Новият национален стадион на 4-ти километър

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
puhisamolevski
Контакти:

Re: Новият национален стадион на 4-ти километър

Мнениеот puhisamolevski » 18 фев 2012 19:36

Кашчей написа:
puhisamolevski написа:Лелее, колко простотия има по този свят. Все сте недоволни...ако няма стадион - стадиона ни бил крив. Сега като има реален шанс да се построи - много скъп бил. Вие надявам се знаете, че в модерната правова държава със свободен пазар, парите не седят в една хазна в подземието на замъка. Не може да кажеш "как могат да дадат 200 млн. за стадион, а да не ги дадат за давещите се...".
Стадионът на първо място не е лукс, а инвестиция. На второ място ще е плод на пари и финансиране от консорциуми, корпорации и международни съюзи, няма да излезне от джоба на Бойко. Спокойно, никой няма да е на загуба, стига да се изпълни правилно проекта...
По вашата логика Англия са на огромна загуба от реновирането на Уембли, а Франция за малко да фалира като построиха Стад Сент-Денис...щото нали само по 10 мача на година...

Извинявай, ама да знаеш случайно какви са икономическите показатели на Франция и Англия?Правилно, по-добри от нашите.. в пъти по-добри.И Франция построи стадиона, защото имаше СП там, а не просто така-за кефа на президента си.Тук, като построиха тази чутовна зала - "Арена Армеец", колко значими събития се проведоха за повече от половин година в нея?Колко струва залата и колко издръжката и, защото такова съоръжение не може да остане без отопление през зимата, дори на критичен минимум да е.Защо я скъсиха с няколко метра, което изключи провеждането на лекоатлетически състезания в нея?Нужен ли е още един спортен паметник на София?

ОК, "братска" мамалигарска Ромъния тогава ;)
Подобни съоражения не се строят да се избият за една, две, или пет години. Точно поради тази причина е нужно съдействие от държавата, защото само един много едър инвеститор може да си позволи подобен проект. Държавата става един вид гарант, и затова е важна намесата й.
Ти какво искаш - строят стадиона за 200 милиона, всеки ден се ползва и хоп - напред сме с 150 милиона за половин година...тва не е като да продаваш кукуруз на плажа... :roll:
За скъсяването, ако всичките слухове са истина съм съгласен, но с него и без него - залата е огромен плюс. Ето ти пример - Световната Лига по волейбол според теб колко пари може да донесе на София и страната ни? Не гледай само цените ан билетите - това са тълпи от хора, които идват и харчат пари тук. Това е една прекрасна реклама за развитието на туризма в града - едно значимо събитие може да носи дивиденти години напред. Живот и здраве, ако стане наитсина стадиона един евентуален финал на голям форум или по-значим мач ще донесат милиони в столицата ни.

Организирането на ските сега в Банско излишно ли е?! Знаеш ли колко пари се дават за поддържане на снега и тн? Тези пари се дават, за да се избият. Никой не хвърля на вятъра :!:

ПП: А в интерес на истината, външния дъг на Франция и Великобритания е в пъти по-голям от нашия ;) Не би ли трябвало да си платят дължимото преди да си строят "луксозни" и "излишни" съоражения? :P

PFC Litex написа:
puhisamolevski написа:По вашата логика Англия са на огромна загуба от реновирането на Уембли, а Франция за малко да фалира като построиха Стад Сент-Денис...щото нали само по 10 мача на година...

Замислете се само какви приходи за държавата са един финал за ЛЕ, примерно...

Надявам се не си сериозен в тези сравнения които правиш?
А и Уембли го пълнят на фулл на мач между отбори от чемпиъншип, а нашите водещи отбори не могат да съберат 20К когато играят един срещу друг.

За да приемем финал за ЛЕ или ШЛ, то минималният капацитет който се изисква е 50 000, а за ШЛ вече имат предложение да е 70 000, в този ред на мисли нашия нов национален е замислен за 40 000 та как ще приемем финал според теб и защо си мислиш, че с един финал и край всичко е мед и масло?

galin56, какви 6 мача на година визираш и ако става дума за ЕКТ хайде не смесвай нещата и клубовете да си оправят техните си стадиони.

Не знам защо си решил, че единственият приход от подобно съоражение е продажбата на билети. По тази логика не съм сигурен дали ст."Васил Левски" още се е изплатил, имайки в предвид, че сега не се пълни а преди билетите са били по 50 ст. :roll: :lol:

Съоражение като залата (или новият стадион) отваря вратите на града и държавата, дава безбожно много нови възможности :!:
ТАМ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА "ГЕРЕНА", ГОНЗО ЩЕ ДЪРЖИ В РЪЦЕ КУПАТА ОКЪРВАВЕНА!

http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=46&t=26149

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 18 фев 2012 19:50

puhisamolevski задай си първо въпросът кои ще са основните приходоносители на подобно съоръжение и колко платежоспособни са те. Въобще не броя входните билети, защото разчитайки на тях това вложение няма да се изплати и след 200 години.
Съоражение като залата (или новият стадион) отваря вратите на града и държавата, дава безбожно много нови възможности

София не е България и ще ми е много интересно да споделиш поне две от тези безбожно много възможности които да генерират сериозни приходи чрез новия национален стадион?

