Манталитетът на българския фен!!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Re: Манталитетът на българския фен!!

Мнениеот Rivaldo10 » 27 ное 2011 16:42

slavia_forever, можеш ли да ми разясниш, колко публика сте събирали преди 30,40 и 50 години, предполагам си добре запознат с историята на отбора и феновете ви. От доста време търся отговор от славист на този въпрос и се надявам, че сега ще получа отговор.
Предполагам, че това ми питане се вписва в темата. :?
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 27 ное 2011 16:43

И тук ще се намеся аз. Говорите ми, че че трябвало да гледаме един коя си агитка за пример. За пример може да погледнем феновете на Ботев, чийто отбор играе във В група , но те пак продължават да гоподкрепят и да са с него навсякъде. Пари за хореографии не са взимани от ръководството. Има си сметка за феновете на ЦСКА, които могат да даряват каквато искат сума. Някои дават по 5лв, други 10, трети 50, но и не се споменават тези момчета, наречени "хулигани, наркомани и какви ли още не", които дават много повече за да може да има атмосфера, да има транспаранти,които да изразяват нашата позиция, за да има списанието, което е безплатно с цел да се образоват някои хора и да разберат за какво са на стадиона, за да може сектора да изглежда така както беше на мача с Литекс. Тогава точно 2 дена на адския студ мръзнахмеи все пак се направи тази хореография. Наемането на залата беше само 100лв, което също не е малко. Запиротехниката също се дават пари. Всички тези момчета също работят и учат, но все пак успяват винаги да са с отбора и да помагат с каквото могат. Да, те се лишиха от едно море за 5 дена, за да подкрепят отбора си в Румъния и където трябваше в Европа предната година.Но там не бяха тези хора, които мрънкат и недоволстват из нета. Да не споменавам едни момченца, които са на 12 ГОДИНИ и които отделиха по 20 лв за членска карта, 10 лв за билет и 30 лв за суитчер и то за 1 ден. Това са 60 лв от деца на 12 години. Да не би родителите им да им дават джобни по 100 лв на ден? И не става въпрос само за феновете на ЦСКА, тези на Левски също направиха фонд, в който се даряват пари и всеки може да помогне. Тук вече опира до желанието на всеки един от нас дали иска да подпомогне развитието на сектора си,/ащото е най-лесно да кажеш: Не ви се получи хореото, трябваше да е така, а не еди как си" , но поне да си помогнал с нещо и чак тогава можеш да даваш акъл кое как трябвало да бъде. А относно последните инциденти в сектора ни на дербито бяха заради 2 момичета, които се сдърпаха за косите. заради тях бяха и 2-та боя, на които не знам защо се обърна толкова много внимание. Но проблема в нашия сектор е, че има хора, които прибират пари от ръководсството, дадени за хореографии, които след това така и не се виждат или се виждат но в отсрещния сектор.. Затова и се създаде специално Офанзива и смятам, че се вижда каква е разликата.. в сравнение с миналата година.А причните за непосещаемостта на мачовете са толкова изтъркани и смешни, че няма какво да коментирам. Имаш ли наистина желание- ще има и начин. И аз си имам някакви ангажименти, не работя, наще ме финансират, но успявам да съм на мачовете на отбора си, така са и другите,които подкрепят и обичат ЦСКА. Все пак да не забравяме, че и те са хора, които учат, работят и т.н. и с нищо не се различават от тези хора, които се оправдават.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 27 ное 2011 16:49

Вторият бой беше заради една запалена седалка ! ;)
Както и да е!!И аз не знам кво толкова се обръща внимание на два шамара!!

Нито ги обичам сърбите, нито нищо, просто те са най-подходящият пример, защото там ги има всичките тези тривиални и малоумни причини , които се изтъкват тука за неходене на мач, ама си имаше 42 000, въпреки слабото им първенство, "хулиганите" и ниските доходи!!???
Изображение

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 27 ное 2011 17:51

cska_90 написа:1.A значи все пак не сте плащали по 10 лв?? :lol: :lol:

С Берое например съвсем скоро през седмицата, платихме и повече за да отидем до Стара Загора с личните си автомобили.
cska_90 написа:2.Каза, че при нас едните стояли по-вляво-еми нормално-при вас не е ли така??? И вие(демек агитката) седите по-встарни или бъркам!!

