А-група от 8 отбора

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Re: А-група от 8 отбора

Мнениеот Old_death » 03 май 2009 16:55

Момчета,не можах да издържа на простотиите и фенските изцепки и не дочетох мненията ви докрай :oops: А въпросът е много сериозен и би трябвало да се подходи отговорно към него.Няма да пиша за корупция,а само за едно липсващо нещо,определящо облика и класата на шампионата.Става въпрос за конкуренцията.Преди няколко години Бербатов беше на гости при Слави и му бе зададен въпросът,какво липсва на нашите отбори за да играят като равен с равен в ЕКТ.Митето отговори,че според него основният фактор е липсата на конкуренция в първенството,която калява психиката на нашите играчи,затова в истинските мачове на нас ни липсват точно последните десетина игрови минути!Силните първенства са силни,защото всички мачове там са дербита,но с условието че техните централи са свели формата на първенството си до подходящия размер на фона на количеството сравнително равностойни отбори в страната.Напълно заставам зад това мнение.Ние нямаме такава база качествени отбори каквато имат в Италия,Англия,Испания и другите голями футболни сили е Европа,но сме копирали тяхният модел на администриране на първенството!Сравняваме се с Англия,която има около 2 милиона организирани футболисти !!!
В тоя ред на мисли мнението ми е че сегашния формат на първенството е излишно увеличен и би трябвало да се съкрати.Нека не подскачат феновете на по малките клубове,но според мен по малкия формат на първенството ще доведе до по оспорвани срещи,повишаване на зрителския интерес и повишаване качеството на първенството.А и не на последно място ще се избегне една възможност за уговаряне на мачове от отбори,играещи без амбиция в А РФГ.Друг е въпросът,че тая промяна няма да се приеме от БФС,защото голяма част от членовете на управата се хранят от корупцията във футбола ни и няма да са заинтересовани да я премахнат като явление у нас :(
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 03 май 2009 18:28

IvoDivo написа:че има има, навсякаде ги има, не само тука... ама заради такива като тебе вече всеки мач е уреден, на всеки му се знае точния краен резултат 2 седмици преди мача и какви ли не глупости... а нека те попитам нещо, ти като вярваш че всичко е уредено и купено, защо продължаваш да гледаш и да се интересуваш ? какъв е смисъла ? да късаш нервите на другите хора с убежденията си ли ?

колкото до това кой изопачава нещата, не аз, а тези като тебе си променяте историята за уговорката за пореден път. Първоначално Левски трябваше да бие с 2:0, после бяхте убедени че двата отбора ще играят заедно и Литекс ще бие, а сега сте убедени че Левски бил паднал нарочно от Пирин... Последно ? Другото което ще те попитам, ти ако си на мястото на Велев, ще загубиш ли нарочно мач в този момент, като знаеш че публиката ще те разкъса ? Вземи помисли малко логично върху нещата. Левски не печели нищо от тази уговорка, това е факт просто, НИЩИЧКО! Можем да бием Литекс с игра и го направихме, играем на 100% за купата за да може Велев да спечели поне за малко привържениците, Литекс така или иначе трябва да играят на 200% срещу цска ако иска да има шансове за европа.... кажи ми специалисте каква е ползата за Левски ? левски договаря - няма купа, я вземе титла, я не; Левски играе честно - взима купата, я вземе титла, я не ? Хайде давай..

Ходя и си подкрепям местния отбор-затова!!!Факт е ,че Черно Море е едиснтвеният отбор,който за 3 години не играл в повече от 2 съмнителни мача!!!!!А заради такива като теб,дето си затварят очите и за тях всичкок винаги е идеално,футболът ни не само вече не тъпчи на едно място,а затъва все повече...Хубаво бе вие никога не влзиате в уговорки,той Платини си измисля,че не сме корумпирано първенсто!!!Айде свалете фенските очила и погледнете по-трезво на нещата!!!Никога няма да се оправим,ако заставаме зад уговрките им...
Иначе Велев не го намесвай,той е пионка и неговата дума играе най-малка роля-не ме разсмивай...Все едно шефът ти да прави някаква сделка за фирмата и да те вземе със себе си като свидетел-ти няма да имаш абсолютно никакво право на глас макар и да знаеш за сделката!!!

