ПАМЕТНИК ЗА ХР.БОТЕВ,ИЛИ Г.ИЛИЕВ,ЗАСЛУЖАВА ФУТБОЛЕН ПЛОВДИВ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Re: ПАМЕТНИК ЗА ХР.БОТЕВ,ИЛИ Г.ИЛИЕВ,ЗАСЛУЖАВА ФУТБОЛЕН ПЛОВДИВ?

Мнениеот plovdivram » 18 фев 2009 15:36

hypodil
Има. Т'ва е паметник на озурпатор. Дай и на Осман Паша да вдигнем монумент. Като чуя от някой че Альоша бил синвол на града и ми става лошо.

Знам, че политиката доста те е обсебила, но ако поразсъждаваш малко по-трезво и игнорираш политическите си настроения ще разбереш за какво става дума!!! Какво общо има Осман Паша?... Филип Македонски според теб какъв е?! Хан Крум и Маламир какви са?! С какво са по-различни те от Книва и киевският княз Светослав!!!
Изображение

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 18 фев 2009 15:41

hypodil написа:
plovdivram написа:В паметника на Альоша няма нищо лошо...

Има. Т'ва е паметник на озурпатор. Дай и на Осман Паша да вдигнем монумент. Като чуя от някой че Альоша бил синвол на града и ми става лошо.

"Да ги наредим в алея на славата": :shock: :o
- Паметник на Альошата (и други комунистически деятели)
- Паметник на Георги Илиев
- Паметник на Осман Паша
- Паметник на Хитлер
- В Братската могила, можем да вдигнем и паметник на Сталин, Ленин и Георги Димитров. :idea: :shock:

Никой не рита против историята. Като ще има паметници на миналото, с петолъчки, или свастики, те трябва да са жигосани, с това, с което са останали в историята, както добро, така и не добро, като се използват факти и исторически събития. :idea: :!:

След като има паметници и допреди време и мавзолей, за който се обявиха по-горе с "да", защо не се издигне и такъв на Хитлер примерно, за да завършим безумието! Мисля все пак, че не трябва да се толерират, подобни комунистическо-фашизоидни турски и всякакви символи, допринесли пагубно, за националната ни идентичност, най-малко в контекста на националната гордост! :idea: :!:
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 18 фев 2009 15:48

slavia_forever
"Да ги наредим в алея на славата":
................................................

slavia_forever,
дано си се замислил, че точно с това си мнение доста напомняш на един друг потребител, с който водих подобна дискусия вчера... И друг път съм споделял, колко странно е това единомислие, което демонстрирате с него!!! Понякога направо се плаша майна :D ... То това вашето е нещо като "Атаката на клонингите"!!! :lol:

И като си говорим тогава за история и за мястото на паметниците в града ни... Питам те... Какво свързва Хан Крум с град Пловдив и поради каква причина има той толкова голям паметник?!!
Изображение

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 18 фев 2009 16:01

plovdivram написа:slavia_forever
"Да ги наредим в алея на славата":
................................................

slavia_forever,
дано си се замислил, че точно с това си мнение доста напомняш на един друг потребител, с който водих подобна дискусия вчера... И друг път съм споделял, колко странно е това единомислие, което демонстрирате с него!!! Понякога направо се плаша майна :D ... То това вашето е нещо като "Атаката на клонингите"!!! :lol:

И като си говорим тогава за история и за мястото на паметниците в града ни... Питам те... Какво свързва Хан Крум с град Пловдив и поради каква причина има той толкова голям паметник?!!

Това, което намерих в Уикипедия, е следното: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D1%83%D0%BC
Не съм убеден, че в това се крие съвсем изцяло, отговора на въпроса ти, но все пак се проследява, историята на въпросния хан. Защо ме сравняваш с незнайно кого, при положение, че по никакъв начин не си търся аналог, а изказвам мнение, на базата на това, което чета! :shock: :idea: :?: Свикни да четеш и да цитираш неизбирателно, каквото и друг път съм ти препоръчвал. :idea: :?:

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 18 фев 2009 16:03

Повтарям: :idea: :idea: :idea:
Никой не рита против историята. Като ще има паметници на миналото, с петолъчки, или свастики, те трябва да са жигосани, с това, с което са останали в историята, както добро, така и не добро, като се използват факти и исторически събития.

След като има паметници и допреди време и мавзолей, за който се обявиха по-горе с "да", защо не се издигне и такъв на Хитлер примерно, за да завършим безумието! Мисля все пак, че не трябва да се толерират, подобни комунистическо-фашизоидни турски и всякакви символи, допринесли пагубно, за националната ни идентичност, най-малко в контекста на националната гордост!