Ами не е същото. Във всеки домакински мач има публика, която си ходи само на трибуните и си гледа мача. Това го има навсякъде. Защо изместваш темата? Много добре знаеш, че разделението, за което говоря е разделение на фенските маси!
cska_90 написа:3.Не се биете щото сте 50 човека- като се съберете 5000 -тогава ми говори

И тук логиката ти куца, не само защото не сме 50 човека, а защото аз виждам и агитки като тази на Берое и тази на Етър, където не съм видял бой между тях си до момента или поне не се сещам, а публиката на Берое мисля, че тази година имаше рекорд за домакинска посещаемост.
cska_90 написа:4.Нахлуването в Мездра си беше напълно нормално предвид уговорения мач-поне има изказана позиция

Това, че мачът е уговорен (естествено вие "доказахте" това, както ние мача с Локо Сф, където НЕ нахлухме), прави нахлуването ви позволено и ненаказуемо, така ли?
cska_90 написа:5.Мятането на факли и бомбички по пистата не виждам какво лошо има в това-пусни си дербито от снощи и виж дали и там няма??

Имат ли значение забраните за вас, или вие знаете, че не подлежите на наказания и затова го правите?
cska_90 написа:6.Хорео на мача за купата нямаше,защото Офанзива още не беше създадена в този й вид и нещата още се изчистваха!!

Е, за мача със Славия преди дни вече имахте каса на "Офанзива", но нямате 10 лв. за билет. Събрахте само за тапет.
cska_90 написа:Други въпроси?

Да. Верността на публиката на ЦСКА с 10 лв. ли се измерва? Одобряваш ли боя между феновете на ЦСКА и в това ли се измерва подкрепата за отбора? Трябваше ли съобразно правилника да ви изхвърлят от "А" група за това, че нахлухте в Мездра и даже в Ловеч миналия сезон, когато бяхте минали загражденията и бяхте на пистата? Карате ли се, обиждате ли се и обвинявате ли се по форумите, в частност в този форум за посещаването/непосещаването на мачовете и за раздвелението между фракциите? Свързано ли е всичко изброено дотук с манталитета на феновете ви и това ли е примера, който трябва да давате на децата, за да дойдат на стадиона?
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 27 ное 2011 18:18

slavia_forever написа:Да. Верността на публиката на ЦСКА с 10 лв. ли се измерва? Одобряваш ли боя между феновете на ЦСКА и в това ли се измерва подкрепата за отбора? Трябваше ли съобразно правилника да ви изхвърлят от "А" група за това, че нахлухте в Мездра и даже в Ловеч миналия сезон, когато бяхте минали загражденията и бяхте на пистата? Карате ли се, обиждате ли се и обвинявате ли се по форумите, в частност в този форум за посещаването/непосещаването на мачовете и за раздвелението между фракциите? Свързано ли е всичко изброено дотук с манталитета на феновете ви и това ли е примера, който трябва да давате на децата, за да дойдат на стадиона?

Ако имаше полиция, а не няква охранителна фирма едва ли шяхме да сме нахлули. Проблема беше в организацията на полицията .А за разделението като не знаеш, по добре не коментирай, щото за теб, ако 2 шамара са бой-няма какво да кажа. Бой в агитката не е имало-само леко спречкване. Пък и малко по малко, всичко ще си дойде на място. А и тук не става въпрос за 10 лв, защото по гостувания даваме много повече от 10 лв и сме пак най-много, следователно е смешно да ми се казват глупости от сорта, че любовта към ЦСКА е 10лв. В случая имаше бойкот, както мин. година, когато една част от феновете не посещаваха домакинските мачове.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 27 ное 2011 18:39

slavia_forever написа:Да. Верността на публиката на ЦСКА с 10 лв. ли се измерва? Одобряваш ли боя между феновете на ЦСКА и в това ли се измерва подкрепата за отбора? Трябваше ли съобразно правилника да ви изхвърлят от "А" група за това, че нахлухте в Мездра и даже в Ловеч миналия сезон, когато бяхте минали загражденията и бяхте на пистата? Карате ли се, обиждате ли се и обвинявате ли се по форумите, в частност в този форум за посещаването/непосещаването на мачовете и за раздвелението между фракциите? Свързано ли е всичко изброено дотук с манталитета на феновете ви и това ли е примера, който трябва да давате на децата, за да дойдат на стадиона?

