Аз отдавна съм си изградил мнение за добър формат:А група 12 отбора последните 3 изпадат директно а първите три от ОБЩАТА Б ГРУПА влизат директно,прави се плейоф по примера на група от ШЛ,т.е 8 и 9-ти от А група и 4 и 5 от Б група с разменено гостуване всеки срещу всеки и накрая двата отбора победители в тая импровизирана група печелят участието си в А група от следващия сезон,така може да се получат какви ли не врътки може да изпаднат 5 от А,може само 3-те сигурно и т.н.Б група да е с 20 отбора и да изпадат 4 директно и 2 да играят бараж за оцеляване,за мен този вариент е добър защото:И в двете групи ще има интрига и почти всеки ще се бори за нещо (оцеляване,влизане,евро участия) а не като сега от източната може да няма изпадащ(освен Родопа) и почти няма интрига за отборите след 4 място......
Няма смисъл от А група да изпадат само един и един да играе бараж,така ще има пак 6-7 отбора като Славия да нямат цел и само да дават мачове на кого ли не,а и Б група ако е 20 отбора само един да влиза и един бараж.........не се връзва иначе беше крайно време да се намали А групата ни и да се слеят двете Б групи!
А догодина каква А група се очертава : Своге,Мездра,Несебър,Банско,Академик/Каварна, ужас пак ще има рекордна посещаемост