За да има човеко-поток в това съоръжение трябва да има ежеседмични събития които да се провеждат на него, освен 7-8 мача на година какво друго предлагаш да привлече хората и те с удоволствие да си оставят парите там за да се глезят?
Последна промяна от PFC Litex на 18 фев 2012 19:53, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 18 фев 2012 19:53

puhisamolevski написа:
Не знам защо си решил, че единственият приход от подобно съоражение е продажбата на билети. По тази логика не съм сигурен дали ст."Васил Левски" още се е изплатил, имайки в предвид, че сега не се пълни а преди билетите са били по 50 ст. :roll: :lol:

Съоражение като залата (или новият стадион) отваря вратите на града и държавата, дава безбожно много нови възможности :!:

На мен пък ми е интересно на какво се смееш толкова? Сигурно на глупостите ти. Изброй ги тия безбожно много възможности освен билети! Освен мач и концерт какво друго ще правиш, и от какво ще печелиш освен билетите? :?
И защо реши че В.Левски се е изплатил? Със сигурност не е. За пореден път повтарям няма държавен стадион/зала, който да е на печалба. Те имат социална функция като болниците,училищата и т.н. Тук не слагам частните стадиони като на Реал, които се пълнят през 4 дена с по 100 000души. Те вече са на огромна печалба.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 18 фев 2012 20:15

Пухи, аз съм ходил на мачове на Васил Левски, още по Татово време, но не си спомням билет от 50 ст.Не знам за кои времена говориш ти?!
Домакинство на СЛ щяхме да получим и без залата, но това е дълго за обяснение към софиянец.И.... защо всичко значимо от спортният живот в България трябва да е съсредоточено в София?
А за нов национален стадион вече си казах виждането.

А и да не забравя...Понеже Франция и Англия имат огромни външни дългове, то заради това е този наплив на икономически емигранти от тези страни към България, която цъфти и върже в икономическо отношение.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 18 фев 2012 20:27

Един нов стадион би бил в огромен +.Може да приема по 5 мача на година и пак да генерира приходи.Може да стане и като туристическа атракция.Както е и в другите страни.Когато няма мачове ще има туристи.Да не говорим,че 99% съм сигурен,че ще има търговски площи,които на това място в столицата през всеки един ден ще генерират печалби.Има ли го този стадион другия път звезди като Мадона,Ейсидиси,Металика,Скорпионс и др. ще пеят точно там,а не по порутените "Българска армия" и "Герена",където ако не те навали дъжд може да ти падне нещо на главата,докато си на мач на любимия отбор или на концерт на любим изпълнител.С такъв стадион ще имаме шансове да приемем мачове от ЕКТ било от групите или от 1/8,1/4,1/2 финали и финали на ЕКТ.ОСвен това ще сме една крачка по-близо до домакинство на Евро или Световно първенство.При добър мениджмънт стадиона ще носи приходи дори и във време без мачове.За тая работа ще се търсят рекламодатели.Нищо чудно да станем свидетели на това,което се случи със спортната зала.Името трябваше да е Арена София,но излязоха "Армеец" с 1 милион лева на година оферта и ето ти смяна на името.С тези пари се осигурява подръжката на съоръжението.С всички останали приходи се формира печалбата.Щом за една зала се намери спонсор да дава 1 милион,какво остава за национален стадион,чието име ще циркулира из много повече държави по света.Със сигурност сумата би била много над милион.

Потребителски аватар
puhisamolevski
Контакти:

Мнениеот puhisamolevski » 18 фев 2012 20:31

PFC Litex написа:puhisamolevski задай си първо въпросът кои ще са основните приходоносители на подобно съоръжение и колко платежоспособни са те. Въобще не броя входните билети, защото разчитайки на тях това вложение няма да се изплати и след 200 години.
Съоражение като залата (или новият стадион) отваря вратите на града и държавата, дава безбожно много нови възможности

София не е България и ще ми е много интересно да споделиш поне две от тези безбожно много възможности които да генерират сериозни приходи чрез новия национален стадион?

