Защо в Италия може, а у нас - не? Конспирации.

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Защо в Италия може, а у нас - не? Конспирации.

Мнениеот metodito » 30 ное 2011 11:27

Viktor4o_Rs написа:Никой не е казал подобно нещо, не ни извъртай думите ;) Ето, аз ти казах например, че Славия - Локо (Сф) беше уговорен. Появиха се съмнения и че Локо (Сф) умишлено са загубили с 0:4 от Черноморец. Някой се усъмняват в победата ни над ЦСКА на Армията, макар че аз дълбоко не съм съгласен с това. Тоест може и да се намерят 10-тина мача общо, дори малко повече, които са съмнителни, но да се търси уговорка във всеки, не мога да приема ;)

Във всеки мач- не. В тези, които трябва само.
Позицията ми е, че има толкова много... съмнителни резултати и срещи, че това влияе на крайното класиране и представянето на отборите ни в ЛЕ е доказателство за това.
Класирането в края не е обективно и в Европа често излизат не най-добре подготвените отбори. Постигнатото от тях не е на база на реално конкурентно противопостяване. И тук не става дума за това, че разликата между бедни и богати отбори е голяма, а и спортно-технически не е! Аз съм на мнение, че, ако всичко беше чисто и прозрачно, шампионът на България нямаше да се определя измежду три отбора всяка година и разликата между "Левски" и Видима да речем не е като Реал Мадрид и Райо Ваекано примерно или Глазгоу Рейнджърс и Куин ъф дъ Саут, че да говорим за несъотносима класа или ала-бала.
Румънците бяха забуксували яко преди години и подобно на нас имаха два отбора в Европа. Днес румънското първенство не е състезание с два коня и се вижда резултата. Те всяка година имат по един участник в ШЛ и по 2 в групите на ЛЕ и то различни отбори. Белгийците нямат спечелен трофей от Европа в последните години, но изкарват всяка година различни отбори, които не се справят лошо.
Тоест - статуквото в А група е изкуствено създадено - чрез манипулиране на мачове, съдии, играчи. Колко са те - много или малко? Достатъчно са. Не е естествено в нашите условия - сравнително неголеми разлики между клубовете - в техническо и финансово състояние - за 20 години да имаме 4 отбора само ставали шампион. И това не е случайно. И представянето на отборите ни в Европа - това че оставаме извън групи почти всяка година е свързано с това.

А, и като говоря за това не давайте примери с Испания и Германия, или Англия. Не с тях може да се равним. В най-добрият случай ми се иска да може да правим съпоставка с белгийското, но по-скоро се равним с австрийското, да речем.
Не и със сърбите защото А група е по-равностойна от Суперлига.

daniel875
Контакти:

Re: Защо в Италия може, а у нас - не? Конспирации.

Мнениеот daniel875 » 30 ное 2011 12:52

metodito написа:ОК, пич, всичко е цветя и рози. Няма нищо миризливо в тази А група тази година. Играят се "чисти" мачове, всички футболисти играят като лъвове срещу противника, треньорските смени нямат нищо общо с класиране, очаквания и резултати. Въобще да се зачудиш защо за 4 години имаме две участия в ЛЕ - говоря въобще за бг клубове.
Това е едно от най-миризливите първенства в Европа! И никой не може да ме убеди в противното.

А нещата в "Левски" как ти се струват? Кадрова криза просто? Лош материал? А Батков е българското лице за феърплей на България. А титаните?
Защо сърби и българи се препъват в опитите си да влязат в някакъв клубен формат в последните години? Лош късмет? Липса на финанси?
Брех тея украинци и румънци! Че и хърватите и словаци колко пък толкова са силни...?
А в ЛЕ има и словенци...

Виж как се манипулират мачове в Англия, Испания, Германия и чак след това Италия и Франция. Е, ако това не е яко пране на пари, не знам какво друго може да е.
Методи, едно време не беше по - различно, но тогава нямаше такива глупости като "Еврофутбол". Мачовете се уговаряха с вагон жито, стадо овце и т.н. Класическа договорка, какво ще кажеш? Всички обаче бяха доволни.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Върни се в “Футбол - България”