Софийските и провинциалните отбори

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Мистри

Re: Софийските и провинциалните отбори

Мнениеот Мистри » 06 юни 2015 22:16

Кашчей написа:
Мистри написа:
Кашчей написа:
Мистри написа:Само да ти кажа, че спортните обекти, стадионите , земята под тях, са изключителна общинска или държавна собственост.Някои отдадени на концесия.Надали това ти говори нещо,но ще ти дам пример.Повечето сгради-жилищни,след 1950 г. са построени на държавна или общинска земя , което си е почти едно и също.Предполагам и твоята панелка.Общината, респективно държавата не получава нищо -нито наем нито аренда , за тях.Но не ги и продава на собствениците.Ако можеш, обясни си сам продължението.Ако не-и да ти го обясня, няма смисъл.

Без да ти поправям куотето-аз притежавам собственост, но не върху земята, а само на нещо, построено върху нея, което не е едно и също. Ако сега Общината реши да строи друго тук,нямам право на поземлено обезщетение, на каквото имахме право, преди да отчуждят имота и да построят блока.

Е това ти казах и аз.Имаш въздушна кула.
Не разбрах какво ми поправяш?
Утре, ако недай Боже, тресне земетресение, какво ще правите хиляди , с "право на строеж, на общинска земя"?
Същото е и с базите и стадионите.
На Левски стадиона е построен на земя , дарена от СОБСТВЕНИК, но в последствие-ОДЪРЖАВЕНА!
И? Конституция?

Аз знам какво имам и не проявявам излишни претенции. Тъпо е в самата тема да се говори за нещо, което сега е незаконно, просто защото сме в ЕС. Много фенове не отчитат тази дребна подробност, а тя не е маловажна, когато стане реч за държавна помощ.

Знаеш ли в какво трябва да е държавната помощ?
Закриване на "професионалния футбол" и разследване на начина на придобиване на спортните, в частност футболни дружества от частни лица.Но това няма да стане.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 юни 2015 22:24

Мистри написа:Знаеш ли в какво трябва да е държавната помощ?
Закриване на "професионалния футбол" и разследване на начина на придобиване на спортните, в частност футболни дружества от частни лица.Но това няма да стане.

Мдаа....това ще е чудесно. Ще е любопитно да видя как се развиват само на квартален принцип някои отбори (имена не споменавам) 8-)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 06 юни 2015 22:41

diplomat написа:
snakyy написа:Ей богу преди 89-та имаше ли частен отбор и колко чужденци имаше въобще в некой отбор?

Ама пак бяхте на държавна хранилка, що не се оплаквахте, бе? Що не се оплаквахте, че двата софийски "гранда" се бутат от държавата най-много, а другите кучета ги яли??? Ебем ви у двойните аршини...

Защото са гнусни комунистически отборчета.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 06 юни 2015 22:41

Кашчей написа:
za nas e toj religiq написа:
Кашчей написа:
doktora25 написа:Твърдо ЗА държавните пари във футбола, но съм съгласен, че не трябва да бъдат давани за чужденци. За "конвертируеми" български момчета обаче съм съгласен.

Ти верно ли?! Държавните пари във футбола, а здравните и пенсионни осигуровки да хвърчат нагоре, защото държавата има пари за футбол, но не и за здраве!?!

Спорта не е ли здраве, възпитание, дисциплина :?
Ти си рядък феномен, вместо да ти помага многото мозък май ти пречи да разсъждаваш :lol:

Аз ли имам грешни спомени, или общинарите в Пловдив отказаха да гласува преди 3-4 години едни 2 милиона за спортни площадки в града?
Не бъркай парите за масов спорт, с парите за професионалния спорт-две различни неща са!

Децата които играят не са професиоалисти, така че не виждам какъв е проблема да им се помага?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 юни 2015 22:45

Кашчей написа:
Кашчей написа:
doktora25 написа:Твърдо ЗА държавните пари във футбола, но съм съгласен, че не трябва да бъдат давани за чужденци. За "конвертируеми" български момчета обаче съм съгласен.

Ти верно ли?! Държавните пари във футбола, а здравните и пенсионни осигуровки да хвърчат нагоре, защото държавата има пари за футбол, но не и за здраве!?!

Спорта не е ли здраве, възпитание, дисциплина :?
Ти си рядък феномен, вместо да ти помага многото мозък май ти пречи да разсъждаваш :lol:

Аз ли имам грешни спомени, или общинарите в Пловдив отказаха да гласува преди 3-4 години едни 2 милиона за спортни площадки в града?
Не бъркай парите за масов спорт, с парите за професионалния спорт-две различни неща са!

Децата които играят не са професиоалисти, така че не виждам какъв е проблема да им се помага?

Защо тогава вашите бащици отхвърлиха предложението за 2 милиона за 200 спортни площадки? те нямаше да са клубни, а за децата и младежта на Пловдив..защо?!?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 06 юни 2015 23:10

ОУринирам ви на поредната малоумна тема :oops: Явно при липсата на мачове съвсем се чудите в кой крачол да си го преместите.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 07 юни 2015 02:07

a на мен защо не ми дадат държавни пари? Да не би моя бизнес да е по-маловажен.?

