БГ футбол без Домусчиев, Ганчев, Гигов, Стефанов и компания

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
radoslav_rashkov
Контакти:

Re: БГ-футбол-без Домусчиев,Ганчев,Гигов,Стефанов и комяания

Мнениеот radoslav_rashkov » 06 май 2015 01:05

Долно уйно написа:
Tepkobek написа:Искам да знам само едно: липсва ли на някой ,,А,, РФГ отпреди деситилетия-носталгия или просто тогава бе истинския футбол-почти без трансфери-местни момчета и напечени столични и регионални дербита ! Да не говорим ,че никой не си е и помислял че един ден ще доживее да го ,,командват,, хора като горе изброените ПРЕЗИДЕНТИ !
Ето и една примерна ,,А,, РФГ-от онова отминало време

1-Левски
2-ЦСКА
3-Славия
4-Локомотив /Сф/
5-Ботев Пд
6-Локомотив Пд
7-Черно море
8-Берое
9-Етър Вт
10-Пирин Бл
11-Марек
12-Ботев Вр
13-Спартак Пл
14-Миньор Пк
15-Дунав Русе
16-Черноморец Бс

Извинявам се на феновете на Лудогорец ,но в тези времена отбора креташе по дивизийте , а отбора от Ловеч бе в,,Б,, група под името Осъм
Дано не ме псувате много :lol: :lol: :lol:

Я кажи сега, кой издържаше тези отбори за да си дойдем на думата?

Били са ДФС-та - Държавни физкултурни дружества. Получени от обединените работнически клубове в градовете. А футболистите са били на заплата към някой комбинат. Издържали се с всички възможни партийни лостове на населеното място. Трансферите са били същата работа. Хайдушката... Но дружествата са били гордостта на местната червена вихрушка. Пример: За Свищов мога да кажа, че са били "гранд", ама за Б група. Сума ти сезони, футболисти в "Б" национален отбор ( и такова животно е имало), участия на 1/4 финали и 1/2 финали за Купата на НРБ (когато я е имало) и Съветската Армия (официалната купа). Било е престижно да завършиш икономика в тогавашното ВФСИ и с това са привличали играчи. Давали са им дипломи. Освен това са водени на работа към Свилоза... А бе, целия град милее за отбора с комунягите начело. Ама хората са ходели с влакови композиции и дори с ракетата по Дунава да ги гледат. С бебетата на ръце. И на полусезона в първата тройка, втория нарочно стават 4-ти, 5-ти... Приятелските мачове със софийските тимове, обикновено не са загубени. А при 4-те сезона, когато са решили да бъдат в А група не са загубили домакински мач от софийски отбор (всъщност май един от Локо Сф), които по това време са обикновено 5 - Левски, ЦСКА, Славия, Локо Сф и Академик Сф. А дербитата с Етър, Локо ГО, Дунав Русе и Спартак Плевен са пословични. Това е, което мога да разкажа. Сега цялата магия я няма... И все пак не бих искал онова време да се връща. Никога!

P.S.: Лудогорец Разград и особено Кърпачев (Осъм) Ловеч ги биехме на тъпан. Неслучайно Ловеч и Янтра Габрово не съм ги споменал в миналите дербита.
Изображение

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 06 май 2015 01:16

doktora25 написа:
Долно уйно написа:
Tepkobek написа:Искам да знам само едно: липсва ли на някой ,,А,, РФГ отпреди деситилетия-носталгия или просто тогава бе истинския футбол-почти без трансфери-местни момчета и напечени столични и регионални дербита ! Да не говорим ,че никой не си е и помислял че един ден ще доживее да го ,,командват,, хора като горе изброените ПРЕЗИДЕНТИ !

1-Левски
2-ЦСКА
3-Славия
4-Локомотив /Сф/
5-Ботев Пд
6-Локомотив Пд
7-Черно море
8-Берое
9-Етър Вт
10-Пирин Бл
11-Марек
12-Ботев Вр
13-Спартак Пл
14-Миньор Пк
15-Дунав Русе
16-Черноморец Бс

Извинявам се на феновете на Лудогорец ,но в тези времена отбора креташе по дивизийте , а отбора от Ловеч бе в,,Б,, група под името Осъм

Я кажи сега, кой издържаше тези отбори за да си дойдем на думата?

