Стадиони в България, проблеми, посещаемост

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Re: Как ще измъкнем със Софийските стадиони!!!

Мнениеот stannn » 13 апр 2011 14:24

donpacko написа:Стан,то държавата ще го поддържа,но ако им поиска по едни 30 000-50 000 наем на месец ще ревнат всички нали.По принцип няма угодия за това.но при тоя наем трябва да има и клаузи,ако се счупи нещо се поема от тоя който играе на него.Аз като съм си дал партамента под наем както е написано във закона,не ме вълнува оня какво чупи във договора е написано аз как искам да е апартамента преди да го освободи.Има начини всичко да се направи,но тука просто се търсят причини,да не се направи.Изселника който е във Турция кмет каза,че може да построи 10 000-12 000 стадиони по за 5 -6 милки(няма значение евро или лева), тука нашите се изцепват за 25 000 места 100 000 000(пак няма значение евро или лева).

Няма как да се съглася. Стадионите имат изисквания. Тези изисквания се променят с времето. В същото време има и амортизация. Ако се спука тръба в апартамента ти който си дал под наем кой ще плаща за смяната и. Ти или наемателя. И ако е наемателя каква логика има той да я плаща? Да не би да е я е пробил той. Ако имаше желание да се прави нещо от държавата щяха да модернизират Българска армия. Държавна собственост е. Взема се наем. Просто ще се вземат едни пари а ще чакат клубовете да правят подобрения както е и сега. Или както беше до днес. Четох, че са дали армията за 20 години.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
flo
Контакти:

Мнениеот flo » 13 апр 2011 14:25

-Най реален вариант 7:
Стадион Цървена Звезда - Белград
Стадион Партизан -Белград
Стадион Тумба - Солун
Стадион Клеантис Викелидис -Солун
Стадион Кафтанзоглио -Солун
Стадион Арена Филип Втори - Скопие
Стадион Гулещи - Букурещ
Стадион Генча - Букурещ
Стадион Динамо - Букурещ
Стадион Арена Национал - Букурещ

Изображение
Този стадион не е много красив и не мисля че ще вземе лизенс за УЕФА, най вече заради козирките
стадион цървена зжезда

Изображение
Както каза човека по-горе ,тоя стадион е пълна барака.
стадион партизан

Изображение
Този стадион не впечетлява с нищо повече от нашите
стадион тумба

Изображение
Този също-Стадион Кафтанзаголио

Изображение
Стадион Филип 2-скопие.Правете си сами изводите

Изображение
Стадиона на Рапид-нищо особено

Изображение
Стадиона на Стяуа-сложили само 1 козирка ,не отстъпва по нищо на Герена

Изображение
Стадион динамо-Армията е в по приличен вид

Изображение
Този стадион е в ремонт но на снимки изглежда хубав

Извод:Не само ние сме в това положение,явно,Единствено Филип 2 става за критериите на УЕФА

П.П:Баждеков беше казал че щал да залива през зимната пауза ,с бетон Б сектор, но се оправда че през студа бетона трудно засъхвал и остави ремонта за лятото.....

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 13 апр 2011 14:37

Не виждаш разлика така ли? Я погледни колко входа има стадиона. Погледни как изглежда и го сравни с Герена. Стига сте говорили глупости. Може стадионите да нямат козирка, но да ги сравнявате с Герена и Армията е простотия. Стадионите без козирка от снимките можем да ги сравняваме единствено с националния. А за другите можем да си мечтаем.

Потребителски аватар
flo
Контакти:

Мнениеот flo » 13 апр 2011 14:46

stannn написа:Не виждаш разлика така ли? Я погледни колко входа има стадиона. Погледни как изглежда и го сравни с Герена. Стига сте говорили глупости. Може стадионите да нямат козирка, но да ги сравнявате с Герена и Армията е простотия. Стадионите без козирка от снимките можем да ги сравняваме единствено с националния. А за другите можем да си мечтаем.

Но все пак няма да получат лиценз за ЕКТ.

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 13 апр 2011 14:49

flo написа:
stannn написа:Не виждаш разлика така ли? Я погледни колко входа има стадиона. Погледни как изглежда и го сравни с Герена. Стига сте говорили глупости. Може стадионите да нямат козирка, но да ги сравнявате с Герена и Армията е простотия. Стадионите без козирка от снимките можем да ги сравняваме единствено с националния. А за другите можем да си мечтаем.

Но все пак няма да получат лиценз за ЕКТ.

Щом дават на Герена не ми се вярва тия стадиони да остават без лиценз. Няма смисъл да се залъгваш. Много над нивото на Герена са. Все едно да кажеш, че националния стадион е по зле от Герена.