Ама защо си смилиш,че Левски задължително на 100% трябва да има полза.Венци Стефанов данеби да мисли и милее за Славия????? Не само,че не милее,ами хич не му пука,ама уговаря ли-уговаря!!!Кое те кара да си мсилиш,че Батков му пука за Левски??Айде спри да гледаш като фен и погледни реално на нещата-на 99% от футболните босове им е през...за отборите-те гледат да припечелят някой лев понеже са на загуба от отбора!!!!
Ей сега,ако ми кажеш,че не съм прав направо не знам с какви доводи трябва да излезеш!!!

IvoDivo
Контакти:

Мнениеот IvoDivo » 03 май 2009 19:43

и кво бре брато, значи Черно Море е единствения отбор в България който неучаства в уговорени мачове ? :) Айде кажи ми кой си е сложил фенските очила? А иначе на Българския футбол аз и ти сме му най-малките проблеми ;) няма смисъл от тоя спор, айде със здраве и успех с 3тото място

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 май 2009 19:44

Blue_Lion написа:Да и един мърмот завива шоколада в станьол... ;) Само погледнете последните кръгове кои отбори правят "интересни" резултати,извадени от букмейкърите и после ще си говорим за схеми и т.н. ! Всички сте в гьола,а това че Левски и ЦСКА са двата най-успешни български отбора е друг въпрос ;)

Искаш да кажеш, че тези два отбора са пяната на гьола, там, където се събира най-голямата мръсотия :? :?

:mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 май 2009 19:50

sedem_!_dva написа:Без да се обиждате, ама само един глупак може да каже, че Левски опорочава турнира за Купата на България... Дерзайте с глупостите си, да видим докъде ще я докарате... :|

Да ми припомниш кой отбор напусна финал за Купата на България и не се яви на мач реванш за нея, че нещо ми е закърняла паметта ;)
А от кой турнир произтича и голямата и непресехъвща любов между "Литекс" и "Левски"?И защо ли?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 03 май 2009 23:29

IvoDivo написа:и кво бре брато, значи Черно Море е единствения отбор в България който неучаства в уговорени мачове ? :) Айде кажи ми кой си е сложил фенските очила? А иначе на Българския футбол аз и ти сме му най-малките проблеми ;) няма смисъл от тоя спор, айде със здраве и успех с 3тото място

Да заявявам ти го най-категорично и мога да ти кажа кои са мачовете в последните години които сме уредили понеже имам доблестта да си прзиная фактите-нещо,което вие нямате-Спартак и срещу Нафтекс....Това е!!!Черно Море,ако влизаше в уговорки досега да е станал шампион и да не падаше от Беласица и Черноморец...... :!:

Потребителски аватар
suburban

Мнениеот suburban » 04 май 2009 01:20

Sagittarius написа:Не ви ли писна с тоя въпрос бе?НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА СИЛЕН ШАМПИОНАТ С ПО-МАЛКО ОТ 16 ОТБОРА!НЯМА И НЯМА ДА ИМА!

Как да няма такъв силен шампионат бе?!?!? Я виж в Швейцария колко са отборите и на какво ниво най-важното.... Естесвено че А групата трябва да се понамали малко от 16 на 12, за да се вдигне нивото като цяло. И най-вече трябва да си пооправят малко стадионите, ако клубовете искат приходи.. Разбира се не като на тези от най-силните първенства, ами просто някакви по-малки спортни съоръжения за 10-12 хиляди души с козирки , да може на човек да му е удобно като ходи на мач, не да ходи с дъждобран и да си носи вестници на който да сяда... Какви са тия стадиони дето ги имаме от 54 година със писти... Аз мач ли отивам да гледам или да се мъча да гледам. Друг проблем са "ултрасите" или уродите както искате така ги наричайте :lol: ... Не може някой да се старае да направи нещо приятно, а някой да го разваля - случая със стадиона на Черноморец. Дошли феновете на ЦСКА и не се стараят да гледат мач, ами се надпреварват кой най-много седалки ще изкърти - пълна селения(уж софиянци, големите граждани).... За това в днешно време доста хора избират да си гледат мача по домовете си пред ТВ-то или в кръчма с приятели.

Върни се в “Футбол - България”