ФИФА: БФС започва да организира Висшата лига!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Re: ФИФА: БФС започва да организира Висшата лига!

Мнениеот Player » 25 фев 2016 13:46

CSKA 78 написа:
Player написа:Само ще ти кажа, че квартал ПодуЯне е малко по-близо до стадиона ви, отколкото до този на Левски.

Верно ли? :? :lol: :lol: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D1%83%D1%8F%D0%BD%D0%B5

А правиш ли разлика между квартал Подуяне и район Подуяне. Първо говориш за квартал, а сега посочваш район? Това са две различни неща, ако не знаеш. Напиши си сега в гугълчето квартал Подуяне и виж сам къде се намира и след това говори. Малко да се ограмотим по география, няма да е лошо.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 25 фев 2016 13:49

Player написа:А правиш ли разлика между квартал Подуяне и район Подуяне. Първо говориш за квартал, а сега посочваш район? Това са две различни неща, ако не знаеш. Напиши си сега в гугълчето квартал Подуяне и виж сам къде се намира и след това говори. Малко да се ограмотим по география, няма да е лошо.

Няма да споря! Само ще напомня вашето нарицателно - Подуенци! ;) :shock:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 25 фев 2016 13:57

CSKA 78 написа:
Player написа:А правиш ли разлика между квартал Подуяне и район Подуяне. Първо говориш за квартал, а сега посочваш район? Това са две различни неща, ако не знаеш. Напиши си сега в гугълчето квартал Подуяне и виж сам къде се намира и след това говори. Малко да се ограмотим по география, няма да е лошо.

Няма да споря! Само ще напомня вашето нарицателно - Подуенци! ;) :shock:

Май се усети за какво ти говоря и реши да не спориш. Добре, но за нарицателното мога да ти кажа, че всеки може да си говори каквото си иска. По тази логика вие червени боклуци ли сте? От бунището ли сте? Знаеш къде е създаден Левски и къде е играл преди да бъде прогонен, за да се настани в центъра само отбора на червената власт. Освен по география и по история ли трябва да те ограмотявам? Ако реши сега някоя власт да ви премести в Суходол, суходолци ли ще станете? Знаете много добре за какво става дума, ама няма и един от вас в червено който да има поне малко чест и да говори с факти и истини, колкото и да боли.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 25 фев 2016 14:14

Player написа:Май се усети за какво ти говоря и реши да не спориш. Добре, но за нарицателното мога да ти кажа, че всеки може да си говори каквото си иска. По тази логика вие червени боклуци ли сте? От бунището ли сте? Знаеш къде е създаден Левски и къде е играл преди да бъде прогонен, за да се настани в центъра само отбора на червената власт. Освен по география и по история ли трябва да те ограмотявам? Ако реши сега някоя власт да ви премести в Суходол, суходолци ли ще станете? Знаете много добре за какво става дума, ама няма и един от вас в червено който да има поне малко чест и да говори с факти и истини, колкото и да боли.

Да, затова образованието е на този хал, защото необразовани индивиди се опитват да "ограмотяват"!
Наричат ви Подуенци не само защото стадиона ви е в този район, а защото огромна част от привържениците ви живущи в София, са от този район! ;)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 25 фев 2016 14:45

CSKA 78 написа:
Player написа:Май се усети за какво ти говоря и реши да не спориш. Добре, но за нарицателното мога да ти кажа, че всеки може да си говори каквото си иска. По тази логика вие червени боклуци ли сте? От бунището ли сте? Знаеш къде е създаден Левски и къде е играл преди да бъде прогонен, за да се настани в центъра само отбора на червената власт. Освен по география и по история ли трябва да те ограмотявам? Ако реши сега някоя власт да ви премести в Суходол, суходолци ли ще станете? Знаете много добре за какво става дума, ама няма и един от вас в червено който да има поне малко чест и да говори с факти и истини, колкото и да боли.

Да, затова образованието е на този хал, защото необразовани индивиди се опитват да "ограмотяват"!
Наричат ви Подуенци не само защото стадиона ви е в този район, а защото огромна част от привържениците ви живущи в София, са от този район! ;)

Стадиона ни не е в този район, а в район където служебно сложиха твоя отбор, само че малко по на запад. Ако за теб миналото и историята нямат значение си е твой проблем. За привържениците не знам, защото не съм го видял никъде черно на бяло. Ако докажеш това което казваш - добре, ако не можеш обаче, просто си приказваш наизуст и няма никакво значение. Но лично според мен например в Люлин има много повече левскари защото комплекса е много по-многоброен от район Подуяне. Само че това не прави отбора люлински. А вашите от къде са най-много?

