Кога се "раждат" Секторите Г и Б ?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Der Schmarotzer
- Контакти:
Re: Кога се "раждат" Секторите Г и Б ?
По официални публикувани документи, поне, които на мен до сега са известни, първото споменаване на организирани агитки на Левски и на Цска е в един от прословутите протокол от заседанията на Политбюро. Там, в едно от изказванията се съобщава, че агитките на двата отбора са се организирали и не се подчиняват на властта и трябва да се поработи по въпроса. Годините са между 1968 и 1971 г.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!
-
ultrasblue
- Контакти:
Ей, я по сериозно бе. Момчето е пуснало една доста добра тема, в която по-възрастните да си припомнин някои неща, а по-малките да научат нещо. Аз нещата за Вечното дерби ги знаех, но това което написа фена на БОТЕВ ми беше интересно и научих нещо ново. Вместу да му се карате похвалете го, една смислена тема, а не отново простотиите "БАТКОФ И ТОНЕФ ВЪН" "ТИТАНИ ВЪН" и тем подобни простотии. А за секторите аз мисля, че те се оформиха към 80-те години ако не се лъжа? 
Eminem написа:Armei4eto_We написа:ЦСКА е пряк наследник на АС-23
ЦСКА е създаден от Българска комунистическа партия - БКП.
Т.е. комунистите създават ЦСКА.
Т.е. ЦСКА е комунистически отбор.
Непромитите мозъци го разбират.
Напротив ти си промит мозък, ЦСКА е бил отбора на армията , не на БКП
Въпрос към теб отворко: кой е първият ведомствен отбор по времето на комунизма?
П.П: Отговори ми на въпроса и ще ти задам още.
Bourgas написа:[offtopic]Армейче, жалко, че не си бил роден по-рано, за да се научиш да пишеш като истински българин. Срам ме е от такива индивиди като теб, които не могат и името да си напишат правилно.[/offtopic]
По подтемата и аз знам, че левскарите преди са били много повече в София, от колкото цесекарите. Ерата на Стоичков и преселението оформят голяма част от сегашната публика в сектор "Г".
Какво преселение ви гони бре, къде е Борисовата градина , къде е село Подуене - вие нещо полудяхте бре.
П.П. Справка: Герен/а - пасище на добътък така ви е известен стадиона
Стига,бе,хора!Кой отбор на кого бил-СПРЕТЕ!Темата е за зараждането на футболните агитки, а не за основаването на клубовете!
T&T написа:орчо войвода написа:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-2nWyK6reQQ&feature=channel&list=UL[/youtube]Това е мач между ЛЕВСКИ и ЦСКА, игран през 1985 година на стадион "Народна армия". ЛЕВСКИ печели с 2 на 1.
Обърнете внимание на втория гол на ЛЕВСКИ, вкаран във вратата пред сектор "Г". Целият сектор избухва от радост при гола на ЛЕВСКИ.
Сектор Г се радва на гола на Левски, така както сектор Б се радва на изравнителния гол на ЦСКА. Навремето хората сядаха рамо до рамо, независимо от клубната си принадлежност и всеки си се радваше на гола на своя отбор. Агитките на отборите бяха по-малобройни, а публиката по-многобройна, за разлика от днес когато е обратното. Специално за Левски и ЦСКА не мога да си спомня къде сядаха агитките им, но на пловдиското дерби на стадион Пловдив - тази на Ботев сядаше на втория етаж - юг, а тази на Локомотив на втория етаж - север, като помежду им имаше само един сектор, където хората бяха омесени, а също така някои от феновете на Ботев влизаха от северната страна и преминаваха пред агитката на Локомотив за да достигнат до южната страна, както междувпрочем се случваше и обратното.
Къде видя гол на ЦСКА в този клип бе приятелче ? Вратаря спасява дузпа и публиката в сектор Б се радва ... или може би аз виждам друго ахахха! Коментатора казва в началото на клипа за какво става дума! Защо почвате да пишете някакви глупости.
storm написа:Armei4eto_We написа:GOLEADOR написа:По времето на комунизма всеки можеше да седи където си поиска.В по-старите репортажи от мачовете се вижда как при гол седящи един до друг реагират различно!Едни се радват , а другите не!И това се е приемало за нещо нормално,фенове на различни отбори да седят един до друг.А и е имало ред тогава.Ако те хванат в издънка те съдят и ще гледаш мач чак след като излежиш присъдата си.Делението на сектори може би е започнало края на 70 или началото на 80 години.Не мога да ти отговоря на този въпрос.А що се отнася до това колко фенове е имал ЦСКА при създаването си,ето една снимка от първата титла на ЦСКА!Явно левскарите са се удавили в морето от армейски фенове!
Тази снимка е уникална![]()
САМО ЦСКА !
Ха дори и на тая снимка се виждат войниците хахаххахаах...
Много ли ти е смешно , войниците не са ли хора, тебе срам ли те е от от армията на България , мен НЕ.
CSKARED ,ходи се метни отнякъде!До 2000 година превъзходството откъм численост на синята публика беше в пъти повече!След това вече има горе -долу някакво изравняване!Не се комплексирай излишно все пак,това не е чак толкова важно!
Dog написа:CSKARED ,ходи се метни отнякъде!До 2000 година превъзходството откъм численост на синята публика беше в пъти повече!След това вече има горе -долу някакво изравняване!Не се комплексирай излишно все пак,това не е чак толкова важно!
И по каква статистика съдиш? Аз казвам че ЦСКА-рите са повече
орчо войвода написа:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-2nWyK6reQQ&feature=channel&list=UL[/youtube]Това е мач между ЛЕВСКИ и ЦСКА, игран през 1985 година на стадион "Народна армия". ЛЕВСКИ печели с 2 на 1.
Обърнете внимание на втория гол на ЛЕВСКИ, вкаран във вратата пред сектор "Г". Целият сектор избухва от радост при гола на ЛЕВСКИ.
Ако не си толкова заслепен спокойно можеш да видиш как при гола на ЦСКА в сектор б скачат хората да се радват. Това си има много просто обяснение. Тогава феновете на двата отбора са сядали един до друг и не е било проблем.
От коментара може много лесно да се разбере и кой е бил отбора на властта след като коментатора по националната телевизия, която по това време е била под тоталния контрол на бкп говори типично по комунистически пропагандно във ваша полза.
Върни се в “Футбол - България”