За да има човеко-поток в това съоръжение трябва да има ежеседмични събития които да се провеждат на него, освен 7-8 мача на година какво друго предлагаш да привлече хората и те с удоволствие да си оставят парите там за да се глезят?

galin56 написа:
puhisamolevski написа:

На мен пък ми е интересно на какво се смееш толкова? Сигурно на глупостите ти. Изброй ги тия безбожно много възможности освен билети! Освен мач и концерт какво друго ще правиш, и от какво ще печелиш освен билетите? :?
И защо реши че В.Левски се е изплатил? Със сигурност не е. За пореден път повтарям няма държавен стадион/зала, който да е на печалба. Те имат социална функция като болниците,училищата и т.н. Тук не слагам частните стадиони като на Реал, които се пълнят през 4 дена с по 100 000души. Те вече са на огромна печалба.

Не приемайте коментарите ми като подигравка, просто изразявам мнение ;)
Така, по реда на запитванията:
1. Литекс - не ми прави забележки за правописа, особено толкова глупави - грешката ми очевидно беше печатна, а не правописна (има разлика). Още повече, че от много време чета различни мнения във форума и не мога да кажа, че не съм забелязвал доста допуснати грешки от твоя страна. Така или иначе това само измества темата...
2.Прав си, че подобни сгради имат основно социална функция, но това не значи, че не трябва да се строят изобщо...и че не могат да се избият вложените средства.
3. Възможностите са много - организирането на големи събития дава престиж на държавата ни, отваря ни към нови и нови инвестиции. Силно помага и на туризма в региона. Един голям концерт или спортно събитие може да доведе трайни инвестиции в България
4. Не са нужни ежемесечни събития, а две-три големи на година.
5. националният стадион се е избил много, много пъти. Дълги години той е символ на спорта в България. Само за последните 10 години е бил арена на концерти на световно ниво. Ето ти един пример - какви са позитивите от концерта на АСДС, например (или Рамщайн) - а) Билети, част от парите за които отиват за съоражението, б) огромни количества електроенергия, парите за която отиват в българската икономика; в)Пари за общината за покриване на разходите за охрана и организация; г)стимулиране на икономиката на града от чужденци, които посещават събитието; д) стимулиране на търговската дейност около мястото на събитието; е)повишаване (многократно) на цените на имоти в близост до съоръжението; ж) градът повишава реномето си, потвърждава статута си на столица; з)Това води и до много бъдещи инвестиции.
6. Гореизброените са примери от един елементарен концерт. А какво да говорим ако става въпрос за мултимилионен финал за ЛЕ или, дай Боже ШЛ? Още повече, че ще се отворят и много магазини/заведения и т.н. в и около стадиона - допълнително поле за развитие на търговията в общината.
7. София не е България, но София е център на България. София е концентрацията на основните функции на държавата, София е мултимилионен, метрополитен град, голяма и значима европейска столица. Инфраструктурата до града позволява подобни събития да бъдат добре обслужени и посетени. Огромната конецнтрация на хора, движението и обмена на пари и стоки - всичко това са фактори, които облагодетелстват подобно съоръжение. За това се строи в София, а не в Ловеч.

Потребителски аватар
puhisamolevski
Контакти:

Мнениеот puhisamolevski » 18 фев 2012 20:39

Кашчей написа:Пухи, аз съм ходил на мачове на Васил Левски, още по Татово време, но не си спомням билет от 50 ст.Не знам за кои времена говориш ти?!
Домакинство на СЛ щяхме да получим и без залата, но това е дълго за обяснение към софиянец.И.... защо всичко значимо от спортният живот в България трябва да е съсредоточено в София?
А за нов национален стадион вече си казах виждането.

А и да не забравя...Понеже Франция и Англия имат огромни външни дългове, то заради това е този наплив на икономически емигранти от тези страни към България, която цъфти и върже в икономическо отношение.

Като не можеш да дадеш ясен отговор - измести темата и се хвани за (очевидно саркастичния) коментар за 50 стотинки. Уважавам мнението ти. Наистина не мисля, че всичко трябва да се концентрира в София. Но ти първо беше против изобщо, а сега си против да е в София?!
В крайна сметка това може да донесе само добро. Не знам как е възможно да се съпротивлявате...
Ще е прекрасно да имаме по един такъв стадион във всеки голям град, то си е напълно възможно. Важно е местната администрация и власт да поеме инциативата. Обичам България и всяко едно кътче на прекрасната ни родина, но чисто икономически най-развит град е София. За това тези неща се концентрират тук.
Благодарение на комунистическото ни робство, тук, както и във всички страни от Източния блок след падането на Стената всичко се концентрира в един град. Това е моделът и за съжаление още дълго време ще бъде. Плод е на много фактори - инфраструктура, урбанизация, принудително жителство и т.н.