Потребителски аватар
galina4

Мнениеот galina4 » 25 фев 2016 15:07

CSKA 78 написа:
galina4 написа:Подуене е първият и най стар квартал на София! Не знам каква е личната ти хигиена, ако въобще имаш такава, но аз не бих желала да слизам на това ниво характерно за Тео и останалите ти приятели с ярко червена окраска! Не е необходимо да омаловажаваш значението на Подуене имайки предвид факта, че корените на твоето клубче са именно там:

Господжа, благодаря за инфото, но нямаше нужда! Това всеки истински армеец го знае! Но оттогава досега "популацията" в района на кв. Подуене се е променила драстично и днес този район се населява най-вече от потомци, които имат твърде много от индийския ген, и са потомствени левскари! ;)
За моята хигиена не се притеснявайте, не съм сигурен за вашата! Имаше една песен на Ъпсурт- "хигиена нулева, все едно съм бил с Албена Вулева"! ;) :)

Хубаво е, че като червен привърженик си знаеш историята. Аз бях тактична като ти спестих часта от Краснополянската история на клубчето ти. Та щом отваряш темата за популация, там мургавите са доста повече.
Що се отнася до популацията на потомците с индийски ген, знам че визираш квартал "Христо Ботев", който е населен с мургави, но тий се числи към Враждебна, а не към Подуене!

Иначе можем да спорим кой от двата клуба е градски и кой е квартален:

През 1924 г. Столична община отпуска терен за построяване на игрище на ССК Левски върху празно, незастроено място, ползвано за сметище, на изток от Перловска река и на югоизток от Орлов мост. Строежът продължава повече от десет годни. Стадионът е по проект на арх. Зафир Абрашев, един от основателите на клуба. Той е и главен изпълнител на строителството.

През 1934 г. стадионът е напълно готов - с твърд сгуриен терен и с трибуни за около седем-осем хиляди зрители. През 1936 г. е завършена съблекалнята с баня с топла вода. Игрище „Левски“ дълги години е едно от най-използваните в София, на него се провеждат мачовете за столичното и държавното първенство. Съгласно балансовия отчет на клуба през 1934 г. стадионът е имал стойност 1 044 903 тогавашни лева.

През 1949 г. е решено да се построи в центъра на София нов национален стадион, точно на мястото на игрище „Левски“. Разпоредено е на Министерството на комуналното стопанство да национализира имуществото на клуба, след което стадионът е разрушен. По-късно на това място е изграден сегашния Национален стадион "Васил Левски". На клуба временно е разрешено да тренира и играе мачовете си на стадион „Юнак“, а през 1952 г. му е отредено ново място за игрище в квартал Иван Вазов, където теренът, е отново сметище, пълно предимно с отпадъци от Тухларната фабрика. На този терен, наречен игрище „Динамо“ - от сгурия, без трибуни и с дъсчена ограда - сините играят до 1961 г. И до днес отборът не е получил обезщетение за изгонването от собствения му дом през 1949 г.
След ново райониране през 1960 г. на Левски е отредено да развива своята дейност в пети столичен район, но тъй като игрище „Динамо“ е на територията на втори район, то става притежание на Спартак (София). Сега на това място се намира плувния комплекс „Спартак“. На сините е отпуснат нов терен в квартал Подуяне и през 1960 г. клубът започва строеж на третия си стадион. Проектът е дело на арх. Лазар Парашкеванов и се реализира в продължение на три години. Официално стадион „Левски“, популярен и с името „Герена“, е открит на 10 март 1963 г. с шампионатен мач на Левски срещу Спартак (Плевен)
Въз основа на предоставени документи Лицензионната комисия на БФС изменя издадения лиценз на "ПФК ЛИТЕКС-ЛОВЕЧ" АД, както следва:
Наименованието "ПФК ЛИТЕКС-ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК ЦСКА-СОФИЯ" ЕАД

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 25 фев 2016 17:20

galina4 написа:Разбирам, че си потомец на ония посредствени провинциални същества с партийни билети, който започнаха да се преселват масово в края на 50-те години в столицата.
Хубаво е, че като червен привърженик си знаеш историята. Аз бях тактична като ти спестих часта от Краснополянската история на клубчето ти. Та щом отваряш темата за популация, там мургавите са доста повече.
Що се отнася до популацията на потомците с индийски ген, знам че визираш квартал "Христо Ботев", който е населен с мургави, но тий се числи към Враждебна, а не към Подуене!
Виждам,схе си голямо комплекскарче и за самочувствие си взел назаем мускулите на Арнолд Шварценегер от "Конан Варварина".

