ЗА или ПРОТИВ идеята на Б.Михайлов за 12 отбора в "А"група?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

ЗА или ПРОТИВ идеята на Б.Михайлов за 12 отбора в "А"група?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
stoyankd

Re: Краят на футбола в България!12 отбора и нов София-стейдиъм

Мнениеот stoyankd » 07 май 2012 14:29

danimann написа: сега сериозно.Аз съм от ''лудите'' дето смятат,че футбола бавно,но върви нагоре.Ще видите,че и лятото ще имаме пробив в Евротурнирите,АЗ ВИ ОБЕЩАВАМ ! малко по-горе един колега сподели,за идеята 12 отбора по 4 мача е най-добре.Вижда се,че сега като се играеха мачове сряда-събота отборите издържаха и все още наблюдаваме добър и резултатен футбол,така че 4 пъти ЦСКА-Левски и Локо-Ботев ще е далеч по-интересно от светкавица-Видима и няма да имат проблем според мен.Но-Па доживеем,па видим!

Футболът ни не само, че върви надолу, но и здраво копае дъното. По Евроспорт дават мачове от Полша, гледах някои, разликата с нашите е огромна и като футбол, и като атмосфера. Да не говорим за Румъния, Гърция или Турция. няма млади футболисти с качества, младежите отпадат в квалификациите, юношите от всички възрастови групи-също. Единствения светъл лъч е юношеския нац. отбор до 17г., който замалко да се класира за Словения. пробив в Европа на клубно ниво е невъзможен при този игрови ресурс. Единствено Лудогорец показва нещо по-добро, но и те нямат класа, а им липсва и опит.

Потребителски аватар
Joni_
Контакти:

Мнениеот Joni_ » 07 май 2012 14:34

Хора спрете да мрънкате, ако искаме футбола в България да се развива трябва да се направят тези промени.Въпроса е ,че с тези 12 отбора ще е някаква крива система, много по добре би било да са 10 и да има по 4 мача на отбор.
Някои говорите как така ще се пречи на отборите в България и ще се убива футбола, но това не е така, ще има една силна Б група и който отбор заслужава ще се качва нагоре и така отборите ще играят тежки мачове и ще има някаква конкуренция, а не както е сега.
Помислете малко без емоции и ще видите, че това е за доброто на футбола в България !
[wrapimg=]http://img.imghosting.biz/251/b65659a3f92478e6adca70b977ab7063.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
B3ATS
Контакти:

Мнениеот B3ATS » 07 май 2012 14:43

Joni_ написа:Хора спрете да мрънкате, ако искаме футбола в България да се развива трябва да се направят тези промени.Въпроса е ,че с тези 12 отбора ще е някаква крива система, много по добре би било да са 10 и да има по 4 мача на отбор.
Някои говорите как така ще се пречи на отборите в България и ще се убива футбола, но това не е така, ще има една силна Б група и който отбор заслужава ще се качва нагоре и така отборите ще играят тежки мачове и ще има някаква конкуренция, а не както е сега.
Помислете малко без емоции и ще видите, че това е за доброто на футбола в България !

Добре , нека станат 10 отбора. До 10-тина години се развиваме до нивото на Висшата лига и отборите ни играят през година финал в ШЛ. Какво печели българският футболен фен от това (освен столичаните) ? 10 софийски отбора с фенска маса от по 1500-2000 човека , а провинцията нека да си развива баскетбола и да не се занимава с футбол.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 07 май 2012 14:48

Естествено, че трябва да ти намалят. Какъв е смисълът от трите изпадащи отбора в момента, те побеждават и правят равни само помежду си. Би трябвало да има интрига дори и между изпадащи и челници. Кой сега гледа мачове на Светкавица? Коя телевизия иска да ги излъчва? А имат ли пари 16 отбора да си направят свестни стадиони? Не, нали?
Елитът трябва да е елит за да има интерес и победителите да се каляват в реални срещи за мачовете в Европа.
[center]Изображение[/center]

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 07 май 2012 14:49

Този вариант сме го виждали вече и е неуспешен. Отборите трябва да са повече, а не обратното. Колкото до нов национален стадион... Ако говорим за малоумното предложение той да е с капацитет 20-25 хиляди, то да си направи Бойко един макет и да си го държи в хола в Банкя или да го изложи на тигровия стадион в Бистрица. Така или иначе най-много 1 сезон ще издържи това малоумно предложение дори и да го приемат.

