Обсъждат намаляване на А група до 10 отбора от сезон 2016/17
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Logical person
- Контакти:
Re: Обсъждат намаляване на А група до 10 отбора от сезон 2016/17
Лигата трябва да се състои от толкова клубове, колкото отговарят на определението "професионален футболен клуб". Просто преди началото на сезона да се прави една проверка, колко са клубовете покриващи условията и да ги пускат да играят.
Logical person написа:Лигата трябва да се състои от толкова клубове, колкото отговарят на определението "професионален футболен клуб". Просто преди началото на сезона да се прави една проверка, колко са клубовете покриващи условията и да ги пускат да играят.
След като не можем да бием Малта мисля и че полуаматьорски да са някои от клубовете ще е достатъчно. Така ще има мачове в Бургас, Добрич, Русе, Благоевград, Велико Търново, Плевен, Горна Оряховица, Шумен, Перник, Монтана, Враца и други. Има чар в това да има мачове по толкова различни места, а не както сега се очертава - София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Разград и Ловеч.
Намалиха ги на 14, после на 12, сега искат на 10...ами да ги направят 6 ще е най добре. Иначе футбола ни отдавна трябва да е на полуаматьорски принцип. Факт!
12 отбора е идеалния вариант,само трябва да махнат плейофите,а отборите да се срещнат по четири пъти.
Player написа:Logical person написа:Лигата трябва да се състои от толкова клубове, колкото отговарят на определението "професионален футболен клуб". Просто преди началото на сезона да се прави една проверка, колко са клубовете покриващи условията и да ги пускат да играят.
След като не можем да бием Малта мисля и че полуаматьорски да са някои от клубовете ще е достатъчно. Така ще има мачове в Бургас, Добрич, Русе, Благоевград, Велико Търново, Плевен, Горна Оряховица, Шумен, Перник, Монтана, Враца и други. Има чар в това да има мачове по толкова различни места, а не както сега се очертава - София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Разград и Ловеч.
Кажи ми честно, ти предпочиташ да гледаш мач между Левски и Лудогорец или между Левски - Добруджа/Нефтохимик/ Локо ГО или Волов ? Тия приказки за футболните центрове и традициите са много хубави, но нямат никакво покритие. Казвам ти го като фен на подобен отбор.
- Logical person
- Контакти:
Player написа:Logical person написа:Лигата трябва да се състои от толкова клубове, колкото отговарят на определението "професионален футболен клуб". Просто преди началото на сезона да се прави една проверка, колко са клубовете покриващи условията и да ги пускат да играят.
Колко отбора от Лондон има във Висшата лига ? Колко отбора от Мадрид има в Примера ? Географското покритие няма значение за силата и качеството на отборите. Там където са струпани да живеят повече хора, има индустрия и по-голяма икономика, съвсем естествено има и "хляб" за повече отбори.
Полу-професионалните лиги нямат никаква маркетингова стойност и оттам и никакъв шанс продукта "А" група да се продава по-скъпо.
dunavfc написа:Player написа:Logical person написа:Лигата трябва да се състои от толкова клубове, колкото отговарят на определението "професионален футболен клуб". Просто преди началото на сезона да се прави една проверка, колко са клубовете покриващи условията и да ги пускат да играят.
Кажи ми честно, ти предпочиташ да гледаш мач между Левски и Лудогорец или между Левски - Добруджа/Нефтохимик/ Локо ГО или Волов ? Тия приказки за футболните центрове и традициите са много хубави, но нямат никакво покритие. Казвам ти го като фен на подобен отбор.
Когато Левски играе винаги ми е интересно, стига срещата да не е приятелска. Тогава само няма тръпка, иначе всеки мач си има нещо интересно. Предпочитам с всеки от трите които си изброил да са следващите три мача на Левски отколкото да са три поредни с Лудогорец. Дори Барса и Реал като играха 5 пъти за няма и месец преди 2-3 години не ми беше интересно дори да разбера как е завършил поредния мач. Омръзва и се губи смисъла от спортното състезание да играя едни и същи а други да не бъдат допускани. Това е спорт и трябва да е достъпен за повече хора, а не да прилича на някакъв луксозен бар само с ВИП клиенти.
- Logical person
- Контакти:
Player написа:
Когато Левски играе винаги ми е интересно, стига срещата да не е приятелска. Тогава само няма тръпка, иначе всеки мач си има нещо интересно. Предпочитам с всеки от трите които си изброил да са следващите три мача на Левски отколкото да са три поредни с Лудогорец. Дори Барса и Реал като играха 5 пъти за няма и месец преди 2-3 години не ми беше интересно дори да разбера как е завършил поредния мач. Омръзва и се губи смисъла от спортното състезание да играя едни и същи а други да не бъдат допускани. Това е спорт и трябва да е достъпен за повече хора, а не да прилича на някакъв луксозен бар само с ВИП клиенти.
Той спорта си е достъпен за всички хора. Просто професионалното му ниво трябва да бъде луксозен бар, за да привлича средства.
Logical person написа:Player написа:Logical person написа:Лигата трябва да се състои от толкова клубове, колкото отговарят на определението "професионален футболен клуб". Просто преди началото на сезона да се прави една проверка, колко са клубовете покриващи условията и да ги пускат да играят.
Колко отбора от Лондон има във Висшата лига ? Колко отбора от Мадрид има в Примера ? Географското покритие няма значение за силата и качеството на отборите. Там където са струпани да живеят повече хора, има индустрия и по-голяма икономика, съвсем естествено има и "хляб" за повече отбори.
Полу-професионалните лиги нямат никаква маркетингова стойност и оттам и никакъв шанс продукта "А" група да се продава по-скъпо.
То защото А група много е тръгнала да се продава. Лигите с малко отбори да не би да се продават повече и да са по атрактивни? На върха са си лиги с много отбори.
Нямам нищо против и 6 отбора да има от София щом могат и заслужават да са в елита, но не и да се режат по малки отбори. Ако ще и 20 отбора да има нямам против. Един Академик е правил големи мачове и е жалко че сега просто съществува.
А група от от 16 или 18 отбора е носело дълги години успех на националите и клубните отбори ! Как е сега всички знаем 
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
Върни се в “Футбол - България”