Впрочем, това е и основната причина да има безумното разделение столичани vs. прочинциалисти... :roll:
Последна промяна от puhisamolevski на 18 фев 2012 20:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 18 фев 2012 20:40

puhisamolevski написа:
Не приемайте коментарите ми като подигравка, просто изразявам мнение ;)
Така, по реда на запитванията:
1. Литекс - не ми прави забележки за правописа, особено толкова глупави - грешката ми очевидно беше печатна, а не правописна (има разлика). Още повече, че от много време чета различни мнения във форума и не мога да кажа, че не съм забелязвал доста допуснати грешки от твоя страна. Така или иначе това само измества темата...
2.Прав си, че подобни сгради имат основно социална функция, но това не значи, че не трябва да се строят изобщо...и че не могат да се избият вложените средства.
3. Възможностите са много - организирането на големи събития дава престиж на държавата ни, отваря ни към нови и нови инвестиции. Силно помага и на туризма в региона. Един голям концерт или спортно събитие може да доведе трайни инвестиции в България
4. Не са нужни ежемесечни събития, а две-три големи на година.
5. националният стадион се е избил много, много пъти. Дълги години той е символ на спорта в България. Само за последните 10 години е бил арена на концерти на световно ниво. Ето ти един пример - какви са позитивите от концерта на АСДС, например (или Рамщайн) - а) Билети, част от парите за които отиват за съоражението, б) огромни количества електроенергия, парите за която отиват в българската икономика; в)Пари за общината за покриване на разходите за охрана и организация; г)стимулиране на икономиката на града от чужденци, които посещават събитието; д) стимулиране на търговската дейност около мястото на събитието; е)повишаване (многократно) на цените на имоти в близост до съоръжението; ж) градът повишава реномето си, потвърждава статута си на столица; з)Това води и до много бъдещи инвестиции.
6. Гореизброените са примери от един елементарен концерт. А какво да говорим ако става въпрос за мултимилионен финал за ЛЕ или, дай Боже ШЛ? Още повече, че ще се отворят и много магазини/заведения и т.н. в и около стадиона - допълнително поле за развитие на търговията в общината.
7. София не е България, но София е център на България. София е концентрацията на основните функции на държавата, София е мултимилионен, метрополитен град, голяма и значима европейска столица. Инфраструктурата до града позволява подобни събития да бъдат добре обслужени и посетени. Огромната конецнтрация на хора, движението и обмена на пари и стоки - всичко това са фактори, които облагодетелстват подобно съоръжение. За това се строи в София, а не в Ловеч.

Ти в кой свят живееш и в коя държава??? :mrgreen: Такива мнения ме разсмиват от сърце...
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 18 фев 2012 20:44

Относно това:

Дали ще е голям проблем за България, ако не всичко значимо е съсредоточено в София?
Даже и СК в Банско ви бърка в очите, но от там не са виновни, че предлагат по-добри условия от Витоша.

Би ли ни осведомил колко зрители са посетили последните 10 мача на националният ни отбор по футбол в София?Дали надвишават бройката, посетили последните 10 мача на Ботев Пд примерно..или на Лудогорец?
Наистина ли не усещате, че пълен на 1/4 стадион или зала, независимо от бройката, изглежда повече празен /празна / отколкото пълен/пълна/?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
puhisamolevski
Контакти:

Мнениеот puhisamolevski » 18 фев 2012 21:06

Кашчей написа:Относно това:

Дали ще е голям проблем за България, ако не всичко значимо е съсредоточено в София?
Даже и СК в Банско ви бърка в очите, но от там не са виновни, че предлагат по-добри условия от Витоша.

Би ли ни осведомил колко зрители са посетили последните 10 мача на националният ни отбор по футбол в София?Дали надвишават бройката, посетили последните 10 мача на Ботев Пд примерно..или на Лудогорец?
Наистина ли не усещате, че пълен на 1/4 стадион или зала, независимо от бройката, изглежда повече празен /празна / отколкото пълен/пълна/?!

Ама какъв е този компкелс - кога аз съм казал, че всичко значимо трябва да е в София?! Кога аз съм казал (или намекнал), че Банско ми е трън в очите?

Гордея се с това, че имаме такъв прекрасен зимен курорт и че той е домакин на толкова голям форум. Ако се интересувах повече от ски най-вероятно щях да го посетя. Причината за зрителите да си мислите така е защото нямате възможността. Като сте толкова големи фенове - елате в София една група 5-6000, кажете "това би било 1/8 от публиката ако мачът се играеше в Пловдив" (или Варна, Бургас, примерно) и покажете колко сте.

Да не говорим, че вие сте си виновни да нямате стадиони. Във Варна замразиха проекта за един прекрасен обект само заради пречки с местната администрация. В Пловдив един от най-хубавите стадиони в страната седи в разруха само поради липса на инициатива. Избирайте си по-добри политици (а не комунисти) на местно ниво - там поне е по-лесно :idea:

Върни се в “Футбол - България”