honda написа:Интересно мнение- но не съм много съгласен с него. Основно претенденти за титлата са двата отбора на първо и второ място-.Трудно е да атакуваш първото място от 4-та позиция и минус 8 точки от първия и 6 от втория. Много малко вероятно е и Левски и Лудогорец да продължат да губят точки едновременно, или и двата отбора ще се вдигнат и ще направят серии от победи или единия ще се вдигне и ще направи серия от победи ,а другия ще изостане. До следващия официален мач има 2 седмици и двата отбора имат достатъчно време да се вдигнат ,миналата година имаше такъв момент и в двата отбора ,когато изпаднаха в дупка и за една седмица записаха по 3 загуби , но сега програмата ги спасява-имат достатъчно време да се успокоят. И двата отбора има по-скоро липса на настроение за игра.
Основния проблем на ЦСКА е проблема на всички отбори правили подготовка при Йешич - след 60-та минута едвам ходят. Нещо ,което много трудно може да се компенсира по време на сезона. И през 4-те мача които изигра ЦСКА през пролетта през второто полувреме отбора беше надиграван и реално късмета ги покри и срещу Черноморец(където резултат лъже) , и срещу Локо(Сф) и срещу Локо(Пд), където освен пропуснатата дузпа имаше преди това още една 100% дузпа за Локомотив несвирена. ЦСКА също има гостуване на Берое и въобще не съм сигурен ,че ще си тръгне с 3-те точки. Радуканов изповядва същия начин на игра като Петев , срещу Берое Лудогорец не успяха да създадат дори една голова опасност. Една малка закакчка- кога за последно ЦСКА е победила Левски и в двата шампионатни мача?
За Литекс съм съгласен- има много добър отбор ,но и много тежка програма ако се класират за ЕКТ би било успех за тях.
за ботев - мисля че те самите не се напъват особено.
Не знам защо слагаш Черно море при отборите играещи някаква роля в момента моряците са напълно разбита команда ,макар че на техния стадион може да объркат сметките на всеки.
Ще карам отзад напред:
1. Сам си си отговорил защо слагам "някаква роля" на моряците. Във Варна се печели трудно, без значение в какво състояние е този отбор. Това важи особено за фаворитите, заради лошия терен и способността на варненци да затварят добре играта на Тича.
2. Да, ЦСКА има гостуване в Стара Загора, но този мач е чак в 28 кръг. Надявам се да разбираш какво имам впредвид. По същата причина не съм споменал мача на Левски със Славия в последния кръг.
3. ЦСКА има проблем с физическата подготовка, но не мисля, че 2 седмици са малко време за корекция в това отношение. По същият начин изглеждахме в началото на миналата пролет след загубите в Бургас и Симитли и ужасно трудните мачове с Калиакра и Видима (ако не се лъжа). В последствие ЦСКА надтича всички отбори в А група, включително и при загубите от Левски и Лудогорец.
4. Не можеш да си сигурен дали няма да продължат да губят точки двата водача. 8 и 6 точки преднина 12 кръга преди края са нищо в съвременния футбол. Възможно е и да си прав, но аз съм длъжен да се надявам да се случи това. Неслучайно съм споменал, че спечелването на следващите 3 мача е задължително.
В следващите 3 кръга Лудогорец гостуват на Локомотив София, домакинстват на Литекс и гостуват на Армията. Сам си прави изводите, ако ЦСКА победи в прекия двубой на колко точки може да се окаже от зелените след тези 3 мача.
Левски е с 2 гостувания на затворени отбори, като Черно море и Пирин ГД и домакинство на Берое. По-трудното обаче предстои за тях след това. Дерби с Локомотив, гостуване на Литекс, дерби с ЦСКА, гостуване на Локо Пд. Това е серията от трудни мачове на сините.
Всички отбори имат шансове естествено, но не е лошо да се замислите над това, което ви пиша.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...