CSKA 78 написа:galina4 написа:Разбирам, че си потомец на ония посредствени провинциални същества с партийни билети, който започнаха да се преселват масово в края на 50-те години в столицата.
Хубаво е, че като червен привърженик си знаеш историята. Аз бях тактична като ти спестих часта от Краснополянската история на клубчето ти. Та щом отваряш темата за популация, там мургавите са доста повече.
Що се отнася до популацията на потомците с индийски ген, знам че визираш квартал "Христо Ботев", който е населен с мургави, но тий се числи към Враждебна, а не към Подуене!
Виждам,схе си голямо комплекскарче и за самочувствие си взел назаем мускулите на Арнолд Шварценегер от "Конан Варварина".
Иначе можем да спорим кой от двата клуба е градски и кой е квартален:
Господжа, аз съм четвърто поколение софиянец! За вас не съм сигурен, май по-скоро сте се преселили в края на миналият век от Северозападна България! Не визирам кв. Христо Ботев, а кварталите и жилищните комплекси "Васил Левски", "Хаджи Димитър", "Сухата река", "Левски-Г" и "Левски-В".
Не съм комплексар и изглеждам горе-долу като на аватара си(с тази разлика, че не съм толкова развит като Шварценегер)!
Прозвището "отборът на народа" трябва да се възприема буквално! "Левски" е отборът, който обединява всички работнически прослойки в обществото, дори най-ниските! В днешно време феновете на този отбор в голямата си част са най-вече от ниските прослойки! Те са наследници на преселници от Северозападна България(най-вече тогавашните Видински и Михайловградски окръзи), които са се установили в район Подуене в София!
ПП Ако разглeдаме вашият аватар, то според вашата логика вие, за да си вдигнете самочувствието сте взели назаем колата на някой ваш съсед(то пък една кола)!

Браво на теб! Четвърто поколение софиянец си казваш! И всичките са били цесекари, преди това цеденевисти, а още по-преди чавдарци... Така ли? Не знам какъв е преселническия състав на подуенци, но там наистина имам роднини, които живееха в къща до Слатинската река. Сега там е блоцка на бившето Кремиковци. Те бяха шопи преселници от село Саранци Софийско. А пък моя род включително и аз сме от шопското село Горна баня, сега един от баровските квартали на столицата! Ако говориш за кореняци софиянци, това сме ние шопите, защото София до освобождението си е било чисто шопско село 30% от населението на което са били евреи.
Така че преселнкиците в Подуене са в повечето случаи шопи, но има и доста такива от Орханийско (Ботевградско) както и част оз Шоплука по линията Елин Пелин, Горна Малина, Макоцево!
А твоите родители от кой край са и кога се преселиха по партийна линия в София? Много си скромен и не казваш. Но понеже непрекъснато вкарваш в играта Северозападна България, логично е твеоите корени да са точно от там.
Колата на аватара е моя, купена от покойния ми съпруг през 2010 година! И не става нито да парадирам с нея, нито да си вдигам самочуствието. Ако беше там работата има къде къде по-баровски коли! И апартамента на площад "Възраждане", в който живея е наследствен. Там съм израстнала, учила съм в 33 училичте (втора мъжка гимназоя). Това беше традиционен левскарски район, като надолу след "Опълченска" беше района на коньовичарите, повечето от които бяха привърженици на "Септември" и ненавиждаха ЦДНА. Имаше защо. Нагоре след "Сливница" идваше района на привържениците на железничарския клуб, а след градинката на "Бъкстон" беше района разделен от левскари и слависти. Цеденевисти нямаше или тук таме се намираше по някое момче, чийто татко беше с фуражка. Но те се брояха на пръсти, познавахме се и бяхме приятели с тях!
Вече след 1960 като почнанха да застрояват нагоре по Цариградското шосе кварталите "Изток" и впоследствие "Младост", за да поемат голямото преселение на селските партийни кадри, тогава почнаха да се забелязват и цеденевистите по мачовете. Пък и някъде до 1966 година стадион "Васил Левски" нямаше сектор "Г" и беше в реконструкция, така че там нямаше и помен от ваши привърженици!
И накрая като почнаха да прииждат селяците за да запълнят недостига на ватмани и шофьори в Градския транспорт се оформи окончателно фенската ви маса!
И някъде след 1969 година почнахте с "хореографиите на сектор "Г"! В началото запявахте "Под знамето червеното...", после следваха скандиранията "ЦСКА - БКП"!
Дотук....