Потребителски аватар
B3ATS
Контакти:

Мнениеот B3ATS » 07 май 2012 14:53

Ако ще правят нов национален , поне да бъде с капацитет 50 000 или да възстановят стадиона в Пловдив. Ако ще е 25к , то по-добре да направим "Лазур" национален стадион , хем е най-добре изглеждащият в България.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 07 май 2012 14:54

Tony_CSKA написа:Този вариант сме го виждали вече и е неуспешен. Отборите трябва да са повече, а не обратното. Колкото до нов национален стадион... Ако говорим за малоумното предложение той да е с капацитет 20-25 хиляди, то да си направи Бойко един макет и да си го държи в хола в Банкя или да го изложи на тигровия стадион в Бистрица. Така или иначе най-много 1 сезон ще издържи това малоумно предложение дори и да го приемат.

Можете ли да напълните 40 хиляден стадион? Фулъм, Порто, Рома - колко по-големи отбори да дойдат в България - отговора пак е НЕ. За Левски и националите важи абсолютно същото. Голям за да седи празен - ми не върви, не и в София.

Ca7alano
Контакти:

Мнениеот Ca7alano » 07 май 2012 14:54

B3ATS Проблемът за провинцията не е намалянето на групата. Докато малките отбори са съгласни да дават на този и онзи и всяка година да се повтаря едно и също нещата няма да се променят. Защо всеки "малък" провинциален отбор плюе по отделно по БФС а не се съюзят всички? Защото явно всеки яде от баницата. Аз съм фен на морето и ми е болно всяка година да се борим за заветното 7-9 място, а уж имаме силен собственик ала бала, изкопахме си и дупка на мястото на исторически стадион. А най се дразня как феновете на същите тези малки отбори плюят Разград които за половин година показаха колко ни е смешен българския футбол и колко лесно може дори и само за половин сезон да направиш нещо в измисленото ни първенство. Дано се появят още такива "селски отбори" както ги наричат и да се намесят в уговорките на перуката и столичани да ги видим тогава как ще разпределят евро квотите.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 07 май 2012 14:55

За 100-тен път ще повторя мойто мнение по въпроса, 12 отбора по 4 пъти е най-добрата формула за БГ.
Да 44 мача са ама нека си изкарат парите футболистите и нека се даде шанс и на младите да играт в А група .
Отборите пак ще разполагат със същият брой футболисти но за повечко мачове ще се наложи и да пускат в доста
мачове играчи които не биха играли при сегашната ситема от 2 полусезона с 15 мача а точно тези играчи които ще
спечелят са юношите на клубовете .
Другото което имам да казвам е относно колко е позорно (не е фешън,безсмислено е ,против традициите на клубовете е)
да играеш в Б група .Това е най-тъпото оправдание което може да се ползва като контра на намаляването на отборите
в А група . Кмет или собственик на клуб който ми каже няма смисъл да се занимавам щом ще сме най-много
до Б група за мен не иска да прави футбол а иска да продава мачове на по-висока цена за някоя и друга година !!!

Потребителски аватар
B3ATS
Контакти:

Мнениеот B3ATS » 07 май 2012 14:59

wolf написа:
Tony_CSKA написа:Този вариант сме го виждали вече и е неуспешен. Отборите трябва да са повече, а не обратното. Колкото до нов национален стадион... Ако говорим за малоумното предложение той да е с капацитет 20-25 хиляди, то да си направи Бойко един макет и да си го държи в хола в Банкя или да го изложи на тигровия стадион в Бистрица. Така или иначе най-много 1 сезон ще издържи това малоумно предложение дори и да го приемат.

Можете ли да напълните 40 хиляден стадион? Фулъм, Порто, Рома - колко по-големи отбори да дойдат в България - отговора пак е НЕ. За Левски и националите важи абсолютно същото. Голям за да седи празен - ми не върви, не и в София.

Въпросът е да можем да кандидатстваме за финал на Лига Европа , както направиха Румъния.

Върни се в “Футбол - България”