Господжа, аз съм четвърто поколение софиянец! За вас не съм сигурен, май по-скоро сте се преселили в края на миналият век от Северозападна България! Не визирам кв. Христо Ботев, а кварталите и жилищните комплекси "Васил Левски", "Хаджи Димитър", "Сухата река", "Левски-Г" и "Левски-В".
Не съм комплексар и изглеждам горе-долу като на аватара си(с тази разлика, че не съм толкова развит като Шварценегер)!
Прозвището "отборът на народа" трябва да се възприема буквално! "Левски" е отборът, който обединява всички работнически прослойки в обществото, дори най-ниските! В днешно време феновете на този отбор в голямата си част са най-вече от ниските прослойки! Те са наследници на преселници от Северозападна България(най-вече тогавашните Видински и Михайловградски окръзи), които са се установили в район Подуене в София!

ПП Ако разглeдаме вашият аватар, то според вашата логика вие, за да си вдигнете самочувствието сте взели назаем колата на някой ваш съсед(то пък една кола)! ;) :)

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 25 фев 2016 20:30

CSKA 78 написа:
Мистри написа:А Вие , госпожа, какви очи говорите за другите, като един от собствениците Ви беше застрелян, друг-подсъдим , няколко "мутри" , висш офицер от ДС,протеже на ДПС , сегашният ви "кандидат собственик" е проект на Ананиева, ДС и впоследствие -мутра.Също подсъдим.Което е лесно доказуемо, за разлика от "Батков ви издържаше с парите на Чорни"-което е просто ухание от един стадион без тоалетни.
А, госпожа ? :lol:

Госпожице, вярно е че ние сме имали всякакви собственици- от индийски милиардери до мултимилионери сметопочиствачи! Но вие единствени сте имали шеф, който е позорно изгонен от България, търсен от Интерпол и имащ досие във ФБР(за американското говорим, а не за ФБР-то у ваше село)! Ето на това се казва 3 в 1, просто вие сте уникум! :lol: :lol:

ПП Неприятният аромат, който усещаш не е от тоалетните на "Армията", а от собствените ти телеса! Но това е нормално за повечето хора живущи в кв. Подуене или Сухата река! :oops: ;)

Госпожице мечопоемка, на стадиона в Парка на свободата ви , не съм стъпвал.Само усещам вонята , която се разнася от вас.За твое сведение , живея до Попа, там съм роден, там са родени родителите ми, и техните и т.н.От мигранти , в София, като теб, е смешно да чакам смислено мнение.Щом си цесекар, значи родителите ти са дошли по ватманска или военна линия в София.А щом се пишеш "армеец", провери къде е Подуене, къде е Редута и прочети нещо за историята на София.Малко останахме софиянците, защото повечето се изнесоха отдавна , а на тяхно място дойдохте опинците.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
galina4

Мнениеот galina4 » 25 фев 2016 23:15

CSKA 78 написа:
galina4 написа:Разбирам, че си потомец на ония посредствени провинциални същества с партийни билети, който започнаха да се преселват масово в края на 50-те години в столицата.
Виждам,схе си голямо комплекскарче и за самочувствие си взел назаем мускулите на Арнолд Шварценегер от "Конан Варварина".

Господжа, аз съм четвърто поколение софиянец! За вас не съм сигурен, май по-скоро сте се преселили в края на миналият век от Северозападна България! Не визирам кв. Христо Ботев, а кварталите и жилищните комплекси "Васил Левски", "Хаджи Димитър", "Сухата река", "Левски-Г" и "Левски-В".
Не съм комплексар и изглеждам горе-долу като на аватара си(с тази разлика, че не съм толкова развит като Шварценегер)!
Прозвището "отборът на народа" трябва да се възприема буквално! "Левски" е отборът, който обединява всички работнически прослойки в обществото, дори най-ниските! В днешно време феновете на този отбор в голямата си част са най-вече от ниските прослойки! Те са наследници на преселници от Северозападна България(най-вече тогавашните Видински и Михайловградски окръзи), които са се установили в район Подуене в София!