Който трябва. 8-)
За съжаление вече го няма и за това два ни "гранда", в кавички щото за умрелите или нищо или хубаво, скоро няма да се оправят.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 06 май 2015 01:17

Vura написа:Пак живеете в миналото, реалноста е една - Лудогорец! :lol:

Лудогорец интересен отбор съществуващ заради парите на един човек, а не заради феновете си, докато го има човека и му се занимава ще го има и отбора.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
radoslav_rashkov
Контакти:

Мнениеот radoslav_rashkov » 06 май 2015 02:34

Много сте го лапнали тоз Лудогорец. Сън не ви хваща. На мен не ми пречи. Ако щат да се изсипят всичките резаци и да си купят по един отбор. Все тая. Пет пари не давам...
Изображение

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 06 май 2015 07:29

И мен ме боли фара за Лудогорец. Единственото лошо в този отбор е че стана точно копие на сини и червени и също като тях почна да търси все втория начин за да печели мачовете си. Виж Гришата доста одавна видя че няма много смисъл в цялата тази работа и остави Литекс да се развива нормално, всяко лято прави поне един трансфер за над 2 000 000 евро и въобще не му пука дали Литекс ще са първи втори или трети.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 06 май 2015 07:52

1-Левски
2-ЦСКА
3-Славия
4-Локомотив /Сф/
5-Ботев Пд
6-Локомотив Пд
7-Черно море
8-Берое
9-Етър Вт
10-Пирин Бл
11-Марек
12-Ботев Вр
13-Спартак Пл
14-Миньор Пк
15-Дунав Русе
16-Черноморец Бс

И кой ще издържа тези клубове, нали накрая на месеца има сметки за плащане, тези местни момчета без пари ли ще играят или ще се завърне аматьорският футбол. Да не би да очакваш, че феновете ще издържат клубовете си, със всеки изминал месец се доказва колко жалка и глупава идея е това. На клубовете им трябват сериозни личности с пари, а не някакви, които ще очакват клубовете им да се издържат със социални помощи и милостиня. Няма в света сериозен отбор издържан от феновете си или с тях в ръководството им.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 06 май 2015 07:55

radoslav_rashkov написа:Много сте го лапнали тоз Лудогорец. Сън не ви хваща. На мен не ми пречи. Ако щат да се изсипят всичките резаци и да си купят по един отбор. Все тая. Пет пари не давам...

Нали знаеш, че българинът мрази успелите, пък сред феновете на футболни отбори(особено в сред ултрасите) комплексари колкото искаш.

Потребителски аватар
BEROE_StZ
Контакти:

Мнениеот BEROE_StZ » 06 май 2015 08:09

Няма начин за връщане към романтиката на 70-те и 80-те години на отминалия век в А РФГ. Имаше сезони в които отборите в А група са били 18. Плюс 2 Б РФГ (северна и южна) с по 18 отбора.
Да си развиват отборите и Лудогорец и Литекс, но да престане реферското подпиране. Да има повече отбори като тях, защото в момента футбола ни наистина е за полупрофесионален (даже аматьорски) статут.
........
Пропуска се отбора на Шумен (Панайот Волов) имаха доста добри сезони в АРФГ
1972, 1979, 1986, 2010, 2013, 2015, 2016

Потребителски аватар
Андре-Пиер Жиняк 96

Мнениеот Андре-Пиер Жиняк 96 » 06 май 2015 09:20

БГ футболът без тези личности не знам дали щеше да е по-добър, но със сигурност отборите щяха да имат "достойни" заместници от същия вид. 8-)
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/xlhDt0Y.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Мнениеот angelco77 » 06 май 2015 09:55

bobo_13 написа:
veni__85 написа:1991- Етър , 1996-Славия , 1998 1999-Литекс , 2004- Локо(Пд). Да през последните 10-20 дори 30 години никой не е ставал шампион освен Левски и ЦСКА.....

Така моят отговор се отнася за годините през комунизма , когато според колегата е имало ИСТИНСКИ ФУТБОЛ.
Ако трябва да съм честен Етър е единствения честен шампион след комунизма поради някоко прости причини.
- в периода '89-90 г. - падна забраната за трансфери в чужбина и всички звездни играчи си осигуриха трансфер в чужбина
- тогава беше времето на преразпределение на икономиката и благата м/у БКП И СДС и не се знаеше кой къде ще налива пари
- Левски и ЦСКА бяха отслабени след множеството трансфери на техни играчи в чужбина
- Етър предните 2 сеозна беше бронзов медалист и успя да си запази съставаи привлече няколко добри играча.
Просто така се стекоха обстоятелствата, че ни изтърваха и ние станахме шампиони.

За титлите на Славия, Литекс и Локо Пд няма смисъл да се коментират коко са "честни"...нали това е основния спор на темата

Аха,на останалите титлите са честни и почтени,така ли... :shock: :lol: :mrgreen:
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

Върни се в “Футбол - България”