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 18 фев 2009 16:23

slavia_forever
Това, което намерих в Уикипедия, е следното: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D1%83%D0%BC

Въпросът ми, ако правилно си ме разбрал, бе не кой е Хан Крум, а какво е направил за Пловдив, че има може би най-големият си... или ако не най-големият си то поне най-красивият паметник в града ни?!!! Нали говорим затова какви са основанията при правенето на един или друг паметник в нечии град?!! Надявам се не разчиташ само на нета, за да набавяш познанията си?!!

slavia_forever
Защо ме сравняваш с незнайно кого, при положение, че по никакъв начин не си търся аналог, а изказвам мнение, на базата на това, което чета!

Ами как да не те сравнявам като вие двамата сте като две капки вода по начина, по който защитавате позицията си и "доводите", които впрягате в нейна подкрепа!!! И трябва да ти кажа, че направо ще е невероятно ако не сте един и същ човек!!! :lol:

slavia_forever
Свикни да четеш и да цитираш неизбирателно, каквото и друг път съм ти препоръчвал.

Ами аз пък за пореден път ще те помоля да ми дадеш пример, за такова нещо!!!

slavia_forever
След като има паметници и допреди време и мавзолей, за който се обявиха по-горе с "да", защо не се издигне и такъв на Хитлер примерно, за да завършим безумието! Мисля все пак, че не трябва да се толерират, подобни комунистическо-фашизоидни турски и всякакви символи, допринесли пагубно, за националната ни идентичност, най-малко в контекста на националната гордост!

Понеже говорим за Пловдив... Аз пък още веднъж ще попитам и теб и останлите, които искат да се включат в дебата... Кои са Филип Македонски... Книва... Хан Крум и Маламир... Киевският княз Светослав и много други... Просто в момента за тях се сещам!!!
Изображение

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 18 фев 2009 16:35

ktulu
Хан Крум е БЪЛГАРСКИ хан, а Филип Македонски е окупатор, който е дошъл и е завладял трякийските поселища, които е имало тогава тук. Все ми е тая дали на чужденците им е интересно да си правят снимчици с филип или с альоша. Те не са български символи и мястото им не е тук!!!
В Будапеща напр., всички символи на комунизма са премахнати и преместени в специално за целта място. Това е най-правилното решение!

ktulu,
да така е много си прав - Хан Крум е БЪЛГАРСКИ хан!!! И като пишеш какъв е Филип Македонски... Просто задай си въпроса какво е правил Хан Крум в Пловдив повече от 20 години преди Пловдив /Филипопол/ ЗА ПЪРВИ ПЪТ да бъде включен в границите на Българската държава от Хан Маламир... и то само за много малко!!!
Изображение

botev champion

Мнениеот botev champion » 18 фев 2009 16:50

Форевър гледам,че доразвиваш темата,която подхванах,обаче материала е лош братле.Никога не съм си представял,че в Отечеството ни ще има екземпляри,които ще са затова да има паметник на криминален престъпник.Представяш ли си Италия,която изобилства от мафиотски фамилии да е осеяна с техни паметници.Или в Чикаго да построят паметник на Ал Капоне и на всяка годишнина да се поднасят венци и цветя от признателните граждани.Боже колко тъпотия има по света............!!!Не случайно великия българин Хр.Ботев произнася в края на едно велико стихотворение-"А вий...вий сте идиоти"!!!!!!!!!

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 18 фев 2009 16:58

botev champion
Форевър гледам,че доразвиваш темата,която подхванах,обаче материала е лош братле.Никога не съм си представял,че в Отечеството ни ще има екземпляри,които ще са затова да има паметник на криминален престъпник.Представяш ли си Италия,която изобилства от мафиотски фамилии да е осеяна с техни паметници.Или в Чикаго да построят паметник на Ал Капоне и на всяка годишнина да се поднасят венци и цветя от признателните граждани.Боже колко тъпотия има по света............!!!Не случайно великия българин Хр.Ботев произнася в края на едно велико стихотворение-"А вий...вий сте идиоти"!!!!!!!!!

Ха-ха-ха... :lol: И това доживяхме... Дискусия сам-със-себе си да направиш... :lol: Сега!!! Понеже явно ти си единственият, който прави разлика между двете си аз... и на тази част от теб ще кажа!!!
Хубаво е да правиш разлика между възпоменателна плоча и паметник!!!
Изображение

botev champion

Мнениеот botev champion » 18 фев 2009 17:01

plovdivram написа:botev champion

Ха-ха-ха... :lol: И това доживяхме... Дискусия сам-със-себе си да направиш... :lol: Сега!!! Понеже явно ти си единственият, който прави разлика между двете си аз... и на тази част от теб ще кажа!!!
Хубаво е да правиш разлика между възпоменателна плоча и паметник!!!

Жалки субекти,които се смеят на собствената си посредственост.И ти рам не можеш да надскочиш жалкото си съществуване..........

Върни се в “Футбол - България”