ПП Ако разглeдаме вашият аватар, то според вашата логика вие, за да си вдигнете самочувствието сте взели назаем колата на някой ваш съсед(то пък една кола)! ;) :)

Браво на теб! Четвърто поколение софиянец си казваш! И всичките са били цесекари, преди това цеденевисти, а още по-преди чавдарци... Така ли? Не знам какъв е преселническия състав на подуенци, но там наистина имам роднини, които живееха в къща до Слатинската река. Сега там е блоцка на бившето Кремиковци. Те бяха шопи преселници от село Саранци Софийско. А пък моя род включително и аз сме от шопското село Горна баня, сега един от баровските квартали на столицата! Ако говориш за кореняци софиянци, това сме ние шопите, защото София до освобождението си е било чисто шопско село 30% от населението на което са били евреи.
Така че преселнкиците в Подуене са в повечето случаи шопи, но има и доста такива от Орханийско (Ботевградско) както и част оз Шоплука по линията Елин Пелин, Горна Малина, Макоцево!
А твоите родители от кой край са и кога се преселиха по партийна линия в София? Много си скромен и не казваш. Но понеже непрекъснато вкарваш в играта Северозападна България, логично е твеоите корени да са точно от там.
Колата на аватара е моя, купена от покойния ми съпруг през 2010 година! И не става нито да парадирам с нея, нито да си вдигам самочуствието. Ако беше там работата има къде къде по-баровски коли! И апартамента на площад "Възраждане", в който живея е наследствен. Там съм израстнала, учила съм в 33 училичте (втора мъжка гимназоя). Това беше традиционен левскарски район, като надолу след "Опълченска" беше района на коньовичарите, повечето от които бяха привърженици на "Септември" и ненавиждаха ЦДНА. Имаше защо. Нагоре след "Сливница" идваше района на привържениците на железничарския клуб, а след градинката на "Бъкстон" беше района разделен от левскари и слависти. Цеденевисти нямаше или тук таме се намираше по някое момче, чийто татко беше с фуражка. Но те се брояха на пръсти, познавахме се и бяхме приятели с тях!
Вече след 1960 като почнанха да застрояват нагоре по Цариградското шосе кварталите "Изток" и впоследствие "Младост", за да поемат голямото преселение на селските партийни кадри, тогава почнаха да се забелязват и цеденевистите по мачовете. Пък и някъде до 1966 година стадион "Васил Левски" нямаше сектор "Г" и беше в реконструкция, така че там нямаше и помен от ваши привърженици!
И накрая като почнаха да прииждат селяците за да запълнят недостига на ватмани и шофьори в Градския транспорт се оформи окончателно фенската ви маса!
И някъде след 1969 година почнахте с "хореографиите на сектор "Г"! В началото запявахте "Под знамето червеното...", после следваха скандиранията "ЦСКА - БКП"!
Дотук....
Въз основа на предоставени документи Лицензионната комисия на БФС изменя издадения лиценз на "ПФК ЛИТЕКС-ЛОВЕЧ" АД, както следва:
Наименованието "ПФК ЛИТЕКС-ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК ЦСКА-СОФИЯ" ЕАД

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 26 фев 2016 16:39

Канят новото дружество ФК ЦСКА във Висшата лига

„БФС обмисля начин, по който да вкара новото дружество ФК ЦСКА във Висшата лига, ако се стигне до нейното създаване. Това бе потвърдено пред "Тема Спорт" от два независими източника, свързани с футболната централа. В момента се обсъждат няколко варианта, като водещ е този, по който преди няколко години бе спасен Рейнджърс. През 2012 г. шотландският гранд влезе в процедура по ликвидация и бе изхвърлен от Висшата лига с решение на отборите, участници в първенството. Дружеството бе свръхзадлъжняло, но тогава бе създадена нова компания, която изкупи активите и историята на Рейнджърс и на практика го наследи. Разликата с ЦСКА е, че славният шотландски тим започна от нулата в четвърта дивизия, докато идеята при армейците е отборът да бъде вкаран директно във Висшата лига. Копирането на модела "Рейнджърс" бе анонсирано като възможен вариант пред клуба от Гриша Ганчев още през лятото на миналага година. Клубът ще бъде издържан от Ганчев, който и сега инвестира средства в армейците. Също така се обмисля и вариант да бъдат наследени дълговете към НАП, които да бъдат разсрочени във времето и да се чистят постепенно. Това също бе анонсирано от Ганчев през август. ПФК ЦСКА пък почти сигурно ще бъде ликвидирано. Проблемът е как ще се процедира с договора за "Армията" и Панчарево. Той е подписан със старото дружество и прехвърлянето му към новото е сложен процес. По тази линия ще се проведат разговори с държавата в лицето на министерството на спорта. Министърът Красен Кралев вече изрази публично подкрепата си към проекта за Висша лига и се очаква да осигури съдействие по случая с ЦСКА, а не да го докарва само на приказки и позитивни анонси, на каквито се наслушахме в последните месеци.“

ДАЙ БОЖЕ,ДАЙ 8-)
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

Върни се в “Футбол - България”