
DmG написа:КОЙТО ГО Е СТРАХ да не падне от по-слаб отбор във един мач , да не играе , той НЕ заслужава да е най- добрият във това " състезание " .

Тук говорим просто за спортен шанс, не за страх.

Еми,това е част от играта,колега. Като нямаш шанс,отпадаш и си заминаваш,какъв е проблемът. Миналата година Левски като се срещна в един мач срещу Берое,какво им попречи да бият ? Какъв е проблема подобно нещо да се случи на 1/8 ?

Точно това е. В два мача вероятността от изненади е по-малка.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
molteni
Контакти:

Мнениеот molteni » 18 сеп 2013 19:30

Tommi написа:
Кашчей написа:
Tommi написа:
DmG написа:КОЙТО ГО Е СТРАХ да не падне от по-слаб отбор във един мач , да не играе , той НЕ заслужава да е най- добрият във това " състезание " .

Точно е за страх, защото ако не бяха по 2 мача вие трудно стигате до финал с тази игра, както и ЦСКА.

Който има претенции, че е по-силен от Левски просто минава през Герена, домакинства на Левски и го доказва. А нека да се замислим защо в два мача ние стигаме до финал.

Ти затова ли искаш два мача, бе ! Щото иначе не стигаме до финал, еми ето ти го по-друг начин - Като искаме купата ще побеждаваме всички в един мач....като гост. :lol: Ебахти феновете имаме, СРАМ за Левски !

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 сеп 2013 19:30

Viktor4o_Rs написа:
Tommi написа:
Viktor4o_Rs написа:
Какви глупости говориш бе, Купата на Англия защо е интересна според теб ? Защото там четвъртодивизионен отбор може да изхвърли Ман Юнайтед, Арсенал, Ман Сити, Челси или Ливърпул ;) Къде пише, че винаги най-силните трябва да печелят турнирите, що за мислене ?

ХАХАХАХАХА А най-красивите ли трябва да печелят? :lol: :lol:

Нямаш никакви аргументи за тезата си.

Няколко пъти ги писах аргументите си.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 сеп 2013 19:31

Да не говорим, че ако има само по 1 мач и винаги нискоразредният тим е домакин, отборите от по-ниска дивизия имат шанс да понапълнят касите с пари от билети, ако в града им дойде Левски, ЦСКА, Лудогорец, Ботев, Литекс, Славия, Берое и т.н. ;) Ето сега, Дунав се падна с Лудогорец и ръководството на Дунав трябва да направи всичко възможно 1-вият мач да е в Русе, защото така си гарантират поне 10 000 души на мача. 10 000 по 5 лева - това са ви 50 000 лева само от 1 мач, а това за клуб като Дунав си е страшно сериозна сума. ;) Да не говорим и за евентуални ТВ права и т.н., тоест по тази начин се стимулират и малките отбори да се хвърлят в турнира, а и да им се помага финансово. А сега каква им е ползата - в 2 мача нямат никакъв шанс срещу елитния тим, не печелят пари, а напротив - на загуба са от двата мача. Ако първият мач е в Разград, Лудогорец бие с 4-5 гола и на реванша я има 1000 човека, я не ... Малко акъл трябва. ;)
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 18 сеп 2013 19:34, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 18 сеп 2013 19:34

dunavfc написа:Айде,някой да ми обясни,какъв е смисъла от това провеждане на "Купата" ?
Много ми е интересно,какво ще спечели футбола на ревашните между Ботев - Нефтохимик,Славип - Пирин Разлог,Берое - Видима,ЦСКА - Хасково и т.н. ?
Погледнете само резултатите,едва един мач в който има някаква интрига ( Марек - Черно море ) всичко друго ще бъде абсолютна пародия на реванши пред 50 човека...
Защо се развали един турнир,който доскоро носеше страхотни емоции,особено за отборите,които са по ниско стъпало в Българският футбол ?

Това е самата истина за съжаление :(
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 18 сеп 2013 19:35

doktora25 написа:
Кашчей написа:
doktora25 написа:Въпросът има 2 гледни точки. При този формат се изключва възможността от изненади и до последната фаза достигат наистина най-силните и постоянни отбори. От гледна точка на по-малките отбори това не е добре, но от гледна точка на евроквотата е по-разумното решение. Тези "безсмислени" реванши ще са чудесна възможност отборите да си пробват резервните играчи и юношите.
Лично аз обаче съм привърженик на един друг формат, какъвто мисля че не се е провеждал досега - с групова фаза.

Ами тогава да си играят само тези от А група, след като изненадите са нежелани!

Даже направо да има само финал, между ЦСКА и Левски, за да е всичко на 6!

Аз никъде не казвам, че съм привърженик на двата мача, още повече че съм от по-малък град и искам местните отбори да вървят напред. Въпросът действително е сложен и има много за и много против в двата варианта, както е видно от огромния брой мнения до момента. Трябва да се търсят някакви компромисни решения или да се мисли за групова фаза според мен. В Англия ли имаше такова правило, някъде другъде ли: първият се играе на стадиона на отбора от по-ниска дивизия и ако завърши на равно се играе реванш при домакинство на другия отбор.

Жребият е един.. и може да се паднат МЮ и Челси още във втория кръг. Ако завършат наравно се играе втори мач, но само ако завършат наравно, докато тук е предварително предвидено, че ще са два мача.Да, там има и друго-няма значение от коя дивизия си-жребият е жребий и мачът се играе там, където жребият е определил да е домакинът.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 сеп 2013 19:36

Tommi написа:
dunavfc написа:
Tommi написа:

Еми,това е част от играта,колега. Като нямаш шанс,отпадаш и си заминаваш,какъв е проблемът. Миналата година Левски като се срещна в един мач срещу Берое,какво им попречи да бият ? Какъв е проблема подобно нещо да се случи на 1/8 ?

Точно това е. В два мача вероятността от изненади е по-малка.

Значи по твоята логика всеки финал на ШЛ трябва да е Барселона - Реал, на всяко световно да е Бразилия - Италия/Германия, на всяко европейско Италия/Испания - Германия, а шампион и носител на Купата да е ЦСКА или Левски, винаги. :lol: :lol: Доста странен индивид си ти :lol:
Изображение

Върни се в “Футбол - България”