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 13 апр 2011 14:50

ок ще се лее бетон,ще се правят козирки,а на каква основа са строени Герена и Армията ? на ония бурени които те посрещат ! Нали си сещате,че един ден просто може да се срути всичко,то няма здрава основа (поне според мен :? ) истината е,че може да се бутат секторите един по един и да се правят един по един :? може да отнеме 2-3 години,но разхода така няма да се усеща толкова тежко :? , а ако искат да строят да почнат да вадят юноши и да ги продават за по 800 хил-1 млн и така да избият някакви пари,иначе спонсори реклами,ама само с проекти ку.ец

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 13 апр 2011 14:56

magga написа:ок ще се лее бетон,ще се правят козирки,а на каква основа са строени Герена и Армията ? на ония бурени които те посрещат ! Нали си сещате,че един ден просто може да се срути всичко,то няма здрава основа (поне според мен :? ) истината е,че може да се бутат секторите един по един и да се правят един по един :? може да отнеме 2-3 години,но разхода така няма да се усеща толкова тежко :? , а ако искат да строят да почнат да вадят юноши и да ги продават за по 800 хил-1 млн и така да избият някакви пари,иначе спонсори реклами,ама само с проекти ку.ец

Гриша Ганчев показа как се прави. Всички трябва да вземат пример от него.

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 13 апр 2011 15:00

stannn написа:
magga написа:ок ще се лее бетон,ще се правят козирки,а на каква основа са строени Герена и Армията ? на ония бурени които те посрещат ! Нали си сещате,че един ден просто може да се срути всичко,то няма здрава основа (поне според мен :? ) истината е,че може да се бутат секторите един по един и да се правят един по един :? може да отнеме 2-3 години,но разхода така няма да се усеща толкова тежко :? , а ако искат да строят да почнат да вадят юноши и да ги продават за по 800 хил-1 млн и така да избият някакви пари,иначе спонсори реклами,ама само с проекти ку.ец

Гриша Ганчев показа как се прави. Всички трябва да вземат пример от него.[/quote

Както пяха Ъпсурт-нема кинти нема нема кинти :lol: Гришата има и дава,а тука май ги кътат или лапат все тая ;) За мен е това в София отборите 2 по 2 с стадионче иначе .... и до там с футбола ни

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 13 апр 2011 15:08

Мисля че сме писали по темата доста , не знам точната сума но според Баждеков на Герена са дадени м/у 6 и 8 млн. лв. за ремонти последните 5/6 години !!!
И за какво ?
Ако извадиме 1 млн. примерно за терен и системи по него, остава доста крупна сума с която можеше да има 2 нови сектора за 10 000 човека общо . След 3/4 години още 2 сектора и стадиона е готов за 20 000.

