Какво направи Вальо Михов за българския футбол ?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Какво направи Вальо Михов за българския футбол ?
"'Ба ли му ма'ата, Баце?!"...

Презирайки всеобщото израждане
и всекидневно борейки се за насъщния,
до следващото си прераждане
ви гарантирам - аз ще бъда същият!!!
и всекидневно борейки се за насъщния,
до следващото си прераждане
ви гарантирам - аз ще бъда същият!!!
Вярно, има такава работа. Не мога да разбера откъде все печели джакпота на Еврофутбол. Той е казвал, че никога не играе сам, а в комбина, но тази комбина явно е много навътре в нещата. Между впрочем помните ли, че преди осем или девет години бяха попитали Михов за мач на неговия бивш отбор "Академик" Свищов как така е спечелил мач от "В" група през 1999 или 2000 година беше с 12:0 срещу забравих кой отбор, и той каза "Срещу честните - честно, срещу мръсниците - мръснишки", иначе нямало как да оцелееш в октопода български футбол. Истина е.
Не знам, моето мнение за Валентин Михов е повече положително, отколкото отрицателно. Това за трансферите и комисионните за Любо, Ицо, Емо и тем подобни не го знаех, но помня, че беше президент на БФС, когато се класирахме за САЩ"94, помня, че веднага след това подаде оставка, защото нещо се били разбрали с Данов. Какво, кога, как не разбрах? Помня, че създаде Лигата, благодарение на нея тръгнаха доста мачове през последните тринадесет сезона от нашия шампионат, администрира се Купата на страната - тя стана доста интересен турнир. Всяка година има по няколко благотворителни акции, не забравяйте анкетите за най - добри изпълнители след края на всеки сезон, някои казаха за парите от ТВ права. Не знам, все си мисля, че добър или лош той е доста добър ръководител в организационно отношение, при него нещата са предварително планирани, наясно е с материи като счетоводство, мениджмънт. Възможно е да се прави на по - умен, отколкото е, но кажете един ръководител в България, който да е по - добър?
Няма ръководител в света, който да е честен - Аниели, Берлускони, Морати, Краньоти, Перес, Санс, Лапорта, Глейзър, Абрамович, Бекенбауер... Няма.
Не знам, моето мнение за Валентин Михов е повече положително, отколкото отрицателно. Това за трансферите и комисионните за Любо, Ицо, Емо и тем подобни не го знаех, но помня, че беше президент на БФС, когато се класирахме за САЩ"94, помня, че веднага след това подаде оставка, защото нещо се били разбрали с Данов. Какво, кога, как не разбрах? Помня, че създаде Лигата, благодарение на нея тръгнаха доста мачове през последните тринадесет сезона от нашия шампионат, администрира се Купата на страната - тя стана доста интересен турнир. Всяка година има по няколко благотворителни акции, не забравяйте анкетите за най - добри изпълнители след края на всеки сезон, някои казаха за парите от ТВ права. Не знам, все си мисля, че добър или лош той е доста добър ръководител в организационно отношение, при него нещата са предварително планирани, наясно е с материи като счетоводство, мениджмънт. Възможно е да се прави на по - умен, отколкото е, но кажете един ръководител в България, който да е по - добър?
Няма ръководител в света, който да е честен - Аниели, Берлускони, Морати, Краньоти, Перес, Санс, Лапорта, Глейзър, Абрамович, Бекенбауер... Няма.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
евалла Баце,голем си 
- TPAKTOP
- Контакти:
Абе хора Вальо Михов беше един от малкото доблестни мъже в БГ футбола като цяло! Повечето хора са пристрастни защото е работел и симпатизира на ЦСКА но нека погледнем реално на нещата! Ето например той отговаряше за организацията на турнира "Купата на България" той организираше финала за "Суперкупата на България" за който събираше средства от приятели и ходеше да се моли като просяк по разните фирми за спонсорство! Той беше човека който се сети че футболните ветерани мизерстват! На времето когато футбола не беше за пари а просто за публиката тези футболисти не са вземали кой знае колко повече от обикновенните хора. Не са имали възможността да спестяват огромни суми по банките и т.н. Който след това се е преквалифицирал на треньор е вързвал двата края а другите? Представете си на фона на пенсиите в нашата държава колко би взимал бивш футболист само с 17 години трудов стаж?
Сега аз лично познавам двама легендарни футболисти които работят като охрана по разни обекти и мръзнат защото великите Левски, ЦСКА, Локо Сф, Славия и т.н не се сещат за тях! При провеждането на първия благотворителен търг имаше един бивш футболист от ЦСКА за съжаление в момента не мога да се сетя името му(като се сетя ще го напиша) които от 10 години не бил гледал телевизия и парите му недостигали да се нахрани като хората. разчитал единсвено на обичта на комшии и фенове които го помнили като футболист. Така ли трябва да се отнасяме с емблемите на БГ футбола? Е Вальо Михов искаше да го промени и успя да направи много неща за тях! Поне както се казва търга остана като традиция и се провежда всяка година около коледа! Човек който твърди че Михов не е направил нищо за футбола не би трябвало да се възприема като футболен фен въобще!
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата
Багер , тука като че ли малко не си прав според мен ... Това , че някой е станал футболист не означава , че държавата или клуба трябва да поемат бъдещето му в свои ръце. То и преди 1989 година футболистите взимаха в пъти повече пари от обикновените хора , за след това е ясно. Ама стават на 30/35 години и какво ? Били си похарчили заработените до тогава пари и някой трябва да им дава нови. Няма логика ... Били се хванали като пазачи или таксиметрови шофьори ... И защо не , питам аз ? Те да не би да са с три крака или с по четири ръце , та да са нещо по - различно от останалите люде. Това се казва пазар на труда ... За каквото си учил , това и ще работиш. А футболистите затова получават големите си заплати сега , докато играят , та да могат да оцеляват след това. Ама след това те пак са хора и не би трябвало да са привилегировани. Като не могат да работят във футбола , да си намерят друга професия ... А професии много. Акцентът на въпроса съм го поставил на това какво е направил Вальо Михов за футбола , не за пенсионерите във футбола. А за мен той не е направил нищо запомнящо се за службите , които е заемал. Дори и за последната , като шеф на ПФЛ , какво направи там за благото на българския футбол , за което ще можем след години да кажем - "Ето това го направи Вальо Михов и оттам тръгнахме нагоре"... Купата на България има много по - голяма история и не той я е създал. Суперкупата се оказа не толкова атрактивна , щото по това време БГ отборите играят квалификации за ЕКТ ... За мен Вальо Михов е едно много рекламирано и надувано НИЩО. Това да си на ТИ с всички не те прави добър ръководител ... Напротив , за да постигнеш нещо , то трябва и да настъпиш някой по мазола , неизбежно е. А Вальо Михов просто си изживя страхотно живота покрай футбола и нищо не направи , за да му помогне той да се развие и да не стои на едно място. Шансове да го направи е имал достатъчно ... 
Върни се в “Футбол - България”