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 07 юни 2015 07:15

За да инвестира в Левски и ЦСКА инвеститора иска гаранции от държавата.Премиера,правителство,парламента.Последен пример е един турски бизнесмен чиито бизнес е съживяване на фалирали фирми и желаеше да плати спешните задължения на ЦСКА.Манджуков бил искал пари в лични сметки.Батков щеше ли да да е наместник на Чорни и цар на заменките ,ако не отделяше пари за Левски,а титаните на безхаберието щяха ли да изхвърлят боклука на България,ако нямаха уверенията за подкрепа от високо ниво.Двата гранда с огромна фенска маса в цялата държава за това са в колапс.Като казвам фенска маса имам предвид от премиера до последният жител на някакво село със затихващи функции.За 5 мин. Марешки става собственик на отбор,а заради празни обещания някои си бутат сектори на стадиони без да са сигурни във финансирането на нови.За това и Колежа е просто само един строеж.Сменя се правителството или неговата посока ,а отбора и феновете му страдат.Свръзването на даден отбор и организираните му фенове с някоя партия е пагубно за самият отбор.Свързването на Ботев със СДС докара Христолов и всичко свързващо го впоследствие.В градовете с по един отбор,тоест провинциалните отбори нещата стоят по същият начин,но набралият скорост местен гъвкав падишах може да отреагира своевременно,дори и при смяна на правителството.Кметовете се избират чрез местно гласуване,където той вече е константа.По-точно той ги определя.Нова къща се прави по-лесно,отколкото да се подновява стара,със занйни и незнайни ,,кусури''.Според мен това е причната провинциалният футбол да израства,а столичният да линее.Бъдетщето е в масовият спорт,базите ДЮШ,школите.Спортното училище в Пловдив бълваше таланти, а юношите на Ботев за 5 г станаха 4 пъти шампиони.От там тръгнаха и много локомотивски футболисти които бяха в основа на представителният отбор.Етрополе е малко градче,но бълва таланти.В столицата това трудно може да стане,заради разбираеми причини,но в близките селища е напълно възможно.Пълен пансион за младоците които след време ще тръгнат по пътя на Стичков,Пенев или Сираков.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 07 юни 2015 07:18

Кашчей написа:
Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:Нали сте грандове бре, що ревеш? Един гранд не реве, а приема с достойнство съдбата си!

ПП- Би ли ни разяснил, защо Левски и ЦСКА са грандове, а не сеньори, курфюрсти, лордове, панове или боляри..може и бейове?!

Ами поради същата причина, поради която женският баскетболен тим на „Дунав” – Русе (единственият читав клубен отбор в петия по големина град в България) са „сините феи”, а не сините русалки, нимфи, самодиви, елфи, валкирии, моруни или каракуди... 8-)

Кептън, това с грандовете е измислица на (ако не се лъжа) господина Александров от СШ ГОНГ.
напиши в гугъл, но не на български нещо за еврограндове и ще съм любопитен да науча резултатите. Освен това, кептън, аз съм дал пример с еднакви по ранг звания в различни европейски държави, но май е трудно да очаквам от теб да го разбереш това:
Гранд в Испания и Сеньор в Италия е едно и също, както и лорд в Англия. Сега ми обясни, с думи прости (колкото теб) каква е връзката между фея, каракуда и всяка друга риба.
Ах да, феята е вълшебница, а нашите вълшебници редовно пляскат вашите и май и това трудно понасяш :mrgreen:

Един дядо решил да заведе внучето си на цирк.
Седнали , циркът започнал.
Излезли лъвовете и започнали да скачат и да реват.
Внучето възхитено казало:
- Дядо, дядо, виж какви страшни лъвове!
- Хм, лъвове, котета. Едно време в нашето село какви котета имахме, цели лъвове.
След малко излезли вълците и те взели да ревът и вият.
Детенцето пак възхитено:
- Дядо, дядо, виж какви злокобни вълци!
- Хм, вълци, помияри. Едно време в нашето село какви кучета имахме, цели вълци.
На края на представлението излязъл фокусникът и започнал да прави фокуси.
Внучето онемяло:
- Дядо, дядо, виж магьосник!!!
- Хм, магьосник, пе**раст. Едно време в нашето село какви педерасти имаше, цели магьосници!
Та, във връзка със заформилата се културна дискусия: Голям магьосник си, Кашчей, ама много голям!... :lol: На тъпия въпрос ти се падаше да получиш тъп отговор (ама де толкова акъл у теб, че да вденеш). А каракудата е дунавска риба (поне това би трябвало да знаеш), която е много по-умна от теб, русенски комплексарю, титане на мисълта... 8-)
П.П. Женският баскетбол ме интересува по-малко от живота на Плутон. Виж, ако имаш (и можеш) да напишеш нещо смислено за русенския футбол, ще ти обърна внимание, обещавам. :)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 07 юни 2015 07:56, променено общо 3 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 07 юни 2015 07:25

Alexx написа:

a на мен защо не ми дадат държавни пари? Да не би моя бизнес да е по-маловажен.?

Алекс държавата не може и не трябва да налива държавни пари в частни АД.Тази държава наливаше пари в частна банка и след изтеглянето на авоарите на държавните търговски дружества и вързаха ръцете и.И вместо да я национализира я фалира.Има толкова належащи проблеми които чакат за финасиране че не е нужно да ги изброявам.Правителството може да помогне със закони,разпоредби,облекчения.Утре ,,Асарел АД''/примерно/ ще има проблеми и ще се позове на казуса ,,футболно АД''.

Върни се в “Футбол - България”