Кашчей написа:Мистри написа:Кашчей написа:Мистри написа:Само да ти кажа, че спортните обекти, стадионите , земята под тях, са изключителна общинска или държавна собственост.Някои отдадени на концесия.Надали това ти говори нещо,но ще ти дам пример.Повечето сгради-жилищни,след 1950 г. са построени на държавна или общинска земя , което си е почти едно и също.Предполагам и твоята панелка.Общината, респективно държавата не получава нищо -нито наем нито аренда , за тях.Но не ги и продава на собствениците.Ако можеш, обясни си сам продължението.Ако не-и да ти го обясня, няма смисъл.
Без да ти поправям куотето-аз притежавам собственост, но не върху земята, а само на нещо, построено върху нея, което не е едно и също. Ако сега Общината реши да строи друго тук,нямам право на поземлено обезщетение, на каквото имахме право, преди да отчуждят имота и да построят блока.
Е това ти казах и аз.Имаш въздушна кула.
Не разбрах какво ми поправяш?
Утре, ако недай Боже, тресне земетресение, какво ще правите хиляди , с "право на строеж, на общинска земя"?
Същото е и с базите и стадионите.
На Левски стадиона е построен на земя , дарена от СОБСТВЕНИК, но в последствие-ОДЪРЖАВЕНА!
И? Конституция?
Аз знам какво имам и не проявявам излишни претенции. Тъпо е в самата тема да се говори за нещо, което сега е незаконно, просто защото сме в ЕС. Много фенове не отчитат тази дребна подробност, а тя не е маловажна, когато стане реч за държавна помощ.
Знаеш ли в какво трябва да е държавната помощ?
Закриване на "професионалния футбол" и разследване на начина на придобиване на спортните, в частност футболни дружества от частни лица.Но това няма да стане.