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 13 апр 2011 15:15

Поздравления за автора, малко в повече е черния хумор, но наистина е писнало на хората, така че е съвсем разбираемо ! Ще се изкажа и аз, който иска да чете , който не просто да премине на следващия коментар, защото този ще бъде дълъг ! Интересно в целия този сюжет е мнението на всички управляващи, голяма част от които бивши / настоящи ДС кадри, а то е ДАЙТЕ или ДЪРЖАВАТА ДА ДАДЕ ! СТИГА , бих казал аз. Това че са свикнали винаги, ама винаги някой да им дава нещо, ей така , не може да продължава вечно. Защо не дадете вие нещо ? Най лесно е държавата да даде пари от народа, после някой да "развива" спорта, т.е. футбола. Като гледам колко го развиха за последните 10-15 години, мисля че трябва незабавно да бъдат изгонени всички клубове от държавните стадиони и да ги изпратат да играят на сгурията в НСА , нивото на А група е точно за там. Интересни предложения е писал автора, жалко че всички са нереални. Повече от ясно е че държавата няма да даде пари за стадион , поне на този етап. Перуката прави първа, втора че даже и трета копка и всеки път на различно място, обаче стадион така и не поникна. Дали и той има отговорност и колко е поема, е друг въпрос. ББ още в началото му каза : Какви 16 милиона ?!? По скоро 16 тояги мога да им дам..... итн итн , но и това явно замина в историята.Единствено което може да направи държавата и ми се струва реално, е да предостави терен за бъдеща база и стадион , като , този стадион да бъде предназначен само и единствено за футбол. Е от тук , перуката вече може да поиска някой друг милион от другарчето му Платини, както и да се потърси начин за публично частно партньорство. Лошото е че и да има заинтересовани, някой "умник" администратор ще развали сделката, понеже "наш'те" хора няма да са вътре в играта/схемата ! Дали има терени които могат да бъдат предоставени от страна на държавата ? Разбира се че има, въпроса е дали искат или не искат да се направи това нещо. Защо непременно един стадион трябва да бъде в рамките на града ? Не е нужно , даже е желателно да се направи извън, като гледам как се строи през 10-15 метра в София. В крайна сметка защо трябва да бъде в София ? Ппоне аз не знам да има закон , че всичко трябва да бъде в София. Нека да е Пловдив, Бургас, Варна , и без това в София ходим по 1000 човека на мач на националите. Там също имат летища, а предполагам и кметовете имат по голяма свобода за действие и по малко проблеми с реститути. Лошо няма, който иска да ходи на мач, ще намери начин. Да се върна към темата за изграждането на съоръжението и неговото спонсориране. ТУк за съжаление няма кой да извади 50-100 милиона за псотрояването на стадион, защото парите няма да могат да ги върнат десетки години. Ние не сме Германия и Англия, да пълним стадиони, та да печелят пари собствениците, нито пък някоя голяма фирма ще се навие да спонсорира изграждането му. Спомням си преди години, когато построиха стадиона на Шалке, бях на откриването му, егати кефа. Стадиона беше пълен, цял ден имаше забавления, демонстрации за неговите възможности, как тревата се навива на руло и се скрива под трибуната, как може да се играе хокей на лед, тенис итн итн. Да не говорим че имат "мини" пивоварна , а те както си поркат сигурно само от бира може да го изплатат за 2-3 години. Черешката на тортата беше вечерни мачове между Шалке, Дортмунд и Леверкузен по 1 полувреме. През целия този ден , хората изядоха и изпиха света :) Тук как някой да даде пари , като не може да ги избие. От какво ще ги избие : от билети по 5-10 лева и 500 човека публика или от семки по 0.70 стотинки. Тези стадиони освен за футбол , за нищо не могат да се ползват. Те са така конструирани от тогавашните инженери, просто е върхът на архитектурата. На локо п. едната трибуна рухна, на герена като гледам и там е на път, славия и надежда няма да ги коментирам, цска правят ремонти и накрая пак лиценза виси, просто всичко е супер. А какво да кажем за най хубавия ни стадион, националния ? Само тревата е ок, иначе като стъпя там , имам чувството че всеки миг ще се появи бай Тошо от някъде да пререже лентата. Защо никой в тази скапана държава не направи проверка, как протече ремонта по времето на Лучано, една ревизия стига, нещата са много прости и ясни. Да ремонтираш стадион , за който хората от УЕФА ти казват че след няколко години няма да получи лиценз, това си е чисто престъпление. Направо е за Белене, ама не при аец-а ! Толкова малоумно нещо , като стадион в центъра на града, освен в коминистическа страна, няма къде да се види другаде. Може и да има, но не са повече от 4-5 в Европа, обаче онзи истинската Европа, а не тази от Белград на изток. Когато се прави стадион, трябва преди всичко да се помисли, как ще придвижат десетки хиляди хора, къде ще си оставят автомобилите и дали няма да попречи на трафика в даден град. ТУк това явно никой не го притеснява. Пак ще дам пример от Германия : Стадиона на Кьолн, с капацитет 52ххх може да се напълни и изпразни за не повече от 30 минути ! Аз живея на 3-4 км от националния, но ми отнема по 40 -50 минути придвижването до там, красота . Спомням си когато направих грешката да отида на герена , мача беше Левски - Гент, там пък какъв ужас е , не ми се говори. ДА можеше колите щяха една върху друга да паркират. Затова първо трябва да се помисли за инфраструктура и след това всико останало. Другия проблем , поне според бай Ганя и подобните като него, е желанието на всеки клуб да има стадиона. Абе аланкоолу, какво им има на Баерн и Мюнхен 1860, на Милан и Интер ? Ти като си толкова ербап, направи си стадиона. Ако ти е скъпо, ще си играеш на герена и толкова. Ама няма ги другарите с куфарчетата и нещата се запънаха. Същото и за цска, в борисовата градина няма да го бъде, това е реалността. Никой нормален няма да даде там да се строят молове и прочие, каквото беше изискването на тези "обичащи" футбола бизнесмени. А и само стадион да се построи, смятам че поне 30-40 % от парка ще иде на майната, не че сега не е тръгнал на там. Смятам че държвата трябва да намери начин, да съдейства за построяването , както и да помага финансово, ОБАЧЕ не само с държавни пари, така НЕ ! Понеже темата с лицензирането беше засегната , искам да задам един въпрос : Стадиона на Фулам изпълнява ли всички изисквания , та има лиценз от уефа ? Това в двойния аршин с който мерят, никак не ми харесва, но ние ще си останем втора ръка хора. Онази съборетина , дето ако не е тревата няма да прилича въобще на стадион, построено в 1912 или нещо подобно, как може да получи лиценз, а тук нашите отбори мъка мъчат да приведат в някакъв приличен вид , та да могат да играят на собствените стадиони. Да видим дали онзи с хубавата прическа, нищо че не е негова косата, дали ще направи нещо за футбола. Като гледам последните 3-4 години какво направи, не ми иска нищо да прави. А дали може ? Може разбира се, поне сега като се настанил от дясно на другарчето Платини , сега има начин как да направи нещо, но първо да погледне кочината наричана БФС, както и да спре да говори глупости от сорта на "Ще кандидатстваме за европейско с Румъния' . Абе ти нормален ли си ? Ясно е че хората не го слушат и не вярват на тези глупости, лошото е че сам си вярва.
Личното ми мнение е : НИКАКВО РЕМОНТИРАНЕ НА НАСТОЯЩИТЕ СТАДИОНИ ! Наливане на пари в бездънна яма, ако това ви харесва , давайте. И ако чете бат Бойко : Никакви пари от нашите данъци да не даваш. Поне докато не се направят достатъчно детски градини и болници (демек никога).

Върни се в “Футбол - България”