Естествено, че не- не са проблем конкретните 10 лв-а безумието да сложиш такава цена в такъв мач, в такъв ден и час!! Много хора нямаха възможност да отидат конкретно на тоя мач, други го бойкотираха- аз лично бях пред стадиона, но не влезнах не заради 10 лв, а заради неотложна работа излязла в последната секунда!!Иначе щях!! А затова, че не са проблем 10 лв говори факта,ч есъщите тези хора-които не бяха на мача -кой заради ангажименти, кой заради бойкот дадоха 30 и нагорев лева само няколко дена по-рано за мача в Ловеч, да не говоря,че дадоха 100+ за мача в Румъния-сам може да си представиш колко е безумното твърдението ти!!Това беше просто позиция против гаврите на БФС-никой не може да ме убеди,че е нормално в сряда да има мач от 13:30-я виж в Евроап кога игратя мачовете през седмицата-да уикенда може и да има мачове и от 12 на обяд-но през седмицата няма мач преди 8!!
Незнам дали е трябвало да ни изхвърлят-но ВАС трябва-заради това, че нямате осветление и ни лишавате от това да можем да подкрепим отбора си -като се налага да играем по обяд-да затова съм сигурен,че трябва или да ви задължат да си направите или да ви изхвърлят!!
Разделението стана за добро и незнам защо изобщо го коментираш!!В момента секторът е на 90% обединен-това че 10тина души се опитват да го играят сечено не ни прави разделени!!
Прословутите бойща-първия нз защо стана-явно е заради момиче както каза С. , а втория стана на метри от мене заради някакъв никому неизвестен филмар,които реши да прави проблем за една НЕВОЛНО запалена седалка от факлата и тръгна с юмруците-е най-нормално беше да му се вкарат два шамара!!
Изображение

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 27 ное 2011 18:47

А, да. Трябва да се отбележи как стадиона на Славия получава без проблем лиценц, при условие, че нямат НИЩО. А за нас се направиха..и бяха големи мъки.

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 27 ное 2011 19:27

cska_90 написа:Били там - :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: - и колко сте бе -35 човека- :lol: :lol: :lol: :lol: !! Страшно много сте!

Искрено ви пожелавам 15 години без никакви успехи, продавани мачове и т.н да ви видим вие колко ще сте.
Видя се миналия сезон след поредица от слаби мачове, че бяхте 300 човека.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
Офтопик:
[wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 27 ное 2011 20:10

Red_Girl написа:

Ако имаше полиция, а не няква охранителна фирма едва ли шяхме да сме нахлули. Проблема беше в организацията на полицията .А за разделението като не знаеш, по добре не коментирай, щото за теб, ако 2 шамара са бой-няма какво да кажа. Бой в агитката не е имало-само леко спречкване. Пък и малко по малко, всичко ще си дойде на място. А и тук не става въпрос за 10 лв, защото по гостувания даваме много повече от 10 лв и сме пак най-много, следователно е смешно да ми се казват глупости от сорта, че любовта към ЦСКА е 10лв. В случая имаше бойкот, както мин. година, когато една част от феновете не посещаваха домакинските мачове.

Понеже те познавам и лично и знам, че си интелигентно момиче в реалния живот. Питам те, трябваше ли по правилата ЦСКА да бъде изхвърлена от "А" група за нахлуване? Бой с два, три или няколко шамара - къде е разликата? Къде е границата ТОЧНО с боя? Става въпрос за манталитет, половин манталитет, 1/3-та манталитет или за какъв точно манталитет?! Колко според теб щеше да бъде публиката ви, ако нямахте титли поне 5 години?! Било то и с не знам колко разделени фракции, биещи се по между си, защото аз когато съм ходил по стадионите на собствени разноски, родителите на доста от вас ("обединените" в името на ЦСКА) са били още тийнейджъри.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 27 ное 2011 20:17

cska_90 написа:Разделението стана за добро и незнам защо изобщо го коментираш!!В момента секторът е на 90% обединен-това че 10тина души се опитват да го играят сечено не ни прави разделени!!

10 човека? :shock: :lol: Ама ти сериозно ли?
cska_90 написа:Прословутите бойща-първия нз защо стана-явно е заради момиче както каза С. , а втория стана на метри от мене заради някакъв никому неизвестен филмар,които реши да прави проблем за една НЕВОЛНО запалена седалка от факлата и тръгна с юмруците-е най-нормално беше да му се вкарат два шамара!!

Това няма да го коментирам! Нека всеки сам да си отговори, защо са безредиците и разделението в червения лагер! :?

Върни се в “Футбол - България”